Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

JALNIC! Liberalii din orașul regal au depus coroane la statuia lui Mihai Viteazul – ARGEȘENII SOMEAZĂ PRIMĂRIA SĂ ALOCE BANI PENTRU STATUI ALE REGILOR

Publicat

in

Cetățenii din Curtea de Arges, nemultumiti de lipsa statuilor regilor

Cu ocazia zilei Unirii, au depus coroane la statuia lui Mihai Viteazul

Argesenii someaza primaria sa aloce bani pentru realizarea statuilor regilor

Curtea de Arges, orasul unde au fost inmormantati regii României, nu are nicio statuie a unui monarh. Așa se face că azi, cu ocazia zilei Unirii, liberalii din oras au depus coroane la statuia lui Mihai Viteazul, singura statuie din oras care comemoreaza un personaj istoric important. Nu există nici macar o statuie cu vreunul din regii României, așa că nu avea cum să existe vreuna a lui Al. Ioan Cuza, Brătianu sau Golescu.

“Este o situatie dezastruoasa pentru un oras care are o istorie atat de bogata. Avem regi inmormantati aici, dar nu avem nicio statuie care sa le comemoreze memoria. Este o insulta la adresa lor si la adresa tuturor argesenilor atît din partea PNL, partid care a insistat ca orasul sa devină regal dar și din partea administrației locale”, a declarat jurnalistul Iulian Uță, cel care, încă de acum 10 ani, insista ca Parcul dintre fostul cinema Argeșul și Magainul Vidraru să fie transformat într-un parc al regilor în care aleile principale să fie mărginite de statuile regilor si ale unor membri ai familiilor acestora.

Argesenii sunt si ei nemultumiti de lipsa statuilor regilor. “Este un oras regal, dar nu are niciun monument care sa aminteasca de acest lucru. Primaria ar trebui sa aloce bani pentru realizarea statuilor regilor. Nu mai cheltuiti banii pe concerte cu manelisti, faceti statui”, a declarat un argesean.

“Este o rusine ca in acest oras regal sa existe o singura statuie dedicata unui rege. Este timpul ca primaria sa aloce bani pentru realizarea unor noi statui, care sa reprezinte istoria bogata a acestei localitati”, ne-a declarat un profesor de istorie din Curtea de Argeș

Realizarea statuilor regilor ar fi o investitie importanta pentru Curtea de Arges. Acestea ar reprezenta un simbol al istoriei si al identitatii orasului.

Citeste mai mult

ACTUAL

JOCURI PERICULOASE! CA-ul Electromontaj Carpați SA Sibiu a inițiat procedura de insolvență, deși societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun

Publicat

in

De

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, ce urmează a fi revocat pe 15 aprilie, încearcă să creeze prejudicii societății, solicitând insolvența unei companii cu o cifră de afaceri de 10 mil. € și contracte cu giganții Transelectrica și Hidroelectrica

Consiliul de Administrație al Electromontaj Carpați SA Sibiu, o companie cu o cifră de afaceri de 10 milioane € în 2022 și contracte cu giganții Transelectrica, Hidroelectrica și Electrica, a solicitat inițierea procedurii de insolvență, deși situația financiară a societății nu impune o astfel de soluție.
Electromontaj Carpați SA Sibiu este unul din constructorii importanți ai Sistemului Energetic Naţional al României, cu o activitate neîntreruptă de 70 de ani în domeniul energiei electice, fiind una dintre primele 5-6 companii de talie mijlocie din țară din punct de vedere al cifrei de afaceri și profitului. Cu o cotă de piață de 50,6% în Sibiu, locul 1 în regiune, și locul 14 în țară, Electromontaj Carpați SA are ca principali clienți companii precum Transelectrica, Hidroelectrica, Electrica și numeroase administrații locale, ceea ce demonstrează impactul pe care societatea îl are în economia României.
Riscul ca Electromontaj Carpați SA să intre în insolvență este calculat ca fiind 0%, potrivit unei analize realizate de risco.ro, în condițiile în care societatea are o situație financiară stabilă și un rating financiar foarte bun, ceea ce înseamnă o capacitate ridicată de a-și achita obligațiile financiare.
În acest context financiar extrem de stabil, este evident că decizia administratorilor societății de a depune, joi, la Tribunalul Sibiu, o cerere de intrare în insolvență reprezintă un act de rea credință de natură a aduce prejudicii noului acționar majoritar al Electromontaj Carpați SA, firma Grampet Logistics, parte a GRAMPET Group.
După achiziția a 70% din pachetul de acțiuni al Electromontaj Carpați S.A. de către Grampet Logistics, administratorii firmei din Sibiu au inițiat, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, o serie de acțiuni care conțin elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave prevăzute de art. 295 și 309 Cod Penal, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave prevăzut de art. 297 și 309 Cod Penal și chiar uzurparea funcției cu consecințe deosebit de grave prevăzută de art. 300 și 309 Cod Penal. Astfel, aceștia au:
ipotecat bunuri ale societății în interesul fostului acționar, fără niciun beneficiu pentru societate;
încercat să cumpere o creanță asupra fostului acționar la valoare nominală, urmând să renunțe la încasarea ei, deși fostul acționar este în insolvență, fiind de notorietate că o creanță asupra unei societăți în insolvență poate fi cumpărată la un discount semnificativ;
au refuzat să convoace Adunarea Generală la cererea acționarilor, faptă considerată infracțiune de art. 275 din Legea 31/1990.
În aceste condiții, Grampet Logistics, în prezent acționar majoritar al companiei Electromontaj Carpați SA, va uza de toate mijloacele legale pentru apărarea intereselor societății și atragerea răspunderii administratorilor ce urmează a fi revocați pentru toate prejudiciile cauzate.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ MAXIMĂ! SEDIUL DSV ARGEȘ ÎN FLĂCĂRI – MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ DE FORȚE – VIDEO

Publicat

in

De

A fost alertă maximă în această dimineață, mai multe echipaje de pompieri au acționat în municipiul Pitești, strada Calea București, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit lasediul DSVSA Argeș

La ajungerea forțelor de intervenție, s-a constatat că incendiul se manifesta la etajul 1 al clădirii, cu degajări mari de fum, unde funcționa un laborator sanitar-veterinar.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și degajarea fumului. La fața locului a fost prezent și un echipaj CBRN, care în urma efectuării măsurătorilor, nu a identificat concentrații peste limitele admise ale substanțelor periculoase în atmosferă.

În urma evenimentului au ars elemente de mobilier aflate în apropierea locului în care a izbucnit incendiul și au fost afectați pereții, din cauza degajărilor mari de fum.

Nu au fost victime și nici persoane surprinse în interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, de la o unitate interioară a unui aparat de aer condiționat.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend