Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Locuitorii din Valea Danului amenință să blocheze drumul DJ 703 H și podul peste Argeș – SE CERE AMENDAREA ZILNICA A CJ ARGEȘ PENTRU PROASTA ADMINISTRARE A DRUMULUI

Publicat

in

Săturați de starea deplorabilă a drumului județean DJ 703 H și a podului vechi de peste 100 de ani peste râul Argeș, locuitorii din comuna Valea Danului amenință cu blocarea traficului. Zilnic, sunt masini care sufera avarii serioase după ce incearcă sa traverseze podul de la intrarea in comuna Valea Danului ajuns într-o stare deplorabilă și care prezinta risc uriaș atat pentru autovehicule cât și pentru pietoni. Ce i care reuțesc sa treacă de primul pod, vor da piept cu al doilea pod dar, mai ales, cu un drum județean deplorabil. Cum nici CJ Argeș, în calitate de administrator al drumului și nici Politia nu isi fac treaba, podul se degradeaza zilnici fiind, efectiv, in prag de prabușire. În ciuda restrictiilor de circulație impuse si a traficului greu care a crescut o data cu lucrarile le autostrada, nicio autoritate nu intervine pentru a stopa prabusirea podului.

Drumul, care face legătura comunei Valea Danului si a celor de pe Valea Topologului cu orașul Curtea de Argeș, este plin de gropi și crăpături, devenind impracticabil. Podul, construit la începutul secolului XX, prezintă fisuri uriașe, gauri, balustrade rupte, cai pietonale inaccesibile și semne vizibile de degradare, punând în pericol siguranța participanților la trafic.

“Nu mai suportăm această situație! Drumul este un calvar, iar podul e o bombă cu ceas”, a declarat un locuitor al comunei. “Am solicitat de nenumărate ori reparații Consiliului Județean Argeș, dar nu s-a făcut nimic. Acum suntem hotărâți să luăm atitudine.”

Locuitorii amenință că vor bloca drumul DJ 703 H și podul peste Argeș începand de saptamana viitoare dacă Consiliul Județean nu ia măsuri urgente pentru repararea lor. De asemenea, solicită intervenția imediată a poliției pentru a amenda CJ Argeș pentru neglijență.

“Sperăm că această acțiune va sensibiliza autoritățile și le va determina să ia în serios aceasta problema care afecteaza accesul a mii de oameni spre Valea Danului si comunele de pe Valea Topologului “, a mai spus un locuitor. “Nu mai putem trăi cu frica că drumul se va prăbuși sau că podul va ceda.”

Situația din Valea Danului este o dovadă a lipsei de investiții în infrastructura rutieră din România. Multe drumuri și poduri din țară se află în stare precară, punând în pericol viața și siguranța cetățenilor. Este necesară o alocare urgentă de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, pentru a preveni tragedii.

Citeste mai mult

ACTUAL

Parlamentul Turciei cere o „soluție cu două state” în Cipru

Publicat

in

Parlamentul turc a adoptat vineri o rezoluţie care cere o „soluție cu două state” în Cipru și „sfârşitul izolării inumane” a părţii de nord a Ciprului, unde Ankara a fondat o republică separatistă pe care a recunoscut-o numai ea, relatează vineri AFP și Agerpres.

Votul s-a desfăşurat în ajunul împlinirii a 50 de ani de la divizarea insulei.

„Facem apel la comunitatea internaţională să pună capăt izolării inumane impuse ciprioţilor turci şi la recunoaşterea meritată a Ciprului de Nord”, se arată în rezoluţie.

Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), fondată în 1983, la nouă ani după intervenţia militară a forţelor turce pe insulă, nu are o existenţă legală şi este sprijinită doar de Ankara.

„În pofida rolului constructiv al părţii turce în procesul de negociere care durează de peste 50 de ani, nu s-a obţinut niciun rezultat din cauza intransigenţei părţii greceşti”, au acuzat deputaţii turci.

„În timp ce ciprioţii greci au fost recompensaţi cu aderarea la Uniunea Europeană, ciprioţii turci au fost supuşi la izolare, restricţii şi embargouri injuste şi inumane“, mai acuză rezoluția.

„Astăzi singura soluţie pentru Cipru este recunoaşterea egalităţii suverane şi a statutului internaţional” al părţii turce a insulei, conchid deputaţii turci, făcând apel la „o soluţie cu două state, singurul mod de a garanta stabilitatea şi o pace durabilă în regiune”.

Sâmbătă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să efectueze o vizită pe insulă pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la debarcarea armatei turce pe coastele de nord ale Ciprului, la cinci zile după tentativa de lovitură de stat a naţionaliştilor ciprioţi greci care doreau anexarea insulei la Grecia.

Moartea fostului secretar american de stat Henry Kissinger în noiembrie anul trecut a declanșat un val de bucurie în rândul ciprioților greci, care consideră că el a fost cel care a convins guvernul de la Washington să nu se opună invaziei Turciei.

Citeste mai mult

ACTUAL

TRAGEDIE ÎN ARGEȘ – A căzut secerat la pamânt și a murit! Bărbatul avea 50 ani

Publicat

in

Un bărbat de 50 ani și-a pierdut viața în această dimineață după ce a căzut în plină stradă! Tragedia s-a petrecut în comuna argeșeană Bârla, iar din primele informații, se pare că acestuia i s-ar fi făcut rău, iar într-o clipă a căzut secerat la pământ. La fața locului a intervenit de urgență un echipaj SMURD și un echipaj al Servicului Județean de Ambulanță Argeș, care au început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire, după zeci de minute de eforturi, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend