Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Lovitură încasată de George Simion! Mai mulți deputați AUR au fost sancționați de Comisia juridică

Publicat

in

În urma unei sesizări depuse de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Ciprian Şerban, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, sancţionarea mai multor deputaţi AUR şi a unui neafiliat.

Deputaţii au decis totodată sancţionarea şi a deputatului AUR Lilian Scripnic, a declarat la finalul şedinţei preşedintele Comisiei juridice, Laura Vicol.

„A fost votată în unanimitate propunerea de sancţionare a domnilor deputaţi din sesizarea făcută de domnul deputat Ciprian Şerban, listă la care s-a adăugat un alt coleg deputat din grupul AUR, domnul Lilian Scripnic, care, conform înregistrărilor din link-ul depus în materialul probator, a făcut aceleaşi fapte comise de ceilalţi deputaţi. Sancţiunea propusă în unanimitate de către Comisia juridică, propunere de sancţionare care va pleca la Biroul permanent, şi Biroul permanent va considera dacă este bine sau nu să ţină cont de propunerea noastră, a fost sancţionarea cu 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni, şi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor 10 secunde pentru trei luni”, a precizat preşedintele Comisiei juridice.

Decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor vine după ce mai mulţi parlamentari AUR şi neafiliaţi au perturbat lucrările plenului din 10 mai şi ale şedinţei Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din 9 mai.

Preşedintele şedinţei de plen din 10 mai, Ciprian Şerban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a făcut o solicitare disciplinară către Biroul permanent în legătură cu „evenimentele grave” care au avut loc în şedinţa respectivă, când „mai mulţi deputaţi au perturbat buna desfăşurare” a lucrărilor, aducând „prejudicii prestigiului şi imaginii Camerei Deputaţilor”.

„În calitate de preşedinte de şedinţă, solicit sesizarea Comisiei juridice asupra faptului că la începutul şedinţei de plen deputaţi ai grupului parlamentar AUR: Sorin Muncaciu, Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă au intervenit la prezidiu prin blocarea accesului preşedintelui şedinţei la microfon, precum şi prin ocuparea abuzivă a locului de secretar al şedinţei, încercând prin orice modalitate să împiedice desfăşurarea normală a lucrărilor parlamentare.

Deputaţii AUR au încercat întreruperea şedinţei şi transmiterea acesteia prin gesturi extreme, respectiv prin smulgerea cablurilor ecranelor şi microfoanelor din dotarea prezidiului. Deşi i-am atenţionat verbal pe deputaţii în culpă şi i-am invitat la respectarea Regulamentului, acţiunile celor menţionaţi mai sus au continuat şi au fost de o gravă amplitudine, ducând în mod repetat la perturbarea lucrărilor”, se arată în sesizarea lui Ciprian Şerban.

Acesta susţine că deputaţii menţionaţi au încălcat Regulamentul prin transmiterea în direct a şedinţei pe reţelele de socializare precum şi prin „modul verbal de a comunica – ţipete, injurii, ameninţări, invective sau calomnii” la adresa sa sau a altor deputaţi prezenţi care încercau restabilirea ordinii şedinţei.

De asemenea, potrivit lui Şerban, deputaţii amintiţi au încălcat Regulamentul şi prin aducerea unor pancarte în cadrul dezbaterilor parlamentare.

O altă sesizare depusă luni la Biroul permanent şi trimisă către Comisia juridică spre analiză aparţine preşedintelui Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, Neculai Dunava, care cere măsuri disciplinare pentru deputaţii şi senatorii care au produs „un incident” în cadrul şedinţei comisiei din 9 mai, transmite AGERPRES

Citeste mai mult

ACTUAL

ȘOCANT! Un argeșean și-a obligat nevasta să se prostitueze în Anglia și Italia și și-a amenințat copilul cu moartea – A FOST ARESTAT

Publicat

in

La data de 20 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – februarie 2024, o persoană ar fi exploatat sexual o alta (soția), pe care ar fi transportat-o în diverse locații din Marea Britanie, Italia și Germania, prin acte de violență fizică și psihică, obligând-o să practice prostituția în folosul său material.

În urma refuzului victimei de a continua, persoana cercetată ar fi proferat amenințări, inclusiv cu moartea, la adresa fiului lor minor care se afla împreună cu aceasta, dar și a persoanei vătămate, în scopul de a o determina să revină asupra deciziei.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, în cursul zilei de 20 februarie a.c., persoana cercetată a fost depistată într-un imobil din municipiul Câmpulung, unde se afla împreună cu minorul.

Față de aceasta, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea, urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Minorul a fost preluat de către D.G.A.S.P.C. Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Grav accident în Argeș cu două victime încarcerate

Publicat

in

Azi noapte în jurul orei 00:30, polițiștii argeșeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 73, în localitatea Schitu Golești, în care un autoturism s-a răsturnat.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung s-a stabilit că, un bărbat de 38 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe DN 73, dinspre Câmpulung către Pitești, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat.

Din accident, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 38 de ani, și a unui pasager, un tânăr de 19 ani, care au suferit multiple traumatisme și fracturi și au fost transportați la spital.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că șoferul nu a consumat alcool.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend