Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medicii de familie explică: Antibioticele nu sunt recomandate în virozele necomplicate

Publicat

in

Asociaţia Societatea Naţională de Medicina Familiei/Medicină Generală avertizează, în contextul situaţiei epidemiologice actuale, că în niciun caz nu se recomandă folosirea de antibiotice în virozele necomplicate și că schemele de tratament trebuie adaptate fiecărui pacient în parte, în funcţie de vârstă, tipul de viroză, comorbidităţi şi nu sunt “universal valabile”, conform Agerpres.

De asemenea, medicii recomandă populaţiei generale ca, în caz de îmbolnăvire, să solicite consult medical, să evite automedicaţia, menţionând că eliberarea medicaţiei antivirale se face în baza unei prescripţii medicale şi că “tratamentul unei afecţiuni se bazează pe substanţele active şi dozajul pe care le conţine un medicament şi nu pe denumirea comercială a acestuia”.

“Această perioadă, marcată printr-un număr mare de cazuri de viroze respiratorii (viroze banale sezoniere, gripă, infecţii cu virusul SARS-CoV-2), este dublată de îngrijorarea legată de accesul la medicamentele necesare tratamentului acestor viroze”, se arată într-un comunicat al asociaţiei medicilor de familie şi de medicină generală.

Aceştia precizează că este mai uşoară prevenirea, decât tratarea unei boli.

“Reamintim că, pentru acest lucru, putem beneficia de profilaxia primară prin diversele tipuri de vaccinări care pot fi efectuate la medicul de familie şi de un stil de viaţă sănătos legat de alimentaţie, activitate fizică şi odihnă necesară pentru avea un sistem imunitar eficient. De asemenea, respectarea regulilor de protecţie personală nespecifice prin evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştilor în spaţii închise şi etichetarea tusei şi a strănutului, igiena corporală şi a mâinilor rămân în continuare recomandări foarte utile”, mai transmit medicii.

Medicii de familie şi de medicină generală arată că “este important ca populaţia generală să cunoască faptul că tratamentul unei afecţiuni se bazează pe substanţele active şi dozajul pe care le conţine un medicament şi nu pe denumirea comercială a acestuia”.

“Deciziile terapeutice au la bază principiile active necesare tratării unei afecţiuni şi adaptarea schemei în funcţie de particularităţile pacientului. Schemele de tratament trebuie adaptate fiecărui pacient în parte, în funcţie de vârstă, tipul de viroză, comorbidităţile pe care le are pacientul. Nu există scheme de tratament universal valabile şi în niciun caz nu se recomandă folosirea de antibiotice în virozele necomplicate. Prin urmare, recomandăm populaţiei generale să solicite consult medical, să evite automedicaţia, să conştientizeze faptul că în cazul virozelor nu este necesară administrarea de antibiotic, iar eliberarea medicaţiei antivirale se face în baza unei prescripţii medicale. Nu în ultimul rând, este important ca abordarea terapeutică să cuprindă substanţele active necesare în doza corectă, indiferent de denumirea unui produs sau a altuia. Respectarea acestor principii va avea ca rezultat vindecarea şi recuperarea rapidă, cu evitarea complicaţiilor virozelor din acest sezon”, mai arată medicii.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

O cunoscută rezervație naturală din Kenya a fost inundată. Zeci de turiști sunt blocați / VIDEO

Publicat

in

De

Rezervația naturală Maasai Mara din Kenya a fost inundată. Zeci de turiști sunt blocați în populara rezervație folosită pentru safari. Autoritățile se tem că mai multe animale au fost luate de ape.

Mai multe zone din rezervația naturală Maasai Mara, inclusiv cea în care se află cabanele turiștilor, au fost acoperite de apă. Marți, râul Talek s-a revărsat din cauza ploilor abundente.

Aproximativ 35 de oameni au fost salvați pe calea aerului și 25 au fost evacuați cu o barcă, a transmis Crucea Roșie din Kenya, potrivit BBC. Se pare că mai multe animale din rezervație au fost luate de ape, informează Mediafax.

Inundațiile au afectat numeroase zone din Kenya. Aproximativ 180 de oameni au murit și 90 au dispărut în ultimele săptămâni.

Citeste mai mult

NATIONAL

A început deszăpezirea Transfăgărășanului! Când se va deschide cel mai spectaculos drum din România / VIDEO

Publicat

in

De

Drumarii lucrează pentru a curăţa de zăpadă DN 7 C, Transfăgărăşan, estimând că traficul va putea fi deschis înainte de data obişnuită de 1 iulie.

”Am început deszăpezirea Transfăgărăşanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanşă şi doar atunci când condiţiile meteo permit intervenţia în siguranţă”, anunţă, miercuri, oficialii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Aceştia preciază în în acest an stratul de zăpadă din zonă este mai mic.

”Având în vedere că în acest an avem mai puţină zăpadă comparativ cu alţi ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie”, a mai transmis sursa citată.

De obicei, stratul de zăpadă care trebuie îndepărtat de pe carosabil ajunge şi la şase metri, lucrându-se câteva săptămâni pentru a curăţa întreaga porţiune.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend