Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ionuț Moșteanu a răbufnit: ‘Este nevoie de o schimbare de direcție. Acest Guvern n-a adus decât scumpiri, sărăcie, s-a luptat doar pentru propriile privilegii’

Publicat

in

Uniunea Salvaţi România a efectuat, în această perioadă, un sondaj pe un eşantion de peste 4.000 de cetăţeni, iar 92% dintre aceştia au spus că trăiesc mai prost decât anul trecut, a declarat, luni, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

„Acest Guvern n-a adus decât scumpiri, sărăcie, s-a luptat doar pentru propriile privilegii. În paralel cu această acţiune, membrii USR au fost în stradă printre oameni şi am făcut nişte chestionare. Peste 200 de membri au mers în toată ţara, avem peste 4.000 de chestionare făcute săptămâna trecută, printr-o aplicaţie proprie, şi i-am întrebat pe oameni dacă trăiesc mai bine după un an de guvernare. 92% au spus că trăiesc mai rău, 67% au spus că salariile şi pensiile sunt prea mici, 66% au spus că preţurile au crescut, ratele la bănci au crescut, peste 61% au menţionat corupţia miniştrilor şi parlamentarilor.

Aproape 95% din cei peste 4.000 de oameni au spus că guvernarea PSD-PNL nu este preocupată de bunăstarea populaţiei, Este nevoie de o schimbare de direcţie şi fac un apel la liderii acestei coaliţii să se apuce de treabă. România are oportunitate enormă, o oportunitate care se cheamă PNRR”, a declarat Moşteanu, la Parlament.

El a amintit că s-a împlinit un an de guvernare PNL – PSD – UDMR, eveniment marcat joia trecută de USR prin lansarea unei „Cărţi negre” a acestei guvernări.

„Tot joi am amplasat un panou în faţa Guvernului prin care mii de români au trimis mesaje prin care au arătat părerea lor şi cum văd ei bilanţul la un an de guvernare. Marea majoritatea a acestor mesaje erau negative pentru Guvern, pentru că Guvernul a eşuat în a face o schimbare majoră, a eşuat în a aduce bunăstarea românilor”, a transmis Moşteanu.

Potrivit rezultatelor chestionarului, date publicităţii de USR, la întrebarea:

„PSD şi PNL se află împreună la guvernare de un an de zile. Vi se pare că trăiţi mai bine acum faţă de anul trecut?” 92,61% dintre repondenţi răspund NU. Mai mult, 94,47% dintre respondenţi au spus că nu cred că această guvernare este în mod real preocupată de bunăstarea oamenilor.

Întrebaţi care este cea mai mare problemă pe care Guvernul nu a rezolvat-o în acest an, 67,44% dintre oameni au răspuns salariile şi pensiile prea mici, 65,93% aleg creşterea preţurilor şi a ratelor la bănci şi 61,52% spun corupţia miniştrilor şi a parlamentarilor. 95,61% dintre respondenţi cred că economia România este într-o situaţie mai puţin bună decât în urmă cu un an.

În sondajul din uşă în uşă, realizat de membrii USR, oamenii au fost întrebaţi şi dacă cred că România are nevoie de o schimbare de direcţie, iar 92,78% dintre respondenţi au răspuns DA.

Răspunsurile au fost strânse în ultima săptămână, între 21-27.11.2022, în toată ţara, fiind intervieviaţi 4.086 de cetăţeni, informează agerpres.ro

Citeste mai mult

ACTUAL

Joe Biden a fost testat pozitiv cu Covid și se va autoizola în Delaware

Publicat

in

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv miercuri de COVID-19 în timp ce vizita Las Vegas și s-a autoizolat după ce a prezentat simptome ușoare, a informat Casa Albă, potrivit Reuters.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a anunțat testul pozitiv pentru democratul în vârstă de 81 de ani după ce Biden și-a anulat un discurs din cauza diagnosticului.

„El este vaccinat și a făcut și rapel și se confruntă cu simptome ușoare, a declarat Jean-Pierre.

În timp ce se urca la bordul Air Force One pentru a pleca din Las Vegas pentru a se recupera în Delaware, Biden a declarat jurnaliștilor: „Bine, mă simt bine”.

Dar a urcat scările încet, ținându-se strâns de balustradă și oprindu-se după câteva trepte și din nou spre capăt.

Boala vine într-un moment crucial pentru Biden, care a pierdut teren în sondaje în statele importante în cursa contra republicanului Donald Trump, care este capul de afiș al unei convenții triumfătoare în această săptămână, după ce a supraviețuit tentativei de asasinat sâmbătă.

Casa Albă a anunțat că Biden intenționează să petreacă un weekend prelungit la casa sa de pe plajă din Delaware. Nu este clar la acest moment cât timp îl va ține boala departe de campania electorală.

Citeste mai mult

ACTUAL

Chinul unei familii din București de a-și înscrie copiii cu nevoi speciale la grădiniță. Cum au fost primiți pe loc?

Publicat

in

Deși îndeplinea condițiile cerute de lege, o familie din București cu doi copii cu nevoi speciale a fost refuzată de cinci grădinițe din apropierea casei înainte de a reuși abia la a șasea încercare să-i înscrie pe cei mici. Și asta abia după ce au eliminat certificatul de handicap al băieților din dosarul de înscriere, scrie site-ul de educație Școala 9.

La final de lună mai, Carmen* împreună au început să caute grădinițele din jurul casei unde ar putea să-și înscrie băieții. Ambii copii au certificate de handicap pentru întârziere cognitivă – au fost născuți prematur – aveau nevoie de un profesor de sprijin sau de shadow – un însoțitor plătit de părinte. Asta adăuga 4.000 de lei peste taxa lunară la grădiniță pentru doi copii, iar părinții nu și-au mai permis să-i țină la grădinițele private la care cei mici fuseseră anterior.

Au căutat online care sunt cele mai apropiate unități de casa lor și așa au aflat că acestea sunt grădinițele nr. 225, „Dumbrava minunată” și nr. 4 și au trecut cele trei opțiuni în cererea de înregistrare, după cum o cere regulamentul.

Șirul de refuzuri

„La «Dumbrava minunată» am fost în audiență la directoare înainte de înscrieri, că voiam să văd grădinița, iar ea mi-a zis că ei nu iau copiii de la adresa mea, că nu sunt cei mai apropiați. Și mi-a recomandat grădinița 225. «Dumbrava minunată» a fost a doua opțiune la noi, adică, practic, dacă ei nu intrau la 225, potrivit apropierii de casă, ar fi trebuit să intre la «Dumbrava Minunată». Când, după afișarea rezultatelor am sunat la 225, mi-au zis că nu ei sunt cea mai apropiată grădiniță, deși conform Google ei sunt, ci e «Dumbrava minunată» și că ei n-ar lua nici ei de pe partea asta a bulevardului”, povestește mama despre acest ping pong.

Nu știe de ce i-a respins nici grădinița nr. 4, aceasta fiind a treia ca distanță de casă și a treia lor opțiune. Criterii legale după care se face selecția pot fi citite aici.

Copiii lui Carmen îndeplineau patru criterii și aveau prioritate pentru locuri.

„Existau tabele cu locuri libere și copiii mei îndeplineau patru condiții din cele șapte – cea mai apropiată grădiniță de casă, ambii părinți să lucreze, să aibă vârsta împlinită, au 4 ani deja, și certificat de handicap. Practic, ar fi obligați să-i bage în sistem, pentru că grupa mijlocie cu grupa mare au devenit obligatorii.” Doar că nu s-a întâmplat asta.

„La prima grădiniță, la 225, când m-am dus eu prima dată să vorbesc și să-i înscriu, doamna directoare mi-a spus că niciodată nu mai avusese copii cu probleme. Mi-e greu să cred că în sectorul 4 nu ai mai avut niciun copil cu autism sau măcar cu o tulburare de spectru”, își amintește ea.

În etapa a doua i s-a spus chiar „vedeți că s-ar putea să vă încurce certificatele astea de handicap”. Așa că după 17 iunie, când a început a doua etapă de înscrieri, au pornit iar cu dosarele sub braț.

Au trecut pe la grădinițele școlilor 190 și 194 până când, deja la a șasea grădiniță – „Ciupercuța”, soțul ei a scos din dosar certificatele de handicap. „Și i-a primit pe loc!”

Citește continuarea pe Școala 9.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend