Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

MAI CEVA CA LA ORAȘ – S-a deschis noua piață agroalimentară din Lerești

Publicat

in

Începând de astăzi, comuna Lerești are una dintre cele mai moderne piețe agroalimentare din județ. O investiție mai mult decât necesară, atât pentru producătorii din Lerești, cât și pentru cei din zonele limitrofe. Proiectul a fost finanțat din bugetul local, dar și cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Argeș.  

Încă de la deschidere au venit sute de persoane, atât producători, cât și cumpărători. Slujba oficiată de soborul de preoți din localitate a impresionat pe toți cei prezenți.  

„Am realizat un vis al nostru, al tuturor, de a avea condiții civilizate pentru comercializarea produselor din această zonă. Ne-am dorit foarte mult ca producătorii locali, cei care comercializează produse precum carne, lactate, brânzeturi, legume, fructe, produse apicole, produse de panificație să aibă o posibilitate de a-și vânde marfa” – Marian Toader, primar comuna Lerești. 

La eveniment au mai fost prezenți –  deputatul Nicolae Pavelescu, subprefecții Ciprian Neculăescu și Bogdan Minciunescu, primari din zonă, șefi de instituții.  

Piața agroalimentară din Voinești, Lerești, are o suprafața totală construită de 544 mp. Sectorul de lactate și brânzeturi este dotat cu vitrine. De asemenea, pentru fiecare sector de lactate și brânzeturi, carne și pește, dar și cel agroalimentar (conserve, produse apicole, produse de patiserie sau orice alt produs preparat în gospodărie) a fost construită câte o cameră frigorifică. Piața este racordată la energie electrică și la rețeaua de gaze naturale, iar pentru încălzire a fost montată o centrală termică. Incinta pieței este dotată cu internet, astfel încât comercianții își pot conecta casele de marcat la rețeaua de internet. Nu lipsesc camerele video și sistemele de alarmă. Au fost amenajate vestiare și toalete special pentru comercianți. Piața agroalimentară din Lerești oferă comercianților și opt locuri de cazare. Au fost amenajate două dormitoare, cu câte patru paturi, fiecare dormitor fiind dotat cu duș. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş: Strămutarea a fost înregistrată înainte de rămânerea definitivă a hotărârii

Publicat

in

Răzvan Doseanu, avocatul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat miercuri pentru AGERPRES că pe 7 decembrie la Înalta Curte se va judeca cererea de strămutare în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită, depusă înainte de condamnarea sa definitivă.

Cătălin Cherecheş a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania, după ce fugise din ţară.

”Practic, noi avem termen în 7 decembrie la Înalta Curte pentru strămutare, teoretic poate să ajungă până atunci în ţară ca să fie şi dumnealui prezent. Ar trebui să-şi expună şi dumnealui punctul de vedere. Există şi varianta că, dacă până atunci nu va fi adus în ţară, să se încerce participare lui prin videoconferinţă sau e posibil să se amâne cauza sau să se soluţioneze şi fără dumnealui. (…) Strămutarea a fost înregistrată înainte de rămânerea definitivă a hotărârii”, a mai spus Răzvan Doseanu.

O eventuală strămutare ar duce la anularea hotărârii definitive de condamnare pronunțate de Curtea de Apel Cluj.

Acesta a explicat că depinde de Cherecheş dacă va opta pentru o predare simplificată, rapidă către autorităţile române sau dacă se opune.

„Aştept să pot să discut cu domnul Cherecheş, dacă i se permite să sune şi avocatul din România. Din câte ştiu eu, dar asta autorităţile ne pot spune mai exact, dar legea de cooperare este aceeaşi. Există două variante: o variantă simplificată în care domnul Cherecheş consimte de îndată la predare, care ştiu că este una foarte rapidă, şi una în care formulează o opoziţie, ca să spun aşa, la predare. Încă nu ştiu care ar fi următoarele motive, dar cu siguranţă avocatul din Germania va analiza şi până la urmă decizia îi aparţine domnului Cherecheş. (…) Depinde de domnul Cherecheş dacă consimte direct la predare pentru o predare simplificată, rapidă sau dacă se opune predării şi sunt întreprinse alte demersuri care pot prelungi durata. Rămâne să vorbesc şi cu avocatul din Germania”, a arătat Răzvan Doseanu.

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut marţi de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania.

Acesta a fost depistat de partenerii externi pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Vineri, primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Primarul Nicușor Dan, după deschiderea Târgului de Crăciun: M-am bucurat să văd numărul mare de vizitatori din această seară care s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare

Publicat

in

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că s-a bucurat să vadă numărul mare de vizitatori din Târgul de Crăciun, deschis joi seară.

Am deschis oficial Târgul de Crăciun București, organizat în Piața Constituției.

 În același timp, au fost aprinse luminile festive în toată Capitala.

 Copiii sunt așteptați la Casa lui Moș Crăciun, un loc de poveste în care spiridușii îi vor ajuta să-și realizeze propriile scrisori cu dorințele de Crăciun.

 Tot aici sunt pregătite și ateliere de creație pentru cei mici, iar Moș Crăciun sosește pe 15 decembrie, unde va rămâne până pe 24 decembrie.

 M-am bucurat să văd numărul mare de vizitatori din această seară care s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare.

 Târgul este deschis până pe 26 decembrie, iar intrarea este liberă.”, a notat Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că vor fi concerte, fiind pregătită şi Casa lui Moş Crăciun. Moş Crăciun va veni pe 15 decembrie, însă aşteaptă scrisori în Casa lui Moş Crăciun, a precizat edilul general şi a mai spus că sunt şi activităţi pentru copii, precum şi meşteşugari care vând diverse produse, cât şi mâncare tradiţională şi internaţională, începând de la fasole cu cârnaţi încolo.

http://

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend