Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 321: Zelenski: Forțele noastre rezistă atacurilor violente din Soledar / Rușii vor să producă drone iraniene în Samara / Lukoil și-a vândut rafinăria din Italia

Publicat

in

Volodimir Zelenski a declarat luni noapte că Bahmut și Soledar rezistă în ciuda noilor atacuri feroce ale trupelor rusești: „Este extrem de dificil – aproape că nu a mai rămas niciun zid în picioare … Datorită rezistenței războinicilor noștri de acolo, din Soledar, am câștigat timp pentru Ucraina. „Ministrul adjunct al apărării, Hanna Malyar, a spus că „inamicul calcă literalmente peste cadavrele propriilor soldați și folosește masiv artileria, lansatoare multiple și mortiere”.

Tanc pe front – Războiul din UcrainaFoto: Sameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, ziua 321:

07:49Autoritatea olandeză pentru mass-media a emis o autorizație de emisie pe cinci ani pentru postul de televiziune independent rusesc TV Rain, după ce licența acestuia a fost anulată în Letonia, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul autorității de reglementare. Letonia a anulat licența TV Rain la începutul lunii decembrie, după ce compania a fost catalogată drept o amenințare la adresa securității naționale.

Televiziunea de orientare liberală TV Rain, sau Dozhd, a trecut la difuzarea din Letonia și din alte țări în iulie, după ce a fost nevoită să își închidă studioul din Moscova în urma invaziei Rusiei în Ucraina. (Reuters)

07:04Rusia intenționează să producă drone kamikaze iraniene în regiunea Samara, susțin ucrainenii

00:52Zelenski: Forțele ucrainene rezistă la „atacuri violente” în Soledar, în estul Ucrainei / Întregul teritoriu este acoperit de cadavrele invadatorilor

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

–––––-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ultima oră! Tânăr înjunghiat în București, în plină stradă

Publicat

in

Un tânăr a fost înjunghiat în Capitală, în urma unui conflict în plină stradă, între mai multe persoane.

La data de 11 decembrie 2023, în jurul orei 19.00, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 15 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 4, ar fi avut loc o altercație între mai multe persoane, în urma căreia, un bărbat, în vârstă de 23 de ani, ar fi fost agresat cu un obiect tăietor-înțepător.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiști din cadrul Secției 15 și un echipaj de prim-ajutor.

Victima a fost transportată la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri-DGPMB.

Cercetările sunt continuate, în vederea depistării persoanelor implicate, a stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul precum și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dr. Emilian Popovici: Şi la vaccinarea anti-polio este o scădere a acoperirii vaccinale. În 2021 au fost cazurile din Ucraina, care au determinat acea campanie

Publicat

in

Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, dr. Emilian Popovici, a afirmat că se înregistrează o scădere a acoperirii vaccinale şi la vaccinarea anti-polio şi a amintit că, în 2021, au fost cazuri de poliomelită ceea ce a determinat o campanie extraordinară de vaccinare, iar acum lucrurile sunt sub control, potrivit news.ro.

Dr. Emilian Popovici a fost întrebat luni, la Medika TV, dacă putem risca să avem de-a face cu boli foarte grave care au fost eradicate în trecut prin vaccinare tocmai pentru că a scăzut foarte mult gradul de vaccinare în România, pentru diferite afecţiuni.

“A scăzut acoperirea vaccinală pentru toate vaccinurile acestea, care niciunul nu este obligatoriu, să fie clar.  Sunt vaccinurile din Programul Naţional de Imunizări, dar vedeţi dacă luăm altă problemă de răsunet şi de nedorit, ca să spunem, poliomielita. Şi la vaccinarea anti-polio este o scădere a acoperirii vaccinale. În 2021 au fost cazurile din Ucraina, care au determinat acea campanie extraordinară de vaccinare, acum, lucrurile fiind cumva sub control. Dar să ne gândim încă la un lucru.  În Ucraina este o stare de război, ori se ştie foarte clar că războiul este varianta extremă de manifestare a factorului economico-social, care determină forma de manifestare a procesului epidemiologic”, a afirmat dr Emilian Popovici.

El a precizat că în zone de război pot apărea în orice moment epidemii.

“Ca să vorbesc mai clar,  poate determina în orice moment apariţia de epidemii. Deci, în timp ce eşti în război, nu ai control pe o serie de paliere de activitate umană. Şi asta poate să ducă la tot felul de manifestări, inclusiv ale bolilor infecţioase. Trebuie să avem în vedere şi acest aspect, pentru că este la frontiera ţării noastre”, a explicat vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie,

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend