Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

MAE de la Kiev, de Ziua Comemorării şi Reconcilierii: ‘Regimul lui Putin a depăşit Al Treilea Reich al lui Hitler prin metodele barbare’

Publicat

in

Regimul lui Putin a depăşit Al Treilea Reich al lui Hitler prin metodele barbare, iar impactul războiului este resimţit la nivel mondial, deoarece periclitează securitatea statelor UE, precum şi securitatea alimentară prin blocarea porturilor ucrainene, afirmă Ministerul de Externe al Ucrainei într-un comunicat emis cu ocazia Zilei de Comemorare şi Reconciliere în memoria soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în Al Doilea Război Mondial. Ministerul ucrainean de Externe face o comparaţie între Coaliţia anti-Hitler şi unitatea pe care statele democratice au afişat-o în faţa provocărilor comune la adresa valorilor comune. De asemenea, Rusia ”a încălcat cu brutalitate angajamentele internaţionale” şi ”a arătat că nu respectă ordinea internaţională bazată pe norme”, afirmă MAE de la Kiev.

NATIONAL

Poloneza Magda Linette, principala favorită, în semifinale la Guangzhou (China)

Publicat

in

Jucătoarea poloneză de tenis Magda Linette, locul 27 WTA, principala favorită, s-a calificat joi în semifinalele turneului WTA 250 de la Guangzhou (China), după ce a trecut în sferturi, în două seturi, 7-5, 7-6 (8/6), de spaniola Rebeka Masarova (64 WTA, favorită nr. 5), potrivit Agerpres.

Linette s-a impus după două ore de joc, în ciuda faptului că Masarova a avut nu mai puţin de 11 aşi. În penultimul act, Linette o va avea ca adversară pe kazaha Iulia Putinţeva (81 WTA).

Rezultate de joi:

Magda Linette (Polonia/N.1) – Rebeka Masarova (Spania/N.5) 7-5, 7-6 (8/6)

Iulia Putinţeva (Kazahstan) – Tatjana Maria (Germania/N.3) 6-4, 6-7 (6/8), 6-0

Greet Minnen (Belgia/N.7) – Lucia Bronzetti (Italia/N.4) 6-7 (8/10), 6-4, 6-1

Wang Xiyu (China) – Viktoria Kuzmova (Slovacia) 6-4, 4-6, 6-3.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Autorul Legii ‘Anastasia’ revine cu o propunere legislativă: închisoare și 10 ani de interdicție pe șosele pentru șoferii drogați

Publicat

in

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă, joi seară, că a depus un proiect de lege care să ajute la combaterea eficientă a consumului de droguri. Documentul prevede pedepse înăsprite, dar şi circumstanţe agravante pentru cei care folosesc minori.

„Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect legislativ (propunere legislativă, n.r.) menit să prevină şi să combată combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri, care a luat o aşa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe şosele ţării”, anunţă, joi seară, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

Lista modificărilor

Robert Cazanciuc anunţă că dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

„În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată. Se vor majora pedepsele privind şi finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a mai transmis senatorul.

Potrivit acestuia, documentul mai prevede că folosirea minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive va fi o circumstanţă agravantă în săvârşirea infracţiunilor privind traficul de doguri.

”Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistenţa de specialitate”, a mai transmis Cazanciuc.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend