Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Măsurile PSD susțin revitalizarea industriei românești: se redeschid uzine mari și combinate siderurgice

Publicat

in

Industria este un sector economic cheie și care a fost afectat de multiple transformări de-a lungul anilor. Acum, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anunțat o serie de măsuri și investiții menite să revitalizeze industria grea românească, având în vedere importanța strategică a acestui sector pentru dezvoltarea economică a țării. Uzina de Mașini de la Reșița sau Combinatul de la Oțelul Roșu sunt doar două exemple de susținere a producției românești, susținută de PSD.

De la începutul mandatului de premier am anunțat că una dintre prioritățile acestui guvern este reindustrializarea României. Știu că, de la Revoluție încoace, românii au văzut cum multe combinate, multe uzine cu tradiție ale industriei grele românești, sunt dezmembrate și vândute la fier vechi. Sau că întră în insolvență, cum s-a întâmplat la Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa, unde suntem astăzi, cea mai veche unitate industrială din România şi una din cele mai vechi din Europa”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

PSD continuă lunga tradiție a industriei de utilaje

Industria reprezintă un pilon fundamental al economiei oricărei țări, cu o contribuție semnificativă la producția națională și la crearea de locuri de muncă.

UCM Reșița, cunoscută pentru activitatea sa neîntreruptă de peste 250 de ani, a fost întotdeauna un simbol al excelenței în producția de utilaje și echipamente industriale. Prin preluarea de către Construcții Mașini Hidroenergetice, această unitate emblematică va continua să își aducă contribuția semnificativă la economia românească. Cu un personal de peste 440 de angajați, UCM Reșița duce mai departe tradiția și expertiza românească în domeniul industrial.

”Acum UCM Reșită intră într-o nouă etapă prin preluarea de către Construcţii Maşini Hidroenergetice, societate deținută în proporție de 100% de o altă perlă a economiei românești, Hidroelectrica SA, cel mai mare producator de energie verde din Romania”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Prin această preluare, România face un pas important în direcția consolidării sectorului său energetic. Hidroelectrica, beneficiind acum de expertiza și resursele tehnologice ale UCM Reșița, va putea să dezvolte soluții inovatoare și eficiente pentru producția de energie verde. Acest lucru este esențial în contextul tranziției către surse de energie regenerabilă și a angajamentelor asumate de România în cadrul Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de carbon.

PSD susține revitalizarea industriei siderurgice românești

Industria siderurgică din România este pe cale să primească un impuls major datorită investițiilor anunțate de Grupul UMB în Combinatul Oțelul Roșu. Cu o alocare de peste 300 de milioane de euro, această inițiativă are ca obiectiv relansarea unui sector industrial neglijat în ultimele trei decenii. Investiția vizează atât retehnologizarea activităților de bază, cât și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru activitățile conexe, creând astfel o platformă robustă pentru producția de elemente esențiale în construcția proiectelor de infrastructură.

”O altă societate pe care am vizitat-o puțin mai devreme este Combinatul Oțelul Roșu, unde Grup UMB, condus de dl. Umbrărescu, are în vedere o investiție de peste 300 de milioane de euro și crearea a peste 600 de locuri de muncă noi. Investiția vine să asigure producția materialelor necesare proiectelor de infrastructură din România. Asta înseamnă să ai viziune, să închizi lanțul, să produci aici materialele de care ai nevoie”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Principalul obiectiv al acestei investiții este producția de elemente necesare construcției obiectivelor de infrastructură. Acest lucru este esențial pentru dezvoltarea unor proiecte naționale de anvergură și pentru asigurarea unui flux constant de materiale de înaltă calitate.

Investiția de peste 300 de milioane de euro anunțată de Grupul UMB pentru Combinatul Oțelul Roșu reprezintă un pas strategic și necesar pentru revitalizarea industriei siderurgice din România. Această inițiativă nu doar că va relansa o componentă crucială a industriei naționale, dar va și contribui semnificativ la dezvoltarea economică regională și națională.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Ucraina și-a setat un nou obiectiv militar major împotriva Rusiei: ‘Vrem să o spunem cu voce tare!’

Publicat

in

Indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, Ucraina va găsi o soluție pe câmpul de luptă, transmite ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umierov.

Umierov a declarat că Ucraina va găsi o modalitate de a rezista forțelor ruse, chiar dacă fostul președinte american Donald Trump va câștiga un nou mandat și va pune în pericol sprijinul crucial oferit de americani.

Potrivit AP, Umierov a făcut declaraţia respectivă într-o intervenţie online la Forumul anual de securitate de la Aspen, Colorado, informează RBC, relatează Rador Radio România.

“Credem în leadershipul SUA și credem că America își dorește ca partenerii și aliații săi să fie puternici” – a subliniat Umierov. “În această etapă, ne vom concentra pe câmpul de luptă. Indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, vom găsi o soluție” – a adăugat ministrul ucrainean al apărării, subliniind că Ucraina și-a extins eforturile de mobilizare și va continua să lupte pentru recuperarea teritoriilor ocupate de ruşi.

Obiectivele anunțate de Ucraina

Potrivit lui Rustem Umierov, printre obiectivele Ucrainei se numără şi revenirea Centralei Nucleare Zaporijjia sub control ucrainean. Ministrul a mai remarcat că Ucraina nu poate opri bombardamentele rusești asupra orașelor și a infrastructurii sale dacă nu poate lovi bazele aeriene și alte instalații militare de pe teritoriul Federației Ruse, de unde sunt lansate atacurile. “Vrem să o spunem cu voce tare: ne concentrăm pe instalațiile militare, astfel încât acestea să nu poată lovi civili în Ucraina” – a afirmat Umierov.

Vezi și: Schimbare totală de strategie din partea Ucrainei. Kievul formează o nouă ‘armată’: ‘Realitățile războiului impun noi cerințe’

Context

„Clopotele de alarmă” au sunat în Europa săptămâna aceasta, după ce Trump l-a ales drept candidat la funcţia de vicepreşedinte pe senatorul J.D. Vance, care se opune ajutorului militar pentru Ucraina şi a avertizat că Europa va trebui să se bazeze mai puţin pe Statele Unite pentru apărarea continentului, relatează News.ro.

Trump a stârnit critici vehemente din partea oficialilor occidentali pentru că a sugerat că nu va proteja ţările care nu au reuşit să îndeplinească obiectivele NATO de cheltuieli pentru apărare şi chiar ar încuraja Rusia să le atace. Germania a fost criticată pentru că a ratat în mod repetat obiectivul NATO de a cheltui pentru apărare 2% din producţia sa economică.

Citeste mai mult

NATIONAL

Marea Chinei de Sud – Exerciţiile militare navele chinezo-ruse din s-au încheiat

Publicat

in

China a anunţat joi sfârşitul exerciţiilor militare întreprinse în apele sale împreună cu Rusia şi care au permis întărirea “încrederii reciproce”, cele două puteri subliniind astfel prietenia lor în pofida războiului din Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

Liderii statelor membre ale NATO şi-au exprimat săptămâna trecută profundele lor îngrijorări în legătură cu ajutorul – indirect, potrivit lor – dat de Beijing Moscovei în invazia ei pe teritoriul ucrainean.

China şi Rusia întreprind regulat, de peste un deceniu, manevre militare comune.

Exerciţiul naval numit “Uniune în mare-2024” (‘Joint Sea-2024’ după titlul oficial în engleză) s-a derulat în largul oraşului-port Zhanjiang, în provincia Guangdong, în sudul Chinei.

El a avut loc în Marea Chinei de Sud, într-o zonă care nu este disputată cu alte ţări.

Miercuri după-amiaza, “formaţiunea maritimă comună chinezo-rusă ce participa la exerciţiul militar şi-a încheiat toate sarcinile prevăzute”, a anunţat joi marina chineză într-un comunicat.

Exerciţiul a mobilizat în total şapte nave, chineze şi ruse, şi a avut drept temă “răspunsul comun în faţa ameninţărilor la adresa securităţii maritime”, a precizat ea.

Marina chineză a dat publicităţii fotografii aeriene care arătau mai multe nave gri deschis neidentificate care avansau în formaţie, în mijlocul unei zone maritime cu nori deasupra.

Exerciţiul, care a durat în total şase zile, a prevăzut o etapă de pregătire (de vineri până duminică), apoi manevrele propriu-zise în mare (de luni până miercuri).

El a permis “întărirea schimburilor profesionale, înţelegerea şi încrederea reciprocă între marinele chineză şi rusă”, potrivit comunicatului.

Rusia şi China s-au apropiat în ultimii zece ani, o prietenie cimentată în special prin dorinţa lor comună de a constitui o contrapondere la ceea ce ele prezintă drept hegemonia americană în problemele internaţionale.

Beijingul şi-a întărit relaţiile diplomatice, economice şi militare cu Moscova de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

China nu a condamnat niciodată public această invazie. Însă ea intenţionează să joace un rol de mediator în căutarea unei soluţii paşnice şi îndeamnă la respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor, implicit a Ucrainei.

În paralel, ea îndeamnă să fie luate în considerare nevoile securitare ale Rusiei şi critică regulat extinderea NATO.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend