Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ITM a controlat benzinăriile din Argeș – CE NEREGULI S-AU CONSTATAT

Publicat

in

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecţiei Muncii stabilite atât prin lege cât şi prin Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2022, în perioada 15.07-22.07.2022 s-a desfăşurat Campania Națională de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activităţi în staţiile de distribuţie a carburanţilor auto cod CAEN-4730.

Obiectivele acțiunii:

  • Identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale ce reglementează relaţiile de muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispoziţiilor legale în materie;
  • Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale menţionate;
  • Eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul relațiilor de muncă, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare;
  • Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile: relaţii de muncă și securitate și sănătate în muncă;

– Eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii si sănătăţii în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniul de activitate vizat de acțiune.

În domeniul relaţiilor de muncă

S-a efectuat un număr de 36 de controale, s-au aplicat 9 sancţíuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 7.500 lei.

Principalele deficiențe constatate:

– nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neeliberare adeverință vechime.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 36 controale și aplicate un număr de 14 sancțiuni contravenționale, valoarea totală amenzilor fiind de 28.000 lei.

Principalele deficiențe constatate:

– neautorizarea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă înainte de începerea oricărei activități, neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare/periodic a lucrătorilor, neautorizare exercitare meserii, neasigurare semnalizare de securitate și/sau sănătate la locul de muncă, neasigurare echipament individual de protecție antiexplozivă, neactualizare document privind protecția împotriva exploziilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Loteria Română are o nouă identitate vizuală! ‘Noroc pentru toți românii’, noul slogan al Loteriei

Publicat

in

Loteria Română are o nouă identitate vizuală pe care o lansează la aniversarea celor 117 ani de activitate și tradiție, pentru a marca noua etapă de modernizare și digitalizare în care se află unul dintre cele mai cunoscute branduri românești.

Noua identitate vizuală a Loteriei Române este construită în jurul sloganului NOROC PENTRU TOȚI ROMÂNII. Loteria Română este a tuturor românilor, o loterie modernă de nivel european.

Noul logo cuprinde elemente care se integrează perfect în noul concept, respectă simbolistica culorilor care definesc atât sentimentul de identitate natională, roșu, galben și albastru cât și verdele specific loteristic.

Trifoiul cu patru foi, simbolul tradițional al norocului, bilele de la extragerile loto, momentul cel mai așteptat de catre jucători, precum și doza de speranță și optimism, se metamorfozează într-o nouă identitate vizuală a companiei.

Noua identitate vizuală definește misiunea noastră pentru prezent și pentru viitor. Identitatea companiei rămâne în strânsă legatură cu valorile societății românesti pe care le respectăm și le prețuim. Schimbarea fundamentală prin modernizarea tuturor mijloacelor care ne fac viața mai frumoasă și mai ușoară reprezintă și pentru Loteria Româna o provocare continuă căreia îi răspundem în fiecare zi mulțumită încrederii generațiilor trecute și viitoare.”- Ionuț-Valeriu Andrei, Director General C.N. “Loteria Română” S.A.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

O polițistă a gustat din fructul interzis! A fost prinsă în timp ce se iubea cu un tânăr arestat la domiciliu

Publicat

in

O polițistă de 24 de ani a fost prinsă de superiori, în timp ce trăia o poveste de dragoste cu un bărbat arestat la domiciliu.

Acum, la ordinul șefilor, tânăra polițistă este cercetată disciplinar.

Cum s-a aflat de amorul interzis?

Întreaga poveste de dragoste a ieşit la lumină în momentul în care un vecin ar fi aflat totul şi ar fi sunat la 112. Vecinul a informat autoritățile că bărbatul arestat la domiciliu ar fi părăsit locuinţa, iar politiştii au mers la casa lui.

Au găsit-o acolo pe colega lor, o poliţistă proaspăt angajată în MAI, în vârstă de 24 de ani. Astfel, colegii femeii au aflat că între poliţistă şi între bărbatul arestat la domiciliu, cercetat pentru tentativa de omor, există o poveste de dragoste, scrie Observatornews.ro.

Ca atare, superiorii poliţistei au dispus cercetarea disciplinară în cazul acesteia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend