Conecteaza-te cu noi

AM FOST ACOLO

La Vâlcea, ca la Vaslui! We Love Music Festival, un bâlci penibil pe banii râmnicenilor – MILIARDE DE LA PRIMĂRIA RM. VÂLCEA PENTRU A ACOPERI GĂURILE FINANCIARE ALE LUI CHINA ȘI SOFRON – ANAF, SE AUDE?

Publicat

in

  • ANAF doarme în timp ce primăriile și unii impresari jonglează total ineficient și din toate punctele de vedere cu banul public!
  • Primăria RM. Vâlcea a plătit miliarde unei firme cu doi angajați pentru a acoperi pierderile acesteia.

Zilele acestea se află în desfășurare pe platoul Fețeni din Rm Vâlcea ediția a II-a a Festivalului We Love Music, eveniment organizat de Sprint Media Grup SRL în parteneriat cu primăria Rm. Vâlcea. Din punct de vedere organizatoric și al calității artistice, We Love Music Festival s-a dovedit a fi un real eșec și o bilă neagră pentru ceea ce este deja o industrie, cea a festivalurilor din România. Din punct de vedere financiar, se pare ca a fost un succes… dar doar pentru Marius China si Marius Sofron, cei doi organziatori reusind să-și acopere total gaura din scriptele financiare pe anul 2022 cu banii dați în avans de Primăria Rm. Vîlcea, mai exact cu banii râmnicenilor.

We Love Music Festival, un bâlci ca la Vaslui cu mari și rușinoase carențe

Echipa ziarului PROFIT a fopst sesizata inca de acum doua saptămani asupra unor nereguli cu privirea la acest festival. A fost un bun motiv să merge zilelel acestea in postura de simpli participanți ăentru a lua pulsul festivalului. Ca si in cazul altor multe festivaluri despre care relatam de ani buni, am încercat sa luam legatra cu organizatorii dar…. surpriza. Pe site-ul oficial al festivalului nu exista o sectiune dedicată presei (ca la un festival care se respectă) și nici măcar un numar de telefon de contact. Cat despre comunicare cu presa, aceasta nu exista, la fel cum nu exista nici cea cu amatorii de muzica, potențiali participanți la festival. Să fi fost vorba de modul de finanțare al acestui festival și teama de a se afla mai multe? Fără prea multe detalii, asta pentru că am întîlnit acolo sute de oameni nemulțumiți de ceea ce văd și ascultă – va spunem ca numai festival nu a fost și o să enumerăm doar cateva deficiențe majore care l-au transformat într-un veritabil bâlci de Vaslui. De ce Vaslui? Pentru că acest lucru a fost stabilit chiar de catre unul dintre artiștii prezenți pe scena care tot saluta publicul din Vaslui, nu pe cel din Vâlcea ( e vorba de Johny Romano). Așadar, o mare nemulțumire a fost faptul ca programul detaliat al fiecărei seri a fost anunțat cu mare întîrziere. Un alt aspect ce ține de OPC, de exemplu, a fost acela ca unele nume sonore anunțate si pentru care multi oameni au dat bani pe bilete ca să ajungă să îl vadă și asculte, nu au mai ajuns la Festival. De exemplu, cunoscutul Willi William nu a mai ajuns iar unii tineri valceni si-au dorit explicații sau banii inapoi. Nu au primit nici bani si nici explicații. Dar mîrlănia organizatorilor nu s-a oprit aici. Foarte multi valceni care au fost si anul trecut, au cumparata biletele cele mai scumpe pentru a sta intr-o zona mai buna. Supriza: 2022 nu e ca 2023, motiv pentru care desi au platit suplimentar nu au avut nicio facilitate in plus. Ca si in cazul absenței unor artiști, organizatorii nu le-au dat nici explicatii și nici banii inapoi.

Penibilul a fost dus la extrem de trupa lui China si Sofron în desele momente în care artisti renumiti au fost fluierati și huiduiți de public. NU, nu pentru calitatea prestației lor artistice, ci pentru calitatea proastă ( sau lipsa totală) a sunetului care a creat mari dezamăgiri artiștilor dar și publicului. Și asta nu s-a întâmplat doar o dată ci în repetate rânduri, spre disperarea auditoriului. Au fost chiar momente in care au picat și luminile, si sunetul și curentul electric iar pauzele dintre prestațiile artiștilor îți aminteau de Cântarea României. Tot ca la Cântarea României, au revenit câțiva artiști de anul trecut care au ținut să dovedească…. nimic, mai exact ca nu și-au mai adăugat nimic la repertoriu. Acesta a fost probabul și motivul pentru care, de exemplu, Nick de la N&D mai mult a vorbit decât a cântat.

Ca o concluzie, We Love Music Festival, a fost doar un bâlci ca la Vaslui și pe viitor ar trebui evitat. We… Left Music Festival de la Vâlcea.

Succes financiar deplin – Au câștigat organziatorii, au pierdut râmnicenii – ANAF AR TREBUI SĂ VERIFICE ACTIVITATEA FIRMEI ORGANIZATOARE

Să spunem că din prima zi a festivalului , foarte multi locuitori ai municipiului Ramnicu Valcea, platitori de taxe si impozite, s-au plans de preturile mari la bilete, la Festivalul We Love Music 2023. Desigur, asta avand in vedere ca Primaria Ramnicu Valcea finanteaza evenimentul cu aproape 12 miliarde lei vechi, bani din bugetul local al municipiului , bani din taxele si impozitele pe care le plătesc locuitorii din Ramnicu Vâlcea! Oamenii au plătit 500 lei/persoana – intrarea la un festival transformat în bâlci și finantat în avans de autoritatea locala. Da, este strigator la cer!  Dar unde s-au dus, efectiv, banii?

În conturile Sprint Media Grup SRL, organizatorul festivalului. O firmă cu doar doi angajați dirijată de aceiași Marius China și Marius Sofron. Evolutia datelor financiare ale firmei Sprint Media Grup SRL arata ca anul trecut au mers mai bine și asta fix datorită acestui festival. A crescut brusc cifra de afaceri dar a scazut dramatic pierderea.

Păi, domnilor Marius China și Marius Sofron, anunțați cu ceva timp in urmă – vă lăudați – că la editia din 2022 a We Love Music Festival ați vandut peste 20.000 de bilete, ceea ce ar înmena aproape 1 milion de euro. Păi așa arata documentele fiscale ale firmei care doar la un festival a plusat in contabilitatea firmei cu 1 milion de Euro dar a raportat o pierdere uriasă? De aceea credem ca ar fi nevoie de un control amanunțit al ANAF sau altă instituție mai bătăioasă care a aflat ca țara are nevoie de banii din taxele si impozitele firmelor. Pierderea pe anul trecut este de 844.908. Cam bate la ochi si putem spune ca gaura asta v-a fost acoperită anul acesta de Primăria Rm. Vâlcea care v-a finanțat fix cu 1.190.000 lei din banii contribuabililor pe care tocmai ce i-ați taxat ca la Neversea sau Untold ca să ce?

Ca să fie părtași la un bâlci profitabil pentru voi doi? Nu vă e teama că DNA ar putea intra iar pe fir, așa cum a mai facut-o in cazul altei primării din Vâlcea care v-a ales drept mari organizatori de evenimente?

Dar neregulile din contabilitatea Sprint Media Grup SRL nu se opresc aici si sunt completate de firma detinută exclusiv de Marius China. Aceiași poveste, aceleași pierderi sau profituri cu doar un angajat. Astfel, MARIUS CHINA MANAGEMENT SRL, a reusit….

ATENȚIE! PREMIUM CONTENT – CONȚINUT ACCESIBIL DOAR ABONATILOR

PENTR A CITI ARTICOLUL INTEGRAL, VĂ RUGĂM SĂ VĂ LOGAȚI ÎN CONTUL D-VOASTRĂ DE ABONAT

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

HAL DE TURISM! Patronul unei pensiuni și-a scos rahatul din fosă în miezul zilei și cu terasa plină cu clienți care serveau masa – MIROSUL PESTILENȚIAL A SUFOCAT ZONA

Publicat

in

UPDATE 2: Reprezentanții Aquaterm SA, susțin că acțiunea de vidanjare a fost solicitată de reprezentanții pensiunii și că s-a produs în miezul zilei din cauza faptului ca societatea subordonata primariei nu deține o vidanjă si a apelat la una privată care ar fi întârziat.

UPDATE 1: Adrian Dăscălescu, patronul pensiunii, ne-a informat ca pensiunea nu deține o fosă și ca este vorba de o canalizare care ar aparține primăriei la care este legată și pensiunea. Nu a putut explica însă, de ce aceasta se află pe proprietatea privată a pensiunii, în curte, la doar 2 metri de terasa si restaurantul pensiunii. La fel nu a putut explica de ce orice firmă de vidanjare poate intra pe proprietatea sa la orice ora din zi si din noapte. Acesta sustine ca primăria ar fi de vină pentru disconfortul creat clienților pensiunii.

ȘTIREA INIȚIALĂ – Ca turismul romanesc este așa cum este nu are drept cauza doar neputința autorităților dar și nepriceprea și goana după bani a oamenilor de afaceri din domeniu. O mostră de nepricepre dar și de bătaie de joc la adresa clienților a fost oferită astazi de proprietarii unei pensiuni din orașul regal Curtea de Argeș, pensiune situata in zona 0 a orașului. Astfel, astazi, intr- zi călduroasă, la ora 14:00, cu clienți cazați sau aflați pe terasa, administratorii pensiunii Montana au decis să scoată rahatul dintr-o fosă cu probleme, aflata la nici 2 metri distanta de terasa unde oamenii serveau masa. Reteaua de canalizare trece prin zona dar, se pare, pensiunea Montana nu s-a conectat asa ca foloseste o fosa care oricum emana mirosuri în sezonul cald. Nu știm cat de urgenta a fost aceasta operatiune de s-a impus intervenția masinii de vidanjare in miezul zilei, pe căldură, cert este ca nici angajații pensiunii și nici macar patronii acesteia nu au avut bunul simț să-și informeze clienții de pe terasă care serveau masa – printre acestia se afla și o familie venita din Italia și un medic – ca vor scoate mizeriile din fose si sa ii indrume fie sa revina pentru a servi masa, fie să se mute in interiorul care oricum fusese cuprins de mirosurile pestilențiale. Așa se face, că rahatul a fost scos iar intreaga pensiune a fost invaluita in mirosuri greu de suportat. Angajații pensiunii au spus că nu șyiau nimic și ca vor informa patronii pensiunii. Unul dintre administratori s-a scuzat ca nu a stiut ca masina de vidanjare si oamenii serviciului public de canalziare vor veni tocmai in miezul zilie pe căldură si tocmai când în pensiune sunt cazați oameni iar alții serveau masa pe terasa. „N-am crezut ca voi vedea așa ceva. In miezul zilei să-ți scoți rahatul de față cu clienții și să ne faci să vomităm”, a spus unul dintre clienții pensiunii.

Cama așa fac turism patronii pensiunilor din România!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

AM FOST ACOLO

Culoarea verde a viitorului în lumea fotbalului: gazon sintetic fotbal

Publicat

in

În sportul modern, inovațiile nu se opresc în niciun moment, iar din categoria marilor schimbări datorate tehnologiei face parte și gazonul sintetic pentru amenajarea terenurilor de joc. Una dintre cele mai remarcabile revoluții verzi din istoria fotbalului, gazonul sintetic oferă numeroase avantaje, redefinind astfel experiența de joc. În acest articol vei descoperi câteva aspecte esențiale legate de istoria gazonului sintetic și beneficiile pe care le oferă acesta în amenajarea terenurilor de fotbal.

De când este folosit gazonul sintetic în amenajarea terenurilor de joc?

Conceptul de teren artificial fotbal a început să prindă contur în anii 60, însă primele meciuri care s-au jucat pe terenuri de fotbal cu gazon artificial au fost în anii 80. Deși inițial acestea au fost privite cu oarecare scepticism din cauza aspectului dur al suprafețelor sau potențialului risc de accidentare, de-a lungul timpului au fost recunoscute numeroasele avantaje pe care le oferă datorită evoluției rapide a tehnologiei. 

Avantajele oferite de gazonul artificial fotbal 

Durabilitatea extinsă, utilizarea constantă, reducerea riscului de anulare a meciurilor, performanța uniformă, toate acestea sunt avantaje recunoscute care se alătură unui scăzut gazon artificial fotbal pret . Gazonul sintetic oferă șansa de a obține un teren de joc durabil, care să reziste condițiilor meteorologice extreme sau traficului intens, astfel că echipa gazda poate organiza meciurile fără teama că suprafața terenului va fi deteriorată. 

Dată fiind rezistența crescută pe care o are un gazon sintetic fotbal, acesta poate fi folosit și pentru antrenamente zilnice, și pentru competiții la nivel înalt, calitățile fiind menținute pe termen lung. 

Un astfel de teren poate fi utilizat în condiții meteo diverse, iar suprafața plană și uniformă asigură condiții de joc optime pentru toți jucătorii, fiind eliminate în acest fel inegalitățile de teren care pot afecta jocul în cazul unui gazon natural. 

Toate acestea duc la obținerea unei experiențe de joc optime, la adaptarea cu o mai mare ușurință a acestui tip de gazon la nevoile specifice pe care le are acest sport. 

Există critici asupra gazonului sintetic?

Chiar dacă oferă toate aceste beneficii, există voci critice care susțin că gazonul sintetic nu oferă aceeași senzație naturală pe care o oferă gazonul tradițional, că riscul de accidentări este mai mare în anumite situații sau că prețul ar fi ridicat, însă inovația și dezvoltarea continuă a tehnologiei sunt soluțiile ideale pentru depășirea acestor provocări. Despre gazonul sintetic se poate spune, în final, că a revoluționat lumea fotbalului, reprezentând în acest fel o soluție durabilă și eficientă pentru amenajarea terenurilor de joc. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend