Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mare atenție, șoferi! Se dau amenzi de mii de lei

Publicat

in

Mare atenție, șoferi! Se dau amenzi de mii de lei dacă sunteți prinși circulând fără verificarea tehnică autocirculând fără verificarea tehnică auto.

Toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice din țara noastră trebuie să aibă inspecția tehnică periodică făcută. Valabilitatea acesteia este diferită în funcție de tipul și vechimea mașinilor.

Dacă ITP-ul a expirat și totuși circuli cu autoturismul respectiv, riști să fii sancționat cu o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. Ba chiar mai mult de atât, certificatul de înmatriculare a mașinii va fi reținut de oamenii legii, la fel și numerele de înmatriculare. Așadar, nu strică să știi cât este valabil ITP-ul mașinii tale.

Valabilitatea ITP-ului

Potrivit legislației în vigoare, perioada de valabilitate a inspecției tehnice periodice, pentru diferite tipuri de autovehicule, este după cum urmează:

  • În cazul mașinilor noi, ITP-ul se face la 3 ani. Termenul pentru efectuarea primei verificări se calculează de la data primei înmatriculări, iar pentru următoarea inspecție tehnică periodică, de la data celei precedente.
  • Pentru mașinile cu mai puțin de 8 locuri, inspecția tehnică periodică este valabilă 2 ani de zile.
  • Dacă mașina este mai veche de 12 ani, atunci ITP-ul este valabil doar 1 an.
  • Pentru autovehiculele de transport persoane în regim de taxi și autovehicule cu peste 8 locuri, ITP-ul este valabil 6 luni.
  • Autovehicule destinate transportului de mărfuri, cu masa totala maxima peste 3.500 kg, au ITP-ul valabil 12 luni.
  • În cazul autovehiculelor cu cel puțin 4 roti, destinate transporturilor de mărfuri, cu masa totală maximă mai mică de 3.500 kg, ITP-ul este valabil 1 an de zile.
  • ITP-ul este valabil 2 ani de zile pentru motociclete, mopede, autovehicule cu 3 roți și cvadricicluri.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Militantismul homosexualilor si lesbienelor, interzis in Rusia

Publicat

in

Dupa o dezbatere de cinci ore, Curtea Suprema a Rusiei a decis scoaterea in afara legii a miscarii LGBT – curent international care reuneste homosexuali, lesbiene, bisexuali si transgenderi. Solicitarea a venit din partea ministerului Justitiei de la Moscova. Astfel, potrivit deciziei, persoanele care fac propaganda LGBT sunt pasibile de inchisoare pana la 10 ani. Presedintele Vladimir Putin se considera gardianul societatii traditionale rusesti si a spus adesea ca nu va permite ca in Rusia copiii sa fie bombardati cu mesaje ale minoritatilor sexuale. Cercurile minoritatilor sexuale din Rusia si din strainatate sunt revoltate. Mai multe citeste aici https://www.ucoz.ro/rusia-scoate-miscarea-lgbt-in-afara-legii/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş: Strămutarea a fost înregistrată înainte de rămânerea definitivă a hotărârii

Publicat

in

Răzvan Doseanu, avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat miercuri pentru AGERPRES că pe 7 decembrie la Înalta Curte se va judeca cererea de strămutare în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită, depusă înainte de condamnarea sa definitivă.

Cătălin Cherecheş a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania, după ce fugise din ţară.

”Practic, noi avem termen în 7 decembrie la Înalta Curte pentru strămutare, teoretic poate să ajungă până atunci în ţară ca să fie şi dumnealui prezent. Ar trebui să-şi expună şi dumnealui punctul de vedere. Există şi varianta că, dacă până atunci nu va fi adus în ţară, să se încerce participare lui prin videoconferinţă sau e posibil să se amâne cauza sau să se soluţioneze şi fără dumnealui. (…) Strămutarea a fost înregistrată înainte de rămânerea definitivă a hotărârii”, a mai spus Răzvan Doseanu.

O eventuală strămutare ar duce la anularea hotărârii definitive de condamnare pronunțate de Curtea de Apel Cluj.

Acesta a explicat că depinde de Cherecheş dacă va opta pentru o predare simplificată, rapidă către autorităţile române sau dacă se opune.

„Aştept să pot să discut cu domnul Cherecheş, dacă i se permite să sune şi avocatul din România. Din câte ştiu eu, dar asta autorităţile ne pot spune mai exact, dar legea de cooperare este aceeaşi. Există două variante: o variantă simplificată în care domnul Cherecheş consimte de îndată la predare, care ştiu că este una foarte rapidă, şi una în care formulează o opoziţie, ca să spun aşa, la predare. Încă nu ştiu care ar fi următoarele motive, dar cu siguranţă avocatul din Germania va analiza şi până la urmă decizia îi aparţine domnului Cherecheş. (…) Depinde de domnul Cherecheş dacă consimte direct la predare pentru o predare simplificată, rapidă sau dacă se opune predării şi sunt întreprinse alte demersuri care pot prelungi durata. Rămâne să vorbesc şi cu avocatul din Germania”, a arătat Răzvan Doseanu.

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania.

Acesta a fost depistat de partenerii externi pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Vineri, primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend