NATIONAL
Lotul naționalei U20 pentru partidele cu Portugalia și Italia din Elite League
Publicat
acum 2 luniin
De
adminSelecționerul Costin Curelea a ales 23 de jucători: pentru partidele pe care Naționala U20 le va disputa în noiembrie cu Portugalia și Italia în Elite League, potrivit mediafax.
Iată lista jucătorilor convocați:
Portari: Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara), Vlad Răfăilă (US Lecce / Italia), David Dincă (ACSM Reșița);
Fundași: David Maftei (Oțelul Galați), Tony Strata (AC Ajaccio / Franța), Matteo Duțu (AC Milan / Italia), Răzvan Pașcalău (Dinamo București), Ștefan Duțu (CS Afumați), Dorin Pop (Corvinul Hunedoara), Andrei Borza (Rapid București), David Antonio (AS Gubbio / Italia);
Mijlocași: Cătălin Vulturar (Rapid București), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Robert Jălade (FC Sevilla / Spania), Alin Boțogan (Petrolul Ploiești), Ștefan Bană (Universitatea Craiova), Rareș Pop (Rapid București), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Omar El Sawy (Sepsi OSK), Alexandru Musi (FCSB), Mihnea Rădulescu (Petrolul Ploiești);
Atacanți: Alexandru Stan (Gloria Buzău), Atanas Trică (CSM Slatina).
România U20 are programate, în luna noiembrie, două partide în cadrul Elite League U20.
Primul meci este cel împotriva selecționatei Portugaliei, programat în 14 noiembrie, de la ora 19.00, pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, iar al doilea, cel cu Italia U20 are loc în 19 noiembrie de la ora 15.00 în Viola Park Florenza, transmite FRF.
Poate vrei sa citesti
Nu vreți să fiți președinte? Andreea Bănică e în extaz după ce Boc a anunțat că vrea să interzică fumatul pe stradă în Cluj
Earthquake measuring 3.5 on Richter scale in Buzau County on Monday evening
Regionalizarea revine în actualitate. Nicușor Dan avertizează: ‘Trebuie să ai niște studii întâi / Nu poate să se întâmple mai devreme de 2028’
Medicul Alexandru Onofrei: Tinerii diagnosticați cu cancer au un prognostic sumbru
Supraviețuirea a devenit misiune imposibilă în România: 85% din venituri se duc pe taxe și cheltuieli
FC Botoșani încheie seria amicalelor din Antalya cu o victorie categorică, 4-1 cu FK Radnički
NATIONAL
Nu vreți să fiți președinte? Andreea Bănică e în extaz după ce Boc a anunțat că vrea să interzică fumatul pe stradă în Cluj
Publicat
acum 40 de minutein
14 ianuarie 2025De
adminFumatul ar putea fi interzis pe străzile din Cluj. E o propunere avansată de Emil Boc, după ce o măsură similară a fost adoptată în Italia.
Emil Boc, primar Cluj-Napoca: Obiectivul nostru este de a interzice fumatul în parcuri, locuri de joacă, baze sportive. Modelul există deja la nivel european, acum analizăm cadrul legal din România, dacă el ne permite fără o lege naționala, ca printr-o hotărâre de consiliu local să putem face acest lucru. Această măsură trebuie implementată gradual, după o dezbatere publică și mă gândesc chiar cu asigurarea în unele zone, parcuri mari, baze sportive mari așa cum avem în aeroporturi, a unor locuri unde să poată cei care doresc să fumeze să aibă un spațiu precis delimitat.
Cântăreața Adreea Bănică a primit vestea cu mare entuziastm și a plusat!
„Domnule primar, nu ați dori să ne fiți și președinte? Așa am scăpa de multe probleme. Sigur ați implementa legi drastice contra consumului de alcool, droguri, reguli privind curățenia (mucuri de țigară pe jos, gumă de mestecat, gunoi). Legi contra comportamentului agresiv al unor bărbați vis-à-vis de femeile la volan și invers, de ce nu?! Dacă nu suntem educați, doar legile și regulile ne mai țin să nu ne omorâm pe stradă”, a scris artista în mediul online.
NATIONAL
Earthquake measuring 3.5 on Richter scale in Buzau County on Monday evening
Publicat
acum 58 de minutein
13 ianuarie 2025De
adminAn earthquake measuring 3.5 on Richter scale occurred on Monday evening, at 19:08 local time, in the Vrancea seismic zone, Buzau County, according to information made public by the National Research and Development Institute for Earth Physics (INCDFP), informs Agerpres.
The earthquake occurred at a depth of 140 km near the following cities: 55 km northwest of Buzau, 56 km southeast of Brasov, 57 km north of Ploiesti, 60 km southeast of Sfantu-Gheorghe, 77 km west of Focsani and 85 km northeast of Targoviste.
Since the beginning of January, eight earthquakes with magnitudes between 2.4 and 3.5 have occurred in Romania.
The most significant earthquake of 2024, with a magnitude of 5.4, took place in Buzau County on September 16.
NATIONAL
Regionalizarea revine în actualitate. Nicușor Dan avertizează: ‘Trebuie să ai niște studii întâi / Nu poate să se întâmple mai devreme de 2028’
Publicat
acum 59 de minutein
13 ianuarie 2025De
adminPrimarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat luni, pe B1 TV, reorganizarea administrativ-teritorială a României, proiectul de lege depus de PSD în acest sens, subliniind că este necesară, dar că trebuie să fie precedată de studii temeinice. El a menționat că, în trecut, inclusiv comuniștii au realizat studii înainte de a efectua reorganizări teritoriale, ceea ce sugerează că o abordare similară ar trebui adoptată și acum. Nicușor Dan a insistat pe importanța implicării specialiștilor și a dezbaterii publice. De asemenea, el a afirmat că reorganizarea nu poate avea loc mai devreme de 2028, având în vedere că actualii primari și președinți de consilii județene au mandate primite de la cetățeni.
„Da, am văzut știrea, numai că nu cred că în felul ăsta trebuie să se procedeze. Adică am văzut așa de multe știri de genul vom face, nu vom face și să nu se întâmple nimic după aceea, că prefer să văd un proiect scris pus pe masă. Evident că reorganizarea teritorială a României trebuie făcută. Vă aduc aminte că inclusiv comuniștii, înainte de 1968, când s-a făcut ultima dată reorganizarea teritorială din România, au studiat vreo 2 ani și au studiat acolo cum s-au priceput ei în anii ’60, cu aparatul de stat comunist și așa mai departe, dar, totuși, s-au făcut niște studii despre cum e bine să se echilibreze județele, unde e populația, ulterior, unde trebuie dusă industria și așa mai departe. Nu poți să vii și să spui îi desemnez pe, nu știu, pe Băluță și pe Neacșu să reorganizeze teritorial România. Trebuie să ai niște studii întâi, după care, evident, să aduci și factorul politic și să aduci o formă pe care să o pui în dezbatere publică”, a spus Nicușor Dan.
Primarul Capitalei a fost întrebat dacă e normal ca un astfel de proiect să fie realizat de membrii unui partid în loc să fie realizat de reprezentanți ai mai multor formațiuni.
„Așa cum am spus, și această discuție este necesară, dar ea trebuie precedată de studii, studii care să spună care sunt disfuncționalitățile în relația între un mare oraș, să zicem, Cluj Napoca, ca să nu spun București, între Cluj Napoca și Florești și câteva din localitățile satelit, o chestiune. Câte din județele din România se justifică din punctul de vedere al distanțelor față de centrele de dezvoltare, câte din comunele din România reușesc să supraviețuiască, adică trebuie să existe niște studii care să descrie niște realități și, în baza acestor realități, să creionăm niște direcții. Și abia după aceea, același colectiv ar trebui să propună o împărțire administrativ-teritorială. Deci, așa, la ochi, ceea ce noi știm din administrație, sunt niște probleme, sunt probleme cu comune care nu se mai justifică, e o relație dezechilibrată între mari orașe și localități din jur, și Bucureștiul e un exemplu, Cluj Napoca e un alt exemplu, și există județe care sunt mult prea mici pentru ca o dezvoltare care este în general generată de mari poli de dezvoltare, cum sunt marile orașe, sunt județe în apropierea acestor poli de dezvoltare, care ar fi bine să fie incluse într-o regiune mai mare. Pe scurt, astea ar fi problemele regionalizării, dar trebuie să avem niște studii”, a mai spus edilul.
„Oricum ar fi, și eu am mai răspuns la întrebarea asta, reorganizarea administrativ-teritorială nu poate să se întâmple mai devreme de 2028. Pentru moment sunt niște primari, niște președinți de Consilii Județene, care au niște mandate primite de la oameni. Deci mai devreme de 2028 nu se poate întâmpla și e foarte bine”, a precizat Nicușor Dan.
„Dacă vrem să facem să se aplice din 2028, e bine să începem să lucrăm de acum, dar cum am spus, cu studii și cu specialiști”, a conchis edilul Capitalei.
NATIONAL
Medicul Alexandru Onofrei: Tinerii diagnosticați cu cancer au un prognostic sumbru
Publicat
acum o orăin
13 ianuarie 2025De
adminMedicul Alexandru Onofrei, chirurg cu supraspecializare în chirurgie oncologică, afirmă că, în general, cancerele la tineri sunt depistate târziu, pentru că sunt situaţii în care cei care diagnostichează nu se gândesc că la vârste tinere neoplasmul poate fi cauza unor simptome. ”Şi chiar şi dacă sunt depistate relativ precoce, să zicem, în stadiile operabile şi tratabile, au foarte mulţi markeri biologici care arată agresivitatea”, explică medicul, potrivit News.ro.
”Cancerele de obicei sunt – mai ales pentru că nimeni nu se gândeşte la un tânăr de 19-20 de ani sau, să zicem, la o pacientă de până în 30 de ani să caute o cauză, o tumoră malignă pentru simptome – sunt depistate destul de târziu. Sunt depistate în faze avansate, stadiul 3, stadiul 4, de multe ori. Şi chiar şi dacă sunt depistate relativ precoce, să zicem, în stadiile operabile şi tratabile, au foarte mulţi markeri biologici care arată agresivitatea. Şi, din păcate, prognosticul este destul de prost şi de rezervat pentru tinerii care sunt diagnosticaţi cu cancer”, a afirmat medicul Alexandru Onofrei, luni seară, la Medika Tv.
El a remarcat ”o tendinţă îngrijorătoare” în care a crescut foarte mult numărul de cazuri diagnosticate la pacienţii între 18 şi 40 de ani.
”Evident că o mare parte dintre aceşti pacienţi au, ca şi cauze ale apariţiei a cancerului, o mutaţie genetică. (…) Dar sunt studii care spun că inclusiv cu expunerea mamelor în timpul sarcinii, la anumiţi carcinogeni, sunt mame care, din păcate, uneori mai fumează, uneori mai consumă alcool, plus o dietă proastă, stresul, pentru că foarte multe mame sunt obligate să meargă la serviciu până aproape de naştere. Plus că tinerii, din păcate, sunt mult mai expuşi la anumite carcinogene, cum ar fi alcoolul şi fumatul”, a spus Alexandru Onofrei.
În ceea ce priveşte consumul de alcool în rândul tinerilor, chirurgul a precizat că, ”din păcate, impactul asupra creierului este groaznic”.
”Este fix momentul în care creierul se dezvoltă, în care îşi face cele mai multe legături, în care ar trebui mai degrabă să înveţe şi să-şi stocheze un nivel de informaţii şi nişte obiceiuri bune de a lupta cu sine şi de a încerca să progreseze şi, din păcate, alcoolul este ceea ce te ţine pe loc şi chiar te dă înapoi în orice ai simţi că trebuie să progresezi. În loc să vrei să progresezi, de fapt, regresezi”, a explicat medicul.
NATIONAL
Supraviețuirea a devenit misiune imposibilă în România: 85% din venituri se duc pe taxe și cheltuieli
Publicat
acum o orăin
13 ianuarie 2025De
adminEconomiile sunt un vis frumos pentru români, arată cele mai noi date care vin de la INS. O gospodărie din România a avut venituri medii de 8.255 lei pe lună în al treilea trimestru din 2024, dar a cheltuit 7.012 lei, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. Practic, românii cheltuie 85% din veniturile lor lunare. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, veniturile au crescut cu 13,1%, în timp ce cheltuielile au avut o creștere mai mică, de 9%.
Din totalul veniturilor, cea mai mare parte – 5.469 lei – provine din salarii, reprezentând 66,3% din total. Prestațiile sociale, precum pensiile și alocațiile, au adus gospodăriilor în medie 1.751 lei lunar (21,2% din venituri).
Există diferențe semnificative între urban și rural: o gospodărie de la oraș are venituri medii de 9.188 lei, cu 30% mai mari decât cele de la sat. Pe persoană, diferența este și mai mare: un orășean câștigă în medie 3.962 lei lunar, cu 50% mai mult decât un locuitor din mediul rural.
La capitolul cheltuieli, românii dau cei mai mulți bani pe mâncare și băuturi nealcoolice – 1.422 lei lunar per gospodărie, reprezentând o treime (33,1%) din cheltuielile de consum. Urmează cheltuielile pentru locuință, utilități și combustibili – 604 lei (14,1%), apoi cele pentru haine și încălțăminte – 334 lei (7,8%).
Educația reprezintă cea mai mică cheltuială din bugetul familiilor: doar 11 lei pe lună per gospodărie, adică 0,3% din totalul cheltuielilor de consum.
În ceea ce privește taxele și impozitele, acestea sunt mai mari la oraș: 35,7% din cheltuielile totale ale unei familii din mediul urban merg către stat, cu 8,7 puncte procentuale mai mult decât la sat.
Un aspect interesant este că locuitorii din mediul rural își produc singuri o parte din alimentele consumate: valoarea produselor din resurse proprii reprezintă 11% din cheltuielile totale la sate, de peste 4 ori mai mult decât la oraș.
NATIONAL
FC Botoșani încheie seria amicalelor din Antalya cu o victorie categorică, 4-1 cu FK Radnički
Publicat
acum o orăin
13 ianuarie 2025De
adminFormaţia FC Botoşani s-a impus, luni, în Antalya, cu scorul de 4-1 (3-1), într-un test împotriva echipei FK Radnički, clasată pe locul 5 în prima ligă din Serbia.
Golurile formaţiei moldovene au fost marcate de Ştefan Bodişteanu (min.4), Hervin Ongenda (min.23), Eduard Florescu (min.35) şi Enzo Lopez (min.77).
„Roş-alb-albaştrii” au mizat în acest duel pe formula Anestis (min.60 Ed. Pap) – Ad. Friday (min.46 Ale Diez), Al. Ţigănaşu (cpt.) (min.60 G. Miron), R. Sadiku (min.60 P. Matricardi), M. Pavlovic (min.46 Al. Şeroni) – E. Papa (min.46 G. David), Aldair (min.60 Şt. Pănoiu), Ed. Florescu (min.60 J. Mouaddib) – Z. Mitrov (min.14 Al. Cîmpanu), H. Ongenda (min.46 E. Lopez), Şt. Bodişteanu.
Acesta a fost ultimul joc amical pe care FC Botoşani l-a susţinut pe pământ turcesc. În primele două teste, botoşăneniii au terminat nedecis, scor 1-1 cu Ludogorets şi au câştigat, scor 4-2 jocul contra nemţilor de la Viktoria Koln.
În cursul zilei de marţi, „roş-alb-albaştrii” vor reveni la Botoşani, urmând a continua pregătirile în vederea susţinerii primului meci oficial din 2025, cu CFR Cluj.
Duelul de pe „Municipal” va conta pentru runda a XXII-a a acestui sezon regular şi va avea loc duminică, 19 ianuarie, ora 18:00.
Nu vreți să fiți președinte? Andreea Bănică e în extaz după ce Boc a anunțat că vrea să interzică fumatul pe stradă în Cluj
Earthquake measuring 3.5 on Richter scale in Buzau County on Monday evening
Regionalizarea revine în actualitate. Nicușor Dan avertizează: ‘Trebuie să ai niște studii întâi / Nu poate să se întâmple mai devreme de 2028’
Medicul Alexandru Onofrei: Tinerii diagnosticați cu cancer au un prognostic sumbru
Supraviețuirea a devenit misiune imposibilă în România: 85% din venituri se duc pe taxe și cheltuieli
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
Radu Tudor: ‘Acesta este cel mai mare succes rusesc: obiectivul lui Vladimir Putin este aproape gata!’
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR
Centrul Infotrafic anunţă că pe DN 2A, în judeţul Constanţa, se semnalează lapoviţă şi există riscul de a se forma polei
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
GATA! Cetatea Poenari poate fi vizitată! O poți face chiar acum, virtual
Recent reabilitată, Cetatea Poienari își deschide porțile într-un mod inedit: virtual! Ziarul PROFIT te invită să faci o călătorie în...
VIDEO | Accident grav in Argeș – Autocar cu pasageri lovit de un TIR
Echipajele ISU Argeș au fost solicitate să intervină în aceasta dimineață în cazul unui accident rutier produs pe Autostrada A1,...
Lege nouă pentru pensionari – Șoferii de 70 de ani, vânați pentru verificați pentru a fi lăsați fără permis. Parlamentarii îi consideră pericol public
În timp ce guvernanții tot cresc vârsta de pensionare a românilor, pe motiv că trăiesc mult și bine, parlamentarii susțin...
Lorena Toma a demisionat din AUR Argeș – Valul dezertărilor ia amploare în filiala lui Velcescu
Cameleonismul lui George Simion în privința scandalului politic generat de decizia CCR de anulare a alegerilor prezidentiale precum și atitudinea...
Curtea de Argeș
VIDEO! Arde o casă la Ciofrângeni
Un puternic incendiu a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din comuna Ciofrangeni, satul Ciofrangeni, str. Principala. Intervin...
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
Consilierii PSD și PNL au stabilit nivelul tarifelor de acces la putinele așezăminte sportive din municipiul Curtea de Arges. Au...
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
Afecțiunea și admirația pe care argeșenii le simt pentru iubitul lor primar Panțurescu au atins noi cote aseară, în timp...
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR
După ce au pierdut la foc automat procesele intentate de argeseanul Constantin Cîrjan pe tema unor terenuri nerestituite (inclusiv cel...
PUTUROȘII! Vacanță eternă la Primăria Curtea de Argeș? Cetățenii, revoltați de absența funcționarilor în zi lucrătoare
O situație incredibilă se petrece la Primăria Curtea de Argeș. În ciuda faptului că astăzi este o zi lucrătoare obișnuită,...
Mioveni
Cine sunt noii parlamentari de ARGEȘ, lista completă
În urma votului exprimat duminică, 1 decembrie, Argeșul va trimite în Parlamentul României 13 deputați și senatori. Iată care sunt...
ARGEȘ – Rezultate finale alegeri Parlamentare în orașele importante – ȘOC LA MIOVENI, PNL dezastru la Pitești – VEZI CLASAMENTE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut în Argeș o...
PSD câștigă alegerile parlamentare în Argeș, PNL suferă o prăbușire lamentabilă – VEZI REZULTATE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut o victorie concludentă...
VIDEO | Incendiu de proporții în Argeș – 3 case mistuite de flăcări
Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineată în comuna Stâlpeni, satul Rădești la trei locuinte vecine. Dată fiin amploarea...
Câmpulung
Reacția HOLCIM după amenda uriașă primită de la Consiliul Concurenței: Respingem concluziile raportului de investigație și vom contesta sancțiunea
Așa cum relatam intr-o știre anterioară, Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Holcim Romania, Romcim şi Heidelberg Materials România cu amenzi...
VIDEO | Casă mistuită de flăcări în Argeș
Pe parcursul nopții, pompierii de la Detașamentul Câmpulung au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit...
VIDEO | Accident grav în Argeș – S-A RĂSTURNAT CU MAȘINA
Un grav accident rutier în care un autovehicul s-a rasturnat, a avut loc in urma cu putin timp în municipiul...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
A murit un îndrăgit preot din Argeș, paroh la Băiculești și fost director al Seminarului Teologic
- ACTUALacum 2 săptămâni
CIOLANIADA REGALĂ – Curtea de Arges, singurul municipiu fara viceprimar – De la PIC și POC la doi PICI ?
- ACTUALacum o săptămână
VIDEO | Incendiu violent la Valea Danului – CASĂ ÎN FLĂCĂRI, BUTELII CU GAZ SCOASE ÎN ULTIMA CLIPĂ
- ACTUALacum o săptămână
ACUM! Gospodărie în flăcări la Curtea de Argeș
- ACTUALacum 4 zile
VIDEO | Gata, l-au filmat! Ce a putut face primarul Panțurescu cu mașina primăriei
- ACTUALacum 4 zile
VREI SPORT, PLĂTEȘTI! Taxe majorate la Curtea de Argeș – 250 lei ora pentru stadion, 138 lei ora în Sala de Sport – NICIO REDUCERE și… PLĂȚI ÎN NATURĂ
- NATIONALacum 4 zile
Radu Tudor: ‘Acesta este cel mai mare succes rusesc: obiectivul lui Vladimir Putin este aproape gata!’
- ACTUALacum 5 zile
BOMBĂ! Toți consilierii locali de la Curtea de Arges buni de plată? Dați în judecată după manevrele cu terenuri – VEZI LISTA CONSILIERILOR