Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

JO 2020: SUA pierde titlul pe echipe la gimnastică – Rusia, noua campioană

Publicat

in

Titlul olimpic pe echipe la gimnastică artistică feminină a revenit, marţi, Rusiei, urmată pe podium de SUA şi Marea Britanie. SUA, cu Biles retrasă după prima rotaţie, a ratat astfel şansa de a depăşi România la titluri olimpice pe echipe, în timp ce Rusia se încoronează în ambele finale, masculină şi feminină.

Rusia a acumulat 169.528 puncte, cu care a obţinut aurul olimpic, iar pe podium au mai urcat SUA (166.096) şi Marea Britanie (164.096).

De această dată sub titulatura ROC (Comitetul Olimpic Rusia), rusoaicele obţin primul titlu olimpic după perioada Uniunii Sovietice. Alte 9 medalii de aur pe echipe au fost cucerite de Uniunea Sovietică, între 1952-1988, iar al 10-lea, în 1992, ca şi Comunitatea Statelor Independente (CSI).

La rândul său, echipa SUA a ratat şansa de a depăşi România la numărul medaliilor de aur în concursul pe echipe şi rămân ambele cu câte trei.

Cu o Simone Biles nesigură în evoluţii, la fel ca în calificări, dar şi abandonul acesteia din finală, după sărituri (doar 13.766), echipa SUA a încheiat cu medalia de argint, după ce a dominat gimnastica mondială, începând cu 2012.

România, care nu a aliniat echipă olimpică a doua oară consecutiv, rămâne în istorie cu 12 medalii, din care trei de aur (1984, 2000, 2004), patru de argint şi cinci de bronz, ultima în 2012 (bronz la JO Londra).

Finala feminină la individual-compus va avea loc joi, iar finalele pe aparate între 1-3 august.

România va fi reprezentată de Larisa Iordache, în finală la bârnă. Maria Holbură a ratat toate finalele, în urma concursului de calificare.

Competiţia masculină pe echipe a fost câştigată, luni, de Rusia, care a acumulat 262.500 puncte, iar pe podium au mai urcat echipele Japoniei (262.397) şi Chinei (261.894).

Gimnastica masculină la JO de la Tokyo va derula finala la individual-compus, miercuri, iar între 1-3 august, finalele pe aparate.

România l-a avut reprezentant în competiţia olimpică de gimnastică doar pe Marian Drăgulescu, el ratând prezenţa în finală la sărituri, singură probă în care a luat startul, transmite News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Muneo Suzuki, un senator japonez prorus, reușește să-și pună Guvernul într-o situație stânjenitoare în timpul vizitei în Rusia

Publicat

in

Un senator japonez prorus, Muneo Suzuki, a efectuat o vizită la Moscova – o premieră de la invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022 -, care a luat prin surprindere Guvernul japonez, care critică marţi această iniţiativă personală, relatează AFP.

Ministerul rus de Externe a anunţat o întâlnire tête-à-tête, luni, între adjunctul ministrului rus de Externe Andrei Rudenko şi Muneo Suzuki, un senator din cadrul Partidului japonez al Inovaţiei (populist, în opoziţie), conform news.ro.

”Guvernul nu a fost informat de către Muneo Suzuki cu privire la vizita sa în Rusia”, anunţă marţi, într-o conferinţă de presă obişnuită, un purtător de cuvânt al Guvernului japonez, Hirokazu Matsuno.

Tokyo condamnă ferm invazia rusă a Ucrainei de la începutul acesteia şi a impus Moscovei sancţiuni, ca aliaţii săi din Occident.

Japonia îşi sfătuieşte cetăţenii să nu se ducă în Rusia ”indiferent de motiv”, a subliniat ministrul japonez de Externe Yoko Kamikawa, un consemn care se aplică şi parlamentarilor, a lăsat ea de înţeles.

”Nu suntem în măsură să comentăm motivele vizitei în Rusia a senatorului Muneo Suzuki şi detaliile agendei sale”, a declarat ea.

Senatorul a plecat la Moscova duminică, într-o ”călătorie de inspecţie”, a anunţat marţi secretarul acestuia, Shinji Akamatsu, precizând că senatorul a efectuat această vizită ”în numele propriei sale viziuni a interesului naţional”.

Însă această iniţiativă stânjeneşte inclusiv partidul din care face parte, care a anunţat că preconizează să-l convoace pe Muneo Suzuki la întoarcere pentru a da explicaţii.

Ministerul rus de Externe a subliniat într-un comunicat ”contribuţia importantă” a lui Muneo Suzuki la dezvoltarea relaţiilor ruso-japoneze şi şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că această veche cooperare bilaterală este ”deliberat distrusă în prezent” de sancţiuni impuse Rusiei de către Japonia ”pentru a place Statelor Unite şi din cauza ”orientării antiruse a Occidentului colectiv”.

UN POLITICIAN CU UN TRECUT SULFUROS

Muneo Suzuki, în vârstă de 75 de ani, este cunoscut de mult timp drept un susţinător al unei consolidări a relaţiilor Japoniei cu Rusia.

El a fost acuzat şi condamnat cu privire la corupţie, la începutul anilor 2000, iar acest lucru l-a obligat să părăsească Partidul Liberal Democrat (PLD, dreapta consevatoare), principala formaţiune japoneză, aflată la putere.

Însă acest trecut sulfuros nu l-a împiedicat, în anii 2010, să devină un consilier dplomatic informal al premierului de atunci Shinzo Abe, o perioadă în care acesta încerca să ”reîncălzească” relaţiile cu Moscova.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gazeta Sporturilor, fără redactor-șef: Cătălin Țepelin a părăsit redacția în aplauzele colegilor

Publicat

in

Gazeta Sporturilor s-a despărțit de Cătălin Țepelin, redactorul său șef, evenimentul fiind anunțat pe contul de Facebook al cotidianului.

Catalin Tepelin paraseste redactia gsp.roFoto: Catalin Tolontan / Facebook / captura

În aplauzele colegilor săi, Cătălin Țepelin a părăsit redacția în cursul zilei de marți.

Conform sursei citate, avem de-a face cu o plecare luată după „o decizie a patronilor elvețieni de la Ringier”.

„Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin, a părăsit astăzi redacția după o decizie a patronilor elvețieni ai Ringier. Aici este momentul în care jurnaliștii de la GSP și Libertatea își iau la revedere de la liderul lor”, notează Cătălin Tolontan pe contul personal de Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend