Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lucian Bode, cel care ar putea asigura interimatul șefiei PNL: ‘Ne-am pus speranţa în Florin Cîţu, dorind să scăpăm de populistul Ludovic Orban. Şi am scăpat’

Publicat

in

Liberalii i-au făcut cadou lui Florin Cîțu, chiar de ziua lui, debarcarea din funcția supremă din PNL. Cîțu a pierdut, de când a fost ales președintele PNL, numai 6 luni, funcția de premier, iar acum și pe cea de președinte al partidului. Lucian Bode este cel care ar putea asigura interimatul, până la Congresul din 10 aprilie, când Nicolae Ciucă va fi înscăunat șef și între liberali.

NATIONAL

Turneele de Mare Şlem vor să preia controlul asupra celor de categoria Masters 1.000

Publicat

in

Tenisul se pregăteşte pentru următoarea sa revoluţie: turneele de Mare Şlem intenţionează să preia controlul asupra celor de categoria Masters 1.000, aflate în prezent sub tutela Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP), care ar urma să le păstreze doar pe cele de categoriile 250 şi 500, precum şi Turneul Campionilor (ATP Finals), informează EFE.

Dezvăluirea a fost făcută de canalul sportiv Tennis Channel şi, dacă se va confirma oficial, aceasta ar fi cea mai mare transformare a tenisului din ultimele decenii şi ar avea ca obiectiv o mai mare omogenizare a turneelor, cu o mai bună repartizare a premiilor şi o perioadă mai mare de odihnă pentru jucători, conform Mediafax.

Controlul celor nouă turnee Masters 1.000 aparţine în prezent ATP, care gestionează de asemenea turneele de categoriile 250 şi 500, precum şi Turneul Campionilor, care se va disputa până în 2027 la Torino (Italia). Federaţia internaţională de tenis (ITF) controlează la rândul ei Cupa Davis şi Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup).

În afara acestor competiţii mai sunt cele patru turnee de Mare Şlem – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open – care au loc anual.

Pe lângă preluarea turneelor Masters 1.000, cele mai importante după cele de Grand Slam, această nouă iniţiativă ar însemna includerea unui al zecelea turneu Masters 1.000 în calendar, care să se dispute în Arabia Saudită, înainte de startul Openului Australiei din ianuarie.

Intenţia organizatorilor acestui nou proiect este să finalizeze detaliile atunci când acţiunea va debuta în luna ianuarie la Melbourne, potrivit The Athletic, care a comparat această posibilă revoluţie din tenis cu cea din Formula 1.

Un alt motiv pentru a face acest lucru este preocuparea că tenisul s-ar putea confrunta cu o situaţie similară cu cea din golf, dacă Arabiei Saudite nu i se va permite intrarea în sportul alb, regatul din Orientul Mijlociu găzduind în prezent un singur eveniment – ATP Next Gen Finals – un turneu aproape demonstrativ, adaugă sursa citată.

În golful profesionist a fost creat un circuit alternativ, finanţat de Arabia Saudită, cu premii mai mari, pentru a atrage marile vedete ale acestui sport.

Noul proiect din tenis ar asigura, totodată, supravieţuirea turneelor de la Madrid şi Miami, despre care au circulat zvonuri că Arabia Saudită ar încerca să le preia licenţele.

Unul dintre marile beneficii ale acestei posibile uniuni între Grand Slams şi Masters 1.000 ar fi creşterea profiturilor din drepturile de televizare, întrucât toate ar fi negociate împreună şi nu fiecare organizaţie separat, aşa cum se întâmplă în prezent.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vot pe ridicarea imunității – Nicolae Ciucă a cerut demisia lui Florin Cîțu: E o chestiune de onoare/ Video

Publicat

in

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, despre demisia lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL, în urma scandalului legat de achiziţia de vaccinuri din pandemie, că este o chestiune de onoare şi speră să se ducă până la sfârşit. Liderul PNL a admis că există o problemă de imagine, şi a precizat că PNL va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare în cazul lui Cîţu.

”Este o chestiune pe care am discutat-o în prima zi cu domnul Florin Cîţu şi consider că este o chestiune de onoare. Onoarea este personală şi sper să se ducă până la sfârşit. (..) V-am spus, cum o consider, cum o văd încă o dată, este doar o chestiune de onoare care nu ţine doar de persoana cuiva anume, indiferent cum se numeşte şi ce funcţie are, este o chestiune care lasă avantajele sau aspectele personale de-o parte şi trebuie să vadă interesul partidului”, a precizat preşedintele PNL, la Senat, despre o demisie a lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL, în urma ridicării imunităţii în scandalul achiziţiei de vaccinuri.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă dăunează acum această problemă a lui Florin Cîţu imaginii partidului. ”Florin Cîţu a fost preşedintele PNL, este membru al Partidului Naţional Liberal şi sigur că există o problemă de imagine, dar PNL, aşa cum a procedat de fiecare data, deci şi în această situaţie, va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare astfel încât să lăsăm justiţia să-şi facă datoria”, a spus Ciucă.

Întrebat ce va face dacă acesta nu va demisiona, Nicolae Ciucă a spus: ”Dacă nu va renunţa la această situaţie, este un subiect de analiză la nivelul conducerii partidului şi a Biroului Politic National, la nivelul grupului senatorilor PNL, pe care o vom lua ulterior. Discutăm toate aceste chestiuni, le analizăm şi luăm decizia”.

Despre o posibilă implicare a comitetului existent la acea vreme pe zona de vaccinare, care se afla în subordinea MApN, în achiziţia de vaccinuri, Nicolae Ciucă a spus că structura nu a avut niciun fel de atribuţii în acest caz. ”Absolut deloc, CNCAV, la vremea respectivă nu a făcut altceva decât să coordoneze derularea vaccinului propriu-zis şi evidenţa populaţiei vaccinate, nu a avut niciun fel de implicare în acest proces ( de achiziţie de vaccinuri, nr) şi nici nu avea cum”, a explicat Ciucă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend