Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

INTERVIU Irina Kubinschi, Raiffeisen Bank România: Pentru 40% din angajații noștri, Raiffeisen este primul angajator

Publicat

in

​Învățarea continuă este importantă într-un mediu bancar, deoarece tehnologia și cerințele clienților se schimbă mereu, spune Irina Kubinschi, HR Director, Raiffeisen Bank România. Potrivit ei, empatia este crucială, deoarece clienții se așteaptă la un serviciu personalizat și adaptat nevoilor lor.

Irina KubischiFoto: Raiffeisen Bank

Irina Kubinschi a vorbit, în cadrul unui interviu, despre angajații Raiffeisen Bank România, programele de formare și dezvoltare profesională, dar și despre beneficiile extra-salariale.

Care sunt principalele calități/aptitudini pe care Raiffeisen Bank le caută la o persoană care va face parte din echipă? În afara de cele aflate deja în job description.

Irina Kubinschi: În afară de aptitudinile pe care le menționăm în descrierea fiecărui post, printre calitățile pe care ne dorim să le regăsim la viitorii noștri colegi se numără proactivitatea, dorința de învățare și empatia, responsabilitatea și lucrul în echipă. Persoanele pro-active își asumă inițiativa și caută soluții pentru a îmbunătăți procesele și performanțele. Învățarea continuă este importantă într-un mediu bancar, deoarece tehnologia și cerințele clienților se schimbă mereu. Empatia este crucială, deoarece clienții se așteaptă la un serviciu personalizat și adaptat nevoilor lor. Responsabilitatea și etica sunt esențiale pentru a lua decizii corecte și a-ți asuma responsabilitatea pentru acțiunile tale, iar colaborarea și lucrul împreună sunt în egală măsură importante pentru inovație, eficiență, comunicare si succesul echipei.

Raiffeisen Bank se află în top 3 bănci pentru Generația Z & Millennials, potrivit Ranstad Top Employers Report, se reflectă acest lucru și în profilul candidatului pe care îl căutați?

Irina Kubinschi: În procesele noastre de recrutare promovăm diversitatea, căutam oameni talentați și pasionați aparținând tuturor generațiilor. Fiecare generație aduce cu ea un set unic de abilități și cunoștințe, o varietate de idei și abordări care generează oportunități de progres și conduce la crearea unei echipe puternice, și la îmbunătățirea performanței prin integrarea tuturor perspectivelor.

În același timp, suntem mândri să fim de câțiva ani, una dintre cele mai preferate bănci de către Generația Z și Millennials, datorită reputației noastre de profesioniști și abilității noastre de a oferi oportunități de dezvoltare și învățare continuă, precum și pentru cultura noastră organizațională puternică. În calitate de bancă cu o istorie bogată și o experiență vastă în industrie, suntem o alegere excelentă pentru toți cei care își doresc să își dezvolte o carieră în domeniul bancar.

Care sunt principalele eforturi pe care Raiffeisen Bank le face pentru a reține angajații?

Irina Kubinschi: Ne mândrim cu faptul că pentru 40% din angajații noștri, Raiffeisen este primul angajator și că avem un număr mare de colegi care ne sunt alături de peste 15-20 de ani.

Pachetul nostru integral de recompensare include beneficii atractive, salarii competitive, zile libere suplimentare pentru diferite ocazii (pentru învățare, de ziua angajatului, etc) opțiuni de asigurare medicală, program de pensii, programe de recunoaștere a performanței, flexibilitate în programul de lucru, mediu de lucru plăcut și echilibrul între viața personală și profesională.

Pe zona de dezvoltare profesională, oferim o gamă largă de programe de formare și dezvoltare profesională, care ajută angajații să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele și să avanseze în carieră, dar și recunoașterea publică a realizărilor lor prin intermediul programului „Career boost”.

Nu în ultimul rând, ne-am făcut o misiune din crearea unui mediu de lucru pozitiv și prietenos, care să încurajeze colaborarea, comunicarea și susținerea unei comunicări deschise și transparente.

Care sunt principalele provocări pe care le întâmpinați în ceea ce privește recrutarea noilor candidați, dar și retenția angajaților?

Irina Kubinschi: Industria bancară este în continuă evoluție și transformare, acestea având ca urmare apariția unor specializări și job-uri noi. Pe măsură ce tehnologia avansează, sectorul nostru se confruntă cu o creștere a cererii pentru specialiști în domenii precum machine learning, AI, UX, data science, data power users, etc.

În plus, există o creștere a cererii pentru experți în conformitate și reglementări, precum și pentru specialiști în dezvoltare de produse, marketing și analize financiare. Aceste noi job-uri au apărut din nevoia de a se adapta la schimbările din piață și la cerințele clienților, precum și din dorința de a inova și de a fi competitiv într-un mediu în continuă schimbare.

Prin dezvoltarea de programe de formare și dezvoltare profesională, crearea unui mediu de lucru pozitiv și oferirea de salarii și beneficii competitive, prin investiția în tehnologie și inovație pentru furnizarea de soluții de banking moderne ne propunem să atragem talente noi, dar și să reținem în organizație toți colegii care contribuie la succesul băncii.

Care sunt principalele beneficii extra-salariale pe care le oferiți?

Irina Kubinschi: Raiffeisen Bank România are o gamă variată de beneficii extra-salariale, de la beneficii financiare până la oportunități de dezvoltare personală, beneficii legate de sănătate și wellness, precum asigurare medicală, servicii de consiliere sau acces la programe de fitness. Chiar ne uităm cu mândrie și aș îndrăzni să spun că avem una dintre cele mai complexe liste de beneficii disponibile, care include peste 40 de beneficii extrem de variate.

Unele provin din ADN-ul nostru, precum asigurarea unei contribuții lunare la pilonul de pensii facultative (pilonul III). Altele sunt mai originale, ca să nu zic chiar unice pe piață, precum programul „Future Raiffeisen”, un program gratuit de testare vocațională adresat copiilor angajaților noștri.

Întreaga paletă de beneficii este împărțită pe 4 piloni de dezvoltare: bunăstare financiară, sănătate & sport, asigurarea unui echilibru între viața profesională și viața personală și, nu în ultimul rând, învățare continuă.

Chiar dacă avem deja peste 40 de beneficii, lista este într-o continuă dezvoltare, în funcție de feedbackul pe care îl primim de la colegii noștri. Analizăm intern, evaluăm și măsurăm constant această listă, pentru a ne asigura că vine în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor colegilor noștri.

Dacă ar fi să alegeți dintre acestea, care sunt top 3 beneficii pe care le are un angajat Raiffeisen Bank România?

Irina Kubinschi: Din lista extinsă de beneficii, conform evaluărilor noastre interne, în top 3 beneficii se situează numeroasele oportunități de dezvoltare profesională, acordarea unui număr semnificativ de zile libere suplimentare pentru diverse ocazii (zile de naștere, zile dedicate dezvoltării personale, etc) și nu în ultimul rând, programul de lucru flexibil, în regim hibrid.

Irina Kubinschi: Ce beneficii extra-salariale au pe lista de priorități noile generații?

Generația Z și Millennials apreciază flexibilitatea programului și opțiunile de lucru la distanță. În egală măsură, sunt importante beneficiile legate de sănătate și wellness. Mă bucură faptul că doresc să învețe și să se dezvolte continuu. Adresăm toate aceste priorități și avem soluții incluse în lista noastră de beneficii: prin platforma noastră de beneficii, orice angajat Raiffeisen Bank are la dispoziție o gamă largă de servicii pe care le poate accesa instant, inclusiv asigurare medicală, servicii de consiliere, abonamente la săli specializate de fitness și multe altele.

În ceea ce privește dezvoltarea abilităților profesionale, pe lângă traininguri oferite gratuit prin platforma noastră internă de learning & development, în pachetul de beneficii am cuprins și 4 zile anual dedicate învățării în ritmul propriu. Nu este obligatoriu să le iei pe toate o dată, ci se pot lua atunci când dorești să urmezi un curs, să te poți concentra 100% pe dezvoltarea ta profesională.

Nu în ultimul rând, tinerii sunt din ce mai interesați de impactul social și de mediu al companiilor, astfel beneficiile precum programul de voluntariat sau politici de responsabilitate socială sunt de asemenea apreciate. Ne bucurăm că putem veni în întâmpinarea lor și cu astfel de programe. Doar în 2023, 178 colegi au ales să facă voluntariat în programele promovate de noi intern și au dedicate acestor activități aproape 600 ore de voluntariat. Pentru a încuraja acest spirit, Raiffeisen Bank oferă 1 zi lucrătoare/ an, divizată până la fracțiuni de 1 oră, pentru activități de voluntariat pe care angajații le pot presta în cadrul proiectelor comunitare.

Un gând pentru cei care ar dori să aplice la Raiffeisen Bank.

Irina Kubinschi: Când ne extindem echipa, căutăm colegi care împărtășesc pasiunea noastră pentru învățare și dezvoltare. Suntem o echipă de profesioniști, care lucrează într-un mediu dinamic, orientat spre învățare continuă. Cel mai recent proiect de învățare adresează instrumentele AI și cum le putem integra în munca de zi cu zi. Așadar, vă invit în echipa noastră, să învățăm zilnic, să ne dezvoltăm și să ne bucurăm de o echipă dinamică.

Articol susținut de Raiffeisen Bank România

Loading

NATIONAL

ALERTĂ – Meteorologii au emis Cod Portocaliu de furtuni fix în zona în care ploile au făcut prăpăd

Publicat

in

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis Cod Portocaliu de furtuni pentru județul Constanța. La finalul lunii august, furtunile au făcut prăpăd pe litoral, mai multe plaje fiind distruse și foarte multe locuințe sau centre comerciale au fost afectate.

Conform meteorologilor se vor înregistra averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Zone vizate din județul Constanta: Eforie, Cobadin, Tuzla, Topraisar, 23 August, Limanu, Chirnogeni, Albești, Ciocârlia, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Costinești, Comana, Mangalia;

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Sony anunţă consola de jocuri PlayStation 5 Pro

Publicat

in

Producătorul japonez Sony a lansat o nouă consolă din seria PlayStation 5, pe care o numeşte Pro datorită plusului de performanţă oferit.

PlayStation 5 Pro are o placă video mai mare, o funcţie avansată de ray tracing şi upscaling realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale. Placa video are cu 67% mai multe unităţi de procesare, iar memoria este mai rapidă cu 28%.

Toate upgrade-urile incluse, spun cei de la Sony, vor face ca PlayStation 5 Pro să ofere o randare a jocurilor cu 45% mai rapidă decât la versiunea anterioară.

În unele jocuri, utilizatorii vor observa îmbunătăţiri ale detaliilor grafice şi o rată mai bună a cadrelor pe secundă, conform producătorului.

O nouă opţiune, numită Game Boost, va îmbunătăţi performanţa pentru 8.500 de jocuri compatibile, dezvoltate iniţial pentru PS4, spune şeful Sony Interactive, Hideaki Nishino.

Prima serie de jocuri pentru noua consolă include titluri precum lan Wake 2, Assassin’s Creed Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West şi Marvel’s Spider-Man 2.

PlayStation 5 Pro va fi disponibilă din 7 noiembrie şi va costa 700 de dolari.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Ce este controversatul ‘Project 2025’: A generat dezbateri aprinse între Donald Trump și Kamala Harris

Publicat

in

Kamala Harris l-a criticat pe Donald Trump pentru implicarea în Proiectul 2025, un document de 922 de pagini cu propuneri politice controversate menite să ghideze următoarea administrație conservatoare.

Trump a negat din nou că ar ști despre Proiectul 2025, în ciuda faptului că acesta a fost redactat de cel puțin două duzini de membri ai administrației sale și de aliați.

Trump neagă că ar fi implicat în ”Proiectul 2025”

„Toată lumea știe că sunt o carte deschisă”, a spus el.

„Nu am nimic de-a face cu Proiectul 2025”, a spus Trump. „Nu l-am citit. Nu vreau să îl citesc, intenţionat. Nu am de gând să îl citesc”, a dat asigurări.

Harris a menționat Proiectul 2025 și criticile aduse planului economic al contracandidatului său de către Școala Wharton de la Universitatea din Pennsylvania – alma mater a lui Trump, pe care acesta o citează frecvent ca dovadă a bonității sale în afaceri.

Kamala Harris insistă asupra ”Proiectului 2025”

Și, cel mai important, Harris a catalogat dosarul său drept un „dezastru”.

„Să vorbim despre ce ne-a lăsat Donald Trump. Donald Trump ne-a lăsat cel mai prost șomaj. Donald Trump ne-a lăsat cea mai gravă epidemie de sănătate publică din ultimul secol. Donald Trump ne-a lăsat cel mai grav atac asupra democrației noastre de la Războiul Civil încoace. Iar ceea ce am făcut noi a fost să curățăm mizeria lui Donald Trump”, a spus ea.

Trump s-a plâns că oamenii nu i-au acordat suficient credit pentru „munca excelentă” pe care administrația sa a făcut-o ca răspuns la pandemie.

„Am făcut o treabă fenomenală cu pandemia”, a spus el, referindu-se la furnizarea de ventilatoare și alte materiale.

Ce este ”Project 2025”

Proiectul conservator Project 2025 stabileşte un plan pentru o potenţială a doua preşedinţie a lui Donald Trump. Documentul de 920 de pagini a fost conceput de think tank-ul conservator Heritage Foundation şi elaborat în mare parte de persoane care au lucrat în administraţia lui Trump. Trump s-a distanţat public de iniţiativă, numind idei nespecificate ale Proiectului 2025 „extrem de grave”.

Propunerile Proiectului 2025 privind politicile de dreapta şi o remodelare radicală a ramurii executive au devenit ţinte frecvente ale criticilor democraţilor.

Kamala Harris şi Donald Trump au participat marţi seara la dezbaterea găzduită de ABC News. Este prima dezbatere între Harris şi Trump. Joe Biden şi Trump s-au confruntat în iunie, dar preşedintele în funcţie a avut o prestaţie atât de slabă, încât a provocat o prăbuşire a numărului de susţinători şi a fost nevoit să se retragă din cursă.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Klaus Iohannis îi decorează astăzi pe sportivii tricolori medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis îi va decora, astăzi, pe sportivii români care au câştigat medalii la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Evenimentul este programat la ora 18.00.

Delegaţia Team Romania va fi condusă la Palatul Cotroceni de către Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi, George Boroi, secretar general al COSR.

La Jocurile Olimpice de la Paris, sportivii români au câştigat trei medalii de aur, patru de argint şi două de bronz.

Au obţinut aurul Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu la canotaj – opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache la canotaj – dublu vasle (2x) şi David Popovici la înot – 200 m liber.

Au urcat pe treapta a doua a podiumului Mihaela Valentina Cambei la haltere – 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj – dublu vasle categorie uşoară (L2x), Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel la canotaj – dublu rame (2-) şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar la canotaj – dublu vasle (2x).

Au câştigat bronzul David Popovici la înot – 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol, aceasta din urmă după un apel la TAS.

La Jocurile Paralimpice, sportivii români au câştigat două medalii: Alexandru Bologa – aur la paa judo şi Camelia Ciripan – bronz la para tenis de masă.

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO Incendiu puternic la Dâmbovița: a fost emis mesaj RO-Alert / Arde o hală pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi

Publicat

in

Incendiu puternic la Dâmbovița în această dimineață: autoritățile au emis mesaj Ro-Alert, informează News.ro.

Pompierii din Dâmboviţa intervin, miercuri dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală din localitatea Butimanu.

Din cauza fumului puternic a fost transmis mesaj RO-Alert.

”În jurul orei 04:14 am fost solicitaţi să intervenim în cazul unui incendiu produs la o hală situată în localitatea Butimanu. Garda de Intervenţie Corneşti intervine cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, Detaşamentul de Pompieri Târgovişte cu o autospecială de stingere şi o autospecială cu hidroperforare, Detaşamentul de Pompieri Titu cu o autospecială de stingere, Detaşamentul de Pompieri Pucioasa cu o autospecială de stingere, iar Garda de Intervenţie Răcari cu un echipaj SMURD”, a transmis, miercuri, ISU Dâmboviţa.

Sursa citată a precizat că, din cauza degajărilor mari de fum, precum şi pentru prevenirea populaţiei, a fost transmis mesaj RO-Alert.

”Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp. Până la acest moment nu au fost identificate victime”, a mai transmis sursa citată.

Pompierii încearcă să localizeze focul şi intervin pentru stingerea acestuia.content-image

Loading

Citeste mai mult

NATIONAL

Întâlnire a Comisiei de apărare din Senat cu reprezentanţi MApN; ar putea fi discutată modificarea legislaţiei privind doborârea dronelor

Publicat

in

Comisia de apărare a Senatului se va reuni, miercuri, de la ora 12,00, într-o şedinţă cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit unor surse parlamentare, printre temele întâlnirii se află analiza modificării legislaţiei prin care s-ar permite militarilor anihilarea dronelor care intră pe teritoriul României.

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, a declarat că a adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să vină la Comisie pentru a discuta despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate.

”În calitate de preşedintă a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, am adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să vină la Comisie şi să discutăm despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate. Ca întotdeauna, avem toată deschiderea pentru îmbunătăţirea legislaţiei care vizează siguranţa naţională. Dacă există un nod gordian, el trebuie urgent dezlegat”, a scris ea marţi pe Facebook.

Preşedintele Senatului, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus, luni, că România trebuie să încheie un protocol cu Ucraina astfel încât dronele ruseşti care pătrund în spaţiul aerian românesc “să poată fi angajate de către sistemele de apărare antiaeriană”.

Loading

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend