LIFESTYLE
Mimi Branescu si Mirela Oprisor s-au retras din productia serialului “Las Fierbinti”, difuzat de Pro TV
Publicat
acum 8 aniin
Mimi Branescu, scenaristul serialului de comedie “Las Fierbinti”, difuzat de postul de televiziune Pro TV, si sotia lui, actrita Mirela Oprisor, care a interpretat personajul Aspirina, s-au retras din acest proiect de televiziune, anunta News.ro. Personajul Aspirina nu va mai aparea in serial, iar show-ul va fi scris de o echipa noua de scenaristi.
“Munca mea la proiectul “Las Fierbinti” s-a incheiat. Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au fost alaturi de mine. Au fost cinci ani grei, de care sunt mandru. Tin sa mentionez ca a fost alegerea mea sa ma opresc. Bafta in continuare intregii echipe!”, a scris Mimi Branescu pe Facebook.
Surse din Pro TV au confirmat ca din serial s-a retras si actrita Mirela Oprisor, sotia lui Mimi Branescu.
“Lucreaza deja o echipa de scenaristi care se ocupa de sezonul 10, dar personajul Mirelei nu poate fi inlocuit. Iese din serial. “Las Fierbinti” merge mai departe, ratingul a fost foarte bun”, au declarat pentru News.ro surse din Pro TV.
Noua echipa de scenaristi va fi compusa din Mihai Bobonete, Iulian Postelnicu, Adrian Vancica si Dan Panaet.
Serialul “Las Fierbinti” a fost lider de audienta pe toate categoriile de public, joi seara, si a fost urmarit, la nivel national, de aproape 1,5 milioane de telespectatori, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20.00 – 20.59. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, aventurile “fierbintenilor” au fost lider de audienta, cu 9,7 puncte de rating si 31,7% share, in timp ce postul de pe locul doi a inregistrat 3,9 puncte de rating si 12,7% share.
Mimi Branescu a scris scenariul pentru serialul “Las Fierbinti” timp de noua sezoane, iar Mirela Oprisor a interpretat rolul Aspirinei inca din primul sezon al serialului. Ultima ei aparitie in serial a avut loc in ultimul episod al sezonului noua, difuzat de Pro TV in primavara.
“Las Fierbinti” este un serial de comedie romanesc care a debutat la Pro TV in martie 2012. Cel de-al zecelea sezon a inceput pe 15 septembrie si va fi difuzat in fiecare joi, de la ora 20.30, cu exceptia zilelor in care Pro TV transmite meciuri din Europa League, cand serialul incepe de la ora 20.00.
Poate vrei sa citesti
Pedro Almodovar câștigă, cu primul său film în limba engleză, Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia / Leul de Argint – o surpriză / Lista câștigătorilor
Ministrul italian al culturii demisionează, după ce amantlâcul său a devenit o ruşine pentru guvernul Meloni
fanatik.ro: Salariul secret al directorul institutului de cercetare ce proiectează drone ca pe frontul din Ucraina. Venitul său, cât al întregului Consiliu de Administrație
VIDEO Trupele israeliene s-au retras din orașul palestinian Jenin: ‘Am eliminat 14 teroriști și am distrus depozite subterane de armament’
Ce se întâmplă, de fapt, cu producția de vin din acest an: Fenomen surprinzător în urma secetei din 2024
VIDEO Ucraina și-a prezentat roboții care vor pune Rusia la pământ: Ce pot face ‘Unitree Go-2 Pro’
ACTUAL
Zeci de cazuri de infecţie cu virusul West Nile înregistrate în această vară / Au fost raportate și 4 decese
Publicat
acum 21 de orein
7 septembrie 2024De
adminUn număr de 47 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost raportate, în România, până la data de 5 septembrie, potrivit unui raport publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Dintre persoanele infectate, patru au murit.
Conform celui mai recent raport realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, citat de News.ro, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (3 iunie) și până în 5 septembrie s-au înregistrat 47 de cazuri.
Dintre acestea, 40 de cazuri au fost confirmate şi 7 sunt cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile.
Date despre cazurile West Nile înregistrate în țara noastră
Cazurile s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă: 20-29 de ani (un caz), 40-49 de ani (8), 50-59 de ani (6), 60-69 de ani (11), 70-79 de ani (14) şi 80 de ani şi peste (7).
Pacienţii sunt 28 de bărbaţi şi 19 femei.
În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost semnalate în municipiul Bucureşti (8), judeţul Argeş (1), judeţul Bacău (1), judeţul Bihor (1), judeţul Bistriţa-Năsăud (2), judeţul Botoşani (2), judeţul Brăila (5), judeţul Buzău (1), judeţul Cluj (3), judeţul Constanţa (1), judeţul Dâmboviţa (1), judeţul Giurgiu (2), judeţul Ilfov (2), judeţul Iaşi (2), judeţul Mureş (3), judeţul Prahova (1), judeţul Sibiu (1), judeţul Satu Mare (2), judeţul Suceava (6), judeţul Teleorman (2).
Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut expunerea in Italia (Milano) şi a fost raportat de DSP Dâmboviţa (debut în S 27). Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere: atât în judeţul Botoşani, cât şi în judeţul Constanţa (debut în S 32) şi a fost atribuit judeţului Botoşani.
Totodată, au fost înregistrate 4 decese, trei în judeţul Suceava şi unul în municipiul Bucureşti.
Infecţia cu virusul West Nile – recomandări către populație
Specialiştii reiau recomandările ca populaţia să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.
ACTUAL
Cum sa alegi pavajul perfect pentru gradina ta: sfaturi si recomandari
Publicat
acum 2 zilein
6 septembrie 2024De
adminAlegerea pavajului pentru gradina este un proces important care poate transforma aspectul spatiului exterior. Nu este doar o decizie estetica, ci si una practica, avand in vedere durabilitatea si intretinerea pe termen lung. Fie ca iti doresti un design modern, rustic sau traditional, pavajul potrivit trebuie sa imbine functionalitatea cu estetica.
De aceea, este esential sa intelegi optiunile disponibile si sa iei in calcul o serie de factori esentiali. In acest articol, vom explora cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi pavajul perfect pentru gradina ta.
Tipuri de pavaje disponibile pe piata
Piata pavajelor este variata, oferind multiple solutii care sa se potriveasca stilului tau de amenajare si nevoilor functionale. Printre cele mai frecvent utilizate tipuri de pavaje se numara: pavajele din piatra naturala, cele din beton, pavajele din caramida si cele din beton decorativ. Fiecare dintre aceste optiuni are avantaje si dezavantaje, in functie de preferintele tale, dar si de specificul gradinii sau curtii tale.
Pavajele din piatra naturala ofera un aspect elegant si autentic, adaugand un plus de rafinament spatiului tau exterior. De asemenea, sunt foarte rezistente in timp, insa pot fi costisitoare si necesita o instalare atenta pentru a evita deteriorarea pe termen lung.
Daca preferi un aspect rustic si cald, pavajele din caramida pot fi o alegere potrivita. Acestea ofera un design atemporal, dar trebuie sa ai in vedere intretinerea regulata, deoarece caramida poate deveni fragila in timp.
Pentru un buget mai accesibil si durabilitate crescuta, pavajele din beton sunt solutii ideale. Betonul este o alegere versatila, care poate fi personalizata intr-o gama variata de culori si forme. Pavajele din beton amprentat, in mod special, poate oferi o estetica atractiva si un nivel ridicat de rezistenta, imitand texturi naturale, precum piatra sau lemnul.
Factorii esentiali in alegerea pavajului
Cand iti alegi pavajul pentru gradina, nu trebuie sa te concentrezi doar pe aspectul sau. Este la fel de important sa iei in calcul functionalitatea si durabilitatea materialului. Un prim factor de luat in considerare este rezistenta la conditiile meteorologice. In Romania, unde variatiile de temperatura si conditiile climatice pot fi severe, este esential sa alegi un pavaj care sa reziste la inghet, ploi abundente si expunere la soare.
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este intretinerea. Un pavaj care arata bine in momentul instalarii poate sa-si piarda rapid farmecul daca nu este intretinut corect. De exemplu, pavajele din piatra naturala necesita tratamente periodice pentru a preveni aparitia muschilor sau petelor, in timp ce betonul decorativ poate necesita refacerea sigilarii dupa cativa ani pentru a mentine aspectul impecabil.
Un alt factor important este stabilitatea pavajului. In functie de zona in care locuiesti si de solul gradinii tale, poate fi necesar sa alegi un pavaj mai robust si mai greu pentru a preveni miscarile sau fisurile pe termen lung. Astfel, pavajul din beton, de exemplu, poate fi o solutie excelenta pentru zonele cu sol instabil, deoarece ofera o baza solida si durabila.
Designul si estetica pavajului
Un alt aspect esential atunci cand alegi pavajul perfect pentru gradina ta este estetica. Pavajul trebuie sa completeze si sa imbunatateasca aspectul general al spatiului exterior. Daca gradina ta are un stil minimalist, modern, pavajele din beton sau piatra naturala cu linii curate si simple pot adauga un plus de eleganta. Pentru un aspect rustic sau traditional, pavajele din caramida sau piatra cu forme neregulate sunt ideale.
Nu uita sa iei in calcul si culoarea pavajului. Culorile mai deschise, precum nuantele de crem sau bej, vor face spatiul sa para mai mare si mai luminos, in timp ce pavajele inchise la culoare, cum ar fi griul sau maro-ul, vor adauga un plus de profunzime si intimitate gradinii tale. In functie de preferintele tale, poti opta pentru un pavaj monocrom sau unul care combina mai multe culori pentru un efect mai dinamic.
Bugetul si durabilitatea pavajului
Bugetul este, fara indoiala, un factor decisiv atunci cand alegi pavajul. In general, pavajele din piatra naturala sunt cele mai costisitoare, datorita materialului de calitate superioara si procesului de instalare complex. Totusi, investitia initiala poate fi justificata de durabilitatea lor exceptionala pe termen lung. In cazul unui buget mai redus, pavelele sau pavajele din beton simplu pot oferi o solutie accesibila si de incredere.
Durabilitatea este la fel de importanta, mai ales daca gradina ta este un spatiu intens folosit. Un pavaj de calitate trebuie sa reziste traficului pietonal sau al autovehiculelor si sa nu se deterioreze sub influenta conditiilor meteorologice.
Alegerea pavajului perfect pentru gradina ta presupune un echilibru intre estetica, functionalitate si durabilitate. Este esential sa analizezi cu atentie tipurile de materiale disponibile, sa evaluezi nevoile specifice ale spatiului tau si sa iei decizii informate in privinta bugetului si a intretinerii. Un pavaj bine ales nu doar ca imbunatateste aspectul gradinii, dar contribuie si la cresterea valorii proprietatii tale pe termen lung. Detalii pe: pavaj curte.
NATIONAL
INTERVIU. Soluții împotriva anxietății de la psihologul sportiv al gimnastelor din lotul olimpic de la Paris. În ce constă „antrenamentul invizibil“
Publicat
acum 2 zilein
6 septembrie 2024De
adminJocurile Olimpice care au avut loc în această vară au generat numeroase discuții, de la dileme etice privind organizarea la ce înseamnă realmente performanța sportivă și ce implică succesul pentru fiecare sportiv în parte. Pentru prima oară au fost amintiți – pe lângă antrenori, preparatori fizici –, psihologii sportivi care i-au însoțit pe sportivi la Paris. După ce toți sportivii și personalul implicat s-au întors acasă de la Paris și după ce s-au clarificat discuțiile despre schimbul de medalii româno-american, am stat de vorbă despre cele mai eficiente strategii anti-anxietate cu psihoterapeutul Răzvan-Gabriel Zaharia, psihologul lotului olimpic feminin de gimnastică artistică pentru Olimpiada de la Paris 2024.
Sportul de performanță și mai ales cel de înaltă performanță nu se poate practica fără depășirea constantă a limitelor, fără un fel de supra-putere fizică și psihică, o forțare care nouă, celorlalți, oamenii obșinuiți, ne este cel mai probabil necunoscută. Poate și de aceea, să fii sportiv și sportiv de înaltă performanță implică numeroase lupte nu numai fizice, dar și psihice. Îi vedem la televizor încrezători și tenace, dar cei mai mulți dintre ei suferă numeroase tipuri de anxietăți, deseori au o încredere scăzută în propriile resurse, poate chiar și o imagine de sine negativă. Și se luptă cu ele nu numai în timpul orelor de terapie, ci și în timpul antrenamentelor și al competițiilor, când rolul unui psiholog sportiv este foarte important.
Înotătorul David Popovici a vorbit cel mai mult și poate chiar cel mai deschis despre importanța pe care o are relația cu terapeutul său, cât de mult contează nu numai pregătirea fizică, ci și echilibrul interior în ceea ce privește succesele, dar și eșecurile sale.
Iar cu gimnastele din lotul olimpic al României au empatizat mulți dintre noi, după ce medalia de bronz a fost intens disputată de Ana Maria Bărbosu și Jordan Chiles.
L-am abordat pe psihoterapeutul Răzvan-Gabriel Zaharia, psihologul lotului olimpic feminin de gimnastică artistică pentru Olimpiada de la Paris 2024, chiar în timpul competiției, când publicul din România își ținea respirația în sincron cu David Popovici și cu fiecare săritură a gimnastelor. Însă, așa cum era de așteptat, psihologii sportivilor din lotul olimpic au avut mult de lucru. Așa că am finalizat discuția doar după ce toată lumea s-a întors acasă, la programul obișnuit: unii în sălile de antrenamente, alții la cabinet, iar cei mai mulți dintre noi – la birou.
Sub deviza Campioni cu viață bună®️, Răzvan-Gabriel Zaharia realizează programe de antrenament psihologic împreună cu adolescenții și copiii care se pregătesc pentru performanță, cu implicarea părinților și antrenorilor și profesorilor acestora. Adolescenților și părinților care vor să facă primii pași în psihologia performanței le oferă cursul practic „Introducere în antrenamentul psihologic“. De asemenea, Răzvan antrenează psihologic liderii și echipele care înțeleg că dezvoltarea organizațională durabilă se poate realiza doar prin wellbusiness®️ – construirea și consolidarea punții dintre performanță și wellbeing.
Pregătirea psiho-emoțională a sportivului
SmartLiving.ro: Cât de importante sunt pregătirea psiho-emoțională și dezvoltarea personală pentru un sportiv? Și ce înseamnă bunăstarea unui sportiv?
Răzvan-Gabriel Zaharia: Sănătatea și starea de bine sunt cei mai autentici indicatori ai succesului. Sportul de performanță și mai ales cel de înaltă performanță se bazează foarte mult pe așa-numita depășire a limitelor, pe forțarea granițelor a ceea ce numim „normalitate“. Cu cât ne apropiem mai mult de zona de „excepțional“, cu atât organismul este mai suprasolicitat și acest fapt are de multe ori consecințe negative.
Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de wellbeing www.smartliving.ro
ACTUAL
Rafila s-a răzgândit: spune că nu a semnat un Ordin prin care a trimis Corpul de Control la Spitalul Pantelimon, ci doar „un referat”
Publicat
acum 4 zilein
4 septembrie 2024De
admin„Nu e vorba de un Ordin, e vorba de un referat pe care l-am semnat, prin care am împuternicit doi colegi să se deplaseze la Spitalul Pantelimon”, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un briefing la Guvern, răspunzând unei întrebări a reporterului HotNews.ro.
Care este diferenta între un ordin și un referat? Surse din Ministerul Sănătății au explicat, pentru HotNews, că o acțiune a Corpului de Control poate fi inițiată și printr-un referat, însă este vorba mai degrabă despre o procedură simplificată, „o acțiune de documentare”.
„Este varianta cea mai simplă”, spune sursele HotNews din minister. „Această variantă era preferată în special în pandemie, când erau evitate deplasările și se solicitau documente care erau analizate direct la minister”, mai spun sursele HotNews.
Ministrul Sănătății a fost întrebat miercuri de reporterul HotNews.ro de ce refuză să facă public Ordinul din anul 2021 pe care l-a invocat pentru a nu face public Ordinul din luna aprilie prin care a trimis controlul de la Spitalul Sf. Pantelimon.
Rafila declarase, pe 19 august, că „documentele care fac referire la activitățile Corpului de Control nu sunt destinate comunicării publice, conform unui Ordin semnat în anul 2021 de cel care era ministru în acea perioadă”.
HotNews a cerut acum două săptămâni Ministerului Sănătății să precizeze numărul Ordinului care secretizează acțiunile Corpului de Control și data aprobării lui, însă nu a primit niciun răspuns.
Dialogul de miercuri dintre reporterul HotNews și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila:
– Reporter: Revenind la cazul morților de la Spitalul Sfântul Pantelimon, v-ați prevalat de un Ordin din anul 2021 care ar anonimiza controlul. Nu ne-ați spus nici acum numărul Ordinului și data aprobării lui.
– Alexandru Rafila: Nu e niciun secret, nu e vorba de un Ordin, e vorba de un referat pe care l-am semnat, prin care am împuternicit doi colegi să se deplaseze la Spitalul Pantelimon. Referatul nu este… o să schimbăm acea prevedere, am rugat Direcția Juridică să o schimbe… Nu m-am prevalat de nimic, era vorba de un Ordin care era în vigoare și era semnat de un ministru interimar.
-Ați refuzat să îl faceți public, să vedem și noi ce scrie în acel document.
– În referat scrie că echipa de control de la Ministerul Sănătății se deplasează la Spitalul Sfântul Pantelimon. Atâta scrie.
– Obiective…?
– Obiectivele de control erau cele determinate de reclamații de natură administrativă făcute de două persoane: directorul de îngrijiri și un medic ATI. Iar restul elementelor, având în vedere că începuse o anchetă penală în data de 10 aprilie, sunt în competența Parchetului, așa cum am spus de la început.
– Și de ce ați tot amânat să ne spuneți lucrul ăsta?
– Dar nu am amânat, dar am spus. Vă rog să vedeți intrervențiile mele publice.
– Ați spus că este un Ordin semnat de un ministru în anul 2021 care interzice…
– Da, este un Ordin semnat de un ministru interimar al Sănătății în anul 2021.
– De cine? Nu puteți să ne spuneți?
– Vedeți cine a fost ministrul interimar al Sănătății în 2021. Nu a fost decât unul singur.
Dialogul dintre reporterul HotNews și Alexandru Rafila, începând cu minutul 12:35:
Ministerul Sănătății a avut, în anul 2021, 3 miniștri interimari: premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, care după o zi și-a delegat atribuțiile către secretarul de stat Andrei Baciu, precum și Cseke Attila.
Poate fi trimis Corpul de Control printr-un referat?
O acțiune a Corpului de Control poate fi inițiată și printr-un referat, însă este vorba mai degrabă despre o procedură simplificată: o „acțiune de documentare”, spun sursele HotNews din Ministerul Sănătății.
„Este varianta cea mai simplă”, spune sursele HotNews din minister. „Această variantă era preferată în special în pandemie, când erau evitate deplasările și se solicitau documente care erau analizate direct la minister”, mai spun sursele HotNews.
HotNews a cerut de 3 ori Ministerului Sănătății Ordinul prin care a fost trimis Corpul de Control la Spitalul Pantelimon. Apoi, am cerut și Ordinul invocat de Rafila pentru secretizarea acțiunii de control.
HotNews.ro a solicitat de 3 ori Ministerului Sănătății, în baza Legii 544 – pe 8 august, 9 august și 14 august – să comunice conținutul integral al Ordinului prin care Corpul de Control a fost trimis, în luna aprilie, la Spitalul Sf. Pantelimon. Ministerul Sănătății a oferit un singur răspuns, pe data de 13 august, constând în informații reluate dintr-un comunicat de presă din data de 17 aprilie. Instituția nu a transmis la acea vreme, către HotNews, în urma solicitărilor în baza Legii 544, că Ordinul „nu este destinat comunicării publice”.
Câteva zile mai târziu, pe 19 august, Alexandru Rafila declara public că „documentele care fac referire la activitățile Corpului de Control nu sunt destinate comunicării publice conform unui Ordin semnat în anul 2021 de cel care era ministru în acea perioadă. Nu are nicio legătură cu mine.”
Tot pe 19 august, Rafila mai declara că, în luna aprilie, „Corpul de Control s-a deplasat la Spitalul Sf. Pantelimon pentru două plângeri administrative – doamna Stamatoiu (director de îngrijiri – n.red.) și doamna Voicu (fosta șefă a secției ATI – n.red.) – iar în momentul în care am aflat, după deplasarea echipei acolo, am solicitat un reprezentant al Colegiului Medicilor care a preluat imediat acest caz, a trimis Comisia de Disciplină care investighează problemele de natură medicală.”
De ce documentul prin care a fost trimis controlul de la Pantelimon este ținut „la secret”?
Surse HotNews din Ministerul Sănătății susțineau, în luna august, că „felul în care Rafila a decis să se facă acest control ascunde ceva important”.
De ce este ordinul lui Rafila important? Pentru că el arată ce obiectiv al controlului a stabilit ministrul. Ce componență aprobată a avut Corpului de Control. Tot ministrul primește și aprobă raportul final. În cazul oamenilor morți la Sf. Pantelimon, surse judiciare susțin că „oamenii din spital nu au vrut să coopereze inițial, văzând cum a decurs inspecția trimisă de ministrul Rafila, una în care practic nu s-a descoperit, ci s-a acoperit”.
Citește și:
ACTUAL
Ministerul Sănătății anunță încheierea epidemiei de rujeolă: Datele arată o scădere susţinută a numărului de cazuri
Publicat
acum 4 zilein
4 septembrie 2024De
adminMinisterul Sănătății a decis să declare încheiată epidemia de rujeolă după ce datele care ajung la Ministerul Sănătății, prin Institutul de Sănătate Publică, au arătat „o scădere susţinută a numărului de cazuri şi dispariţia focarelor la nivel naţional”, a declarat miercuri Alexandru Rafila.
„Colegii noştri epidemiologici au avut criterii pentru a solicita ministerului închiderea. S-a epuizat ceea ce numim masa receptivă, oamenii care nu au fost vaccinaţi – mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit şi această izbucnire epidemică a încetat”, a explicat miercuri ministrul Sănătății, într-un briefing de presă la Guvern.
Alexandru Rafila a subliniat, însă, că acest lucru nu înseamnă că lucrurile nu se pot repeta peste „un an, doi sau trei ani”, atunci când scăderea acoperirii vaccinale aduce din nou o anumită populaţie la risc să se îmbolnăvească.
Ministerul Sănătății declarase epidemie de rujeolă în decembrie anul trecut.
282 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână în România, potrivit datelor INSP.
23.972 de cazuri de rujeolă au fost raportate în total în țara noastră în perioada 1 ianuarie 2023 – 1 septembrie 2024. În aceeași perioadă s-au înregistrat 21 de decese cauzate de boală.
ACTUAL
„Ambrozia ne-a adus astm și multă suferință.” Care este cel mai eficient tratament pentru alergia la ambrozie
Publicat
acum 4 zilein
4 septembrie 2024De
adminNumărul românilor alergici la ambrozie este în creștere în ultimii ani, iar boala dă uneori complicații de temut. Află în continuare care sunt schemele de tratament pentru alergia la ambrozie și ce variantă este mai eficientă.
În august 2019, când i-au apărut primele simptome de alergie, Cristina Bejan nu știa nimic despre ambrozie sau despre cum se manifestă o alergie. Primele semne la ea au fost nasul înfundat care curgea ca un robinet și dureri de cap chinuitoare. „Dimineață mai ales, mă simțeam ca după o beție zdravănă. Aveam dureri de cap zi de zi, amețeală și o stare de oboseală ciudată, care nu-mi trecea indiferent cât dormeam”, își amintește femeia de 41 de ani, din București.
Un an mai târziu, într-o dimineață de august, Matei Constantin (7 ani, București) s-a trezit cu nasul înfundat și ochii roșii. Strănuta în salve, nasul îi curgea, iar ochii îi dădeau mâncărimi foarte supărătoare. În plină pandemie fiind, părinții s-au gândit mai întâi la COVID-19. I-au făcut un test, dar a fost negativ. A doua zi, încă unul – negativ și acela.
Am detaliat aici simptomele și mecanismul de apariție al alergiei la ambrozie.
„Trebuie să fie o răceală, ne-am gândit noi, așa că i-am dat ibuprofen și un spray pentru nas înfundat. A trecut o zi, apoi două, apoi o săptămână și răceala asta nu mai trecea. Noaptea mai ales, abia putea să respire. Se ridica în fund de câteva ori pe noapte și îl ajutam să-și sufle nasul, dar tot nu-și găsea locul în pat. Se foia până dimineața și toată ziua era obosit și el, dar și noi pe lângă el. Cred că cel mai mare chin pentru el au fost mâncărimile de ochi. Tot timpul se freca la ochi și nu i-am dat nimic atunci, pentru că nu știam ce. De la o zi la alta, am tot sperat că-i trece”, ne-a povestit Oana, mama lui Matei.
Cum se pune diagnosticul de alergie la ambrozie
„Răceala” lui Matei nu a trecut, așa că părinții au apelat la medicul de familie, care a intuit foarte bine diagnosticul de alergie și i-a dat o trimitere către alergologie. Aici, după o discuție cu specialistul, au urmat testele cutanate de tip prick test. Acestea se efectuează prin aplicarea pe pielea antebrațului a unor mici picături de extracte purificate de alergeni și introducerea lor în piele printr-o înțepare ușoară.
Citește continuarea articolului pe site-ul nostru de wellbeing www.smartliving.ro
Bursa de la Bucureşti a pierdut aproape 13 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână
A fost dezvelit Monumentul Generației de Aur
Bărbat imobilizat în scaun cu rotile, accidentat de un şofer care a fugit de la faţa locului
Guvernul sudanez respinge o concluziile unui Raport ONU cu privire la atrocitățile comise în războiul civil în desfășurare în Sudan
„Asta este”: Reacția lui Marcel Ciolacu la dronele rusești care au intrat în spațiul aerian românesc
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
VIDEO – ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – O mașina a intrat în țeava de gaze și a luat foc
PITEȘTI
ARGEȘ | Tineri, reținuți de polițiști pentru falsificarea și folosirea de adeverințe medicale false
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, în dimineața zilei de 05 septembrie a.c., au pus în aplicare un...
ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – Soț și soție la spital în stare gravă
Un grav accident rutier în care un autoturism a intrat într-un cap de pod s-a produs în această dimineață în...
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu CJ Argeș, a stabilit azi Tribunalul Specializat Argeș. Procesul vizează anularea unui act emis...
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș
Până la sfârșitul lunii septembrie primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și...
Curtea de Argeș
VIDEO, ACUM ! Accident groaznic la Tigveni
Un grav accident rutier în care sunt implicate două autoturisme, produs pe DN 73C, pe dealul Momaia din Tigveni. Paramedicii...
ATENȚIE! Sâmbătă se închide complet Transfăgărășanul între Cetatea Poienari și Bâlea Lac
Sâmbătă, 07 septembrie 2024, în intervalul orar 07.00 – 18.00 circulația rutieră va fi închisă, pentru toate categoriile de autovehicule,...
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
Un violent incendiu a izbucnit cu putin timp in urma într-o gospodărie din comuna Băiculesti, satul Zigoneni. Din primele informații,...
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE
În noaptea de 30 spre 31 august a.c., în jurul orei 05:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș...
ACUM! Moarte șocantă la Curtea de Argeș – Bărbat prăbușit pe terasa unui magazin din Noapteș – POLIȚIA LA FAȚA LOCULUI
Incident șocant în urmă cu puțin timp in cartierul Noapteș din Curtea de Argeș! Un bărbat în vărstă de 50...
Mioveni
ISU Argeș angajează personal – 30 pompieri și 6 șoferi VEZI DETALII
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Argeș scoate la concurs un număr de 36 de posturi cu încadrare directă...
ATENȚE! Se prelungesc restricțiile de circulație pe roate drumurile din Argeș, din cauza caniculei
Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă vor fi impuse în continuare luni, 15 iulie, și marți, 16...
ARGEȘUL PÂRJOLIT! Incendii de vegetație la Valea Danului, Cepari și alte 6 localități
Pe parcursul zilei de ieri, pompierii argeşeni, în unele cazuri alături de cetățeni şi Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență,...
Alertă Cod Roșu de Caniculă în tot județul Argeș – avertisment fără precedent de la ANM
Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, valabile și în județul nostru, pentru zilele...
Câmpulung
NU RATA! Poliția Argeș face angajări! Se caută ajutor de șef de post la Valea Iașului și alte 8 comune, secretare și ingrijitori
Începând cu data de 19 august a.c., s-a dat startul înscrierilor pentru concursurile în vederea ocupării unor posturi în Inspectoratului...
DE NERATAT! ISU Argeș angajează pompieri și șoferi – Zeci de posturi disponibile pentru Pitești, Curtea de Argeș și Câmpulung
I.S.U. Argeș angajează 30 de posturi soldați profesioniști (servanți) și 6 șoferi profesionisti pentru unitatile de pompieri din Pitești, Curtea...
VIDEO, ACUM! ARDE UN CUNOSCUT RESTAURANT DIN ARGEȘ!
În aceste momente, pompierii de la Detașamentele Câmpulung, Pitești și Punctul de Lucru Rucăr intervin cu trei autospeciale de stingere,...
În Trend
- ACTUALacum o săptămână
La un pas de tragedie în Curtea de Arges! Șoferul camionului spune că din cauza bumperelor i-au căzut lemnele pe carosabil
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Moarte șocantă la Curtea de Argeș – Bărbat prăbușit pe terasa unui magazin din Noapteș – POLIȚIA LA FAȚA LOCULUI
- ACTUALacum 6 zile
Prefectura Argeș a pierdut procesul cu Consiliul Județean – Prefectul Predescu: “Am adus o fărâmă de normalitate!”
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO La Momaia, în primul tunel forat de autostradă din România. E pe primul lot de munte din A1 Sibiu – Pitești, între Curtea de Argeș și Tigveni
- ACTUALacum 3 zile
VIDEO, ACUM! Incendiu devastator la Zigoneni, lângă PETROM Curtea de Argeș
- ACTUALacum 2 săptămâni
A fost scandal monstru la Curtea de Argeș – Tănăr din oraș din bătut crunt de 4 turiști
- ACTUALacum 6 zile
Scandal monstru lângă Curtea de Argeș! Un șofer din Băiculești a atacat cu un cuțit pasagerul unei masini – ARESTAT PENTRU 30 ZILE
- ACTUALacum 6 zile
Primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25, vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș