Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Manifestație de protest sâmbătă în Piața Victoriei, condamnând modul în care este judecat dosarul accidentului de la 2 Mai

Publicat

in

Zeci de persoane şi-au anunţat participarea la un protest programat sâmbătă, începând cu ora 19:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Organizatorii sunt nemulţumiţi de modul în care justiţia procedează în ceea ce priveşte procesul în care autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, Vlad Pascu, este inculpat. „Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului”, spun aceştia, scrie news.ro.

Evenimentul programat începând cu ora 19:00 în Piaţa Victoriei din Capitală este organizat de asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”.

Acţiunea este un protest faţă de modul în care este judecat procesul în caree ste inculpat Vlad Pascu

„Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat «prima victorie» pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat şi cât de interpretabile sunt legile. (…) Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta”; este mesajul organizatorilor.

Aceştia susţin că Statul trebuie să ofere cetăţenilor săi siguranţă pe străzi.

„Cum aceasta nu există, facem apel la toţi cetăţenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul şi pentru a le face dreptate lui Sebi şi Robertei”, mai spun organizatorii protestului.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

Şa termenul din 4 aprilie, Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat.

De asemenea, părinţii victimelor acuză comportamentul judecătoarei din dosar, Ioana Ancuţa Popoviciu. Ei au declarat jurnaliştilor că atunci când ea a intrat în sală ar fi mestecat gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier, despre care nu ştia că a decedat.

De altfel, Inspecţia Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Bucharest stocks open Wednesday’s trading session lower

Publicat

in

The Bucharest Stock Exchange (BVB) opened Wednesday’s trading session with all indices going down, and RON 12.4 billion (EUR 2.49 ml) worth of transactions performed in the first 35 minutes after the start of trades, told Agerpres.

The main BET index, which tracks the most liquid 20 companies, dropped 0.23 percent, and the BET-Plus index which shows the evolution of the top liquid 43 shares was also down 0.20 percent.

The extended blue-chip index BET-XT of the top-liquid 25 issuers fell 0.19 percent, while the return benchmark index for stock investment funds BET-BK dipped 0.02 percent.

The BET-FI index of the five financial investment companies lost 0.16 percentage points, while the sectoral energy and related utilities index BET-NG was down 0.26 percent.

According to BVB, the issuers to see the largest price rise were UCM Resita (+14.39 percent), Condmag (+8.33 percent), and Prebet Aiud (+4.85 percent).

Conversely, the issuers on a significant downward trend were Transilvania Insurance Broker (-1.86 percent), Zentiva (-1.73 percent), and Roca Industry Holdingrock1 (-1.18 percent).

Citeste mai mult

NATIONAL

Scenariul lui Piedone: Burduja, chemat la Cotroceni să ‘arunce prosopul’ / Reacția candidatului PNL

Publicat

in

Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat miercuri, la Antena 3, că în opinia sa președintele Klaus Iohannis l-a chemat la Cotroceni pe candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, să-i ceară să-l lase pe Nicușor Dan să câștige. Burduja a negat.

  • „Eu nu cred în coincidențe și mai ales în coincidențe politice în timpul campaniei. Părerea mea, chemarea la Cotroceni a dlui Burduja n-a fost de susținere a dlui Burduja, ci dl președinte l-a chemat să-i spună să ia piciorul de pe accelerație pentru că se apropie de Împăratul Inelelor și Gunoaielor din București, dl Nicușor Dan. Din ce îl cunosc pe dl Burduja, nu va accepta retragerea și susținerea lui Nicușor Dan. Raportat la sondaje, Sebastian are dreptate, Nicușor și Firea reprezintă trecutul. Finala se va da între Piedone și Burduja, se va vedea la urne”, a declarat Piedone.

Ce spune Burduja

Aflat în aceeași emisiune, Burduja a negat că Iohannis i-a cerut să se retragă.

„Asta exclus. Mi-ar fi plăcut să vă pot spune ce am discutat, dar nu se pune problema de așa ceva”, a indicat candidatul PNL la primăria Capitalei. `Nu se implică președintele, rămâne în rolul constituțional”, a precizat acesta.

Liberalul a adăugat: „În campania aceasta constat că sunt candidați care merg în stradă, dau mâna cu cetățenii, aceia sunt eu și dl Piedone, asta e realitatea, pentru că nu avem nimic de ascuns, noi n-am umblat cu promisiuni false ca Firea și Nicușor Dan”.

Citește și: Sebastian Burduja, despre întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Cotroceni: ‘Mi-a urat succes’

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend