Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Marius Budăi: ‘Suntem acum într-un pericol, nu doar noi, întreagă Europa. Sprijinim mediul de afaceri, cred că cea mai bună protecție socială e un loc de muncă’

Publicat

in

„Ordonanță după cum știți este aprobată, sumele sunt deja pe cupoanele aferente lunii iunie. În intervalul 1-14 iulie seniorii vor primi acasă pensia, vor avea inscripționată pe cupon suma separată și vor primi bănuții.

Banii nu vor întră pe acele carduri ci pe cardurile de pensie. Exact pe cardul pe care încasează pensia, nu încurcăm”, a explicat ministrul Budăi.

Ministrul a explicat și care este situația cardurilor pentru persoanele cu venituri mici:

„Suntem în dinamică, așa cum am spus de la sfârșitul lunii mai când discutăm această măsură. Am spus că vor fi aici 4 pași de respectat: printrarea cardurilor, inscripționarea, livrarea și apoi încărcare cu respectivă suma.

Primele informații le vor primi în plicul cu cardul, imediat după card vor avea și alimentarile cu bani și apoi vor veni și celelalte tranșe, vom anunță public dată când vor fi alimentate cardurile: august, octombrie și decembrie.

Nu ne lăudăm cu această măsură, banii nu sunt foarte mulți. Vor avea instrucțiuni în acel plic, la fel că atunci când ne facem prima dată un card de salariu și acolo scrie exact ce este de făcut”, a mai explicat Budăi.

Marius Budăi a explicat și faptul că se discută refacerea PNRR pentru a putea mări pensiile:

„Eu m-am întâlnit cu toți miniștrii muncii din uniunea europeană cu care am apucat să discutăm oficial. Nu există nicio țară din UE care să aibă o asemenea limitare. Recent și Marcel Ciolacu a fost la Bruxelles și a discutat cu comisarul de muncă. Se pot flexibiliza lucruri din PNRR nu renunțăm la acest deziderat.

Cred că oamenii s-au lămurit, fără a face politică trebuie să spun, de când a venit PSD la guvernare grijă față de om s-a schimbat enorm. Pentru oamenii de rând nu erau bani dar pentru cheltuieli nejustificate erau, s-a văzut foarte clar că de la formarea coaliției am avut anumite negocieri pentru a acceptă diferite pachete sociale. Marcel Ciolacu a anunțat clar că deja lucrăm la un alt pachet. Atunci când vom avea ceva clar de anunțat, vom anunță.

Gândim un alt pachet care să fie un sprijin, un pachet social dar și economic, avem o mare nevoie în această perioada să sprijinim mediul de afaceri, să apărăm locurile de muncă existente. Suntem acum într-un pericol, nu doar noi, întreagă Europa. Sprijinim mediul de afaceri, cred că cea mai bună protecție socială e un loc de muncă. Cu măsuri mixte, și petru mediu social și direct pentru oameni, mai ales pentru categoriile vulnerabile.

Eu mi-aș dori cât mai repede dar acum implementăm aceste măsuri, suntem în calcul, vedem execuția bugetară la jumătatea anului. avem deja o execuție bugetară pe primele 5 luni, nu arată excelent dar arată bine, suntem optimiști că prin măsurile bune lucrurile s-au păstrat pe o linie care să ne permită un anumit spațiu bugetar astfel încât să luăm măsuri bune în continuare.

Rectificarea bugetară va fi anunțată după ce vedem exact execuția bugetară la 6 luni, avem și procedura de deficit excesiv, asta e situația. Pe măsură ce vom înainta în discuții transparent, vom transmite public”, a încheiat ministrul.

„353.000 de carduri pentru care s-a finalizat distribuția în cursul zilei de vineri. Acestea urmează a fi încărcate de luni, așa cum e procedura firească. Săptămâna viitoare e săptămâna în care se emit din nou carduri, numărul lor crește la 480.000. Vom avea la sfârșit de luna iunie aproximativ 1 milion de carduri emise și urmează mai apoi să între în procesul firesc de distribuție și încărcare. În total, dacă le luăm și pe cele care vin de săptămâna viitoare avem un număr de 930.000 de carduri care sunt în diferite etape: distribuție și încărcare. Tranșă 1 este cea care cuprinde lunile iunie și iulie”, a explicat și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, la Realitatea PLUS.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Sanatate

Plătești pentru 1, beneficiază 2 – abonamentele medicale inovatoare lansate de Clinica Medikali la un an de la inaugurare

Publicat

in

Clinica Medikali din București, un standard de excelență în serviciile medicale private, marchează un an de la inaugurare prin lansarea unui pachet inovator de abonamente de sănătate individuale, cu servicii ce pot fi extinse pentru a acoperi nevoile medicale a două persoane – fără costuri suplimentare.

Noile produse puse la dispoziția pacienților Medikali, abonamentele medicale individuale, acoperă o gamă largă de servicii și investigații, la costuri lunare accesibile, și au o particularitate care le face unice pe piața din România: posibilitatea adultului titular de a-și include în abonament un copil cu vârsta până la 18 ani, caz în care serviciile accesate se pot împarti, dar costul rămâne același.

Tipuri de abonamente de sănătate Medikali și avantajele lor

Abonamentele medicale individuale Medikali au fost create în acord cu nevoile pacienților și acoperă servicii și investigații din toate specialitățile disponibile în clinică. Trei tipuri de abonamente pot fi accesate la Medikali începând de la doar 71 de lei pe lună – Medikare, Medikare Plus și Medikare Premium. Toate, cu avantajul de a asigura consultații oferite de medici dedicați și empatici, investigații și analize efectuate cu aparatură de ultimă generație, programări rapide, acces permanent la dosarul medical personal, care este disponibil online, medic concierge dedicat și ghidare în găsirea celor mai bune soluții medicale.

Pe oricare din aceste abonamente, adultul titular își poate include un copil de până la 18 ani. În acest caz, adultul va beneficia de consultațiile, investigațiile și analizele integrate abonamentului, iar copilul, de servicii și investigații pediatrice. Această împartire a serviciilor nu duce la o modificare a prețului abonamentului – practic, nu presupune niciun extra cost pentru părinte. În aceasta constă și inovația cu care vine Medikali pe piață: 2 abonamente în 1, două persoane care beneficiază de servicii medicale private plătite pentru o singură persoană.

Am urmărit crearea unor produse care să redea întocmai dorința noastră de a îmbunătăți sistemul medical. Acest lucru înseamnă și creșterea accesului la servicii de calitate, iar prin aceste abonamente tocmai asta facem: oferim acces extins la servicii și investigații, fără a crește costurile. Este un concept nou pe piața românească, un concept cu care ne mândrim și pe care ne bucurăm că l-am putut lansa la un an de la inaugurarea Clinicii Medikali”, a declarat Dr. Adina Negoiță, medic fondator Clinica Medikali.

Medikali: servicii și investigații la cele mai înalte standarde

Clinica Medikali, situată în zona Pallady și inaugurată în urmă cu un an, a fost creată din dorința de a oferi oamenilor servicii medicale private la standarde internaționale. Funcționează într-un spațiu ultramodern, în care designul și funcționalitatea se îmbină armonios, iar infrastructura medicală și ambianța au fost gândite ca un tot menit să asigure nu doar servicii medicale optime, ci și un confort sporit pentru pacienți.

Totul, la Medikali, este adaptat nevoilor pacienților. În zona de pediatrie au fost amenajate spații de joacă, pentru a crea experiențe cât mai plăcute pentru cei mici. Pe etajul dedicat recuperării medicale se află și zona de kinetoterapie pediatrică care include elemente de dinamism, pentru a le induce celor mici pofta de a face mișcare, iar zona de fizioterapie și masaj dedicată adulților a fost gândită în jurul ideii de relaxare.

Printr-o investiție de 2,8 milioane de euro, clinica a fost dotată cu cele mai noi tehnologii, incluzând un centru de radiologie și imagistică medicală, dar și un centru de recuperare medicală. Echipa Medikali, formată din peste 120 de profesioniști în domeniu, din care 70% sunt medici, acoperă peste 25 de specialități medicale. Misiunea lor: îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite, prin concentrarea asupra pacientului și necesităților acestuia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tu știi cum să negociezi prețul unui apartament atunci când vrei să cumperi? Iată 9 trucuri utile

Publicat

in

Ai auzit vreodată de expresia „cunoașterea este putere”? Ei bine, în lumea imobiliarelor, aceasta nu este doar un clișeu, ci o realitate pe care o vei cunoaște imediat ce ești pus în poziția de a negocia prețul unui apartament care ți-a plăcut foarte mult. 

În acest moment este foarte important nu doar să fi bun negociator dar și să afli tot ce poți despre piața imobiliară actuală, prețurile din zona respectivă și caracteristicile apartamentului pe care îți dorești să îl achiziționezi. 

Dacă faci asta pentru prima dată sau pur și simplu nu consideri că negocierea nu este punctul tău forte, îți recomandăm să apelezi la un agent imobiliar cu experienta care sa-șți reprezinte interesul în procesul de negociere. Ideal ar fi să alegi un agent care lucrează într-o agentie imobiliara Sibiu și face acest lucru în mod constant. Acesta cunoaște foarte bine piața imobiliară dar și perspectivele și va fi capabil să te negocieze în așa fel încât tranzacția ta să fie un succes. 

Dacă totuși vrei să te aventurezi singur în această provocare iată 5 trucuri utile. 

Cine știe mai multe, câștigă mai mult

Se spune că încă de suntem mici avem capacități de negociere. Copilul negociază cu părinții pentru o jucărie nouă, pentru a-și face ordine în camera sau pentru a lua o notă mare la școală. Iar cu adult, cu atât mai mult folosim negocierea în relațiile noastre profesionale dar și personale. 

Deci dacă îți dorești să devii într-adevăr foarte bun în ale negocierii este bine să știi cât mai multe despre aceasta arta. Așadar, citește, informează-te și pune în practică. Găsești o multitudine de informații gratuite acum în online. 

Inițiază tu schimbul dacă vrei să câștigi

Dacă îți dorești cu adevărat să câștigi într-o negociere este important să înțelegi că totul este un schimb.  Ce înseamnă asta? Că tu va trebui să oferi ceva la schimb pentru orice ceri și să ceri ceva pentru orice oferi. 

Însă înainte de toate, nu uita că tu trebuie să fii cel care inițiază oferta dacă vrei să câștigi negocierea. 

Folosește emoțiile în negociere

Înainte de a fi raționali, noi ca persoane sunt emoționali. Iar majoritatea oamenilor se lasă conduși de emoții,  înainte de a trece orice decizie prin filtru rațiunii. Așadar, apelează la emoții într-o negociere ca să ai câștig de cauză. 

Pune cât mai multe întrebări 

Înainte de orice motiv, întrebările te ajută să afli tot ceea ce te interesează.Evident că acestea trebuei să fie cu rost. 

 În plus, întrebând poți descuraja oarecum partenerul de negociere, fâcându-l să iasă din poziția de putere. Deci, tu vei avea mai multe șanse să câștigi. 

”Fă-ți temele foarte bine” dinainte de negociere

A merge la o negociere cu ”temele nefăcute” nu este un lucru pe care îți dorești să îl faci. De ce ? Pentru că de aici poți ajunge la insucces, la frustrare, la dezamăgire sau chiar la pierderea proprietății care chiar ți s-ar fi potrivit perfect. 

Așadar primul pas în negocierea unui apartament atunci când vrei să cumperi o astfel de proprietate la un preț corect este să te informezi. 

Dar nu uita, tot un succes poate fi și dacă tranzacționezi la un preț corect, este important să știi ca proprietățile care sunt deja listate la un preț acceptat de piata nu vor fi mult timp disponibile spre vanzare, iar aici trebuie să ai foarte multă atenție, pentru a nu încerca o negociere care să te ducă în situația de a pierde proprietatea mult visată.

Spre exemplu, cu siguranță vrei să știi dinainte de negociere dacă acel apartament se vinde la un preț de chilipir sau dacă este supraevaluat. 

Iar în acest sens, crezi că este suficient să cunoști doar prețul mediu pe metru pătrat din zonă? Desigur că nu! Fiecare detaliu contează într-o negociere.  Deci află tot ce poți despre piața imobiliară actuală, prețuri, zonă în care vrei să cumperi, facilități dar și predicții viitoare legate de locație. 

Adaugă puțină tactică și încredere  

Ai auzit despre vânzătorul acela care nu vrea să scadă niciun leu din preț? Suntem siguri că da. Dar tu, cum răspunzi la această atitudine? Ei bine, aici intervine tactica ta de negociere. 

În primul rând, fii deschis și amabil, dar ferm în argumentele tale. Iar dacă ți-ai făcut foarte bine pasul 1, cel de pregătite vei avea argumente solide de utilizat în negociere.  

De asemenea este  important să arăți că înțelegi valoarea proprietății, dar și să subliniezi aspectele care ar putea justifica o reducere a prețului. 

Spre exemplu, poate apartamentul are nevoie de renovări sau se află într-o zonă cu acces dificil.. Aceste detalii pot face diferența între un preț bun și unul excelent.

Când să cedezi și când să insiști?

Da, este clar că vei dori să duci negocierea în favoarea ta, însă aceasta nu este doar despre a obține ceea ce vrei, ci și despre a înțelege și a respecta și nevoile celeilalte părți.  Nu vrei să fii persoana aceea care cere reduceri nerealiste și ofensează vânzătorul. Pentru că în acest caz, cel periclitat vei fi tot tu. 

Așadar fi gata să renunți la o mică parte din pretențiile tale pentru a ajunge la un acord satisfăcător pentru ambele părți în special atunci când știi că nu ai 100% dreptate sau atunci când este vorba despre un lucru care nu este foarte foarte important pentru tine? 

De exemplu, poate accepti un preț puțin mai mare, dar ceri în schimb să fie incluse unele facilități precum mobilier sau electrocasnice.

Cum să câștigi negocierea?

Dacă ai aflat că suntem conduși de emoții tu nu te lăsa pradă emoțiilor. Pentru că un bun negociator nu se lasă niciodată condus de emoții. Deși vei fi tentat să o faci, fiind vorba despre locuința ta. 

Acum însă este cazul să fi ferm, să fi negociator și pregătit să prezinți contraoferte rezonabile și să justifici de ce crezi că acestea sunt corecte. Poate că vânzătorul nu știe că apartamentul de deasupra a fost vândut cu un preț semnificativ mai mic sau că în zonă toate prețurile se învârt în jurul a x lei și vrea doar o supra ofertă. 

Când să spui „da” și când să te retragi

Ultima, dar nu cea mai puțin importantă lecție este să știi când este momentul să accepți oferta și când să te retragi. O negociere nu trebuie să dureze ore-n șir. 

Uneori, cea mai bună negociere este aceea în care ai curajul să spui „nu” și să cauți alte opțiuni în cazul în care nu se ajunge la nici un rezultat, nu ești mulțumit de ofertă sau trebuie să lași prea mult de la tine.  

Dacă simți că prețul rămâne nerealist de mare, sau dacă descoperi aspecte negative despre apartament pe care vânzătorul a omis să le menționeze, poate fi momentul să te retragi cu demnitate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend