Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Jandarmeria Argeș doarme-n papucii PSD? A intrat cu buldoexcavatorul în aria protejată din Munții Făgăraș pentru a face un drum ilegal

Publicat

in

Mai mulți crescători de animale din comunele Corbeni și Arefu atrag atenția cu dovezi clare asupra unei situații alarmante care sfidează legile și care afectează comunitatea locală și mediul înconjurător. Asta în timp ce autoritățile, în speță Jandarmeria Argeș și Garda de Mediu, se fac că nu văd tupeul unora care, probabil, cu acceptul tacit al autorităților din județul roșu, intră cu buldozerele în ariile protejate.

Potrivit informațiilor atașate imaginilor primte de la cetățeni, zilele trecute, un cunoscut antreprenor local cu relații sus puse și cu cu acordul tacit al primarului PSD din Arefu, a început construcția unui drum pe creasta munților, într-o arie protejată în care se găsesc bujorul de munte, florea de colț și marmota. Din documetările noastre această intervenție se desfășoară fără niciun fel de autorizații, distrugând flora montană și erodând solul.

Daca cei de la Jandarmeia montană Argeș sau Garda de Mediu nu au aflat le spunem ca buldoexcavatorul face prăpăd în proximitatea Vf.Mușeteica din Făgăraș în zona rezervațiilor naturale (Golul Alpin Moldoveanu-Capra și sit Natura 2000) din Munții Făgăraș, mai sus de stanele Jorzea și Naneasa.

De precizat ca primii care s-au autoseziat au fost cei de le Greenpeace Romania. Așteptam sa vedem cand se vor trezi si interveni și Jandarmeria Argeș sau Garda de Mediu….

Citeste mai mult

ACTUAL

Gaza: Protecția civilă anunță recuperarea a aproximativ 60 de cadavre în două cartiere

Publicat

in

Aproximativ 60 de cadavre au fost găsite vineri în două cartiere din orașul Gaza, a anunțat Apărarea civilă palestiniană, afirmând că armata israeliană s-a retras din aceste zone din nordul teritoriului palestinian, potrivit AFP.

„Apărarea civilă și echipele medicale au găsit aproximativ 60 de martiri de când armata de ocupație israeliană s-a retras în această dimineață din Tal al-Hawa și al-Sinaa”, în sud-vestul orașului Gaza, a declarat Mahmoud Basal, purtătorul de cuvânt al apărării civile din Fâșia Gaza.

Acesta declarase vineri pentru AFP că au fost găsite aproximativ 40 de cadavre.

„Există încă persoane dispărute sub dărâmături, la care echipele noastre au dificultăți de acces”, a declarat el într-un comunicat.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a confirmat că s-a retras din aceste zone ale orașului Gaza.

De asemenea, Mahmoud Basal a declarat vineri dimineață că multe case au fost distruse în aceste cartiere, iar altele incendiate.

Cu o zi înainte, organizația sa anunțase deja că a exhumat aproximativ 60 de cadavre din molozul clădirilor din Choujaïya, un alt cartier din Gaza din care armata și-a anunțat oficial retragerea miercuri seara.

Acest cartier, aproape complet ras de pe fața pământului după două săptămâni de operațiuni militare israeliene, a fost declarat „zonă calamitată” de către Apărarea Civilă.

Miercuri seara, armata israeliană a anunțat că și-a „încheiat” ofensiva în Shujaia, scena unor lupte violente începând cu 27 iunie, care au forțat zeci de mii de persoane să fugă.

Potrivit armatei, operațiunea a distrus opt tuneluri și a ucis „zeci de teroriști”.

Citeste mai mult

ACTUAL

Ciolacu: „Vi s-a părut că în 10 ani președintele Iohannis a fost independent?” Prezența lui Ciucă la summitul NATO, motiv de nemulțumire al premierului

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat nemulțumit de faptul că Nicolae Ciucă a fost prezent la Summitul NATO alături de președintele Klaus Iohannis, care l-a prezentat pe șeful liberalilor celorlalți lideri ai Alianței. Șeful PSD susține că acest lucru arată încă o dată că Iohannis nu a fost echidistant politic.

Întrebat dacă nu l-a deranjat faptul că Nicolae Ciucă a fost prezent la Summitul NATO de la Washington în delegația condusă de către președintele Iohannis, Marcel Ciolacu nu și-a ascuns iritarea față de acest episod.

„Nu vreţi să îl întrebaţi pe domnul preşedinte? Vi s-a părut că 10 ani de zile, domnul preşedinte Iohannis a fost un preşedinte independent? Vi s-a părut că domnul Klaus Iohannis, 10 ani de zile, a fost un preşedinte apolitic? Vi s-a părut că domnul Klaus Iohannis nu s-a implicat în viaţa politică şi în campaniile electorale, alături de PNL? În cei 10 ani de zile. Domnul Klaus Iohannis nu s-a implicat în campaniile PNL? Domnul preşedinte Klaus Iohannis nu a atacat PSD şi impliciat, pe mine, personal?”, a spus Ciolacu, citat de News.ro.

”Dumneavoastră aveţi alte aşteptări, pe sfârşit de mandat? Eu nu am. Pe mine, de exemplu, mama, Dumnezeu să o ierte, ştiu că în clasa întâi m-a luat de mână şi m-a dus la şcoală”, a mai spus preşedintele PSD.

Atacuri întețite la adresa lui Ciucă

Ciolacu nu este singurul social-democrat care l-a atacat pe Nicolae Ciucă în ce privește vizita făcută în SUA în timpul reuniunii NATO de la Washington.

În urmă cu trei zile, doi parlamentari PSD au publicat, aproximativ în același timp, mesaje similare în care îl atacă pe președintele PNL, Nicolae Ciucă pentru deplasarea sa în Statele Unite la Summitul NATO.

„Doar o cheltuială în plus pentru statul român. Singurul lucru cu care poate veni de acolo este vreo şapcă inscripţionată cu I [love] America. Atât. Ce să arate Ciucă la Summitul NATO de la Washington, că împreună cu Bode şi cu Geoană au copiat mai mult decât toţi cei care au dat Bacalaureatul anul acesta? Sperăm să nu vorbească pe acolo doar în citate ale altora pe care, evident, să şi le asume. Nu de alta, dar a devenit clar că Ciucă, un om fără onoare şi fără cuvânt, este ostaşul fără pistol, pe care propriul partid vrea să-l dea afară”, a scris deputatul PSD Marian Mina, liderul PSD Giurgiu.

„Plagiatorul dovedit Nicolae Ciucă, acest Moş Teacă al PNL, a plecat absolut degeaba în Statele Unite ale Americii”, a susținut Mina într-o postare pe Facebook publicată marți, la ora 12.59.

Cam în același timp, la 12.55, un alt parlamentar PSD a publicat și el o postare similară.

„Sigur, acum este vremea ca generalul, neînarmat, sa meargă la plimbare prin lume, lumea lui Moș teacă. Moș teacă, adică Ciucă, un plagiator dovedit a plecat degeaba în America. Ciucă de mână cu Bode și Geoană au copiat mai mult decât toți cei care și-au scris pe bune tezele de doctorat. Fără onoare și fără cuvânt, un ostaș fără pistol pe care propriul partid vrea să l dea afară. În această logică l-au și sfătuit să plece în lume!”, a notat senatorul PSD Bogdan Constantin Matei.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend