Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministerul Sănătăţii anunţă o investiţie de 6,5 milioane lei: Investim masiv în dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a spitalelor din România

Publicat

in

Investim masiv în dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a spitalelor din România, a transmis sâmbătă Ministerul Sănătății într-o postare pe facebook.

Ministerul a investit 6.5 milioane de lei.

„Acces mai ușor la servicii medicale performante pentru pacienții cu boli cardiovasculare. Ministerul Sănătății investește masiv în dotarea cu echipamente de ultimă generație a spitalelor din România”, se arată în postare

Ce a achiziționat ministerul

„6.5 milioane de lei pentru achiziționarea unui Angiograf Monoplan la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.
Sănătate pentru oameni!”, a conchis sursa citată.

Citeste mai mult

NATIONAL

Iranul învață de la ruși să dezvolte metode eficiente de atac – Institutul pentru Studiul Războiului / Care ar fi fost miza atacului de sâmbătă asupra Israelului

Publicat

in

De

Structura atacului iranian asupra Israelului este similară cu structura atacurilor rusești care au vizat în mod repetat Ucraina, arată o analiză a experților de la Institutul pentru Studiul Războiului, care subliniază că atacul Teheranului a avut obiectivul de a evalua cum poate evita apărarea SUA.

Prima pagina a cotidianului Jam-e Jam cu atacul iranian asupra IsraeluluiFoto: Rouzbeh Fouladi / Zuma Press / Profimedia

Potrivit ISW, iranienii au preluat în atacul de sâmbătă spre duminică asupra Israelului tactici ale Rusiei, precum și ale Houthi.

  • „Aceste lovituri rusești au încercat să determine pachetul optim pentru a pătrunde în apărarea antiaeriană și antirachetă occidentală. Rusia a experimentat combinații de rachete balistice și de croazieră alături de drone iraniene în Ucraina. Utilizarea de către Iran a dronelor și a rachetelor arată cum Iranul învață de la ruși să dezvolte metode de atac din ce în ce mai periculoase și mai eficiente împotriva Israelului. Iranul a folosit, de asemenea, atacurile Houthi din Marea Roșie pentru a perfecționa tacticile iraniene cu drone prin testarea apărării aeriene ale Marinei SUA. Atacurile iraniene în desfășurare oferă Iranului oportunități de a evalua eficacitatea diferitelor pachete de atacuri pentru a înțelege cum pot eluda și copleși mai eficient apărarea aeriană și maritimă a SUA”.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că aproximativ 350 de rachete și drone iraniene au fost trase asupra Israelului în atacul de peste noapte.

El spune că proiectilele aveau un total de 60 de tone de explozibili, care „ar putea provoca daune imense”.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat duminica aceasta că reacţia ţării sale va fi „mult mai puternică” în caz de „comportament imprudent” al Israelului, după atacul iranian fără precedent întreprins în timpul nopţii.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ce spune sociologul Vasile Dîncu despre Cătălin Cîrstoiu: Un bun comunicator, este un tip sensibil la suferința oamenilor

Publicat

in

De

Ce spune sociologul Vasile Dîncu despre Cătălin Cîrstoiu: Un bun comunicator, este un tip sensibil la suferința oamenilor

Sociologul Vasile Dîncu, candidatul PSD-PNL la europarlamentare, a analizat candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.

“Un candidat cum era Gabriela Firea care s-a luptat PNL avea mai puține șanse să aducă electoratul liberal. În cazul acesta am căutat un candidat care să aibă o altă dimensiune, care să poată să aducă electoratul.

Ne trebuia candidatul nostru. Nu putea să ne pună în undă proiectul altcineva.  În politică poți să și pierzi. Această luptă nu este terminată. În intenția de vot există o mobilizare până în ultima zi.

Cele două partide sunt mobilizate de șefii de filiale. Cătălin Cîrstoiu este un bun comunicator, este un tip sensibil la suferința oamenilor. Principala vulnerabilitate este că a fost lansat un pic prea târziu. Partidele cred că au mers pe ideea de a-și impune fiecare candidatul.

Nicușor Dan și-a îmbunătățit scorul, încrederea. Are un fel de calitate a inactivismului. Candidații vor fi destul de apropiați. În campanie se vor întâlni undeva în jur de 30 la sută.

Votul se personalizează la Capitală. Oamenii spun numele, apoi programul și abia pe locul trei este partidul”, a spus Vasile Dîncu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend