Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Liderul de la Kremlin nu cedează ușor! Vladimir Putin i-a transmis lui Recep Erdogan că dorește garanții reale din partea Kievului

Publicat

in

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus marţi omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că doreşte „garanţii reale” din partea Kievului privind respectarea acordului asupra exporturilor de cereale ucrainene, la care Rusia şi-a suspendat participarea, informează AFP.

În timpul unei discuţii la telefon cu Erdogan, liderul rus a apreciat drept „necesar” să obţină de la Kiev „garanţii reale privind respectarea strictă a acordurilor de la Istanbul, în special că acest coridor umanitar nu va fi utilizat în scopuri militare”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

„Abia după aceasta se va putea examina reluarea activităţii” în cadrul acordului cerealier, subliniază comunicatul.

La rândul său, ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a evocat acordul cerealier în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său turc Hulusi Akar, a doua în ultimele 48 de ore, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse.

Acest acord, semnat în iulie sub egida ONU şi a Turciei, a permis exportarea a milioane de tone de cereale blocate în porturi ale Ucrainei de la începutul ofensivei ruse la sfârşitul lui februarie.

Rusia a acuzat Ucraina că a lovit sâmbătă flota sa din Sevastopol, în Crimeea anexată, cu drone aeriene şi submarine, utilizând coridorul umanitar creat pentru exportul acestor cereale ucrainene. Ea a susţinut că această operaţiune fusese planificată cu sprijinul experţilor britanici.

La rândul său, Ucraina a denunţat un „pretext fals” pentru suspendarea acordului cerealier, în timp ce Londra a dezminţit orice participare la acest atac, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

892 de persoane ce făcea obiectul unor semnalări introduse în SIS, depistate de polițiștii români și partenerii Schengen

Publicat

in

892 de persoane ce făcea obiectul unor semnalări introduse în SIS au fost depistate de polițiștii români și partenerii Schengen, informează IGPR.

Potrivit Poliției Române, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 635 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 29 noiembrie – 7 decembrie 2023, polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 892 de persoane, 63 de autovehicule și 72 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 635 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, au depistat 88 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 257 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 47 de documente, fiind găsite 60 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 257 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 19 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 12 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 25 de documente și 3 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Accident grav în Argeș – Un BMW s-a înfipt într-un stâlp

Publicat

in

Alertă în această dimineață! Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Mioveni au intervenit îl localitatea Davidești în cazul unui accident rutier. Un autoturism marca BMW a părăsit partea carosabilă și a lovit puternic un stâlp de beton. Soferul masinii are nevoie de primul ajutor calificat.
Se asigură măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și monitorizarea victimei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend