Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

LIVE ALEGERI SUA 2024. 6 lucruri pe care ar trebui să le urmăriți în următoarele ore

Publicat

in

Este ziua votului în lupta pentru Casa Albă și controlul Congresului – chiar dacă rezultatele ar putea dura zile sau săptămâni pentru a fi analizate, scrie site-ul televiziunii americane CNN, care prezintă o listă de șapte lucruri care ar trebui urmărite în următoarele ore.

Vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump se luptă pentru șapte state importante: Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, cele trei state din regiunea Marilor Lacuri care alcătuiesc „zidul albastru” pe care Trump l-a spart în 2016, dar pe care președintele Joe Biden l-a câștigat în 2020, și Arizona, Georgia, Nevada și Carolina de Nord, cele patru zone de luptă din Sun Belt, scrie CNN.

O victorie istorică în alegerile din SUA, oricare ar fi rezultatul

Dacă Harris va câștiga, va intra în istorie, devenind prima femeie, prima americancă de origine asiatică și prima femeie de culoare care va câștiga președinția. O victorie a lui Trump ar fi, de asemenea, istorică: i s-ar alătura lui Grover Cleveland ca singurii președinți care au avut mandate care nu au fost consecutive. Trump ar deveni și singurul președinte pus sub acuzare de două ori și singurul fost președinte condamnat vreodată pentru infracțiuni grave.

Marți se vor decide mult mai multe lucruri, inclusiv cinci state – Arizona, Florida, Missouri, Nebraska și Dakota de Sud – care vor vota dacă să respingă interdicția avortului prin amendamente constituționale.

Republicanii speră să profite de o hartă favorabilă a Senatului, democrații apărând locuri în statele cu orientare roșie Montana, Ohio și West Virginia. Speranțele partidului de a-și păstra majoritatea restrânsă din Camera Reprezentanților se îndreaptă de pe coasta statului Maine prin Valea Hudson din New York, dealurile din Piemontul Virginiei, un „punct albastru” în Nebraska și până în comitatul Orange din California, unde fluxurile și refluxurile politice ale erei Trump au fost foarte vizibile, scrie televiziunea americană.

Primele rezultate ale alegerilor din SUA s-ar putea să nu fie edificatoare

Marți se vor decide mult mai multe lucruri, inclusiv cinci state – Arizona, Florida, Missouri, Nebraska și Dakota de Sud – care vor vota dacă să respingă interdicția avortului prin amendamente constituționale.

Republicanii speră să profite de o hartă favorabilă a Senatului, democrații apărând locuri în statele cu orientare roșie Montana, Ohio și West Virginia. Speranțele partidului de a-și păstra majoritatea restrânsă din Camera Reprezentanților se îndreaptă de pe coasta statului Maine prin Valea Hudson din New York, dealurile din Piemontul Virginiei, un „punct albastru” în Nebraska și până în comitatul Orange din California, unde fluxurile și refluxurile politice ale erei Trump au fost foarte vizibile.
Rezultatele inițiale din orele de după închiderea urnelor ar putea să nu fie hotărâtoare. Statele își decid propriile proceduri electorale, iar ordinea în care statele numără voturile anticipate, voturile prin corespondență și voturile din ziua alegerilor variază pe hartă – la fel ca și rapiditatea cu care anumite orașe, comitate și regiuni raportează rezultatele.

Cele mai probabile căi către 270 – și președinție

Americanii au devenit din ce în ce mai obișnuiți cu curse prezidențiale incredibil de strânse. În 2000, 2016 și 2020, rezultatele s-au rezumat la zeci de mii de voturi. Este de așteptat ca această cursă, dacă sondajele sunt corecte, să se înscrie în acest tipar.

Aceasta înseamnă, în termenii cei mai simpli, că există șapte state care trebuie urmărite marți seara – și posibil și după aceea.

Arizona și Georgia au optat pentru Biden în 2020, după ce au fost tradițional republicane de vreme de o generație. Democrații au câștigat, de asemenea, Nevada în urmă cu patru ani, deși marjele lor acolo au fost în scădere. Biden a câștigat „zidul albastru” republican al statelor Pennsylvania, Michigan și Wisconsin în 2020. Trump a făcut același lucru în 2016. Singurul stat din 2024 pe care Trump l-a câștigat în ultimele alegeri a fost Carolina de Nord. Este de așteptat să fie o cursă strânsă și acolo.

Citește și Cum funcționează sistemul alegerilor americane.

Variante pentru Harris și Trump

Pentru Harris, harta este în multe privințe mai simplă. Ea trebuie să câștige „zidul albastru” al lui Biden și are aproape sigur destinată Biroului Oval. Acest lucru ia în considerare așteptarea ca ea să câștige un vot electoral în Nebraska și să piardă altul în Maine, două state care acordă voturi electorale atât câștigătorului la nivel de stat, cât și câștigătorului la nivel de circumscripție electorală.

Dacă „zidul albastru” – Michigan, Pennsylvania și Wisconsin – cedează și Pennsylvania se îndreaptă către Trump, calea ei devine mai complicată.

Harris ar trebui să recupereze 19 voturi câștigând fie Georgia, fie Carolina de Nord, care au amândouă 16 voturi. Dacă nu poate decât să le împartă, Nevada și Arizona ar putea deveni decisive.

La fel ca cea a lui Harris, harta lui Trump se bazează foarte mult pe Pennsylvania. Dacă va câștiga acolo și se va menține în Carolina de Nord, fostul președinte ar avea nevoie doar ca Georgia să se întoarcă spre el pentru a ajunge la 270. O victorie fără Pennsylvania, pentru Trump, înseamnă probabil că „zidul albastru” se sparge în altă parte.

În acest scenariu, Trump ar trebui probabil să câștige Michigan sau Wisconsin și să completeze cu o performanță dominantă din Georgia pe Coasta de Est până în Arizona și Nevada în vest.

„Mirajele” roșii și albastre la care trebuie să ne așteptăm

În urmă cu patru ani, când Trump a subminat încrederea multor alegători republicani în voturile prin corespondență și asta pentru că primele ore după închiderea urnelor au arătat un „miraj roșu” în mai multe state-cheie aflate în schimbare – cu rezultate inițiale care arătau mai bine pentru Trump decât ar fi arătat rezultatele finale ore sau zile mai târziu.

Un „miraj” în rezultatele alegerilor este, de obicei, rezultatul mai multor factori, inclusiv geografia (comitatele mici și rurale care tind să favorizeze republicanii au mai puține voturi de numărat și își raportează rezultatele mai repede) și tipurile de buletine de vot numărate – o realitate de reținut dacă primele rezultate din Michigan nu includ Detroit și dacă cele din Nevada nu includ Las Vegas.

De asemenea, statele și comitatele numără și raportează adesea o singură metodă de vot – voturile anticipate, voturile din ziua alegerilor și voturile prin corespondență – în același timp. Atunci când un partid tinde să obțină rezultate mai bune cu o anumită metodă, așa cum au făcut democrații cu votul prin corespondență în 2020, rezultatele se pot schimba pe măsură ce funcționarii electorali trec de la numărarea unui tip de vot la altul.

Un alt factor – care ajută la explicarea faptului că un stat de mărimea Floridei își raportează rezultatele atât de repede – este modul în care sunt procesate buletinele de vot prin corespondență.

Statele își stabilesc propriile reguli cu privire la momentul în care buletinele de vot prin corespondență pot fi deschise. Două state din „zidul albastru”, Pennsylvania și Wisconsin, interzic funcționarilor electorali locali să înceapă procesarea buletinelor de vot până în ziua alegerilor, ceea ce încetinește procesul de numărare în comparație cu state precum Florida, unde acestea sunt deschise din timp.

Aceste legi de stat au condus la un salt uriaș în favoarea lui Biden în 2020, la primele ore ale dimineții, în Wisconsin, când Milwaukee, un stat cu o populație profund albastră, a raportat un lot uriaș de voturi prin corespondență care au fost în majoritate în favoarea democratului.

Alte state importante au făcut schimbări din 2020. În Georgia, o nouă lege electorală va duce probabil la mai puține voturi prin corespondență și mai multe voturi anticipate – ceea ce ar putea însemna rezultate mai rapide. În Carolina de Nord, voturile prin corespondență nu mai sunt acceptate după ziua alegerilor, ceea ce ar putea fi o distincție esențială în cazul în care rezultatul este pe muchie de cuțit. Și pentru că majoritatea voturilor prin corespondență și a voturilor anticipate vor fi numărate mai întâi acolo, statul Carolina de Nord ar putea vedea un „miraj albastru”.

În Arizona, un stat care votează în proporție covârșitoare prin corespondență, buletinele de vot sunt numărate în ordinea primirii lor. Acest lucru înseamnă că Harris ar putea obține un avans considerabil la începutul campaniei, înainte de numărarea voturilor primite prin corespondență și a voturilor din ziua alegerilor (ambele favorabile lui Trump în 2020).

Indicatori timpurii din statele care au raportat primele rezultate

Este posibil ca un rezultat definitiv în cursa prezidențială să nu apară marți seară, sau chiar miercuri, iar primele numărători din statele în curs de desfășurare ar putea fi dificil de analizat. Cu toate acestea, vor exista unele informații care pot fi desprinse din competițiile mai mici, în special din cursele pentru Camera Reprezentanților, chiar și în statele puternic albastre sau roșii, avertizează CNN.

Virginia, care a devenit albastră în alegerile prezidențiale încă de la prima candidatură a lui Barack Obama, este de obicei unul dintre primele state care raportează, iar New York, în ciuda faptului că este un bastion democrat la nivel de stat, a fost vizat de cheltuieli masive din partea ambelor partide, concentrate pe o serie de competiții pentru Camera Reprezentanților din suburbii.

În 2016, Virginia a oferit primul semn că Hillary Clinton avea probleme.

Până atunci, Virginia devenise un stat democrat de încredere în cursele prezidențiale, dar Clinton abia se descurca în cea mai mare parte a nopții. În cele din urmă, ea a câștigat cu aproximativ 5 puncte (Biden a câștigat cu mai mult de 10 puncte în 2020). Realegerea deputatei de atunci Barbara Comstock în acel an, într-un loc pe care mulți democrați sperau să-l schimbe, a fost, de asemenea, de rău augur pentru Clinton și partidul său.

Pe scurt, ambele partide vor urmări îndeaproape rezultatele pentru a detecta spre exemplu o creștere a prezenței la vot în rândul femeilor, care ar putea fi un semnal de alarmă timpuriu pentru Trump și pentru republicani, îngrijorați de diferența de gen din sondaje, care arată că Harris are, în multe cazuri, un avans mai mare în rândul femeilor decât Trump în rândul bărbaților.

Loading

NATIONAL

Misiune de tip kamikaze pentru soldații nord-coreeni în Ucraina: instruiți să se autodetoneze, dacă sunt capturați de forțele Kievului

Publicat

in

Aproximativ 300 de militari nord-coreeni și-au pierdut viața și alți 2.700 au fost răniți în timp ce luptau de partea Rusiei în războiul din Ucraina, potrivit informațiilor furnizate de serviciile de informații din Coreea de Sud.

Soldații făceau parte din corpul de elită nord-coreean Storm Corps și primiseră ordine stricte să se sinucidă în loc să fie capturați, a declarat parlamentarul Lee Seong-kweun după o informare din partea Serviciului Național de Informații din Seul, transmite AFP, relatează Mediafax.

În memoriile găsite asupra militarilor decedați s-a descoperit că autoritățile de la Phenian i-au instruit să se autodetoneze înainte de a fi luați prizonieri.

Context

Situația a devenit și mai complexă după ce președintele Volodimir Zelenski a anunțat în weekend că Ucraina a capturat doi soldați nord-coreeni. Într-o înregistrare video, unul dintre prizonieri a mărturisit că nu știa că va lupta în Ucraina, comandanții spunându-i că merge doar la antrenamente. Din cei doi prizonieri, unul și-a exprimat dorința de a se întoarce în Coreea de Nord, în timp ce celălalt ar prefera să rămână în Ucraina.

Zelenski a propus un schimb de prizonieri, oferindu-se să-i returneze pe militarii nord-coreeni în schimbul soldaților ucraineni deținuți în Rusia.

Serviciile sud-coreene estimează că Kim Jong Un a trimis peste 10.000 de soldați pentru a sprijini Moscova, în schimbul asistenței tehnice ruse pentru programele de arme și sateliți ale Phenianului. Nici Rusia, nici Coreea de Nord nu au recunoscut oficial prezența trupelor nord-coreene în Ucraina, deși cooperarea militară dintre cele două țări s-a intensificat după invazia rusă din 2022.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Sindicatele din administrație au explodat după ce bugetarii au fost arătați cu degetul: Funcționarii publici, țapi ispășitori pentru eșecurile guvernării

Publicat

in

Sindicatul Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului și Federația Națională a Sindicatelor din Administrație trag un semnal de alarmă privind campania de denigrare a funcționarilor publici din România.

Potrivit unui comunicat, aceștia sunt prezentați nejustificat drept principalii vinovați pentru problemele financiare ale țării.

Sindicaliștii prezintă cifre concrete care contrazic narativa oficială: din totalul de 1,3 milioane de bugetari, doar 144.000 sunt funcționari publici, reprezentând 11% din sector. Restul lucrează în domenii esențiale precum sănătate, educație, ordine publică și justiție.

Comunicatul critică dur declarația premierului Marcel Ciolacu conform căreia „funcționarul public a devenit similar cu cornul abundenței”, considerând-o „profund ofensatoare și lipsită de orice bază reală”. Sindicatele subliniază că nu funcționarii publici sunt cei care și-au dublat indemnizațiile sau încasează salarii brute de 42.000 de lei.

Organizațiile sindicale fac o paralelă îngrijorătoare cu perioada 1948-1952

Organizațiile sindicale fac o paralelă îngrijorătoare cu perioada 1948-1952, când țăranii înstăriți erau demonizați sub eticheta de „chiaburi”. Ele avertizează că aceeași tactică de propagandă este folosită astăzi împotriva funcționarilor publici pentru a masca incompetența administrativă și deciziile politice greșite.

Un punct specific de critică vizează recenta „ordonanță trenuleț” din decembrie 2024, care a redus drepturile salariale ale angajaților sub pretextul diminuării cheltuielilor bugetare. În același timp, susțin sindicatele, continuă numirile clientelare în instituțiile publice.

Noni-Emil Iordache, președintele Sindicatului Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului, cere încetarea acestor atacuri și construirea unei administrații publice performante, bazată pe transparență și profesionalism. El subliniază că problemele bugetare nu sunt cauzate de salariații din administrație, ci de deciziile greșite și de politizarea structurilor guvernamentale.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

O delegaţie militară chineză va vizita Japonia

Publicat

in

Reprezentanţi ai armatei chineze vor vizita Japonia la mijlocul lunii ianuarie, aşa cum au convenit ambele ţări, pentru a spori „înţelegerea şi încrederea” reciprocă, a anunţat luni Ministerul chinez al Apărării, relatează Reuters.

O delegaţie a Comandamentului Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei se va întâlni cu liderii Ministerului Apărării din Japonia şi ai Statului Major Întrunit al Forţelor de Autoapărare, a declarat ministerul chinez.

Vizita are, de asemenea, scopul de a promova schimburile în domeniul apărării între China şi Japonia, a mai spus acesta.

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare Chineze supraveghează securitatea în principal în Marea Chinei de Est, China de Est şi Strâmtoarea Taiwan.

Vizita anunţată este cu atât mai surprinzătoare cu cât animozitatea dintre cele două ţări este binecunoscută, au dispute tradiţionale, mai ales în Marea Chinei de Est şi Marea Chinei de Sud, iar Japonia are o alianţă militară cu Statele Unite.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Un diplomat rus dă asigurări: Rusia nu va ataca ţările NATO

Publicat

in

Rusia nu va ataca ţările NATO şi nici nu plănuieşte astfel de măsuri agresive, a declarat un diplomat rus de rang înalt într-un interviu pentru Izvestia, potrivit TASS.

„Relaţia dintre Rusia şi NATO nu doar că se află la cel mai coborât nivel de la sfârşitul perioadei Războiului Rece. Alianţa urmăreşte în mod clar un curs de contracarare a ţării noastre şi de limitare a unei „ameninţări” care ar fi reprezentată de noi”, a declarat Vladislav Maslennikov, director al departamentului pentru chestiuni europene din cadrul Ministerului rus de Externe.

„Rusia nu a încercat niciodată să deterioreze relaţiile cu NATO. Alianţa este total de vină pentru degradarea acestora. Nu vom ataca ţările NATO şi nici nu facem astfel de planuri agresive”, a continuat el.

Potrivit diplomatului, Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică menţin disponibile aşa-numitele linii fierbinţi de comunicare şi oportunităţi pentru contacte de urgenţă. „În ceea ce priveşte contactele normale şi mecanismele de dialog care ar putea fi utilizate în căutarea unor modalităţi de reducere a tensiunilor, alianţa le-a respins. Nu a fost alegerea noastră. În 2014, NATO a încetat unilateral să coopereze cu noi în cadrul Consiliului Rusia-NATO în domeniile militar şi civil”, a amintit el.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Avertismentul lui Horațiu Potra: ‘Copiii noștri o să meargă la război în Ucraina’

Publicat

in

Horațiu Potra a fost dus la audieri, după ce a fost săltat de la protestul AUR din Capitală.

La ieșirea de la audieri, luptătorul a declarat că „jandarmii au fost trimiși expres, țintit, să vină să ne oprească.”

„Păcat că generalii și cei care îi conduc fac treaba asta si nu au curajul să meargă să îi aresteze pe ăia care au dat lovitura de stat si pe complicii lor.

Atâta timp cât România e condusă de slugile globaliștilor, nu o să rezolvăm nimic. Copiii noștri o să meargă la război în Ucraina și degeaba facem manifestații și ce vrem noi, pentru că nu o să îi bage nimeni în seamă”, a mai spus Potra.

El și-a „certat” copilul, care a mers la protest cu un baston telescopic: „L-am certat și i-am spus că data viitoare nu ieşi cu bastoane, trebuie să mergi ca tot omul cinstit, cu drapel, cumperi un drapel, drapelul de obicei se vinde fără coadă, da? I-am spus cumperi un drapel şi nu poţi să îi pui o coadă de mătură, pentru că e ruşine. Iei un par de cioban sau iei o coadă de lopată, o coadă de furcă, pui drapelul şi ca ţăranul român ieşi şi faci manifestaţie”.

Horaţiu Potra şi fiul rău au fost ridicaţi de jandarmi de la mitingul organizat duminică de AUR, la Bucureşti, după ce tânărul a fost depistat având asupra sa un baston telescopic.

Fiul lui Potra, sub control judiciar

Fiul lui Horaţiu Potra, în vârstă de 18 ani, a fost plasat sub control judiciar.

”În urma probatoriului administrat, faţă de tânărul, în vârstă de 18 ani, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “port fără drept de obiecte periculoase”, faptă prev. de art 372 alin 1, lit. a Cod Penal. De asemenea, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, pe timpul cât se află sub măsura controlului judiciar, tânărul are interdicţia de a participa la manifestaţii publice şi de a deţine, folosi, ori să poarte arme.

”Totodată, obiectul contondent a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

De ce renunțăm atât de ușor la rezoluțiile de Anul Nou?

Publicat

in

Anul nou vine mereu cu promisiuni mari. Agenda se umple de planuri ambițioase: să slăbim, să economisim mai mult, să fim mai organizați sau să ne lăsăm de obiceiuri nesănătoase. Totuși, în ciuda entuziasmului inițial, studiile arată că peste 80% dintre rezoluțiile de început de an sunt abandonate până în februarie.

De ce?  În cele mai multe cazuri, problema nu este lipsa de voință, ci conflictele subtile dintre conștientul și subconștientul nostru. Obiceiurile vechi, convingerile limitative și frica de schimbare lucrează împotriva dorinței de a crea o viață mai bună.

Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, ne spune despre cum funcționează acest proces: “Conștientul este partea minții noastre care face planuri, analizează și ia decizii în mod rațional. Este locul unde îți spui: „De mâine mă apuc de sală” sau „De luna asta voi economisi mai mulți bani”. Este acea voce internă care setează obiective clare și își dorește schimbarea. Dar, dincolo de această voință rațională, există subconștientul care guvernează obiceiurile automate, emoțiile și convingerile adânc înrădăcinate despre cine suntem și ce merităm. Dacă subconștientul tău „crede” că schimbarea este periculoasă, că nu ești suficient de bun sau că succesul este greu de obținut, te vei sabota în moduri subtile. Poate vei procrastina, vei găsi scuze sau te vei simți copleșit, chiar dacă conștientul tău vrea cu disperare să progreseze.””

Această disonanță apare deoarece conștientul și subconștientul nu sunt mereu aliniate. Conștientul funcționează pe termen scurt, bazându-se pe rațiune, în timp ce subconștientul operează în fundal, bazându-se pe tipare învățate în timp. Dacă obiectivele tale contrazic programele deja existente în subconștient – cum ar fi „mâncarea mă face fericit” sau „nu am timp pentru mine” – subconștientul va câștiga întotdeauna.

Hipnoza este una dintre cele mai profunde și rapide metode de schimbare pe care le poți învăța și aplica în viața ta. Este modalitatea prin care reușim să deschidem ușa către mintea subconștientă pentru a identifica frământările, conflictele și durerile ascunse care duc la declanșarea unor emoții și acțiuni, tipare de comportament care ne fac rău.

În ultimele decenii, hipnoza a trecut dincolo de cortina spectacolelor de divertisment și a intrat pe scena terapiei moderne. Din ce în ce mai mulți oameni apelează la hipnoterapie ca o alternativă sau completare la tratamentele convenționale. Unul dintre motivele creșterii popularității este creșterea gradului de conștientizare a sănătății mintale și căutarea unor metode mai puțin invazive de vindecare.

“Hipnoza este doar o formă de relaxare concentrată care permite accesul către mintea subconştientă. Hipnoza îţi ghidează atenţia de la lucrurile din jurul tău pentru ca tu să te poţi concentra pe un obiectiv ales, cum ar fi  depășirea unei frici, fobii, să slăbești sau să te opreşti din fumat. Ceea ce experimentezi atunci când eşti hipnotizat se numeşte o stare de conştiinţă modificată. Aşadar eşti treaz, dar nu acorzi atenţie lumii “conştiente” în acelaşi fel. În schimb, gândurile îţi sunt concentrate în interior, iar tu intri într-o transă uşoară.” ne explică Eugen Popa

Ce este o transă?

O transă este termenul pentru starea în care intri când treci prin hipnoză. Ar putea suna misterior sau ca o formă înspăimântătoare de control al minţii, dar este doar o stare de profundă relaxare și concentrare sporită.

Transa este o stare naturală. Cel mai probabil ai experimentat transa deja. Poate avea loc atunci când faci lucruri de rutină şi mintea îţi fuge, cum ar fi să te uiţi pe geam într-o zi ploioasă și să rămâi “pierdut”.

De fapt, de fiecare dată când “îţi fuge mintea” experimentezi o transă uşoară. Unii oameni o numesc visare cu ochii deschişi. Atunci când eşti hipnotizat, această stare de transă este indusă și ghidată pentru a obține rezultate pozitive.

Hipnoza te ajută în mod natural şi sigur să realizezi un număr de obiective într-un timp destul de scurt, ghidându-te într-un proces în care:

1. Te relaxezi. Atunci când eşti relaxat, mintea ta nu mai este pe modul alertă și se oprește din a mai căuta informaţie nouă

2. Îndepărtează rezistenţa. Prin blocarea distragerilor din afară, transa îţi elimină rezistenţa naturală la schimbare.

3. Depășești factorul critic al minții conștiente. Atunci când treci de mintea conștientă, te opreşti din obiceiul tău natural de a analiza totul.

4. Accesezi mintea subconștientă. Cum eşti lipsit de distrageri, acum te poţi concentra pe ceea ce vrei să schimbi oferindu-ţi sugestii puternice pentru a încuraja rezistenţa în timp a schimbării.

“Hipnoza funcționează pentru că activează potențialul latent al subconștientului, acolo unde se află sursa multor probleme, dar și soluția lor. Este o tehnică simplă, dar profundă, care combină relaxarea, concentrarea și sugestia pentru a crea schimbări remarcabile. De la depășirea anxietății până la transformarea obiceiurilor, această tehnică oferă nu doar o soluție, ci și o cale spre autocunoaștere și echilibru. Într-o lume tot mai interesată de puterea minții, hipnoza ne amintește de un adevăr esențial: schimbării nu vine din exterior, ci din interior”, concluzionează Eugen Popa.

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia și Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

În Trend