Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mai nou, aleşii câmpulungenilor nu mai pot lua hotărâri din lipsă de cvorum

Publicat

in

Scandalul acordării titlului de Cetăţean de Onoare 2015 este departe a fi finalizat. Faptul că la nivel de primărie Câmpulung au stat ascunse alte memorii ce propuneau şi alte persoane pentru decernarea onorificului titlu a cauzat o întreagă isterie în rândul unor persoane cu interese mai mult sau mai puţin directe.
Foarte interesant că vocea străzii, alături de reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Muscelul” l-ar fi văzut cel puţin propus pentru a primi titlul şi pe fostul director al ARO Câmpulung Victor Naghi, propus pentru a deveni Cetăţean de Onoare la ediţia Zilelor municipiului din anul 2000, proiectul de hotărâre fiind respins de aleşii câmpulungenilor de la acea vreme.
Nostalgia ARO s-a reîntors peste câmpulungeni amintirile fiind scormonite odată cu decernarea titlului prof. univ. dr. Constantin Ciotei, un om despre care părerile sunt mult prea împărţite în pro şi contra.
În acelaşi timp, aşa cum am precizat şi-n ediţia trecută a ziarului nostru, Ion Gheorghe Petrescu, jurnalist sub pseudonimul de Radu Petrescu Muscel, şi Academia Română – Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, sub semnătura prof. acad. dr. Radu Ciuceanu, au făcut mai multe memorii către primăria Câmpulung, Consiliul Local al municipiului Câmpulung şi prefectura Argeş, pentru a fi acordat postmortem titlul de Cetăţean de Onoare al Câmpulungului şi de a fi atribuite nume de străzi pentru doi câmpulungeni persecutaţi în timpul regimului comunist, respectiv inginerul minier Nicolae T. Vasilescu, zis Colorado, şi de lt. col. Gheorghe I. Arsenescu.
După dezvăluirile făcute de Ziarul Profit, în plină desfăşurare a Zilelor municipiului, aleşii locali s-au întrunit în mare taină, miercurea trecută (15 iulie 2015) în cadrul unor şedinţe de comisii pe masă având memoriile cu propunerea celor doi martiri. Numai că, discuţiile dintre aleşi s-au terminat aşa cum au început pentru că nu a existat cvorumul necesar la întrunire. Cu alte cuvinte, nu toţi consilierii locali chemaţi la şedinţa de comisie au răspuns prezent, că doar nu sunt plătiţi din banul public să îşi piardă timpul pe la primărie cu şedinţe de comisie, cu şedinţe de îndată sau extraordinare, că şi aşa unii fac chiar mari eforturi pentru a fi prezenţi la şedinţele ordinare!
De aici şi concluzia că problemele comunităţii, propunerile sau doleanţele alegătorilor sunt mult prea nesemnificative în faţa problemelor personale sau de afaceri pe care unii dintre aleşi le au. Nu conta care ar fi fost părerea domniilor lor, dacă ar fi fost pro sau contra. Conta ca problema în cauză să fie discutată deschis. Dar de ce am mai face comentarii? Pentru că, oricum am scrie şi ce am scrie e posibil să zică cum e corect, dar să facă tot cum le pică bine!
Este de punctat că nimeni din familia prof. univ. dr. Constantin Ciotei nu a fost prezent la Deschiderea oficială a Zilelor municipiului Câmpulung pentru a ridica placheta cu titlul de Cetăţean de Onoare, de fapt şi unicul titlu decernat de Consiliul Local Câmpulung în ediţia 2015.

 

ACTUAL

ȘOCANT! Un argeșean și-a obligat nevasta să se prostitueze în Anglia și Italia și și-a amenințat copilul cu moartea – A FOST ARESTAT

Publicat

in

La data de 20 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – februarie 2024, o persoană ar fi exploatat sexual o alta (soția), pe care ar fi transportat-o în diverse locații din Marea Britanie, Italia și Germania, prin acte de violență fizică și psihică, obligând-o să practice prostituția în folosul său material.

În urma refuzului victimei de a continua, persoana cercetată ar fi proferat amenințări, inclusiv cu moartea, la adresa fiului lor minor care se afla împreună cu aceasta, dar și a persoanei vătămate, în scopul de a o determina să revină asupra deciziei.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, în cursul zilei de 20 februarie a.c., persoana cercetată a fost depistată într-un imobil din municipiul Câmpulung, unde se afla împreună cu minorul.

Față de aceasta, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea, urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Minorul a fost preluat de către D.G.A.S.P.C. Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Grav accident în Argeș cu două victime încarcerate

Publicat

in

Azi noapte în jurul orei 00:30, polițiștii argeșeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 73, în localitatea Schitu Golești, în care un autoturism s-a răsturnat.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung s-a stabilit că, un bărbat de 38 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe DN 73, dinspre Câmpulung către Pitești, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat.

Din accident, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 38 de ani, și a unui pasager, un tânăr de 19 ani, care au suferit multiple traumatisme și fracturi și au fost transportați la spital.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că șoferul nu a consumat alcool.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend