Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Medicul Adrian Marinescu, despre situația din Shanghai: ‘Este posibil ca chinezii să ascundă ceva. Dacă ne uităm la date, au multe infecții în acea zonă’

Publicat

in

Potrivit CNN, după un lockdown de săptămâni întregi numărul de cazuri COVID continuă să crească.

După doi ani de pandemie, medicul Adrian Marinescu spune că lumea medicală nu are nici acum răspunsuri concrete referitor la virusul care a generat pandemia, iar „abordarea brutală a fost o regulă în China”.

Dr. Adrian Marinescu: „Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei”

„Sunt câteva precizări importante de făcut. Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei. Ne aducem aminte că în 2019, la sfârşit, când am avut o explozie de cazuri, era evident că începuturile nu erau atunci şi nu avem nici acum răspunsuri. În plus, abordarea brutală cred că a fost regulă în China.

Nu numai că nu poate fi acceptată nicăieri în lumea civilizată, dar ne aducem aminte că imagini dramatice ca cele prezentate astăzi, au fost regulă.

Acolo cred că e vorba de partea politică, dar e vorba şi despre considerente obiective. Într-o zonă suprapopulată, unde e o densitate atât de mare populaţională, e clar că managerierea unei situaţii complicate epidemiologic s-ar face extrem de greu, însă acest lucru nu explică acele abordări.

Pe de altă parte, lockdown-ul, în adevăratul sens al cuvântului s-a întâmplat doar în China. Ce a fost în Europa, a fost o situaţie aproximativă, un fel de izolare.

Medicul Adrian Marinescu: „Este posibil ca chinezii să ascundă ceva”

„E posibil să ascundă, dar nu cred că există o altă variantă virală. Din datele pe care le avem în momentul de faţă, nu există o altă variantă virală. Tot un Omicron este. De altfel, dacă ne uităm la date, au multe infecţii în acea zonă, dar puţine spitalizări, puţine decese, puţine locuri de Terapie Intensivă care să fie ocupate. Cred că este important.

Există o variantă care se transmite. Referitor la ce spunea Bill Gates, sunt câteva lucruri care nu se potrivesc. În primul rând vorbea de o probabilitate mai mare de 5%. Ce înseamnă mai mare? Înseamnă 7, înseamnă 80? Pe urmă se spunea că va fi o variantă virală care se transmite uşor. Lucrul acesta îl ştim şi în momentul de faţă, dar că în acelaşi timp ar avea şi o virulenţă sporită, lucru care nu se potriveşte, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în istoria medicinei cu alte pandemii şi cu alte situaţii complicate. Deci în momentul de faţă aceste afirmaţii nu au o acoperire în spate”, a declarat dr. Adrian Marinescu, conform antena3.ro

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Gospodărie făcută scrum la Zigoneni

Publicat

in

Un puternic incendiu a izbucnit într-o gospodărie din comuna Băiculesti, satul Zigoneni.

Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifestă cu flacară deschisă la acoperișul unei locuinte pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Flăcările au cuprins și o anexă, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Este afectată și structura unui fânar, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. La această anexă, incendiul este lichidat.

Citeste mai mult

ACTUAL

Catalog online pentru câinii fără stăpân ce pot fi adoptați în București / Anunțul făcut de Nicușor Dan

Publicat

in

ASPA a lansat joi un catalog online unde se află peste 1000 de câini, pentru a fi dați spre adopție. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook. 

Catalogul conţine fotografii cu căţeii disponibili pentru adopţie şi informaţii detaliate despre aceştia – vârstă, sex, culoare sau talie.

„În catalog veţi găsi datele de contact, dar şi procedura şi actele necesare pentru adopţie. După ce aţi identificat un căţel care vă place, puteţi contacta ASPA pentru detalii şi finalizarea adopţiei”, menţionează Nicuşor Dan.

Cel mai bătrân câine din adăpost, care așteaptă sa fie adoptat, are aproape 15 ani. 

ASPA este o instituție din subordinea primăriei București, care se ocupă de câinii fără stăpân. ASPA deține trei adăposturi pentru câini: ASPA Pallady, ASPA Bragadiru și ASPA Mihăilești. În prezent, ASPA Pallady este închis pentru modernizări, iar în cele două centre funcționale se află aproximativ 2.000 de câini.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend