Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lionel Messi ar putea fi în pericol să rateze „Balonul de Aur” după ce Italia s-a calificat în finală la Euro

Publicat

in

Argentinianul este mare favorit la câștigarea Balonului de Aur pentru a șaptea oară, dar o vedetă italiană pândește trofeul din acest an ca o confirmare după performanțele la Euro 2020. Maurizio Sarri, fost antrenor la Chelsea, crede că Jorginho are pretenții justificate, notează Mirror.

Jorginho, în vârstă de 29 de ani, a fost omniprezent la Chelsea întreg sezonul, contribuind la gloria echipei în Liga Campionilor și la clasarea în primele patru în Premier League.

Dirijorul de la mijlocul terenului a fost la fel de impresionant la scară internațională, ajutându-i pe Azzuri să joace în finală la Euro 2020.

Jorginho a marcat penaltyul decisiv contra Spaniei în semifinala de marți și fostul său antrenor crede că va fi un câștigător merituos dacă Italia va triumfa în finala de duminică.

„Dacă Italia va câștiga campionatul european, este evident că el va deveni un favorit la Balonul de Aur”, a spus Sarri. „Este un jucător rafinat, chiar dacă nu pentru oricine. Trebuie doar să stai cu ochii pe el și să-l urmărești cum joacă. Este atât de bun și de inteligent că face totul să pară ușor, rareori îți rămâne în minte ceva spectaculos. Aceasta este calitatea lui.”

Când a venit la Chelsea în 2018, Sarri s-a asigurat că-l va aduce cu el pe Stamford Bridge pe Jorginho, fostul său jucător de la Napoli. Jucătorul s-a chinuit să-și justifice prețul de 50 de milioane de lire și au fost întrebări dacă pasele sale pe tot terenul și preferința pentru posesie îl fac potrivit în Premier League.

Dar Jorginho și-a amuțit mulți critici pe parcursul celor 43 de apariții din sezonul trecut, pe care le-a condimentat și cu opt goluri.

Dar el rămâne un outsider periculos în cursa pentru Balonul de Aur, în timp ce Messi rămâne marele favorit. Atacantul de 34 de ani a marcat 38 de goluri și a dat 17 pase decisive în ultimul sezon, în care Barcelona a câștigat Copa del Rey, deși a terminat pe un dezamăgitor loc trei în La Liga.

Ca și Jorginho, Messi strălucește pe plan internațional, fiind golgeter și contributor de top la Copa America, cu patru goluri și cinci pase decisive pe numele său. Dacă legendarul jucător va câștiga turneul (unde n-a triumfat niciodată) învingând duminică Brazilia, șansele sale la Balonul de Aur vor spori și mai mult.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ucrainenii pregătesc ceva mare în Crimeea (VIDEO)

Publicat

in

Andri Iusov, reprezentant al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, susţine că incursiunile militare ucrainene efectuate în peninsula Crimeea, aflată sub ocupaţie rusă, vor continua, iar scopul acestora este colectarea de informații și desfăşurarea de misiuni de sabotaj, relatează Rador Radio România.

„Există informații publice despre câteva incursiuni. De fapt, au fost mai multe, dar încă nu vom dezvălui toate detaliile. Putem afirma că, în mod sigur, acestea nu sunt ultimele incursiuni și operațiuni. Acestea au întotdeauna un caracter complex” – a afirmat Iusov.

Potrivit acestuia, incursiunile în Crimeea ocupată permit spionilor ucraineni să adune informații și să execute sarcini subversive. „După fiecare astfel de operațiune, Forțele noastre de Securitate și Apărare primesc informații importante pentru a continua înfrângerea forțelor și bunurilor inamice în peninsula ocupată” – a adăugat reprezentantul GUR.

Context

Amintim că una dintre cele mai de succes operațiuni ale ofițerilor de informații ucraineni a fost reîntoarcerea controlului asupra „turnurilor lui Boiko” – platforme petroliere de lângă țărmurile Crimeii, controlate de fostul deputat pro-rus Iuri Boiko, pe care Rusia le-a capturat în 2015.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Europarlamentarul român care aruncă la gunoi aderarea la Schengen: Șansele sunt zero

Publicat

in

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă, afiliat grupului Verzilor, susţine că şansele ca România să adere la Schengen anul acesta sunt aproape de zero. Nicu Ştefănuţă le cere românilor să nu voteze AUR din supărare pentru eşecul Schengen. ”Dacă noi venim cu extrema dreapta la guvernare, subiectul Schengen va fi închis pentru următorul deceniu”, susţine Ştefănuţă.

„O spun cu regret pentru români: aderarea la Schengen are şanse aproape zero. Ştiu că în România lumea vede acest lucru ca o înfrângere a clasei politice actuale şi e corect să o vadă aşa. Problema e că românul poate vedea asta ca un imbold în a vota extrema dreapta. Eu îi spun românului: extrema dreapta a fost problema de la început. Din cauza extremei dreapta nu avem noi Schengen acum. Din cauza extremei dreapta care mătură Austria şi face ca Nehammer să se ia după extrema dreapta nu avem Schengen. Din cauza rezultatului din Olanda, care a dus extrema dreapta la putere, nu avem Schengen acum. Şi atunci soluţia să alegi AUR din supărare pentru Schengen este exact contraindicată, este tratamentul greşit. Va face problema şi mai groasă”, a declarat Nicu Ştefănuţă la o conferinţă organizată de biroul Parlamentului european în România.

Europarlamentarul român susţine că aderarea României la Schengen va fi împinsă spre anul 2025, în contextul în care anul viitor statele europene sunt concentrate pe alegerile europarlamentare.

„Suntem împinşi cu aderarea la Schengen spre anul 2025, dar dacă noi venim cu extrema dreaptă la guvernare, subiectul Schengen va fi închis pentru următorul deceniu”, a concluzionat Ştefănuţă, cu trimitere la faptul că AUR ar putea ajunge la putere în România.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend