Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Mărturia șocantă a femeii care a fost operată de hernie, deși era gravidă și nu știa: Mi s-a spus că am născut o fetiță. Am rămas blocată

Publicat

in

Mărturia șocantă a femeii care a fost operată de hernie, deși era gravidă și nu știa: Mi s-a spus că am născut o fetiță. Am rămas blocată

Pacienta de 35 de ani care a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu hernie intestinală a povestit că a rămas șocată când s-a trezit din anestezie și a aflat că are o fetiță, informează adevarul.ro.

Femeia, din localitatea Tismana, a povestit că nu a știut că este însărcinată pentru că a avut menstruație și lua anticoncepționale. În plus, aceasta a avut o viață normală și a muncit în ferma mănăstirii Tismana, la îngrijirea animalelor și la grădină. Femeie are două fiice gemene, în vârstă de 16 ani.

„Nu am știut că sunt însărcinată. Am avut menstruație până luna trecută. Am luat anticoncepționale. Nu mi le-a prescris medicul. Am ajuns la spital pentru că aveam o gâlcă la buric ca să văd dacă este de operat sau nu. Am venit și am fost internată, Domnul doctor a spus că eventrația este foarte mare și am rămas internată. M-am trezit din anestezie mi s-a spus că am o fetiță. Eu am spus că am două fetițe, pentru că nu înțelegeam. Mi s-a spus că am născut o fetiță. Am rămas blocată. Nu realizam cum să am o fetiță, când am doua acasă. M-am bucurat apoi“, a relatat pacienta.

„Surioarele o să-i aleagă numele“

Femeia spun că numele fetiței va fi ales de fetele ei gemene: „Le mulțumesc medicilor că m-au ajutat și mi-au salvat viața mie și fetiței mele. Surioarele o să-i aleagă numele. Ne așteaptă acasă. Soțul este și el bucuros“.

Gravida de 35 de ani care a fost operată de hernie intestinală, însă era gravidă în luna a noua, a fost internată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu pe data de 19 august.

Anchete deschise de Colegiul Medicilor și de Poliție

Colegiul Medicilor din România și Poliția Gorj au început verificări în acest caz: „S-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 19.08.2023, cu dureri abdominale și prezența unei eventrații abdominale post operatorie supraombilicală strangulată, care a fost parțial redusă în urma manevrelor de taxis (manevre de presiune cu ajutorul inii, efectuate in scopul reducerii unei hernii strangulate) efectuate de medic. Medicul chirurg de gardă a decis internarea pacientei pentru supraveghere, căci exista riscul ca eventrația să se reștranguleze, ceea ce s-a și întâmplat. Menționăm faptul că, în timpul anamnezei, pacienta a afirmat că nu este însărcinată, că a avut menstruație și se află sub tratament cu anticoncepționale. De asemenea, aceasta a declarat pe proprie răspundere că nu este însărcinată și la Laboratorul de Imagistică Medicală, înainte să i se facă raze pulmonare“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Sarcina a fost deascoperită pe masa de operație

Abia pe masa de operație, medicii și-au dat seama că femeia este însărcinată și s-a efectuat de urgență operația de cezariană.

„În data de 22 august 2023, în timpul vizitei medicale, medicul chirug a constatat că pacienta are nevoie de intervenție chirurgicală (eventrație strangulată) și au fost demarate pregătirile pentru operație. Intraoperator s-a constatat prezența eventrației strangulate cu intestin afectat, cu epiplon în sac de eventrație, dar și un uter mărit ca volum ca urmare a unei sarcini. În acel moment, medicul chirurg a solicitat prezența în sala de operație a colegilor de la Secțiile Obstetrică Ginecologie și Neonatologie. După intervenția medicilor obstreticieni, s-a continuat intervenția chirurgicală și pentru rezolvarea eventrației. În prezent, pacienta se află internată în Terapie Intensivă, pentru recuperarea postoperatorie, iar nou-născutul este la Neonatologie. Mama este conștientă, cooperantă, stare de sănătate fiind stabilă. Și starea de sănătate a copilului este stabilă. Potrivit medicului chirurg, având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventrație abdominală. Va fi demarată o anchetă internă privind respectarea protocoalelor și procedurilor medicale în acest caz“, a mai transmis conducerea spitalului din Târgu Jiu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Obiceiul pe care ar trebui să-l avem zilnic – Prof. dr. Vlad Ciurea: Este absolut esențial!

Publicat

in

Obiceiul pe care ar trebui să-l avem zilnic – Prof. dr. Vlad Ciurea: Este absolut esențial!

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit la Antena 3 CNN, despre obiceiul pe care ar trebui să îl avem zilnic și peste care nu ar trebui să trecem nici măcar în zilele aglomerate. Durează doar câteva minute.

Este vorba despre rugăciune, care are efecte miraculoase asupra sănătății noastre, asupra stării fizice și psihice și asupra vieții de zi cu zi.

”Rugăciunea propriu-zisă reprezintă ceva pe care noi, ancestral, l-am moștenit din moși strămoși. Să ne rugăm pentru sănătate, pentru copii, pentru părinți, ne rugăm pentru mâncare, asta este rugăciunea. Și te rogi la Ființa Supremă. În timp ce rugăciunea este în gând, sau dacă vreți exterioară, într-o anumită poziție la rugăciune a capului, a ochilor, a mâinilor, a feței, în totalitate cu privirea în sus, spre Ființa Supremă. Aceasta este rugăciunea. Ne înălțăm privirea și ne rugăm”, a explicat medicul.

”Meditația este interioară, rugăciunea prin care eu cu mine meditez la ce fac, la un lucru pe care pe mine mă preocupă, mă interesează. Mă interesează bolile pe care le am eu și meditez astfel încât să îmi creez numai gânduri bune și să ies dintr-un complex de boală pe care probabil îl am.

De exemplu, eu am avut COVID și am meditat două nopți la rând cum să ies din COVID. Eram internat la spitalul Matei Balș și mă forțam mental să mă motivez că această boală, care este o viroză, trebuie învinsă, ca am medicamente, că am perfuzii, că totul se va vindeca, să nu cad în depresie și să zic „vai ce boală gravă am”, a explicat Vlad Ciurea.

”Deci totul este ca meditația să îți inducă o stare benefică asupra centrilor tăi nervoși. Procesul de vindecare la cei care se roagă este mult mai bun decât la cei care nu se roagă. Pacienții care sunt, în general, sub rugăciune, sub credință, sunt mult mai înțelegători și actul chirurgical se desfășoară în condiții mult mai bune.

Cei care neagă partea de rugăciune, de credință, ateii, întotdeauna sunt persoane negative. Trebuie să fii convins că ceea ce ai se poate vindeca, se poate îndepărta și tu te poți vindeca. Dar partea cu rugăciunea eu consider că este esențială, de aceea eu recomand pacienților să se roage, dar mai recomand și chirurgilor.

Există un chirurg în America, Ben Carson, vestit în privința aceasta, pentru că a reușit o operație cu totul deosebită, o operație foarte grea, în care a despărțit doi copii siamezi, lipiți la nivelul capului. E o operație extrem de complexă iar mortalitatea se consideră că este până la 90%. Trebuie operați cât de repede, în condițiile operatorii foarte bune, iar îndemânarea întregii echipe, anestezice și chirurgicale, trebuie să fie totală. Ben Carson a făcut această operație. Înainte de operație, în timpul operației și după operație, încontinuu le-a spus părinților să rămână acolo și să se roage. El fiind un om foarte credincios și pledând pentru acest lucru. Dacă acest chirurg recunoscut spune aceste lucruri, pledează pentru ele, trebuie să învățăm partea bună a lucrurilor”, a mai spus Vlad Ciurea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski cere construirea urgentă de fortificaţii pe linia frontului ameninţată de ofensiva rusă

Publicat

in

Preşedintele Volodimir Zelenski, care joi şi-a continuat vizitele în regiunile prin care trece linia frontului, a avut întâlniri cu o serie de comandanţi militari – inclusiv cu unii al căror nume a fost vehiculat că ar putea fi demişi – cărora le-a trasat ca sarcină construirea cu prioritate de fortificaţii în condiţiile în care, pe măsură ce se apropie iarna, Rusia şi-a intensificat atacurile în special în estul ţării, potrivit News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidents Office / Zuma Press / Profimedia

„Am avut două întâlniri importante în Zaporojie. Prima a fost cu militarii, cu generalii Tarnavski, Moskalev, Litvinov şi cu toţi responsabilii cu apărarea aici, în Zaporojie. A doua întâlnire a fost de fapt o întâlnire la nivel naţional privind fortificaţiile. Am discutat toate domeniile principale în care trebuie să consolidăm şi să accelerăm construcţia de structuri”, le-a spus Volodimir Zelenski ucrainenilor în mesajul adresat joi seara.

El a precizat că prioritatea pentru fortificaţii o reprezintă zonele cel mai mult expuse la ofensiva rusă. „Acestea sunt în primul rând Avdiivka, Mariinka şi alte zone din regiunea Doneţk care vor primi o atenţie maximă. Regiunea Harkov include direcţia Kupiansk şi linia de apărare Kupiansk-Lîman. Şi întregile regiuni Harkov, Sumî, Cernihiv, Kiev, Rîvne, precum şi Volîn. Şi, de asemenea, sudul – regiunea Herson”, a detaliat Zelenski.

Preşedintele a spus că autorităţile regionale şi toţi liderii militari relevanţi au prezentat rapoarte, inclusiv ministrul apărării, Rustem Umerov, şi adjunctul lui, generalul Oleksandr Pavliuk. „Am discutat despre atragerea de resurse, despre motivarea afacerilor private în această activitate şi despre finanţare”, a declarat Zelenski, referindu-se la fortificaţii. „Prioritatea este evidentă. Sunt recunoscător tuturor celor care lucrează la acest tip de construcţii, la producţia de materiale”, a menţionat preşedintele.

Zelenski a semnalat că Ucraina se aşteaptă la o ofensivă rusă intensificată cerând ca pe lângă fortificaţii să fie construite noi adăposturi antiaeriene, în special în şcoli.

„Am discutat, de asemenea, despre nevoile pe care le vom aborda împreună cu partenerii noştri pentru a consolida liniile noastre de apărare. O atenţie deosebită este acordată construcţiei de adăposturi în şcoli, în special aici, în Zaporojie şi în regiune, astfel încât copiii să poată studia cel puţin într-un format mixt”, a spus Zelenski în discursul său video de joi seara. El a menţionat că a fost în Harkov şi a putut vedea cum funcţionează sălile de clasă construite la metrou.

Preşedintele a mai spus că în cursul dimineţii a fost la Kupiansk, unde a avut o întâlnire cu generalul Sîrski şi cu comandanţii care luptă în sectorul Kupiansk. „I-am premiat pe cei cinci ofiţeri care erau prezenţi şi le-am cerut să acorde distincţii separate soldaţilor, sergenţilor şi ofiţerilor inferiori. Vă mulţumesc, soldaţi, pentru rezistenţa voastră şi pentru munca voastră zilnică!”, a menţionat Zelenski, în condiţiile în care forţele ruseşti desfăşoară de mai multe luni o ofensivă în această zonă, dar fără câştiguri notabile.

Zelenski şi-a mai informat compatrioţii că a votbit la telefon cu cancelarul german Scholz, cu prim-ministrul britanic Sunak şi cu prim-ministrul bulgar Denkov. „Trebuie să le mulţumesc partenerilor noştri pentru multe lucruri: acordurile noastre – Ucraina şi Germania, Ucraina şi Marea Britanie, Ucraina şi Bulgaria – sunt toate puse în aplicare. Am schiţat, de asemenea, noi măsuri comune. Protecţia poporului nostru. Protecţia Europei noastre. Protecţia ordinii juridice internaţionale. Le mulţumesc tuturor celor din lume care ajută Ucraina!”, a încheiat liderul de la Kiev. (News.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend