Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jocuri de culise în spatele Kamalei Harris: se pune la cale echipa ce trebuie să se lupte cu Trump

Publicat

in

„O să câștigăm”, a transmis categoric vicepreședinta SUA, Kamala Harris, în prima reacție de la retragerea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA. În spatele ei, democrații au început deja jocurile pentru cursa politică principală din SUA din acest an.

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, se îndreaptă spre nominalizarea democrată, în timp ce o mare parte a partidului – inclusiv potenţiali rivali, congresmeni, guvernatori, grupuri influente ale sindicatelor şi ale activişilor şi multe altele – se aliniază în spatele candidaturii sale pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în alegerile din 5 noiembrie, titrează CNN, conform News.ro.

Gretchen Whitmer, guvernatoarea din Michigan, considerată una dintre potenţialele rivale în cadrul Partidului Democrat ale Kamalei Harris, a anunţat luni nu numai că susţine candidatura acesteia, ci îi va fi şi copreşedinte al campaniei sale. „Astăzi, nu numai că sunt încântată să o susţin pe Kamala Harris pentru funcţia de Preşedinte al Statelor Unite, ci sunt mândră să fiu copreşedinte al campaniei sale. Cu vicepreşedintele Harris, alegătorii din Michigan au un candidat pe care se pot bizui pentru a le reduce costurile, pentru a le proteja libertăţile şi pentru a construi o economie care funcţionează pentru oamenii muncii. Donald Trump este un infractor condamnat care alimentează violenţa, a răsturnat decizia Roe şi a dus economia noastră la pământ. Nu-l putem lăsa să se apropie de Casa Albă. Vicepreşedinte Harris, aveţi tot sprijinul meu. Haideţi să câştigăm!”, spune guvernatoarea într-un mesaj postat luni pe X.

FĂRĂ CONCURENŢĂ

Niciun contracandidat credibil nu a apăruse până luni dimineaţă, la aproape o zi după ce preşedintele Joe Biden şi-a anunţat retragerea din cursă şi susţinerea vicepreşedintelui său. Iar cei mai cunoscuţi guvernatori ai partidului, dintre care câţiva au fost văzuţi ca potenţiali contracandidaţi, şi-au anunţat sprijinul pentru Harris – făcând clar faptul că cea mai mare întrebare rămasă cu privire la lista democraţilor din 2024 este pe cine va alege Harris ca partener de cursă, scrie CNN.

Patru guvernatori ai unor state din Vestul mijlociu în care trebuie să câştige – Gretchen Whitmer din Michigan, Tim Walz din Minnesota, Tony Evers din Wisconsin şi JB Pritzker din Illinois – au susţinut-o luni pe Harris. Acest sprijin a urmat susţinerilor de duminică ale lui Harris din partea lui Andy Beshear din Kentucky, Roy Cooper din Carolina de Nord, Gavin Newsom din California şi Josh Shapiro din Pennsylvania. Mulţi dintre aceşti guvernatori ar putea fi luaţi în considerare pentru nominalizarea la funcţia de vicepreşedinte al partidului.

CURG DONAŢIILE

Şi fosta primă-doamnă şi secretar de stat Hillary Clinton, care a candidat împotriva lui Donald Trump în 2016, şi-a reiterat, luni, sprijinul pentru Kamala Harris, publicând pe X o poză veche, alb-negru, cu următorul mesaj: „O cunosc pe Kamala Harris de mult timp. Acest procuror strălucit va prezenta cazul împotriva infractorului condamnat Donald Trump şi a agendei Proiectului 2025 de a ne lua libertăţile.Dar nu o poate face singură. Deveniţi astăzi parte a acestei campanii istorice”, a îndemnat Hillary Clinton, însoţindu-şi mesajul de un link către un site pentru donaţii.

În prima sa jumătate de zi în calitate de candidat, Harris a strâns 49,6 milioane de dolari în donaţii online, a declarat purtătoarea de cuvânt a campaniei, Lauren Hitt – o sumă uriaşă, care subliniază entuziasmul populaţiei pentru o schimbare în lista democraţilor pentru 2024. Site-ul democrat de procesare a donaţiilor ActBlue a numit-o “cea mai mare zi de strângere de fonduri a ciclului 2024”.

SUSŢINERE ÎN CASCADĂ

Între timp, cascada de aprobări pentru candidatura lui Harris, care a început duminică după-amiază, s-a accelerat la Capitol Hill. Harris are sprijinul a peste 30 de senatori democraţi şi a peste 80 de membri ai Camerei Reprezentanţilor – cifre care au crescut rapid în cursul dimineţii de luni.

Ea are, de asemenea, sprijinul braţelor politice ale unor grupuri reprezentând persoanele de culoare, hispanicii sau progresiştii – Congressional Black Caucus, Congressional Hispanic Caucus şi Congressional Progressive Caucus – precum şi a două sindicate cheie, Service Employees International Union şi American Federation of Teachers.

Mai multe delegaţii de stat la Convenţia Naţională Democrată de luna viitoare – Tennessee, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Louisiana, New Hampshire şi Maryland – au anunţat că o susţin pe Harris.

Sprijinul pentru vicepreşedinte a venit din întregul spectru ideologic al partidului – de la populiştii moderaţi, inclusiv senatorul de Ohio Sherrod Brown, unul dintre cei mai ameninţaţi democraţi, în periocol de a nu mai fi ales la scrutinul din această toamnă, până la progresişti, inclusiv senatoarea de Massachusetts Elizabeth Warren şi reprezentanta de New York Alexandria Ocasio-Cortez.

Liderii democraţi din Congres au rămas tăcuţi până acum – dar există semne că acest lucru s-ar putea schimba în curând. Reprezentanta Katherine Clark din Massachusetts şi reprezentantul Pete Aguilar din California, adică al doilea, respectiv al treilea lider în rang al democraţilor din Cameră, au susţinut-o pe Harris luni dimineaţă.

UN PROCES COORDONAT. 100 DE TELEFOANE ÎN 10 ORE

Susţinerile oră de oră ale lui Harris din partea guvernatorilor democraţi, senatorilor, oficialilor cabinetului şi delegaţiilor de stat se desfăşoară în mod planificat, cu speranţa de a ajunge la o majoritate a delegaţilor până miercuri, au declarat pentru CNN două persoane familiare cu procesul. “Este o bătaie de tobe coordonată”, a declarat un consilier democrat senior care lucrează la acest efort. “Acel sunet pe care democraţii îl aud este unirea partidului în jurul vicepreşedintelui”, a punctat consilierul.

Anunţul făcut duminică de Joe Biden că nu va candida pentru un al doilea mandat a declanşat un efort frenetic din partea lui Harris de a consolida sprijinul unui partid aflat în criză în săptămânile care au urmat prestaţiei lamentabile a preşedintelui în timpul dezbaterii din 27 iunie cu fostul preşedinte Donald Trump.

Harris ştia ce a decis Biden. Ea a avut mai multe convorbiri telefonice cu Biden duminică, a declarat o persoană familiarizată cu această chestiune. Odată anunţul făcut, Harris – purtând un hanorac de la Universitatea Howard, un trening şi adidaşi – a dat peste 100 de telefoane în 10 ore, potrivit CNN. Alături de familia sa şi de personalul său, vicepreşedintele a sunat parlamentari, guvernatori şi lideri ai unor grupuri influente din domeniul muncii, apărării şi drepturilor civile.

Printre aceştia s-au numărat şi foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton, precum şi fostul secretar de stat Hillary Clinton. Într-o declaraţie făcută duminică, familia Clinton a susţinut-o pe Harris. Obama nu a făcut-o, bazându-se pe procesul partidului.

De asemenea, Harris l-a sunat pe pastorul ei, Amos Brown III, care, împreună cu soţia sa, s-a rugat pentru ea, a declarat sursa CNN.

În aceste apeluri telefonice, Harris a precizat că, deşi este recunoscătoare pentru sprijinul lui Biden, intenţionează să câştige nominalizarea democrată pe cont propriu. Este ceea ce a spus şi în prima sa declaraţie pe care a făcut-o după anunţul lui Biden de a se retrage. “Sunt onorată să am sprijinul preşedintelui şi intenţia mea este să câştig această nominalizare”, a scris ea.

SUSŢINĂTORI MOBILIZAŢI

Susţinătorii lui Harris s-au mobilizat şi ei.

Grupul Win With Black Women (Câştigaţi cu femeile de culoare) organizează periodic apeluri pe Zoom – dar cel care a avut loc duminică seara a avut un ton diferit, cu 44.000 de persoane care s-au alăturat, potrivit liderilor săi.

Primarul oraşului Washington, DC, Muriel Bowser, a vorbit, de asemenea, la telefon. “Ştiu cum este să fii în vizorul lui Donald Trump”, a spus ea. “Trebuie să ne apărăm sora”, a transmis edilul.

Printre vorbitori s-au numărat şi fosta preşedintă a Congressional Black Caucus, Joyce Beatty, şi reprezentanta Texasului, Jasmine Crockett.

Primarul democrat al oraşului New York, Eric Adams, şi-a anunţat luni sprijinul pentru Harris într-un interviu acordat MSNBC, revenind asupra deciziei la doar câteva ore după ce a declarat pentru CNN că “există un proces şi îl vom urma” pentru a determina candidatul partidului.

CINE I-AR PUTEA FI VICEPREŞEDINTE KAMALEI HARRIS

Luni, la mijlocul dimineţii, în timp ce valul de susţinere pentru Harris continua să crească, cea mai mare întrebare care se putea pune era cine ar putea fi partenerul ei de campanie, care să devină vicepreşedinte, în cazul în care Kamala Harris ar câştiga cursa prezidenţială din toamnă.

Avocaţii democraţi şi-au început activitatea de desfăşurare a unui proces aprofundat de verificare a potenţialilor candidaţi la funcţia de vicepreşedinte, au declarat pentru CNN două persoane familiarizate cu această chestiune. Au fost create echipe separate pentru principalii candidaţi potenţiali. Câţiva avocaţi democraţi, inclusiv cei care au lucrat în trecut la procesele de verificare a vicepreşedinţilor, sunt implicaţi în acest efort.

Roy Cooper, Shapiro şi senatorul de Arizona Mark Kelly se numără printre democraţii cărora li s-a cerut să prezinte informaţii despre finanţele lor, istoricul familiei şi alte detalii personale, au declarat două persoane familiarizate cu procesul. Ei fac parte dintr-un grup care include aproximativ 10 nume, dintre care aproape toţi sunt oficiali aleşi.

Beshear, guvernatorul aflat deja la două mandate al statului Kentucky, şi-a anunţat sprijinul pentru Harris – şi a declarat că este deschis să se alăture lui Harris ca potenţial coechipier al acesteia, menţionând că este “măgulitor să facă parte” din discuţia despre nominalizarea la funcţia de vicepreşedinte. El a oferit, de asemenea, o fereastră spre modul în care ar juca rolul tradiţional de câine de atac. Într-un interviu, Beshear l-a atacat pe candidatul republican la funcţia de vicepreşedinte, JD Vance.

Cooper, guvernatorul Carolinei de Nord, care a susţinut-o pe Harris duminică, a apărut şi el luni la MSNBC, dar a evitat întrebările cu privire la faptul dacă ar fi deschis să devină partenerul ei de cursă. “Cred că este foarte important să ne concentrăm asupra ei în această săptămână. Discuţia despre vicepreşedinte trebuie să aibă loc mai târziu”, a spus Cooper. “Vreau să mă asigur că Kamala Harris câştigă. Voi lucra pentru ea în toată ţara şi voi face tot ce pot pentru a mă asigura că îl vom opri pe Donald Trump”, a spus guvernatorul.

Loading

NATIONAL

Rusia și Arabia Saudită și-au anunțat planurile pentru următorii ani

Publicat

in

OPEC, organizație marilor producători de petrol și în care Rusia și Arabia Saudită sunt principalii jucători, şi-a redus marţi previziunile privind creşterea cererii globale de petrol în 2024, reflectând datele primite până în prezent în acest an. De asemenea, OPEC şi-a redus aşteptările şi pentru anul viitor, marcând a doua revizuire descendentă consecutivă a grupului de producători, transmite Reuters.

Perspectivele mai slabe subliniază şi mai mult provocarea cu care se confruntă OPEC+, care cuprinde Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţi precum Rusia, în echilibrarea pieţei.

Săptămâna trecută, OPEC+ a amânat planul de a începe pomparea a mai mult petrol, după ce preţurile au atins cel mai redus nivel din 2024.

OPEC revizuiește în scădere cererea mondială de petrol

Marţi, OPEC a declarat într-un raport lunar că cererea mondială de petrol va creşte cu 2,03 milioane de barili pe zi (bpd) în 2024, în scădere faţă de creşterea de 2,11 milioane bpd estimată luna trecută.

Până luna trecută, OPEC a păstrat prognoza neschimbată de când a fost făcută pentru prima dată în iulie 2023.

China a reprezentat cel mai important motiv al celei mai recente retrogradări, deoarece OPEC şi-a redus prognoza de creştere a cererii Chinei la 650.000 bpd în 2024, de la 700.000 bpd.

Utilizarea petrolului în cea de-a doua economie a lumii se confruntă cu factori contrari din cauza provocărilor economice şi a trecerii la combustibili mai curaţi, a spus OPEC.

”Privind în perspectivă, creşterea economică a Chinei este aşteptată să rămână bine susţinută. Cu toate acestea, factorii contrari din sectorul imobiliar şi penetrarea din ce în ce mai mare a camioanelor cu GNL şi a vehiculelor electrice sunt probabil să influenţeze cererea de motorină şi benzină în viitor”, a spus OPEC în raport.

Scade și prețul petrolului la nivel mondial

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,62 USD, sau cu 3,65%, la 69,22 USD pe baril, la ora 17:15 GMT, cel mai redus nivel din decembrie 2021. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a pierdut 2,90 dolari, sau 4,22%, până la 65,81 dolari. Ambele benchmark-uri au scăzut cu mai mult de 3 USD în timpul sesiunii, după ce fiecare a crescut cu aproximativ 1% luni. Contractele futures pentru ţiţeiul WTI au scăzut cu mai mult de 5% marţi, atingând cel mai redus nivel din mai 2023.

Există o mare împărţire între previziunile de creştere a cererii de petrol pentru 2024, din cauza diferenţelor de opinie faţă de China şi a ritmului de tranziţie a lumii către combustibili mai curaţi.

OPEC este încă în fruntea estimărilor industriei şi are un drum lung de parcurs pentru a se potrivi cu viziunea mult mai scăzută a Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

OPEC a declarat că creşterea cererii din acest an a fost încă peste media istorică de 1,4 milioane bpd observată înainte de pandemia de COVID-19 din 2019, care a provocat o scădere a utilizării petrolului.

Grupul este optimist pe frontul economic, îmbunătăţind prognoza de creştere economică pentru 2024 la 3%, de la 2,9%.

OPEC şi-a lăsat neschimbată previziunea pentru 2025 la 2,9% şi a spus că există potenţialul de a revizui în creştere cifra de anul viitor.

Pentru anul viitor, OPEC şi-a redus estimarea de creştere a cererii globale de petrol la 1,74 milioane bpd, de la 1,78 milioane bpd, aceasta fiind tot la vârful aşteptărilor industriei.

OPEC+ a implementat o serie de reduceri de producţie de la sfârşitul anului 2022, pentru a sprijini piaţa, majoritatea fiind în vigoare până la sfârşitul anului 2025.

Grupul urma să înceapă atenuarea reducerii producţiei de 2,2 milioane bpd, din octombrie, dar a decis săptămâna trecută să amâne planul cu două luni după ce preţurile petrolului au scăzut.

Raportul OPEC a arătat că producţia reală a scăzut în august, în principal din cauza tulburărilor din Libia, care au perturbat producţia.

OPEC+ a pompat 40,66 milioane bpd în august, în scădere cu 304.000 bpd faţă de iulie, condusă de un declin în Libia.

Raportul OPEC prevede că cererea de ţiţei al OPEC+, sau ţiţei de la OPEC plus ţările aliate care lucrează cu acesta, va fi de 43,8 milioane bpd în trimestrul al patrulea, permiţând, teoretic, spaţiu pentru o producţie mai mare a grupului.

Alte prognoze includ mai puţin spaţiu pentru petrolul OPEC. AIE, care reprezintă ţările industrializate, vede o creştere a cererii mult mai mică decât OPEC, de 970.000 bpd în 2024. AIE a programat să îşi actualizeze cifrele joi.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

SONDAJ Cine ar fi câștigat dezbaterea dintre Donald Trump și Kamala Harris: Controversa unei noi confruntări/ VIDEO

Publicat

in

Majoritatea celor care au urmărit dezbaterea dintre fostul președinte american și actualul vicepreședinte spun că Harris a avut o prestație mai bună ca Trump, arată un sondaj CNN. Imediat după finalul dezbaterii, Donald Trump i-a anunțat pe jurnaliști că, cel mai probabil, nu va mai fi o nouă dezbatere. În schimb, Kamala Harris a cerut să fie organizată o nouă dezbatere în octombrie.

Alegătorii înregistrați care au urmărit dezbaterea de marți dintre Kamala Harris și Donald Trump spun, cu 63% la 37%, că Harris a avut o performanță mai bună, potrivit unui sondaj CNN realizat de SSRS.

Americanii au urmărit și limbajul non verbal al candidaților. În timp ce Donald Trump a fost mereu în defensivă și a încercat să iasă din corzi prin atacuri la persoană, Kamala Harris a fost cea care a condus ritmul dezbaterii, în mai multe rânduri reușind să-l provoace pe Donald Trump să caute justificări pentru acțiuni trecute, în loc să își dezvăluie planurile de viitor.

Harris vrea o nouă dezbatere, Trump refuză

Donald Trump şi-a făcut o apariţie surpriză, marţi seară, în sala amenajată pentru presă la centrul din Philadelphia unde tocmai avusese dezbaterea cu Kamala Harris şi le-a spus reporterilor că este mulţumit de prestaţia sa împotriva Kamalei Harris, dar s-ar putea să nu mai aibă loc o altă dezbatere, relatează The Guardian. În schimb, echipa Kamalei Harris a cerut să fie organizată o nouă dezbatere, în octombrie.

“A fost cea mai bună dezbatere a mea, cred”, a spus fostul preşedinte. “A arătat cât de slabi sunt, cât de patetici sunt şi ce fac pentru a ne distruge ţara, la graniţă, cu comerţul exterior, cu totul”, le-a spus fostul preşedinte jurnaliştilor.

“Acum, ea vrea să mai facă una (o dezbatere), pentru că a fost învinsă în seara asta, dar nu ştiu dacă vom mai face una”, a adăugat Trump.

Kamala Harris vrea o nouă dezbatere

Imediat după încheierea dezbaterii, campania Kamalei Harris a transmis că vicepreşedinta este “pregătită pentru o a doua dezbatere”, în octombrie.

“Sub luminile rampei, poporul american a putut vedea alegerea cu care se va confrunta în această toamnă la urne: între a merge înainte cu Kamala Harris sau a merge înapoi cu Trump”, a declarat Jen O’Malley Dillon, preşedintele campaniei Harris-Walz. “Asta este ceea ce au văzut în această seară şi ceea ce ar trebui să vadă la o a doua dezbatere, în octombrie. Vicepreşedintele Harris este pregătită pentru o a doua dezbatere. Este oare şi Donald Trump?” – a lansat întrebarea reprezentantul campaniei lui Harris.

Această a doua dezbatere s-ar adăuga unei confruntări prevăzute în octombrie între candidaţii la funcţia de vicepreşedinte, Tim Walz şi JD Vance.

După dezbaterea cu Trump, Kamala Harris s-a întâlnit cu susţinătorii şi părea să fie încrezătoare că a ieşit victorioasă. “Dar avem mult de lucru”, a atras ea atenţia. “Şi cred că seara aceasta a evidenţiat pentru poporul american care este miza”, a adăugat democrata.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ – Meteorologii au emis Cod Portocaliu de furtuni fix în zona în care ploile au făcut prăpăd

Publicat

in

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis Cod Portocaliu de furtuni pentru județul Constanța. La finalul lunii august, furtunile au făcut prăpăd pe litoral, mai multe plaje fiind distruse și foarte multe locuințe sau centre comerciale au fost afectate.

Conform meteorologilor se vor înregistra averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Zone vizate din județul Constanta: Eforie, Cobadin, Tuzla, Topraisar, 23 August, Limanu, Chirnogeni, Albești, Ciocârlia, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Costinești, Comana, Mangalia;

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Sony anunţă consola de jocuri PlayStation 5 Pro

Publicat

in

Producătorul japonez Sony a lansat o nouă consolă din seria PlayStation 5, pe care o numeşte Pro datorită plusului de performanţă oferit.

PlayStation 5 Pro are o placă video mai mare, o funcţie avansată de ray tracing şi upscaling realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale. Placa video are cu 67% mai multe unităţi de procesare, iar memoria este mai rapidă cu 28%.

Toate upgrade-urile incluse, spun cei de la Sony, vor face ca PlayStation 5 Pro să ofere o randare a jocurilor cu 45% mai rapidă decât la versiunea anterioară.

În unele jocuri, utilizatorii vor observa îmbunătăţiri ale detaliilor grafice şi o rată mai bună a cadrelor pe secundă, conform producătorului.

O nouă opţiune, numită Game Boost, va îmbunătăţi performanţa pentru 8.500 de jocuri compatibile, dezvoltate iniţial pentru PS4, spune şeful Sony Interactive, Hideaki Nishino.

Prima serie de jocuri pentru noua consolă include titluri precum lan Wake 2, Assassin’s Creed Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West şi Marvel’s Spider-Man 2.

PlayStation 5 Pro va fi disponibilă din 7 noiembrie şi va costa 700 de dolari.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Ce este controversatul ‘Project 2025’: A generat dezbateri aprinse între Donald Trump și Kamala Harris

Publicat

in

Kamala Harris l-a criticat pe Donald Trump pentru implicarea în Proiectul 2025, un document de 922 de pagini cu propuneri politice controversate menite să ghideze următoarea administrație conservatoare.

Trump a negat din nou că ar ști despre Proiectul 2025, în ciuda faptului că acesta a fost redactat de cel puțin două duzini de membri ai administrației sale și de aliați.

Trump neagă că ar fi implicat în ”Proiectul 2025”

„Toată lumea știe că sunt o carte deschisă”, a spus el.

„Nu am nimic de-a face cu Proiectul 2025”, a spus Trump. „Nu l-am citit. Nu vreau să îl citesc, intenţionat. Nu am de gând să îl citesc”, a dat asigurări.

Harris a menționat Proiectul 2025 și criticile aduse planului economic al contracandidatului său de către Școala Wharton de la Universitatea din Pennsylvania – alma mater a lui Trump, pe care acesta o citează frecvent ca dovadă a bonității sale în afaceri.

Kamala Harris insistă asupra ”Proiectului 2025”

Și, cel mai important, Harris a catalogat dosarul său drept un „dezastru”.

„Să vorbim despre ce ne-a lăsat Donald Trump. Donald Trump ne-a lăsat cel mai prost șomaj. Donald Trump ne-a lăsat cea mai gravă epidemie de sănătate publică din ultimul secol. Donald Trump ne-a lăsat cel mai grav atac asupra democrației noastre de la Războiul Civil încoace. Iar ceea ce am făcut noi a fost să curățăm mizeria lui Donald Trump”, a spus ea.

Trump s-a plâns că oamenii nu i-au acordat suficient credit pentru „munca excelentă” pe care administrația sa a făcut-o ca răspuns la pandemie.

„Am făcut o treabă fenomenală cu pandemia”, a spus el, referindu-se la furnizarea de ventilatoare și alte materiale.

Ce este ”Project 2025”

Proiectul conservator Project 2025 stabileşte un plan pentru o potenţială a doua preşedinţie a lui Donald Trump. Documentul de 920 de pagini a fost conceput de think tank-ul conservator Heritage Foundation şi elaborat în mare parte de persoane care au lucrat în administraţia lui Trump. Trump s-a distanţat public de iniţiativă, numind idei nespecificate ale Proiectului 2025 „extrem de grave”.

Propunerile Proiectului 2025 privind politicile de dreapta şi o remodelare radicală a ramurii executive au devenit ţinte frecvente ale criticilor democraţilor.

Kamala Harris şi Donald Trump au participat marţi seara la dezbaterea găzduită de ABC News. Este prima dezbatere între Harris şi Trump. Joe Biden şi Trump s-au confruntat în iunie, dar preşedintele în funcţie a avut o prestaţie atât de slabă, încât a provocat o prăbuşire a numărului de susţinători şi a fost nevoit să se retragă din cursă.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Klaus Iohannis îi decorează astăzi pe sportivii tricolori medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis îi va decora, astăzi, pe sportivii români care au câştigat medalii la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Evenimentul este programat la ora 18.00.

Delegaţia Team Romania va fi condusă la Palatul Cotroceni de către Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi, George Boroi, secretar general al COSR.

La Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români au câştigat trei medalii de aur, patru de argint şi două de bronz.

Au obţinut aurul Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu la canotaj – opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache la canotaj – dublu vasle (2x) şi David Popovici la înot – 200 m liber.

Au urcat pe treapta a doua a podiumului Mihaela Valentina Cambei la haltere – 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj – dublu vasle categorie uşoară (L2x), Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel la canotaj – dublu rame (2-) şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar la canotaj – dublu vasle (2x).

Au câştigat bronzul David Popovici la înot – 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol, aceasta din urmă după un apel la TAS.

La Jocurile Paralimpice, sportivii români au câştigat două medalii: Alexandru Bologa – aur la paa judo şi Camelia Ciripan – bronz la para tenis de masă.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend