Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lovitură pentru Guvern. Daniel Fenechiu (PNL) se alătură revoltei avocaților: ‘Nu excludem acţiuni de protest sau chiar o grevă generală’

Publicat

in

Avocaţii bucureşteni acuză că, după două săptămâni de discuţii, Guvernul îşi menţine poziţia de a impune profesiile liberale cu o contribuţie de asigurări sociale de sănătate (CASS) în sistem real, neplafonat, şi îşi anunţă decizia fermă de a uza de toate demersurile şi remediile legale, neexcluzând proteste ample si chiar o grevă generală. Senatorul PNL Daniel Fenechiu, avocat, şi-a exprimat şi el susţinerea faţă de punctul de vedere exprimat de membrii Baroului Bucureşti.

”Baroul Bucuresti- organ profesional care grupează si reprezintă interesele a peste 10.000 de avocaţi cu drept de exercitare a profesiei, constată cu regret, că după 2 săptămâni de dialog şi mai multe memorii şi puncte de vedere transmise de UNBR si UPLR, informaţiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul îşi menţine poziţia de a impune profesiile liberale cu C.A.S.S in sistem real, neplafonat. Impunerea unui C.A.S.S in sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaţilor şi, practic, sancţionează performanţa în profesie, fără  a oferi însă nimic suplimentar in sfera contraprestaţiei sistemului de sanatate”, afirmă avocaţii bucureşteni într-un comunicat.

Ei informează atât Guvernul, cât şi opinia publică, în legătură cu decizia fermă de a uza de toate demersurile şi remediile legale împotriva impunerii avocaţilor cu C.A.S.S. în sistem real, neplafonat, neexcluzând ample acţiuni de protest şi chiar o grevă generală.

”Baroul Bucuresti va apăra cu fermitate drepturile şi interesele avocaţilor şi îşi exprimă speranţa că raţiunea si pragmatismul vor prevala în decizia Guvernului”, conchid avocaţii din Capitală în comunicat.

Mesajul a fost preluat şi distribuit şi de către senatorul liberal Daniel Fenechiu, el însuşi avocat.

”Baroul Bucureşti va reprezenta şi apăra cu fermitate drepturile si interesele avocaţilor! Nu excludem acţiuni de protest sau chiar o grevă generală!”, a scris Fenechiu.

De altfel, în 1 august, senatorul liberal a şi scris pe Facebook despre vehicularea în spaţiul public a unei versiuni a unei ordonanţe care, printre altele, prevede că veniturile din activităţi independente se vor supune plăţii cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul net, ceea ce poate însemna o creştere semnificativă a CASS, dublând practiv sarcina fiscală.

”Chiar dacă versiunea vehiculată nu este asumată, nu este negociată în coaliţie şi nu este finală, a generat o firească îngrijorare în rândul avocaţilor si al majorităţii profesioniştilor profesiilor liberale”, anunţa el.

În 2 august, Uniunea Naţională a Barourilor din România anunţa că profesiile liberale privesc cu îngrijorare informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la intenţiile Guvernului de a modifica Codul Fiscal şi îşi exprima public opoziţia fata de orice majorare de impozite, taxe sau contribuţii care le afectează, precum şi faţă de orice modificare a regimului deductibilităţilor.

”Poziţia Uniunii Profesiilor Liberale din România a fost reiterată în întâlnirea pe care reprezentanţii profesiilor au avut-o astăzi, 2 august 2023, cu Dl Marcel-Ioan Boloş, ministrul Finanţelor Publice, relativ la informaţiile publice în legătură cu proiectul de Ordonanţa de Urgentă privind modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale. Eliminarea plafonării contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi preconizata introducere a plăţii în sistem real la întregul venit, fără plafon – care practic dublează sarcina fiscală, precum şi eliminarea deductibilităţii cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5%, sunt măsuri care descurajează profesiile liberale, cu consecinţe asupra calităţii serviciilor oferite şi costurilor acestora. Ministrul Finanţelor Publice şi-a manifestat întreaga deschidere fata de argumentele UPLR, opinând pentru stabilirea unui plafon rezonabil la contribuţia de asigurări sociale de sănătate”, transmitea atunci UNBR, anunţând că va trimite ministrului Finanţelor propunerile Uniunii.

Şi atunci, Fenechiu s-a solidarizat cu reprezentanţii profesiilor liberale.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

YouTube vine cu o schimbare care îi va bucura mult pe utilizatori. Modalitatea prin care poate fi descărcată muzica de pe platformă

Publicat

in

De

YouTube Music, platforma de streaming muzical a Google, aduce o nouă funcționalitate utilizatorilor săi: posibilitatea de a descărca muzică pentru a fi ascultată offline, chiar și atunci când este accesată direct din browser-ul mobil.

Îmbunătățirea funcționalităților vine să alinieze versiunea web a serviciului cu aplicațiile mobile, care permit de ceva timp salvarea albumelor și playlist-urilor pentru ascultarea offline.

Funcția de download a fost inițial în faza de testare și a început să fie disponibilă la scară mai largă către sfârșitul lunii martie. Utilizatorii pot căuta butonul de „Download” — reprezentat printr-o săgeată îndreptată în jos înconjurată de un cerc — lângă opțiunea „Save to Library”.

Acesta va fi implementat treptat, devenind accesibil unui număr din ce în ce mai mare de utilizatori.

Cum funcționează noua funcție de pe YouTube

Conținutul descărcat prin această nouă funcție poate fi accesat prin tab-ul Downloads din secțiunea Library a platformei, unde utilizatorii pot aplica filtre pentru organizarea conținutului în playlist-uri, podcast-uri, melodii sau albume, scrie Android Authority.

De asemenea, este important de menționat că conținutul descărcat va expira dacă dispozitivul pe care este folosit browserul pentru accesarea YouTube Music nu se conectează la internet cel puțin o dată la fiecare 30 de zile, potrivit ziare.com.

Citeste mai mult

NATIONAL

Tensiuni Iran-Israel: prețurile petrolului scad după atacul iranian

Publicat

in

De

Prețurile petrolului au scăzut la începutul comerțului asiatic după atacul Iranului asupra Israelului în weekend.

Nava petrolieraFoto: TJ Alex / Alamy / Profimedia Images

Țițeiul Brent – referința-cheie pentru prețurile petrolului la nivel internațional – a fost în scădere, dar se tranzacționa în continuare la aproape 90 de dolari pe baril luni dimineață.

Prețurile crescuseră deja în așteptarea acțiunii Iranului, țițeiul Brent apropiindu-se săptămâna trecută de cel mai mare nivel din ultimele șase luni.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a declarat că confruntarea cu Iranul „nu s-a încheiat încă”.

„În mod clar, piața petrolului nu vede nevoia să ia în considerare nicio amenințare suplimentară a aprovizionării în acest moment”, a spus analistul energetic Vandana Hari.

Țițeiul Brent poate scădea sub pragul de 90 de dolari, dar este puțin probabilă o scădere considerabilă, deoarece comercianții rămân concentrați asupra riscurilor asociate cu conflictele din Gaza și Ucraina, a adăugat ea.

De asemenea, analiştii au spus că reacţia Israelului la atac va fi esențială în zilele şi săptămânile următoare.

“Cred că vom vedea volatilitate în mod natural. Dacă va exista o reacție din partea Israelului, asta ar duce foarte mult în sus piețele de energie”, a declarat Peter McGuire de la platforma de tranzacționare XM.com.

Piețele de acțiuni din regiunea Asia-Pacific au scăzut, de asemenea, luni, pe măsură ce investitorii cântăresc impactul atacului.

Iranul este al șaptelea cel mai mare producător de petrol din lume, potrivit Administrației SUA pentru Informații în domeniul Energiei, și al treilea cel mai mare membru al cartelului producătorilor de petrol OPEC.

Analiştii spun că esențial pentru evoluția viitoare a preţului petrolului este dacă transportul prin strâmtoarea Hormuz va fi afectat.

Strâmtoarea – care se află între Oman și Iran – este o rută de transport maritim crucială, deoarece aproximativ 20% din totalul aprovizionării cu petrol a lumii trece prin ea.

Membrii OPEC Arabia Saudită, Iran, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Irak trimit cea mai mare parte a petrolului pe care îl exportă prin strâmtoare.

Sâmbătă, Iranul a confiscat o navă comercială cu legături cu Israelul în timp ce trecea prin strâmtoarea Hormuz.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend