Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Lavrov răsucește cuțitul în rana ucrainenilor: ‘Depinde de ucraineni să recunoască cât de adânc sunt în gaura în care i-au pus americanii’

Publicat

in

Lavrov răsucește cuțitul în rana ucrainenilor: Depinde de ucraineni să recunoască cât de adânc sunt în gaura în care i-au pus americanii

Rusia a cerut duminică ca o misiune internaţională de monitorizare să meargă în Gaza pentru a evalua situaţia umanitară şi a spus că este inacceptabil ca Israelul să folosească atacul Hamas din 7 octombrie ca justificare pentru pedepsirea poporului palestinian, transmite Reuters.

Israelul a invadat Gaza ca răzbunare pentru atacul Hamas despre care Israelul spune că a ucis 1.200 de oameni.

Atacul Israelului asupra Gaza a ucis cel puţin 17.000 de oameni, spun autorităţile din Gaza.

Statele Unite au refuzat vineri prin veto o cerere a Consiliului de Securitate al ONU pentru o încetare a focului umanitară, imediată, în războiul dintre Israel şi grupul militant palestinian Hamas.

”Am condamnat ferm atacul terorist împotriva Israelului din 7 octombrie”, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru Al Jazeera, într-un interviu difuzat duminică, la conferinţa Forumului de la Doha.

”În acelaşi timp, nu credem că este acceptabil să folosim acest eveniment pentru pedepsirea colectivă a milioane de palestinieni cu bombardamente fără discriminare”.

Lavrov a spus că pentru a exista ”pauze umanitare” în Gaza este nevoie de ”un fel de monitorizare pe teren”.

”Ne-am adresat secretarului general al ONU [Antonio Guterres], sugerându-i să-şi folosească autoritatea pentru a lua în considerare un fel de monitorizare, dar până acum fără rezultat”, a spus Lavrov.

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat în repetate rânduri Statele Unite şi Occidentul că ignoră necesitatea unui stat palestinian independent în cadrul graniţelor din 1967.

Putin a vorbit duminică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre Gaza.

”Acest lucru nu s-a întâmplat într-un vid”, a spus Lavrov, făcând referire la decenii de blocaj şi promisiuni neîndeplinite despre un stat palestinian.

Guterres a spus anterior că atacul Hamas nu s-a produs în vid. Israelul a spus că Guterres a justificat atacurile Hamas cu astfel de cuvinte. Guterres a respins acuzaţiile israeliene.

UCRAINA

Întrebat în interviul la Al Jazeera dacă Rusia a fost ipocrită cu criticile sale cu privire la soarta palestinienilor în timp ce Rusia duce un război în Ucraina, Lavrov a spus că nici el, nici Rusia nu au fost ipocriti.

Lavrov a spus că Occidentul încearcă să epuizeze Rusia în Ucraina prin furnizarea de arme şi că, dacă ar avea loc discuţii de pace, atunci preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va trebui să anuleze propriul decret prezidenţial.

”Depinde de ucraineni să recunoască cât de adânc sunt în gaura în care i-au pus americanii”, a spus Lavrov când a fost întrebat dacă războiul este într-un impas.

Întrebat de Al Jazeera care sunt şansele diplomaţiei de a aduce o încetare a focului sau pace în Ucraina, el a spus: ”Va trebui să-l sunaţi pe domnul Zelenski, pentru că în urmă cu un an şi jumătate a semnat un decret care interzice orice negocieri cu Putin”.

Lavrov a spus că un acord de pace între Ucraina şi Rusia a fost aproape încheiat la Istanbul în martie şi aprilie 2022, bazat pe ideea neutralităţii ucrainene.

„Acest acord a fost anulat, a fost anulat pentru că americanii şi britanicii au decis că, dacă Putin este gata să-l semneze, atunci să-l epuizeze mai mult. Asta fac ei acum. Impas sau fără impas, acesta este adevărul”, a spus Lavrov.

Întrebat în interviu despre accidentul aviatic din august, care l-a ucis şeful mercenarului Wagner Evgheni Prigojin, Lavrov a spus că anchetatorii au investigat accidentul.

”În ceea ce priveşte soldaţii din grupul Wagner… un număr destul de mare dintre ei au mers în Belarus şi au început să servească acolo”, a spus Lavrov, ”Alţii s-au alăturat structurilor obişnuite ale armatei ruse şi continuă să servească”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO – Austriecii fac minuni în România: Imagini spectaculoase cu autostrada care va traversa Carpații

Publicat

in

Austriecii de la PORR avansează serios cu cele două tuneluri Alina și Daniela, care vor traversa Munții Carpați la nivel de autostradă. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a fost în vizită pe șantierul autostrăzii Sibiu Pitești și a arătat că lucrările sunt în avans la cele două tuneluri, străpungerea urmând a fi terminată în primăvara anului viitor. Şoseaua, care va traversa Defileul Oltului prin 50 de tuneluri, poduri şi viaducte, ar trebui să fie finalizată până în 2028. Practic, noua autostradă va merge pe deasupra râului Olt și va lega, prin tuneluri, trecerea munților Carpați.

”Pe șantierul Secțiunii 4: Tigveni-Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu-Pitești #A1 primul tunel rutier la nivel de autostradă de pe acest drum de mare viteză pe sub Dealul Momaia din județul Argeș, care va avea o lungime de 1,3 km și va fi format din 2 galerii principale separate și paralele, câte una pentru fiecare sens de mers, denumite

Tunelul Daniela, pentru sensul de mers Sibiu-Pitești

Tunelul Alina, pentru sensul de mers Pitești-Sibiu

Povestea denumirii acestor 2 galerii provine din tradiția minerilor, pe care o păstrează și antreprenorul austriac, conform căreia Santa Barbara (în religia catolică) sau Sfânta Varvara (în religia ortodoxă) este ocrotitoarea minerilor, tuneliștilor și a tuturor oamenilor care lucrează în subteran.

Astfel, la începerea oricărei lucrări de săpătură în subteran, are loc o ceremonie de binecuvântare a șantierului și a tuturor celor care lucrează acolo, sub patronajul Sfintei Barbara, a cărei statuetă este amplasată între cele două galerii pe o nișă specială, urmând a rămâne în acest loc până la finalizarea lucrărilor, pentru a oferi muncitorilor protecție și binecuvântare.

content-image

Tot în cadrul acestei ceremonii, în semn de omagiu pentru Sfânta Barbara, în timpul lucrărilor, sunt denumite simbolic cu nume de fete, așa cum se practică în toată lumea, fie tunelurile, fie instalațiile tip TBM care realizează tunelurile.

Astfel, pe durata lucrărilor, constructorul a denumit cele două galerii – Daniela și Alina, după cele două doamne manager de proiect, iar denumirea oficială fiind Tunelul Momaia, după dealul pe care îl străpunge.

Această tradiție este omniprezentă chiar și astăzi în construcția de tuneluri și păstrată în toată lumea, un exemplu fiind în Londra, unde englezii au denumit un tunel – Elisabeta, conform acestei tradiții (link-uri în comentarii).

Tunelul Momaia va fi realizat în conformitate cu normativele și directivele europene, iar printre particularitățile celor două galerii regăsim:

– câte 2 benzi pe sens și acostamente

– sistem de ventilație

– sistem de evacuare

– iluminat public

– sistem de comunicare

– câte o clădire la intrare și ieșire, pentru controlul și operarea tunelului

Reamintesc faptul că la construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile, cu echipe de specialiști aduși din Austria, împreună cu muncitori din România, care utilizează noua metodă austriacă NATM (New Austrian Tunneling Method, iar lucrările la cele două fire sunt deja în avans față de grafic.

Acesta Autostrada face parte din cel mai important proiect de infrastructură rutieră prevăzut în Programul Investițițional 2021-2023 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021 și, totodată, prevede cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.”, arată Ionel Irinel Scrioșteanu.

Cea mai complexă autostradă din România

Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

Şoseaua, care va traversa Defileul Oltului prin 50 de tuneluri, poduri şi viaducte, ar trebui să fie finalizată până în 2028. Practic, noua autostradă va merge pe deasupra râului Olt și va lega, prin tuneluri, trecerea munților Carpați.

Când va fi finalizată, această autostradă va asigura o conexiune pe autostradă care va traversa întreaga Românie și vom putea merge exclusiv pe autostradă de la Arad la Constanța.

Care va fi evoluția lucrărilor

,,Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești este construit cu sPORR de către echipele PORR România. La final de ianuarie, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 20.5%. Calendarul lucrărilor este promițător, cu termene de execuție clare care ne aduc mai aproape de: februarie 2024 – finalizarea instalării liniei de execuție prefabricate, cu planificarea producției primei grinzi. În total sunt necesare 680 de astfel de grinzi. Pentru ca lucrurile să se miște eficient, 600 dintre acestea vor fi produse etapizat direct pe șantier :

aprilie 2024 – relocarea DN73 C

iulie 2024 – relocarea utilităților din zonă. În iarna lui 2025 vor fi finalizate cele 12 structuri necesare, iar la tunel motoarele sunt pornite 24/7.

Din estimările noastre, străpungerea totală va fi completă în primăvara anului viitor. Ne continuăm munca cu obiectivul de a livra proiectul la cele mai înalte standarde de calitate în construcții și în cel mai scurt timp !”, arată cei de la PORR.

Citeste mai mult

NATIONAL

Inconștiență maximă la volan! ‘Zbura’ pe șosea cu o viteză ca la F1, dar a fost tras pe dreapta de polițiști / VIDEO

Publicat

in

Poliiştii din Braşov au surprins cu aparaul radar un şofer care circula cu 275 km pe oră. Acesta a fost amendat şi a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

”Stimate conducător auto, avem onoarea de a te informa că vehiculul tău a fost surprins de aparatul radar într-o cursă de viteză mai captivantă decât un film de acţiune! Suntem impresionaţi de performanţa ta, însă suntem aici pentru a te ajuta să rămâi cu picioarele pe pământ (sau pe asfalt, în cazul tău).

În urma analizei detaliilor, am decis să-ţi oferim un „permis de odihnă” timp de 120 de zile. Consideră acest interval ca pe unul de meditaţie, timp în care îi vei privi pe ceilalţi cum şofează”. a transmis Poliţia Braşov pe pagina de Facebook.

În aceeaşi notă, poliţiştii i-au trasmis şoferului că va avea timp să consulte articole despre limitele de viteză şi riscurile nerespectării acestora.

”Tot pentru această perioadă, în care nu vei putea conduce, ţi-am pregătit o listă cu articole interesante despre limitele de viteză şi riscurile nerespectării acestora. Sperăm să descoperi că deplasarea cu viteza legală poate fi chiar mai distractivă! Aşadar, după ce îţi vei redobândi permisul, condu în siguranţă şi fii atent la indicatoarele de viteză – ele nu sunt doar elemente”, mai precizează poliţiştii.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend