Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lupte crâncene la Bahmut: Rușii susțin că unitățile Wagner avansează

Publicat

in

Lupte intense continuă în jurul orașului Bahmut din estul regiunii Donețk, potrivit relatărilor rusești și ucrainene. Orașul a devenit o țintă importantă pentru forțele ruse, care nu au avut succes în ultimele luni în câștigarea de teritorii în estul Ucrainei și au fost nevoite să se retragă din multe zone. În ultimele zile, videoclipurile difuzate pe rețelele de socializare au ilustrat distrugerile imense din Bahmut, unde mii de oameni trăiesc fără curent electric și apă curentă.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Health Institute: 53 cases of West Nile virus confirmed, two more probable

Publicat

in

Health Institute: 53 cases of West Nile virus confirmed, two more probable

A number of 53 confirmed and two probable cases of West Nile virus infection were recorded from the beginning of the surveillance period for this disease (June 6) until Thursday, the National Institute of Public health informs.

According to the INSP, eight deaths were recorded as a result of the West Nile virus infection, in the Bihor (1), Braila (1), Ilfov (2), Dolj (1), Prahova (1), Satu Mare (1), and Sibiu (1) counties.

The distribution of cases by county, depending on the territorial unit of exposure, is: Bucharest (8), followed by the counties of Bacau (1), Bihor (2), Botosani (2), Braila (5), Buzau (1), Dolj (5), Galati (6), Ialomita (1), Iasi (5), Ilfov (4), Olt (3), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (6), Tulcea (3) and Vaslui (1).

INSP specialists recommend to the population:

* to avoid exposure to mosquitoes by wearing long-sleeved clothing and long pants;

* to use chemical repellents for mosquitoes;

* to prevent mosquitoes from entering the house through protective nets on the windows;

* to ensure the drainage of puddles around the household;

* to remove containers of stagnant water and household waste from their household.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Șeful de lucrări de la UMF Carol Davila arestat preventiv pentru 30 de zile – Este acuzat de luare de mită alături de alți chirurgi de la `Marius Nasta`

Publicat

in

Șeful de lucrări de la UMF Carol Davila, specialistul în chirurgie toracică, medicul Adrian Petreanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile prin decizia unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, care a analizat propunerea procurorilor bucureșteni, care îl acuză de doctor de fapte de luare de mită de la pacienți.

Decizia de joi nu este definitivă și poate fi contestată de apărarea medicului caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel București.

Anterior acestei decizii, Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile și pe numele medicului chirurg Cristian Paleru, reținut și el de către anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Descinderi la Marius Nasta

Patru medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti au fost reţinuţi de procurori, sub acuzaţia că primeau bani şi bunuri de la pacienţii care suferiseră intervenţii chirurgicale, au declarat joi, surse judiciare.

Alţi patru medici sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar. O parte dintre aceştia sunt medici rezidenţi anestezişti, au indicat sursele citate.

Context

Miercuri dimineaţa, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, au efectuat patru percheziţii, dintre care două la sediul Institutului „Marius Nasta”, în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

„În cele două cauze s-a reţinut că, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ au primit, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirugicale).

În cele două cauze au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, susţin procurorii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend