Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, în Republica Moldova: ‘Limba română, pe care o sărbătorim astăzi pe ambele maluri ale Prutului, ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru cei care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare, la promovarea bogăției culturale comune’

Publicat

in

Ministrul CulturiiRaluca Turcan, a vorbit despre ziua limbii române la Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Raluca Turcan a afirmat că limba română, pe care o sărbătorim astăzi pe ambele maluri ale Prutului, ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru cei care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare şi profesionalism, la promovarea bogăţiei culturale comune.

”Să arătăm lumii aprecierea noastră pentru oamenii care au contribuit la promovarea bogăţiei culturale comune”

Este o onoare şi o bucurie imensă să mă aflu la Universitatea de Stat din Moldova în această zi deosebită, ziua limbii române în România şi Republica Moldova, cu atât mai mult cu cât anul acesta a fost reafirmată ca limbă oficială în Republica Moldova. Această zi ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru oamenii care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare şi profesionalism la promovarea bogăţiei culturale comune. Am depus, împreună cu delegaţia Romaniei şi omologii noştri, un omagiu moştenirii marelui poet Mihai Eminescu, ale cărui versuri ne răsună în inimă la unison”, afirmă Raluca Turcan.

Ea subliniază că identitatea comună a rezistat vremurilor dificile, indiferent de provocările istorice, indiferent de greutăţile pe care le-a traversat poporul român, graţie oamenilor curajoşi si demni care s-au dedicat trup şi suflet păstrării limbii române şi promovării valorilor culturale europene.

Limba română este patria mea”, spunea marele poet Nichita Stănescu.

Limba română este patria mea”, spunea marele poet Nichita Stănescu. Limba română, pe care o sărbătorim astăzi pe ambele maluri ale Prutului, ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru oamenii care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare şi profesionalism la promovarea bogăţiei culturale comune. Împreună, mulţumim astăzi celor care s-au luptat şi au reuşit să promoveze aceste valori şi promitem să rămânem cu toţii la fel de determinaţi şi dedicaţi valorilor noastre culturale şi limbii române”, conchide ministrul, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Noul logo al Facebook, subiect de ironii si glume

Publicat

in

Schimbarea – ca si inexistenta – decisa de compania Meta pentru Facebook este subiect de critici, glume si ironii. Practic, logo-ul e la fel, s-a schimbat doar putin nuanta de albastru si litera f, insa modificarile sunt insesizabile. Expertii in marketing sunt de parere ca Meta ar fi trebuit sa treaca sub tacere aceasta asa-zisa schimbare de logo, care, practic nu e vizibila. Dar compania condusa de Mark Zuckerberg a vrut sa iasa in evidenta si a trimis un comunicat de presa pentru a explica aceasta schimbare. In plus, internautii din toate colturile lumii au ironizat “noua” sigla Facebook, inclusiv cu meme haioase. Toate informatiile aici https://smartfuture.ro/facebook-si-a-schimbat-logo-ul/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce avere are Dumitru Buzatu. Încasa venituri ca președinte al CJ Vaslui, venituri din pensie, indemnizație de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei

Publicat

in

Preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, prins vineri seară în flagrant de DNA în timp ce lua o mită de peste un milion de lei, încasa venituri ca preşedinte de CJ, venituri din pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei, conform celei mai recente declaraţii de avere.

Buzatu are mai multe terenuri în localitatea Zapodeni, din Judeţul Vaslui, achiziţionare în 2018: 33.614 metri pătraţi de teren agricol, 708 metri pătraţi încadraţi la ”alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil” şi 709 metri pătraţi de teren intravilan, la modul de dobândire fiind trecută menţiunea ”altele”.

El mai deţine proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, la Şaru Dornei – peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol, mari suprafeţe de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, unele deţinute în co-proprietate.

În 2006, a mai devenit proprietarul a peste 1000 de metri pătraţi de teren agricol şi a 580 de metri pătraţi de teren intravilan, în localitatea Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, la modul de dobândire fiind trecută tot menţiunea ”altele”.

Are cinci construcţii în Zapodeni, cele mai mari având 520 de metri pătraţi, 386 de metri pătraţi şi 196 de metri pătraţi, iar celelalte fiind sub 100 de metri pătraţi.

Buzatu are un autoturism Lada fabricat în 2008, o şalupă fabricată în 2010, o rulotă Buerstner tip 4752 din 1984 şi un Mercedes Benz din 1979.

În 2022 i-a donat fiului său Tudor Buzatu teren agricol, teren intravilan şi o casă de locuit.

Buzatu are acţiuni la SC Acip Perla SR, Lîn valoare de 200 de lei.

El are trei conturi bancare în lei deschise în 2010 şi 2011, totalizând aproximativ 100.000 de lei şi o datorie de 205.202 lei la SC RALFI IFN SA, creditul fiind contractat în 2021 şi scadent în 2026.

În ultimul an fiscal, Dumitru Buzatu a încasat – 164.268 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte de CJ, pensie pentru limită de vârstă de 95820 lei şi 73372 reprezentând ”indemnizaţie limită de vârstă” de la Parlamentul României, acestea totalizând 333.460 de lei, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend