Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ministrul Adrian Câciu: ‘Avem o întârziere cam de un an de zile în îndeplinirea PNRR. Nu o lăsăm așa. Când a venit guvernul Ciolacu am luat decizia că nu mai stăm’

Publicat

in

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat vorbit despre actuala situație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministrul Adrian Câciu, a precizat că România are „o întârziere cam de un an de zile” în îndeplinirea PNRR.

Adrian Câciu, despre întârzierile din PNRR: Nu e vina cuiva anume

El susține că parcurgerea planului a întârziat cu „cam de un an de zile”.

Avem o întârziere cam de un an de zile (în îndeplinirea PNRR, n.r.) și asta se datorează unor chestiuni care vin din îndeplinirea jaloanelor și țintelor din cererile de plată”, a declarat ministrul fondurilor europene.

Întrebat dacă este exclusiv vina României, oficialul a confirmat: „Da, dar nu e guvernamentală sau parlamentară. Este o situație, hai să spunem că nu e vina cuiva anume, dar este o situație reală. Nu o lăsăm așa, dar întârzie. Fiecare lună pierdută înseamnă o lună întârziere, dacă vreți, a depunerii unei cereri de plată”.

”Când a venit guvernul Ciolacu am luat decizia că nu mai stăm”

Și modul în care te obișnuiești ca țară, că acest mecanism de redresare și reziliență are alt tipic decât fondurile de coeziune, să faci lucrurile în timp, să livrezi la timp, cum a fost cererea de plată 2, au fost două jaloane de la Energie la care noi puteam să spunem că suspendăm acele jaloane și puteam să luăm banii puțin mai repede la cererea de plată 2, dar tot am crezut că le facem, nu s-au făcut. La un moment dat, când a venit guvernul Ciolacu, am luat decizia că nu mai stăm, vorbim cu Comisia Europeană, îi cerem să facă evaluarea și acele două jaloane să le dea deoparte și o să luăm plată parțială”, a explicat Adrian Câciu.

A fost și teama aceasta, care va fi reacția populară că o să avem plată parțială. Păi, bine, luăm 2,7 miliarde și suspendăm 53 de milioane – totuși, pragmatic vorbind, 2,7 miliarde intră în România. Evident, asta nu înseamnă că cele două jaloane nu trebuie făcute”, a mai spus ministrul Adrian Câciu, conform b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ ÎN ARGEȘ – BĂRBAT SFÂRTECAT DE ANIMALE – Părți ale corpului găsite prin pădure

Publicat

in

Descoperire șocantă azi noapte în localitatea Dragoslavele, unde un fragment dintr-un cadavru uman a fost găsiut într-o zonă nelocuită. Din primele informații, este vorba despre mâna dreaptă a unei persoane care și-a pierdut viața, în circumstanțe necunoscute momentan, în respectiva zonă. La fața locului s-au deplasat criminaliștii și oamenii legii și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, căutările vor continua pentru găsirea întregului cadavru.

„La data de  08.12.2023, în jurul orei 23.50, pe raza comunei Dragoslavele, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmbovița, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de mușcături de animale. Se continuă cercetările pentru găsirea restului cadavrului, identificarii persoanei și stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul. A fost intocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă” potrivit IPJ Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Poliția Română anunță câți șoferi drogați a prins în ultimele 24 de ore

Publicat

in

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a prezentat un nou bilanț privitor la șoferii drogați sau băuți ce au fost prinși în ultimele 24 de ore.

Conform IGPR, în ultimele 24 de ore au fost reținute 397 de permise de conducere.

Dintre acestea 76 au fost luate pentru viteză, 37 pentru consum de alcool alcool și 4 pentru droguri.

Bilanțul IGPR pentru ultimele 24 de ore:

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.500 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 5.700 de fapte contravenționale și 397 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 8 decembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 458 de acțiuni și au intervenit la 2.544 de evenimente, dintre care 2.178 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 33 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 69 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 5.764 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.729.109 lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 86 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 397 de permise de conducere, dintre care 76 pentru viteză, 37 pentru alcool și 4 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 208 certificate de înmatriculare”.

„Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.600 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate peste 400 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.916 autovehicule și legitimate 9.648 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.451 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 112 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 9 de conducere sub influența alcoolului și 3 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 170 de permise de conducere, dintre care 24 pentru alcool și 42 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 120 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare”, a precizat IGPR.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend