Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

JO, atletism: Andrea Mikloş a ratat calificarea în finală la 400 metri

Publicat

in

Atleta Andrea Mikloş a ratat, miercuri, calificarea în finală la 400 metri, după ce s-a clasat pe locul 5 în semifinala a doua, la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit news.ro

Andrea Mikloş a încheiat cursa cu timpul de 50.78 secunde, pe locul 5 şi a ratat finala. A fost nevoie de ”photo finish”, pentru departajarea sportivei tricolore şi a unei adversare din Jamaica, care a trecut pe locul 4, cu 50.77 secunde.

În finală se califică direct doar primele două clasate în fiecare serie semifinală, plus alte alte două sportive cu cel mai bun timp obţinut per total în cele trei serii (8 în total).

În calificări, atleta tricoloră a atins cea mai bună performanţă personală – 50.54 secunde, cu care a obţinut calificarea directă în semifinale, evitând recalificările.

Miercuri seară mai concurează pentru România Alin Firfirică, în finală la aruncarea discului.

Rezultatele de până acum ale atleţilor români la JO de la Paris sunt: Andreea Elena Taloş – locul 10 în finală la triplusalt, Diana Ion – locul 13 triplusalt, Daniela Stanciu – locul 19, săritura în înălţime, Rareş Toader – locul 18, aruncarea greutăţii, Stella Rutto – locul 31, 3.000 metri obstacole, Alina Rotaru-Kottmann – calificată în finală la săritura în lungime, Alexandru Novac – locul 16, aruncarea suliţei, Bianca Ghelber – locul 9, aruncarea ciocanului.

La triplusalt, dar şi la lungime, a fost calificată şi Florentina Iuşco, suspendată însă de TAS după ce a fost depistată pozitiv la furosemid, un diuretic aflat pe lista interzisă a WADA.

Revenind la JO de la Paris, delegaţia atletică tricoloră va mai avea reprezentare şi în proba de maraton, prin Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly.

Loading

NATIONAL

VIDEO Ce este controversatul ‘Project 2025’: A generat dezbateri aprinse între Donald Trump și Kamala Harris

Publicat

in

Kamala Harris l-a criticat pe Donald Trump pentru implicarea în Proiectul 2025, un document de 922 de pagini cu propuneri politice controversate menite să ghideze următoarea administrație conservatoare.

Trump a negat din nou că ar ști despre Proiectul 2025, în ciuda faptului că acesta a fost redactat de cel puțin două duzini de membri ai administrației sale și de aliați.

Trump neagă că ar fi implicat în ”Proiectul 2025”

„Toată lumea știe că sunt o carte deschisă”, a spus el.

„Nu am nimic de-a face cu Proiectul 2025”, a spus Trump. „Nu l-am citit. Nu vreau să îl citesc, intenţionat. Nu am de gând să îl citesc”, a dat asigurări.

Harris a menționat Proiectul 2025 și criticile aduse planului economic al contracandidatului său de către Școala Wharton de la Universitatea din Pennsylvania – alma mater a lui Trump, pe care acesta o citează frecvent ca dovadă a bonității sale în afaceri.

Kamala Harris insistă asupra ”Proiectului 2025”

Și, cel mai important, Harris a catalogat dosarul său drept un „dezastru”.

„Să vorbim despre ce ne-a lăsat Donald Trump. Donald Trump ne-a lăsat cel mai prost șomaj. Donald Trump ne-a lăsat cea mai gravă epidemie de sănătate publică din ultimul secol. Donald Trump ne-a lăsat cel mai grav atac asupra democrației noastre de la Războiul Civil încoace. Iar ceea ce am făcut noi a fost să curățăm mizeria lui Donald Trump”, a spus ea.

Trump s-a plâns că oamenii nu i-au acordat suficient credit pentru „munca excelentă” pe care administrația sa a făcut-o ca răspuns la pandemie.

„Am făcut o treabă fenomenală cu pandemia”, a spus el, referindu-se la furnizarea de ventilatoare și alte materiale.

Ce este ”Project 2025”

Proiectul conservator Project 2025 stabileşte un plan pentru o potenţială a doua preşedinţie a lui Donald Trump. Documentul de 920 de pagini a fost conceput de think tank-ul conservator Heritage Foundation şi elaborat în mare parte de persoane care au lucrat în administraţia lui Trump. Trump s-a distanţat public de iniţiativă, numind idei nespecificate ale Proiectului 2025 „extrem de grave”.

Propunerile Proiectului 2025 privind politicile de dreapta şi o remodelare radicală a ramurii executive au devenit ţinte frecvente ale criticilor democraţilor.

Kamala Harris şi Donald Trump au participat marţi seara la dezbaterea găzduită de ABC News. Este prima dezbatere între Harris şi Trump. Joe Biden şi Trump s-au confruntat în iunie, dar preşedintele în funcţie a avut o prestaţie atât de slabă, încât a provocat o prăbuşire a numărului de susţinători şi a fost nevoit să se retragă din cursă.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Klaus Iohannis îi decorează astăzi pe sportivii tricolori medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis îi va decora, astăzi, pe sportivii români care au câştigat medalii la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Evenimentul este programat la ora 18.00.

Delegaţia Team Romania va fi condusă la Palatul Cotroceni de către Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi, George Boroi, secretar general al COSR.

La Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români au câştigat trei medalii de aur, patru de argint şi două de bronz.

Au obţinut aurul Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu la canotaj – opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache la canotaj – dublu vasle (2x) şi David Popovici la înot – 200 m liber.

Au urcat pe treapta a doua a podiumului Mihaela Valentina Cambei la haltere – 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj – dublu vasle categorie uşoară (L2x), Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel la canotaj – dublu rame (2-) şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar la canotaj – dublu vasle (2x).

Au câştigat bronzul David Popovici la înot – 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol, aceasta din urmă după un apel la TAS.

La Jocurile Paralimpice, sportivii români au câştigat două medalii: Alexandru Bologa – aur la paa judo şi Camelia Ciripan – bronz la para tenis de masă.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO Incendiu puternic la Dâmbovița: a fost emis mesaj RO-Alert / Arde o hală pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi

Publicat

in

Incendiu puternic la Dâmbovița în această dimineață: autoritățile au emis mesaj Ro-Alert, informează News.ro.

Pompierii din Dâmboviţa intervin, miercuri dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală din localitatea Butimanu.

Din cauza fumului puternic a fost transmis mesaj RO-Alert.

”În jurul orei 04:14 am fost solicitaţi să intervenim în cazul unui incendiu produs la o hală situată în localitatea Butimanu. Garda de Intervenţie Corneşti intervine cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, Detaşamentul de Pompieri Târgovişte cu o autospecială de stingere şi o autospecială cu hidroperforare, Detaşamentul de Pompieri Titu cu o autospecială de stingere, Detaşamentul de Pompieri Pucioasa cu o autospecială de stingere, iar Garda de Intervenţie Răcari cu un echipaj SMURD”, a transmis, miercuri, ISU Dâmboviţa.

Sursa citată a precizat că, din cauza degajărilor mari de fum, precum şi pentru prevenirea populaţiei, a fost transmis mesaj RO-Alert.

”Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp. Până la acest moment nu au fost identificate victime”, a mai transmis sursa citată.

Pompierii încearcă să localizeze focul şi intervin pentru stingerea acestuia.content-image

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Întâlnire a Comisiei de apărare din Senat cu reprezentanţi MApN; ar putea fi discutată modificarea legislaţiei privind doborârea dronelor

Publicat

in

Comisia de apărare a Senatului se va reuni, miercuri, de la ora 12,00, într-o şedinţă cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit unor surse parlamentare, printre temele întâlnirii se află analiza modificării legislaţiei prin care s-ar permite militarilor anihilarea dronelor care intră pe teritoriul României.

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, a declarat că a adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să vină la Comisie pentru a discuta despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate.

”În calitate de preşedintă a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, am adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să vină la Comisie şi să discutăm despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate. Ca întotdeauna, avem toată deschiderea pentru îmbunătăţirea legislaţiei care vizează siguranţa naţională. Dacă există un nod gordian, el trebuie urgent dezlegat”, a scris ea marţi pe Facebook.

Preşedintele Senatului, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus, luni, că România trebuie să încheie un protocol cu Ucraina astfel încât dronele ruseşti care pătrund în spaţiul aerian românesc “să poată fi angajate de către sistemele de apărare antiaeriană”.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Guvernul bagă haos în pensionari, înainte de alegeri. Ce soluții practice ai, dacă statul te fură la recalcularea pensiei

Publicat

in

Recalcularea pensiilor în prag de alegeri parlamentare și prezidențiale a creat pentru mulți pensionari haos și nervi. Pentru alții, a fost bucuria unor bani în plus, la niște pensii și așa foarte mici. Pentru decidenții politici, această măsură înseamnă un mers pe muchie de cuțit electoral, dar și punerea sub presiune a bugetului

O parte dintre pensionari au primit deja pensiile mărite, iar această primă etapă a recalculării ar urma să se încheie pe 11-12 septembrie, când vor fi în plată toate deciziile de majorare a pensiilor – atât cele care se primesc prin poștă, cât și cele care sunt virate pe card.

O a doua etapă a recalculării, numită și „mica recalculare”, a început la 1 septembrie și va dura șase luni. Va include veniturile nepermanente, care vor spori șansa unei pensii mai mari.

Recalcularea pensiilor a generat haos și multe controverse.

Citește mai mult pe Panorama.ro

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Ciolacu spune că dacă el va câştiga prezidenţialele, prim-ministrul trebuie să fie din partea altui partid

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că, în cazul în care va câştiga scrutinul prezidenţial, îşi doreşte ca puterea să fi împărţită în România, iar viitorul premier să provină dintr-un alt partid, chiar în condiţiile în care social-democraţii vor câştiga alegerile parlamentare.

Afirmaţia a fost făcută marţi seara, într-o interviu la Antena 3, după ce i s-a cerut să adreseze o întrebare pentru cei anunţaţi drept contracandidaţii săi la alegerile prezidenţiale.

“Aş vrea o întrebare pentru toţi: dacă avem capacitatea noi ca şi români, dacă avem capacitatea, după aceste alegeri, să depăşim imediat urmele electorale rămase după o campanie electorală, dacă avem capacitatea, de a doua zi, să ne aşezăm la masă şi să ne ţinem de un proiect pentru România, un proiect care trebuie să vadă şi relaţiile externe şi apărarea naţională şi industria de apărare naţională, să vedem priorităţile economice. Fiecare dintre noi (…) să punem toţi la masă cunoştiinţe noastre, relaţiile noastre, specialiştii noştri, fiindcă vin cei mai importanţi ai României. Cu certitudine, eu, Marcel Ciolacu, dacă voi câştiga, nu voi lua toată puterea, puterea trebuie împărţită, mai ales în contextul actual. Le-am zis şi colegilor din partid să nu să supere. Chiar dacă PSD va fi primul partid, nu va avea 50%, va fi trebui făcută o nouă coaliţie. Primul-ministru trebuie să fie din partea altui partid, ca să creezi echilibrul şi premizele pentru o asemenea provocare pe care eu mi-o doresc”, a precizat Ciolacu.

El a subliniat că, pentru perioada următoare, România are nevoie de “o coabitare şi de un guvern stabil”.

“Nu ne permitem să avem crize politice în România. Şi pe urmă ne vedem peste patru ani de zile în alte alegeri. Până atunci, că mă cheamă Ciolacu, că-s Lasconi, că-s Ciucă, că sunt Mircea Geoană, ne aşezăm la masă şi găsim soluţiile cele mai bune. Nu putem cumpăra timp, dar prin decizii rapide, prin respect între noi… Rămânem adversari fiecare, preşedintele n-ar trebui să fie adversar cu nici unul dintre ei. Prin respect între noi, cred că putem construi ceva normal în sfârşit în România”, a declarat premierul.

El a punctat faptul că abordarea avută de cei care au deţinut funcţia de preşedinte al României în ultimii 20 de ani a fost totală greşită, provocând “ură şi dezbinare”.

“Preşedintele de 20 de ani e undeva sus, de 20 de ani, de acolo, vedem ură, dezbinare. Nu mai lasă liberul arbitru, intervine când are interese pentru un anumit partid. (…) Pe urmă, după preşedinte, e Parlament, Guvern, politicieni, şi undeva jos, poporul. Şi pleacă de sus în jos. Trebuie schimbat total, preşedintele trebuie să plece de jos în sus, dacă vrea să construiască ceva normal în această ţară. Nu mai contează că eşti de stânga sau de dreapta, contează ce vrei să faci pentru români. Eu nu vreau să fiu un preşedinte să trag la poartă. Traian Băsescu a tras la poartă şi cine i-a stat în cale l-a omorât, l-a băgat la puşcărie sau în mormânt. Am avut un alt preşedinte căruia i-a fost şi lene să intre pe teren, (…) a intervenit în funcţie de interesele partidului din care făcea parte. A jignit alt partid, a împărţit românii în buni şi răi, unii sunt ciumaţi roşii, unii sunt nu ştiu cum. Nu au ţinut cont de faptul că amândoi erau preşedinţii României. Preşedintele trebuie să fie pe teren, el trebuie să fi arbitru, un arbitru corect, un arbitru solidar cu cel care se accidentează. Reformele nu aduc numai aplauze. Eu vreau să fiu un preşedinte care să fie lângă prim-ministru. Eu vreau să merg cu prim-ministrul de mână la preşedinta Comisiei să negociez pentru România”, a declarat Marcel Ciolacu.

În context, şeful Executivului a criticat “aroganţa din sistemul public”, manifestată de la nivelul primăriilor şi până la nivelul instituţiilor centrale.

“Dacă nu înţelegem odată că noi suntem în slujba românilor când ne ducem la serviciu, indiferent că eşti în administraţie centrală sau locală, nu ne mai vindecăm”, a mai spus Ciolacu.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend