Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„Marea Contracție” de la Hollywood nu se vede în conturile marilor directori. Cât câștigă șefii Netflix, Disney sau Warner Bros. Discovery

Publicat

in

La Hollywood se discută în ultimul timp despre o „Mare Contracție” în ceea ce privește producția de filme și seriale din cauza constrângerilor financiare, însă problemele cu banii ale marilor companii din domeniul divertismentului nu se reflectă prea mult în veniturile încasate de șefii lor.

Ted Sarandos, unul dintre cei doi directori executivi ai NetflixFoto: Image Press Agency / dpa USA / Profimedia Images

Agenția Reuters concluziona într-un amplu material publicat mai devreme în cursul acestui an după interviuri cu 17 directori ai studiourilor de film, agenți care reprezintă actorii și bancheri care finanțează producțiile cinematografice că „era de vârf a televiziunii s-a încheiat”.

„Insiderii” de la Hollywood spun că printre realitățile economice la care cinematografia americană trebuie să se adapteze acum se numără o mai mare atenție acordată bugetelor și presiuni suplimentare asupra marjelor de profit la care se pot aștepta cinematografele.

„Marea Contracție este acum asupra noastră”, declara pentru Reuters un director veteran din televiziune, care a cerut să fie citat sub condiția anonimității. „Cred că va exista o retragere semnificativă în ceea ce privește cantitatea conținutului și perioada de timp petrecută asupra sa”, a mai spus acesta.

În condițiile în care încasările obținute de filme în cinematografe au mers în jos și ele, analiștii estimează că vom asista în perioada următoare și la o scădere simțitoare a numărului de lungmetraje create pentru marele ecran.

Iar clienții platformelor de streaming, inclusiv cei din România, au simțit pe propria piele reașezarea prin care trece Hollywood-ul. Toate platformele de streaming majore disponibile și în țara noastră au anunțat în ultimul an fie majorări de prețuri, fie introducerea unor abonamente cu reclame, fie eliminarea „password sharing”, fie o combinație între cele trei.

Revista Variety arată însă acum, după ce marile companii de divertisment și-au publicat ultimele date financiare pe 2023, că „Marea Contracție” de la Hollywood nu s-a resimțit prea mult și la nivelul directorilor executivi ai acestora. Sumele contabilizate de Variety pe baza documentelor publice includ salariile de bază ale directorilor, opțiunile de acțiuni, bonusurile de performanță și alte tipuri de recompense financiare.

CEO-ul Disney a câștigat 31,6 milioane de dolari în 2023, cu 110,7% mai mult decât în anul anterior

Gigantul american al divertismentului a celebrat anul trecut 100 de ani de la fondarea sa de către Walt Disney, însă fără prea multe motive de sărbătoare. O bună parte din filmele sale cu buget mare au avut încasări sub așteptări, franciza sa Marvel a intrat într-o criză prelungită iar studioul său cinematografic a pierdut pentru prima oară după 2015 titlul de studio de film cu cele mai mari încasări anuale la box office-ul mondial.

Însă CEO-ul său, legendarul Bob Iger, a obținut o creștere simțitoare a salariului față de anul precedent, când a revenit în fruntea companiei pentru a încerca să o redreseze în contextul mai multor probleme care l-au făcut pe succesorul său desemnat, Bob Chapek, să demisioneze.

Printre altele, Iger a decis să soluționeze pe cale amiabilă bătălia juridică purtată de Disney cu statul Florida, a lăsat de înțeles că „era woke” a Disney s-a încheiat și a admis că numărul producțiilor cu supereroi a crescut prea mult. Datele financiare publicate luna aceasta au arătat de asemenea că serviciul de streaming Disney+ a înregistrat profit pentru prima oară de la lansarea sa în 2019.

Însă prețul acțiunilor Disney s-a prăbușit cu 10% imediat după publicarea cifrelor, investitorii fiind mai degrabă îngrijorați de faptul că veniturile obținute din reclamele la TV au scăzut cu 8%, în timp ce profitul operațional s-a diminuat cu 22% comparativ cu un an în urmă.

Iger e o legendă la Disney după ce a condus compania ca președinte și apoi CEO între 2000 și 2020 (FOTO: Drew Angerer / Getty Images / Profimedia)

Șeful Warner Bros. Discovery a devenit mai bogat cu 49,7 milioane de dolari anul trecut, pachetul său salarial crescând cu 26,5% față de 2022

Multinaționala mass-media formată în aprilie 2022 prin fuziunea WarnerMedia cu Discovery, doi dintre cei mai mari jucători de pe piața americană, s-a remarcat imediat după crearea sa printr-un amplu program de tăiere a costurilor care a inclus anularea unor filme deja terminate pentru a evita cheltuielile suplimentare cu promovarea lor, care adesea se ridică la nivelului bugetului de producție, dar și ștergerea a numeroase filme și seriale de pe platforma sa de streaming HBO Max.

Artizanul programului de reducere a cheltuielilor a fost CEO-ul David Zaslav, care în unele cazuri i-a uimit inclusiv pe analiștii din industrie prin deciziile radicale pe care le-a luat. Una mai puțin controversată a fost de a crea o nouă platformă de streaming, Max, care să aducă în același loc conținutul de pe cele două platforme separate ale WarnerMedia și Discovery – HBO Max și Discovery Plus.

Max a fost lansat oficial în SUA în aprilie anul trecut și urmează să înlocuiască HBO Max și în România și pe alte piețe chiar luna aceasta cu o opțiune de abonament mai ieftin, cu reclame. Zaslav a fost răsplătit anul trecut pentru stilul său fără menajamente cu o primă de 22 milioane de dolari, ceea ce i-a dus pachetul salarial total la aproape 50 de milioane.

Consiliul de administrație al Warner Bros. Discovery a coborât chiar pragurile de acordare a bonusurilor pentru directorii săi, afirmând că 2023 a fost „un an extraordinar de dificil” în contextul grevei duble care a paralizat producția de filme și seriale la Hollywood, pe lângă alte probleme.

Zaslav nu e tocmai cel mai simpatizat șef din lumea divertismentului (FOTO: Andrew H Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Directorii executivi ai Netflix au plecat acasă cu aproape 100 de milioane de dolari

Netflix are o structură de conducere atipică pentru o companie americană, în sensul că are doi directori executivi cu puteri egale, dar atribuții diferite. Ted Sarandos, care este responsabil de producțiile companiei de streaming, a încasat anul trecut 49,8 milioane de dolari, cu 0,9% mai puțin decât în 2022. Ca o paranteză, Sarandos lucrează la Netflix de când compania era una de închiriat casete video.

Celălalt „co-CEO”, după cum sunt descriși șefii Netflix în presa americană, Greg Peters, a beneficiat de un pachet de compensații de 40,1 milioane de dolari, mai mare cu 42,6% comparativ cu anul precedent. Peters este responsabil pentru parteneriatele globale ale Netflix și în general tot ce ține de partea de marketing, distribuire și alte activități conexe.

Pentru amândoi provocarea uriașă de anul trecut a fost să gestioneze eliminarea la nivel global a posibilității clienților de a-și partaja parola cu persoane din afara locuinței, așa-zisa practică a „password sharing”. Ea fusese testată pe un număr limitat de piețe înainte să fie implementată pentru clienții din întreaga lume însă nici analiștii nu erau convinși că ea va fi un succes pentru Netflix în condițiile în care compania de streaming i-a încurajat timp de ani de zile pe abonații săi să își împartă parola cu alții.

„Sharing is caring” (Să împarți înseamnă să îți pese), a fost motto-ul de la începuturile Netflix ca platformă de streaming. În cele din urmă 2023 a fost un an grozav pentru Netflix, platforma sa de streaming câștigând aproape 30 de milioane de abonați noi după eliminarea „password sharing” și venituri operaționale de 6,9 miliarde de dolari.

Ted Sarantos (stanga) si Greg Peters (dreapta), alaturi de Scott Stuber, presedintele Netflix Film (FOTO: Emma McIntyre / Getty images / Profimedia)

CEO-ul Paramount Global a câștigat 31,3 milioane de dolari pentru doar 4 luni de muncă

Pachetul salarial al lui Bob Bakish, care a ocupat atât funcția de președinte, cât și CEO, al Paramount Global a scăzut cu 2,5% față de anul precedent, o diminuare contrabalansată de faptul că el a fost înlăturat din fruntea companiei în data de 29 aprilie 2023. El a fost concediat după ce ar fi pierdut încrederea lui Shari Redstone, acționarul majoritar al companiei, care vrea să vândă afacerea sau să găsească un partener cu care să fuzioneze.

Per total, 2023 a fost un an slab pentru Paramount: prețul acțiunilor sale a scăzut cu 10%, veniturile sale din televiziune s-au diminuat și ele iar divizia sa de streaming, care include platforma sa fanion Paramount+, a pierdut bani. O analiză a televiziunii financiare CNBC arăta în luna februarie a acestui an că Paramount Global a ajuns la o capitalizare de piață de 10 miliarde de dolari, în timp ce datoriile sale au crescut la 13 miliarde.

Cu toate acestea, pachetul de compensații al lui Bakish a inclus o primă de 12,4 milioane de dolari, consiliul de administrație citând leadership-ul său „într-o perioadă de provocări și oportunități uriașe”. Deși a fost concediat, Bakish a fost de acord să rămână la companie în funcția de consilier până în data de 31 octombrie a acestui an, deși un patronat nou ar putea avea alte idei.

La noi producțiile Paramount sunt difuzate de SkyShowtime, platforma de streaming lansată în România și pe alte piețe europene în februarie 2023, dar aceasta are o conducere diferită. Tot SkyShowtime difuzează în Europa și producții din portofoliul Comcast. Brian Roberts, CEO-ul Comcast, a încasat din partea companiei 35,5 milioane de dolari anul trecut, în creștere cu 11% față de 2022.

Bakish a fost numit în fruntea Paramount Global în 2019 (FOTO: Evan Agostini / Associated Press / Profimedia Images)

Succesorul lui Jeff Bezos la Amazon pare aproape sărac prin comparație

Probabil nu sunt mulți cei care s-ar gândi la Amazon ca o companie din zona divertismentului. Motivul pentru care Variety îl include în analiza sa pe Andy Jassy, cel care a preluat frâiele de la Jeff Bezos în iulie 2021, ține de faptul că Amazon MGM Studios, divizia cinematografică a companiei, a cheltuit în ultimii ani sume uriașe de bani pentru a produce seriale originale ca Lord of The Rings: The Rings of Power, The Citadel sau Fallout pentru platforma sa de streaming, Prime Video.

Unii analiști din industrie consideră că Amazon și Apple, celălalt gigant tech american care a intrat pe piața cinematografică, sunt responsabili în parte de marea reașezare a platformei de streaming din ultimul an, bugetele pe care acestea le pun la dispoziție pentru producția de filme și seriale obligând concurenții să își crească veniturile pentru a putea ține pasul.

În ceea ce-l privește pe Jassy, acesta a primit anul trecut un pachet de compensații în valoare de doar 1,36 milioane de dolari, în ușoară creștere (+4,5%) față de anul precedent. Însă discrepanța majoră dintre câștigul lui Jassy și cele obținute de ceilalți directori ține de faptul că majoritatea compensațiilor primite de acesta de la Amazon sunt sub forma unor opțiuni de acțiuni care ajung la termen pe parcursul mai multor ani.

Odată ce se ține cont de acest lucru, venitul său real pentru anul fiscal precedent, care în Statele Unite diferă de anul calendaristic, ar fi mai aproape de 30 de milioane de dolari.

Jassy la premiera The Rings of Power, despre care se crede că este cel mai scump serial produs vreodată (FOTO: Kevin Winter / Getty Images)

Te-ar putea interesa și:

Loading

NATIONAL

Avertizare meteo: Ceață densă în București, Iflov și zeci de localități din Dobrogea și Moldova

Publicat

in

Meteorologii avertizează că miercuri dimineață este ceață densă în București și Iflov, dar și în zeci de localități din Dobrogea și Moldova. Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de tipul cod galben de ceață, conform Mediafax.

Potrivit avertizării este „ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m.”. În unele zone, ceața poate favoriza formarea ghețușului sau chiciurei, mai avertizează meteorologii.

Până la ora 9.00, va fi ceață în București, dar și în județul Ialomiţa la Fetești, Bordușani și Stelnica, în județul Călăraşi la Borcea și în tot județul Ilfov.

În Dobrogea sunt vizate localitățile Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Cobadin, Valu lui Traian, Ostrov, Negru Vodă, Băneasa, Topraisar, Mircea Vodă, Poarta Albă, Rasova, Lipnița, Peștera, Chirnogeni, Albești, Independența, Oltina, Aliman, Ciocârlia, Amzacea, Deleni, Saligny, Adamclisi, Dobromir, Mereni, Ion Corvin, Comana, Bărăganu, Cerchezu și Dumbrăveni, toate din județul Constanța.

Până la ora 10.00, va fi ceață „asociată trecător cu burniță sau ploaie slabă, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau poleiului” în Moldova. Pe listă este județul Bacău cu localitățile Bacău, Sascut, Răcăciuni, Mărgineni, Cleja, Faraoani, Corbasca, Nicolae Bălcescu, Buhoci, Filipești, Horgești, Letea Veche, Orbeni, Pâncești, Urechești, Valea Seacă, Săucești, Măgura, Gioseni, Parava, Hemeiuș, Negri, Tătărăști, Prăjești, Tamași, Berești-Bistrița, Dămienești, Itești și Sărata.

De asemenea, avertizarea vizează județul Botoşani în zona localităților Dorohoi, Ungureni, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni, George Enescu, Manoleasa, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Vlăsinești, Broscăuți, Mileanca, Pomârla, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Corlăteni, Mihălășeni, Cordăreni, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Concești, Mitoc, Dimăcheni și Adășeni.

Ceață este și în județul Suceava la Fălticeni, Preutești, Forăști, Boroaia, Vadu Moldovei, Rădășeni, Bogdănești, Drăgușeni și Fântâna Mare, în județul Neamţ la Roman, Săbăoani, Tămășeni, Răucești, Cordun, Horia, Doljești, Gherăești, Trifești, Ion Creangă, Icușești, Botești, Țibucani, Urecheni, Timișești, Brusturi, Bahna, Secuieni, Păstrăveni, Dulcești, Tupilați, Văleni și Drăgănești, în județul Vrancea la Adjud, Homocea și Ruginești, dar și în județul Iaşi la Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Cotnari, Scobinți, Lespezi, Hălăucești, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, Valea Seacă, Erbiceni, Miroslovești, Moțca, Vânători, Bălțați, Ceplenița, Strunga, Ion Neculce, Todirești, Focuri, Cristești, Butea, Mogoșești-Siret, Sirețel, Lungani, Mircești, Brăești, Rachițeni, Plugari, Coarnele Caprei, Alexandru I. Cuza, Balș, Heleșteni, Hărmănești, Ciohorăni, Fântânele, Costești și Cucuteni.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Prioritățile administrației Trump: Încetarea războiului din Ucraina va fi politica oficială a SUA

Publicat

in

Noul secretar de stat Marco Rubio a afirmat marţi că încetarea războiului în Ucraina va fi politica oficială a Statelor Unite sub preşedintele Donald Trump, ca parte a obiectivului administraţiei de a promova pacea, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Fostul senator republican, un ‘uliu’ anti-China şi un susţinător ferm al Israelului, a fost primul dintre candidaţii nominalizaţi pentru administraţia Trump care a depus jurământul marţi, după ce Senatul l-a confirmat în unanimitate luni seară.

Cu prilejul audierii sale de confirmare săptămâna trecută, Rubio a afirmat că atât Moscova, cât şi Kievul vor trebui să facă nişte concesii pentru a opri războiul, şi a sugerat ca Ucraina să renunţe la obiectivul de a recăpăta întreg teritoriul ocupat de Rusia în ultimul deceniu.

Rubio a reluat aceste comentarii marţi, în emisiunea ‘Today’ a postului NBC, înainte de a depune jurământul.

‘Va fi politica oficială a Statelor Unite că războiul trebuie să se sfârşească şi vom face tot posibilul pentru a realiza acest lucru’, a spus el.

Rubio a prevenit că va fi ‘complicat (…) pentru că fiecare parte va trebui să cedeze ceva’.

‘Singura cale prin care conflicte precum acesta se încheie nu este prin declaraţii publice. Ele se încheie prin diplomaţie dură, vibrantă, în care SUA caută se se implice, în speranţa de a aduce acestui conflict un sfârşit care să fie sustenabil, într-un mod care să asigure securitatea Ucrainei şi a partenerilor noştri din regiune, dar care să oprească uciderile, morţile şi distrugerile pe care le vedem deja de ceva vreme’, a adăugat el.

Marco Rubio, 53 de ani, fiu al unor imigranţi cubanezi, a fost mult timp în Senat în Comisia pentru relaţii externe şi în cea pentru serviciile de informaţii.

Vorbind de la Casa Albă după ce a depus jurământul, Rubio s-a angajat că va duce la îndeplinire politica externă a lui Trump de ‘urmărire a interesului naţional al ţării’.

Un alt obiectiv de politică externă al lui Donald Trump va fi ‘promovarea păcii. Desigur, pace prin forţă, pace şi întotdeauna fără a ne abandona valorile’, a adăugat noul secretar de stat.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Fondatorul IMDb, Col Needham, renunță la funcția de CEO după 35 de ani – Ce se va întâmpla cu platforma

Publicat

in

Col Needham, fondatorul IMDb, renunță la conducerea companiei după 35 de ani, fiind înlocuit de Nikki Santoro, prima femeie CEO a platformei, informează TechCrunch, conform Mediafax.

IMDb, platforma deținută de Amazon și una dintre cele mai importante baze de date despre filme, seriale și celebrități, a anunțat că fondatorul său, Col Needham, renunță la funcția de CEO după 35 de ani. Începând cu 1990, Needham a transformat IMDb într-un lider global în industria divertismentului.

Succesorul său, Nikki Santoro, care a ocupat funcția de Chief Operating Officer (COO) din 2021, devine prima femeie și doar a doua persoană care preia această poziție. Santoro va conduce compania într-o nouă etapă, în timp ce Needham va rămâne implicat ca președinte executiv.

„Viziunea strategică a lui Nikki, înțelegerea nevoilor clienților și produselor noastre și angajamentul ei pentru inovație au adus deja rezultate impresionante. Este persoana ideală pentru a ghida IMDb într-o nouă eră”, a declarat Needham.

Santoro s-a alăturat IMDb în 2016, contribuind semnificativ la extinderea bazei de date și la dezvoltarea abonamentului IMDbPro. Anterior, ea a ocupat poziții de conducere la Amazon, Microsoft și The Weather Channel.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Cutremur în viața a trei dintre zodii, până la sfârșitul lunii: Foști parteneri vor reintra în viața voastră; decizii rapide

Publicat

in

Uneori, trecutul revine pentru a ne reaminti povești neterminate, pentru a oferi o a doua șansă sau pur și simplu pentru a pune un punct final relațiilor. Până la sfârșitul lunii ianuarie, trei semne zodiacale ar putea avea parte de întâlniri neașteptate cu foștii parteneri.

Rac

Inima ta ar putea tresări când pe orizont reapare o persoană din trecut. Aceasta ar putea fi o întâlnire întâmplătoare sau un mesaj surprinzător. Emoțiile tale vor prinde din nou viață, însă este important să te întrebi: ești pregătit să îi oferi acestui om un loc în viața ta? Poate că ar fi momentul potrivit să discuți despre lucrurile nerezolvate.

Balanță

Pentru Balanțe, revenirea unui fost partener este întotdeauna un moment de reflecție. Până la sfârșitul lunii, soarta te-ar putea împinge către o discuție pe care ai evitat-o mult timp. Poate că a sosit timpul să clarifici ce simți, să închizi definitiv ușa sau să oferi o a doua șansă relației. Ascultă-ți inima, dar nu uita să rămâi rațional.

Scorpion

Pentru Scorpioni, reîntâlnirea cu un fost partener este mereu intensă, iar săptămâna aceasta nu va face excepție. Pot apărea vechi resentimente, dar acestea ar putea fi urmate de dorința sinceră de a începe din nou. Întreabă-te: mergi cu adevărat înainte sau doar te agăți de trecut? Răspunsul te va ghida spre decizia corectă.

Notă: Astrologia și alte practici similare nu sunt discipline științifice. Ele se bazează pe tradiții, credințe și interpretări care nu sunt validate de cercetări academice. Acest articol are scop de divertisment și nu ar trebui considerat un instrument de luare a deciziilor. Pentru probleme legate de sănătate sau psihologie, consultați un specialist calificat.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Rareș Bogdan: ‘Europa trebuie să regândească prioritățile pentru a răspunde provocărilor globale’

Publicat

in

Europarlamentarul Rareș Bogdan a susținut un discurs în plenul Parlamentului European, atrăgând atenția asupra schimbărilor necesare pentru ca Uniunea Europeană să rămână competitivă în contextul geopolitic actual. Discursul său, marcat de critici față de anumite politici europene, a subliniat importanța unei colaborări strânse cu Statele Unite ale Americii pentru a contracara influența crescătoare a binomului China-Rusia.

„Am intrat într-o nouă eră. Cine nu înțȃlege dispare”, a declarat Rareș Bogdan, referindu-se la nevoia de adaptare rapidă în fața provocărilor globale. Europarlamentarul a evidențiat abordarea directă a fostului președinte american Donald Trump, care prioritiza economia națională și cheltuielile militare, punând în plan secundar probleme precum migrația sau schimbările climatice.

Rareș Bogdan a criticat politicile europene actuale, susținând că acestea au neglijat interesele economice fundamentale în favoarea unor inițiative percepute drept excesive: „Noi, europenii, am uitat prea mult de locurile de muncă și problemele fermierilor în favoarea unui Green Deal plin de absurdități și a unui politically correctness dus la chestiuni inimaginabile”.

Europarlamentarul a adus în discuție impactul deschiderii granițelor și al politicilor sociale generoase asupra competitivității europene, avertizând că aceste decizii pot conduce la falimentul fermierilor și la vulnerabilități în sectoare economice strategice, cum ar fi industria auto.

De asemenea, Rareș Bogdan a punctat importanța unui parteneriat transatlantic solid: „Să discutăm cu noua administrație un plan și să nu părăsim masa negocierilor decât atunci când UE și SUA vor pricepe că doar unite fac față rușilor și chinezilor”.

Apel la consolidarea rolului României în context european

Rareș Bogdan a subliniat poziția strategică a României în acest context global: „România este o țară profund creștină, cu rezerve naturale enorme și foarte multă minte”. El a sugerat că România poate juca un rol crucial în consolidarea relațiilor transatlantice și în promovarea valorilor europene, beneficiind de resursele naturale și de potențialul intelectual al populației sale.

Închizând discursul, europarlamentarul a transmis un mesaj de unitate și optimism: „God bless America, Europa și ROMÂNIA!”.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Uniunea Europeană autorizează utilizarea făinii de insecte

Publicat

in

Vești bune pentru toate start-up-urile și tinerii antreprenori din Italia care se concentrează de câțiva ani pe făina de insecte. Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a pulberii de larve întregi de Tenebrio molitor, un gândac aparținând familiei Tenebrioni, pe care îl știm puțin cu toţii, dat fiind că este acea molie galbenă a făinii care își poate face apariția uneori în cămările noastre, scrie IL CORRIERE DELLA SERA, relatează Rador Radio România.

Pulberea luată de la aceste larve, tratată cu raze UV, a fost inclusă pe lista UE de „alimente noi”, adică acea categorie de ingrediente alimentare care în ultimii ani au apărut pe rafturile supermarketurilor și pe mesele celor care cred că pentru a ajuta o planetă care suferă, trebuie să trecem și printr-o industrie alimentară din ce în ce mai durabilă.

Regulamentul privind praful Tenebrio molitor va fi publicat acum în Jurnalul UE și după douăzeci de zile va intra în vigoare.

În text, se precizează însă, că, în următorii cinci ani, „numai compania franceză Nutri’Earth este autorizată să introducă pe piață noul aliment”. Însă nimic nu împiedică noi companii, inclusiv italiene, să obțină autorizație pentru acest nou aliment sau, alternativ, să încerce o colaborare cu Nutri’Earth.

Considerat candidatul perfect pentru producția industrială, datorită ratei ridicate de reproducere, Tenebrio molitor are emisii scăzute de gaze cu efect de seră, o amprentă redusă de apă și o utilizare redusă a terenului.

Ciclul de viață al acestei larve, deja folosită pe scară largă pentru hrana animalelor noastre de companie, este împărțit în patru etape: ou, larvă, pupă și adult. Larvele, care au o lungime cuprinsă între 2,5 și 3,5 centimetri, sunt cele folosite ca hrană.

Un „super aliment” foarte digerabil

Tenebrio molitor, de fapt, este format din 53% proteine, 28% grăsimi şi 6% fibre şi este bogat în vitamine esenţiale precum vitamina B1, care stimulează procesele metabolice şi îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar.

În plus, viermii galbeni de făină conțin mai mulți aminoacizi decât peștele, crustaceele, carnea de vită și cea de vițel.

Foto: arhivă / caracter ilustrativ.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend