NATIONAL
Întâlnire la obiect între Marcel Ciolacu și Michel Barnier. Crește implicare militară și economică franceză în România – surse
Publicat
acum 4 săptămâniin
De
adminPrim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, luni seară, la sediul Guvernului Republicii Franceze, de premierul Michel Barnier. Discuțiile dintre cei doi oficiali au fost foarte aplicate susțin pentru stiripesurse surse participante la discuții.
Accentul a fost pus pe reînnoirea foii de parcurs a parteneriatului strategic cu accent pe partea economică (energie și transporturi) și apărare. Franța este al treilea partener economic al României cu schimburi comerciale de peste 11,5 mld de euro. Și e una dintre țările cu care avem balanța comercială pozitivă – un plus 700 de milioane.
Franța își va crește prezența militară în România – în prezent contingentul francez numără aprox. 800 de militari, iar anul viitor se va organiza împreuna cel mai mare exercițiu militar- Dacian spring. Până atunci partea română s-a angajat să reconstruiască Podul de la Cincu.
Pe partea de energie urmează o aprofundare a relațiilor între Hidroelectrica și EDF.
În ce privește partea de cooperare la nivel european eforturile se vor concentra pe susținerea și protejarea fermierilor.
Francezii s-au arătat interesați de zona de echipamente militare. Franța și-a exprimat interesul să facă transfer de tehnologie militară pe zona de elicoptere și să facă în sfârșit acea fabrica la Ghimbav în baza unor comenzi ferme ale statului român.
Pe zona politică – sprijin total pentru aderarea totală a României la Spațiul Schengen. Există speranțe ca Franța să inițieze discuții bilaterale cu Austria în acest sens astfel ca până la finalul anului să existe o decizie pozitivă.
Premierul Marcel Ciolacu i-a oferit cadou omologului francez un tricou semnat de David Popovici.
Din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe prim-ministru în vizita de lucru pe care o efectuează în Republica Franceză fac parte vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, şi eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreşedintele Parlamentului European, consilier onorific al premierului.
Poate vrei sa citesti
Sărbătorile zilei din 4 decembrie 2024 – Sf. Mare Mc. Varvara; Sf. Cuv. Ioan Damaschin
Fostul premier Florin Cîțu ratează intrarea în Parlament. Lista parlamentarilor PNL
VIDEO Sondaj șoc în Rusia: Cetățenii sprijină folosirea armelor nucleare împotriva Ucrainei
Rectorul SNSPA: ‘Călin Georgescu este un risc de securitate națională’
Un suporter de doar 6 ani a primit interzis pentru a intra pe stadion până la începutul anului viitor / Care este motivul acestei sancțiuni neobișnuite
Un gest obișnuit din casele românilor, umplerea frigiderului cu magneți, poate ascunde un risc medical serios
NATIONAL
Sărbătorile zilei din 4 decembrie 2024 – Sf. Mare Mc. Varvara; Sf. Cuv. Ioan Damaschin
Publicat
acum 45 de minutein
4 decembrie 2024De
adminSărbătorile zilei din 4 decembrie 2024 – Sf. Mare Mc. Varvara; Sf. Cuv. Ioan Damaschin
Ortodoxe
Sf. Mare Mc. Varvara; Sf. Cuv. Ioan Damaschin
Greco-catolice
Sf. m. Varvara; Sf. Ioan Damaschinul
Romano-catolice
Ss. Ioan Damaschin, pr. înv.; Varvara, fc. m.; Fer. Adolf Kolping
Sfânta Mare Muceniţă Varvara este pomenită în calendarul creştin ortodox la 4 decembrie.
Sfânta Varvara a fost fiica unui aristocrat roman, pe nume Dioscor, şi a trăit în timpul împăratului roman Maximian Daia (305-311), în cetatea Iliopoli.
Tatăl său a zidit pentru ea, fiind foarte frumoasă, un loc înalt pe care a ridicat case frumoase în care fiica sa să locuiască şi să nu fie văzută.
În palatul său, Sfânta Varvara, privind spre cer şi luând seama la strălucirea soarelui, la alergarea lunii şi la frumuseţea stelelor, le întreba pe însoţitoarele sale: „Cine le-a făcut pe acestea?”. La fel, căutând şi la frumuseţea de pe pământ, la verdeaţa câmpului, la pomi, la grădini, la munţi şi la ape, întreba: „A cui mână a zidit toate acestea?”.
Aşa Sfânta Varvara a cunoscut singură pe adevăratul Dumnezeu şi a început să-i dispreţuiască pe zei, închipuirile lor considerându-le drept lucruri făcute de mâini omeneşti. Ea căuta adeseori spre cer, ziua şi noaptea, şi din zidiri se sârguia să îl cunoască pe Ziditor.
„Sfânta Varvara, luminată fiind cu botezul, mai mult s-a aprins cu dragostea lui Dumnezeu şi se îndeletnicea în post şi în rugăciuni, ziua şi noaptea, slujind Domnului său, căruia i s-a făcut mireasă”. (Vieţile Sfinţilor)
Tatăl său, când a văzut că Sfânta Varvara rămâne credincioasă acelui Dumnezeu în Treime închinat, Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh, a predat-o autorităţilor romane, care dezlănţuiseră prigoana împotriva creştinilor.
După ce a fost mult chinuită, a fost purtată în batjocura mulţimii prin cetate, găsindu-şi sfârşitul chiar în mâinile tatălui său, care a ucis-o cu sabia. Mergând spre locul de osândă, Sfânta Muceniţă Varvara s-a rugat lui Dumnezeu pentru cei care o vor pomeni-o şi îşi vor aduce aminte de pătimirile sale cele multe şi cumplite, ca ei să nu sufere de boală năpraznică şi moartea neaşteptată să nu-i răpească.
* Sfântul Cuvios Ioan Damaschin s-a născut în Damasc, la începutul celei de-a doua jumătăţi a secolului VII, într-o familie nobilă şi bogată care conducea administraţia fiscală a Siriei.
După capitularea Damascului în faţa arabilor, la 4 septembrie 635, familia Sfântului Ioan a rămas în sfera conducătoare a statului, acum ocupată de către califii arabi.
Sfântul Ioan a avut aşadar parte de o educaţie aleasă pe care a primit-o alături de fratele său adoptiv, Cosma.
În urma morţii tatălui său, Sfântul Ioan a ocupat mai departe dregătoria rezervată familiei sale. După declanşarea prigoanei împotriva creştinilor, care nu mai puteau să ocupe funcţii înalte în stat, Sfântul Ioan a ales să-şi păstreze credinţa sacrificând rangul şi situaţia socială pentru Mântuitorul Hristos.
Şi-a împărţit averea la săraci şi la biserici, a dat libertate robilor săi şi s-a retras împreună cu fratele său la Mănăstirea Sfântului Sava.
Patriarhul Ioan V al Ierusalimului (706-735 sau 745), pentru a-l avea mai aproape, l-a hirotonit preot şi l-a însărcinat să predice în Biserica Învierii din Ierusalim.
Sfântul Ioan Damaschin s-a făcut cunoscut prin marea sa înţelepciune. Este autor de lucrări prin care condamnă iconoclasmul (lupta împotriva icoanelor), susţinut de Leon Isaurul (717-740).
Se ştie că în urma unor intrigi pornite din Constantinopol de către iconoclaşti, Sfântului Ioan Damaschin i-a fost tăiată mâna dreaptă.
„Deci s-a tăiat dreapta lui Ioan; dreapta aceea care făcea puterea celor dreptcredincioşi, pentru Dumnezeu; dreapta aceea care, prin scrisorile sale, mustra pe cei ce ocărăsc pe Domnul şi în loc de a o întinde în cerneala cu care scria, pentru cinstirea sfintelor icoane, s-a udat chiar cu sângele său”. (Vieţile Sfinţilor)
După tăiere, mâna a fost spânzurat-o în târg, în mijlocul cetăţii. Spre seară, slăbind de durere, Sfântul Ioan a cerut mâna sa tăiată să o îngroape.
Cu mâna tăiată, Sfântul Ioan s-a aşezat înaintea icoanei Maicii Domnului, o zestre de mare preţ a familiei sale şi a început a se ruga să fie vindecat.
După rugăciune îndelungată, Sfântul Ioan a adormit şi a avut un vis în care Preasfânta Născătoare de Dumnezeu s-a uitat la el, cu ochi milostivi şi luminoşi, zicând: „Iată mâna ta este sănătoasă”.
Când s-a trezit din somn, Sfântul Ioan a văzut că mâna sa era nevătămată.
În semn de recunoştinţă pentru minunea făcută de Maica Domnului prin icoana sa, Sfântul Ioan Damaschin a lipit pe icoană o mână din argint, o „jertfă” care dă impresia că Maica Domnului are o a treia mână.
Această icoană a Maicii Domnului mai este cunoscută sub numele de Icoana Maicii Domnului „cu trei mâini” sau Icoana Maicii Domnului „Trihirussa”.
Icoana originală se află în Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos.
Sfântul Ioan Damaschin, pe lângă istoria luptei sale împotriva iconoclaştilor, este cunoscut şi ca dogmatist şi imnograf. Este autorul unei scrieri cuprinsă în volumul al IV-lea al „Filocaliei”, intitulată „Cuvânt minunat şi de suflet folositor”. Lucrarea sa rezumă principalele aspecte ale vieţii ascetice.
Sfântul Ioan Damaschin a trecut la cele veşnice la Mănăstirea Sfântul Sava, în anul 749. (surse: Vieţile Sfinţilor – paginiortodoxe.tripod.com; Dogmatica – Introducere; Sf. Ioan Damaschin, Traducere de pr. D. Fecioru, 1993; https://doxologia.ro)
NATIONAL
Fostul premier Florin Cîțu ratează intrarea în Parlament. Lista parlamentarilor PNL
Publicat
acum 56 de minutein
4 decembrie 2024De
adminFlorin Cîțu, fost prim-ministru și fost președinte al PNL, nu va face parte din viitorul Parlament. Acesta a candidat pentru un post de senator în județul Galați.
Cele patru mandate de senator din județul Giurgiu au fost atribuite PSD, AUR, USR și SOS.
Florin Cîțu se adaugă astfel altor nume sonore din PNL care au ratat intrarea în Parlament, cum ar fi Ligia Deca, Daniel Constantin sau Cristina Tăilă.
PNL a obținut 13,2% din voturi la Camera Deputaților și 14,28% la Senat, liberalii urmând să fie reprezentați de 22 de senatori și 50 de deputați în viitorul Parlament.
Lista senatorilor PNL:
- Claudiu Răcuci – Alba
- Glad Varga – Arad
- Coteț Mihai – Argeș
- Fenechiu Daniel – Bacău
- Bolojan Ilie – Bihor
- Bota Gheorghe – Bihor
- Jitaru Ovidiu – Botoșani
- Veștea Mihail – Brașov
- Abrudean Mircea – Cluj
- Coșa Silviu – Constanța
- Nicolae Ciucă – Dolj
- Horga Gabriela – Giurgiu
- Marian Călin – Hunedoara
- Rusu Lucian – Iași
- Pauliuc Nicoleta – Ilfov
- Țâgârlaș Augustin – Maramureș
- Predoiu Cătălin – Prahova
- Neagu Nicolae – Sibiu
- Flutur Gheorghe – Suceava
- Blaga Vasile – Timiș
- Sorin Cîmpeanu – București
- Monica Anisie – București
Lista deputaților PNL:
- Florin Roman – Alba
- Pistru Simona – Arad
- Cadar Olimpiu – Arad
- Alina Gorghiu – Argeș
- Mircea Fechet – Bacău
- Moș Patricia Arina – Bihor
- Țiplea Dumitru – Bihor
- Gal Călin – Bihor
- Robert Sighiartău – Bistrița-Năsăud
- Mititelu Eduard – Botoșani
- Rusu Sebastian – Brașov
- Andronache Gabriel – Brașov
- Alex Popa – Brăila
- Mocanu Adrian – Buzău
- Marcel Vela – Caraș-Severin
- Pandea Ciprian – Călărași
- Moisin Radu – Cluj
- Cîmpean Ovidiu – Cluj
- Huțucă Bogdan – Constanța
- Crușoveanu Marian – Constanța
- Cotinescu Ilie – Dâmbovița
- Ștefan Stoica – Dolj
- Scarlat George – Galați
- Andrei Alexandru – Giurgiu
- Matei Aneta – Giurgiu
- Iordache Ion – Gorj
- Vetuța Stănescu – Hunedoara
- Muraru Alexandru – Iași
- Afloarei Sorin – Iași
- Daniel Gheorghe – Ilfov
- Ionel Bogdan – Maramureș
- Mihai Culeafă – Mehedinți
- Ciprian Dobre – Mureș
- Adrian Ciobanu – Neamț
- Gigel Știrbu – Olt
- Roșca Mircea – Prahova
- Șerban George – Prahova
- Cozma Adrian – Satu Mare
- Lucian Bode – Sălaj
- Raluca Turcan – Sibiu
- Bălan Ioan – Suceava
- Marilen Pirtea – Timiș
- Raul Cozarov – Timiș
- Cristi Buican – Vâlcea
- Ciobotaru Dragoș – Vrancea
- Burduja Sebastian – București
- Baciu Andrei – București
- Stroe Ionuț – București
- Oprea Octavian – București
- Prișcă Răzvan – București
NATIONAL
VIDEO Sondaj șoc în Rusia: Cetățenii sprijină folosirea armelor nucleare împotriva Ucrainei
Publicat
acum o orăin
4 decembrie 2024De
adminNumărul ruşilor care susţin o eventuală folosire a armei nucleare a crescut în ultima jumătate de an, pe măsură ce Moscova îşi intensifică şantajul nuclear, arată un sondaj realizat de către Institutul Levada, un organism nonguvernamental clasat drept ”agent străin” de către autorităţile ruse, relatează Le Figaro.
According to the Levada Center, 39 percent of Russians believe that the use of nuclear weapons during Russia’s war against Ukraine could be justified. pic.twitter.com/H4p8OI5YbV
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) December 2, 2024
Concluziile acestui sondaj au fost prezentate vineri, la 29 noiembrie, într-o conferinţă online, conform news.ro.
Înrgistrarea video este disponibilă pe canalul YouTube ”Ţara şi Lumea”, succesorul canalului Centrului Saharov, o ”platformă de dezbatere democratică”, închis în august 2023 de către justiţia rusă.
Potrivit acestui studiu, procentul ruşilor care se opun folosirii armamentului nuclear împotriva Ucrainei a scăzut de la 52% în iunie 2024, cât era la ultimul sondaj, la 45% în noiembrie.
Invers, numărul persoanelor chestionate care consideră recurgerea la arma nucleară drept justificată a crescut la 39%.
Astfel, 11% dintre persoanele chestionate consideră că este ”întru totul justificată”, iar 28% că este ”mai degrabă justificată”.
Prin comparaţie, persoanele care considerau justificată folosirea armamentului nuclear împotriva Ucrainei reprezentau 34% dintre respondenţi în iunie 2024 şi 29% în aprilie 2023.
Şeful Departamentului de cercetare Socio-Culturală al Levada, Aleksei Levinson, declara în această conferinţă că, ”după bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki, ideea potrivit căreia un asemenea lucru nu trebuie să se mai repete niciodată s-a răspândit în societatea rusă ca o normă de nediscutat şi necontestată”.
S-a format o viziune simplă: ”aşa a acţionat inamicul nostru, purtătorul răului, deci, noi, care suntem de partea binelui, nu putem, nu trebuie şi nu vom face la fel”, declara el.
Însă influenţa tot mai mare în viaţa publică a unor experţi militari care resping ideea potrivit căreia nu va exista un câştigător într-un astfel de război, având în vedere cât de distrugător este, a contribuit la schimbarea mentalităţilor.
Poziţia potrivit căreia este posibil să te aperi împotriva armamentului nuclear s-a răspândit.
Astfel, ideea folosirii acestuia a sfârşit prin ”a nu mai fi de negândit”.
Iar Guvernul şi presa rusă au desfăşurat o propagandă eficientă care, potrivit lui Aleksei Levinson, a ”erodat temerile referitoare la folosirea armei nucleare”.
Prin discursul său, Vladimir Putin agită neîncetat de luni de zile ameninţarea armei atomice împotriva Ucrainei şi Occidentului.
La un summit regional organizat în Kazahstan joi, Vladimir Putin a ameninţat să atace centre de comandament de la Kiev cu racheta balistică hipersonică cu rază intermediară de acţiune de tip Oreşnik.
El a folosit pentru prima oară această rachetă hipersonică ”invizibilă” cu o săptămâna mai devreme, într-un atac împotriva oraşului Dnipro.
Acest proiectil de ultimă generaţie nu era echipat cu focoase nucleare, însă este conceput în acest sens.
Vladimir Putin a ameninţat că nu va ezita să repete aceste tiruri experimentale.
Liderul de la Kremlin a semnat la 19 noiembrie un decret prin care îşi extinde posibilităţile de a recurge la arma nucleară.
El a luat această decizie după ce Statele Unite au autorizat Kievul să atace pe teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune de tip ATACMS.
”Era nevoie să ne adaptăm fundamentele la situaţia actuală”, justifica un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.
Susţinerea generală a puterii ruse pare în continuare masivă.
Ea este de 87% la sfârşitul acestui an, potrivit sondajului Levada.
Ea este cu peste 20 de puncte procentuale mai mare decât în urmă cu trei ani, înaintea Războiului din Ucraina.
????☢️ 39% of Russians believe that Russia’s use of nuclear weapons during the war in Ukraine may be justified, according to a November poll by the Levada Center. pic.twitter.com/XVyDAMJTIc
— Olena Rohoza (@OlenaRohoza) November 30, 2024
NATIONAL
Rectorul SNSPA: ‘Călin Georgescu este un risc de securitate națională’
Publicat
acum o orăin
4 decembrie 2024De
adminRectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a lansat o serie de acuzații grave la adresa candidatului prezidențial Călin Georgescu, calificându-l drept „un risc de securitate națională”. Într-o postare publică pe Facebook, Pricopie a adus în discuție legături externe suspecte, declarații controversate și un profil ideologic care, în opinia sa, pune în pericol parcursul democratic al României.
Legături externe și influențe străine
Potrivit rectorului SNSPA, Georgescu ar beneficia de sprijin din partea unor „puteri străine, statale și non-statale”, detaliu confirmat, spune el, de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). În acest context, Pricopie a menționat implicarea lui Alexander Nix, fostul președinte al Cambridge Analytica, cunoscut pentru operațiunile de manipulare electorală, inclusiv Brexit. Se pare că Nix ar fi călătorit la Izvorani pentru a consilia echipa lui Georgescu, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la transparența campaniei acestuia.
„Declarațiile sale privind «zero costuri» implicate în campania electorală sunt o sfidare a oricărei gândiri logice”, a subliniat Pricopie, atrăgând atenția asupra dimensiunii financiare și logistice necesare unei campanii prezidențiale.
Ideologie controversată și „capitulare în fața Moscovei”
În postarea sa, rectorul SNSPA a criticat în termeni duri pozițiile lui Călin Georgescu față de Rusia, modelul său de dezvoltare socio-economică și promovarea misticismului ca alternativă la știință. Pricopie consideră că astfel de abordări ar împinge România către „faliment” și ar transforma țara într-o „pradă a influențelor străine, cu ancore în est”.
„Suveranismul pe care îl proclamă este, de fapt, o capitulare necondiționată în fața Moscovei”, a adăugat Pricopie, punând sub semnul întrebării viabilitatea viziunii lui Georgescu pentru România.
Apel la unitate și susținerea pentru Elena Lasconi
În ciuda criticilor aduse altor actori politici, precum USR, Pricopie și-a exprimat sprijinul pentru Elena Lasconi în cursa pentru Cotroceni. Acesta a făcut un apel la unitate, adresându-se atât românilor din țară, cât și celor din diaspora, pentru a vota în favoarea „continuării parcursului democratic al țării noastre” la alegerile prezidențiale din 8 decembrie 2024
„Votul meu nu va fi pentru USR-ism, pe care nu-l împărtășesc, mai ales în formele sale necizelate, ci pentru o Românie Liberă, pentru o Românie Euro-Atlantică”, a concluzionat rectorul.
NATIONAL
Un suporter de doar 6 ani a primit interzis pentru a intra pe stadion până la începutul anului viitor / Care este motivul acestei sancțiuni neobișnuite
Publicat
acum 2 orein
4 decembrie 2024De
adminUn suporter al echipei Le Havre, în vârstă de doar 6 ani, a primit interdicţie de a intra pe stadion până la începutul anului viitor pentru că a aruncat pahare de hârtie şi hârtie mototolită din tribune, la meciul cu Reims, din Ligue 1.
Este o sancţiune neobişnuită. Potrivit lequipe.fr, Le Havre a impus recent o interdicţie de stadion unui suporter în vârstă de… 6 ani. Acesta a fost acuzat că a aruncat cu obiecte în teren la jumătatea celei de-a doua reprize a meciului cu Reims, scor 0-3, la începutul lunii noiembrie.
„Proiectilele” în cauză nu erau altceva decât pahare goale de carton şi bile de hârtie, probabil trimise în direcţia unui prieten al copilului Acestea au aterizat la marginea terenului, dincolo de panourile publicitare, dar nu pe suprafaţa de joc, şi nu au lovit pe nimeni.
În orice caz, acest fapt a fost inclus în raportul delegatului. Camerele de supraveghere video au fost apoi utilizate pentru identificarea minorului, care a primit o interdicţie de a merge pe un stadion timp de mai multe luni, la fel ca şi persoana care îl însoţea (care cumpără şi deţine biletele). Părinţii săi au fost notificaţi prin scrisoare cu privire la decizie, pe care, potrivit HAC, nu au contestat-o. Suspendarea acoperă meciurile cu Angers de duminica trecută, precum şi cu Strasbourg (în decembrie) şi Lens (în ianuarie).
Clubul subliniază că regulile stadionului şi ale competiţiei se aplică tuturor, adulţi şi copii deopotrivă, şi că sancţiunea ar fi putut acoperi întregul sezon actual.
„Este un pic dureros, dar suntem obligaţi să luăm măsuri în aceste probleme şi în faţa unui comportament exacerbat. Trebuie să sensibilizăm personalul de sprijin şi să arătăm că stadionul trebuie să rămână un loc de sărbătoare, nu un loc în care să ne descărcăm furia”, au precizat persoane din cadrul clubului Le Havre.
NATIONAL
Un gest obișnuit din casele românilor, umplerea frigiderului cu magneți, poate ascunde un risc medical serios
Publicat
acum 2 orein
4 decembrie 2024De
adminMagneții de frigider, omniprezenți în casele din România, par să fie mai mult decât suveniruri inofensive din vacanțe sau cadouri simpatice. Cercetătorii avertizează că aceștia pot reprezenta un pericol real pentru sănătate, în special pentru persoanele care utilizează dispozitive medicale precum stimulatoare cardiace. Câmpurile magnetice generate de acești mici obiecte decorative ar putea interfera cu funcționarea normală a unor aparate vitale, expunând utilizatorii la unele riscuri serioase.
Rezultatele cercetărilor făcute despre magneții de frigider
Studiile realizate de cercetătorii de la Universitatea din Zurich, Elveția, arată că magneții de frigider pot avea efecte nocive asupra sănătății persoanelor cu stimulatoare cardiace. În special, magneții puternici din neodim-fier-bor, cunoscuți și ca magneți de pământuri rare, pot interfera cu funcționarea normală a dispozitivelor medicale.
Când o persoană cu stimulator cardiac se apropie la mai puțin de 3 centimetri de un astfel de magnet, riscul de a deregla funcționarea stimulatorului crește semnificativ. Această interferență poate duce chiar la un infarct, avertizează specialiștii.
Expunerea prelungită poate cauza daune permanente
Oamenii de știință au efectuat experimente pe 70 de pacienți cu afecțiuni cardiace, dintre care 41 aveau stimulatoare cardiace și 29 defibrilatoare cardioverter implantabile. Magneții din neodim, de dimensiuni mici (aproximativ 8 grame), au provocat interferențe în funcționarea tuturor dispozitivelor atunci când au fost plasați la o distanță de maxim 3 centimetri.
Deși dispozitivele și-au revenit la normal după îndepărtarea magnetului, cercetătorii avertizează că expunerea prelungită poate cauza daune permanente. Un exemplu menționat este purtarea insignei magnetice pentru perioade lungi de timp, ceea ce poate amplifica riscurile.
Magneții, o sursă de risc
Nu doar magneții de frigider reprezintă o sursă de risc. Telefoanele mobile, insignele magnetice și alte dispozitive electronice conțin aceleași tipuri de magneți puternici, din neodim, care pot avea efecte similare asupra dispozitivelor medicale.
Reprezentanții din domeniul medical subliniază că producătorii de astfel de produse ar trebui să informeze mai bine consumatorii despre posibilele riscuri. Totuși, specialiști precum June Davidson, de la Fundația Inimii din Marea Britanie, asigură că pacemakerele moderne sunt concepute să reziste la fluctuațiile magnetice și sunt supuse unor teste riguroase pentru a minimiza astfel de probleme.
În concluzie…
Deși magneții de frigider pot părea inofensivi, este important să înțelegem că anumite tipuri de magneți puternici pot prezenta riscuri reale pentru sănătate, în special pentru cei care depind de dispozitive medicale. Dacă aveți astfel de dispozitive, este recomandat să evitați contactul apropiat cu magneții puternici și să vă informați despre materialele din care sunt realizați. Pentru ceilalți, magneții pot rămâne o metodă creativă și practică de a decora frigiderul, fără griji majore.
Sărbătorile zilei din 4 decembrie 2024 – Sf. Mare Mc. Varvara; Sf. Cuv. Ioan Damaschin
Fostul premier Florin Cîțu ratează intrarea în Parlament. Lista parlamentarilor PNL
VIDEO Sondaj șoc în Rusia: Cetățenii sprijină folosirea armelor nucleare împotriva Ucrainei
Rectorul SNSPA: ‘Călin Georgescu este un risc de securitate națională’
Un suporter de doar 6 ani a primit interzis pentru a intra pe stadion până la începutul anului viitor / Care este motivul acestei sancțiuni neobișnuite
A murit Nicolae Diaconu, fostul primar al orașului Curtea de Argeș
Argeșenii se tem de noul PNL: „E același Boc care ne va tăia iar pensiile și salariile așa cum a mai făcut-o o dată”
Cum se va vota la alegerile parlamentare 2024: 10 întrebări și răspunsuri importante legate de votul de duminică
DE MAXIM INTERES! Amnistia fiscală prelungită pînă pe 19 decembrie – Doar până la această data se mai pot depune cereri de anulare
Trupul neînsuflețit al fostului primar Nicolae Diaconu va fi adus la Curtea de Arges!
VIDEO | Acțiune de salvare extremă a jandarmilor montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș
VIDEO – VIAȚA BATE FILMUL! Tânăr dispărut în urmă cu 9 ani , găsit de jandarmii argeșeni
VIDEO | Un șofer de Audi a plecat cu tot cu pompă după ce și-a alimentat mașina
VIDEO | Percheziții la traficanții de droguri din Argeș – 8 persoane duse la audieri de mascați
VIDEO, ACUM! BLOCAJ TOTAL PE TRANSFĂGĂRĂȘAN – SUTE DE MAȘINI BLOCATE ÎN TRAFIC
PITEȘTI
ARGEȘ – Rezultate finale alegeri Parlamentare în orașele importante – ȘOC LA MIOVENI, PNL dezastru la Pitești – VEZI CLASAMENTE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut în Argeș o...
PSD câștigă alegerile parlamentare în Argeș, PNL suferă o prăbușire lamentabilă – VEZI REZULTATE DETALIATE
În urma centralizării voturilor din peste 99,9% din secțiile de votare, Partidul Social Democrat (PSD) a obținut o victorie concludentă...
O nouă reușită a echipei PSD: 20 de kilometri din Drumul Expres Pitești – Craiova, dați în folosință începând de astăzi!
De astăzi se circulă pe încă 20 de kilometri din Drumul Expres Pitești – Craiova, între Colonești și Albota, un...
Cum se va vota la alegerile parlamentare 2024: 10 întrebări și răspunsuri importante legate de votul de duminică
În acest weekend, de Ziua Națională a României, vor avea loc alegerile parlamentare. Alegătorii trebuie să se asigure că au...
Curtea de Argeș
Mănăstirea Curtea de Argeș va fi restaurată din temelii cu fonduri europene
Veste îmbucurătoare pentru iubitorii de istorie și cultură românească: Mănăstirea Curtea de Argeș, un simbol emblematic al patrimoniului național, va...
Trupul neînsuflețit al fostului primar Nicolae Diaconu va fi adus la Curtea de Arges!
Veste tristă la Curtea de Argeș! Astăzi, 2 decembrie 2024 , trupul neînsuflețit al domnului Nicolae Diaconu , fost primar...
A murit Nicolae Diaconu, fostul primar al orașului Curtea de Argeș
Veste tristă la Curtea de Argeș! Nicolae Diaconu, fostul primar al orașului Curtea de Argeș a încetat din viață cu...
DE MAXIM INTERES! Amnistia fiscală prelungită pînă pe 19 decembrie – Doar până la această data se mai pot depune cereri de anulare
Termenul-limită pentru plata principalului de către datornici și pentru depunerea cererii de anulare a accesoriilor, în cadrul noii amnistii fiscale...
Agitație la Corbi: Fostul primar Virgil Baciu cere sprijinul cetățenilor cu privire la un proiect controversat inițiat de actualul primar
Comuna Corbi din județul Argeș revine în centrul atenției după ce Virgil Baciu, fostul primar și actual consilier local PNL,...
Mioveni
VIDEO | Incendiu de proporții în Argeș – 3 case mistuite de flăcări
Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineată în comuna Stâlpeni, satul Rădești la trei locuinte vecine. Dată fiin amploarea...
Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Consolidăm și extindem cooperarea bilaterală cu Franța pe probleme de muncă și securitate socială ca parte a parteneriatului strategic
O delegație guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Franța și a avut o întrevedere...
Polițist din Argeș găsit de ANI cu avere nejustificată – Agentul Gabriel Tufă Mihalcea este ginerele fostului vice din Ștefănești
Agenţia Naţională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul...
VIDEO | Accidente nocturne in Argeș cu mașini proptite: una în pom, alta într-o casă
Pa parcursul nopții, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cazul a două accidente rutiere, după cum urmează: Două...
Câmpulung
Șoc la Câmpulung! PSD câștigă în orașul Elenei Lasconi, PNL sub 10%
Partidul Social Democrat (PSD) a ieșit învingător în alegerile parlamentare desfășurate duminică, obținând un rezultat surprinzător în orașul Câmpulung, unde...
ALERTĂ COD ROȘU ÎN ARGEȘ – NINSORI ȘI VISCOL PUTERNIC ÎN ZONA MONTANĂ
Meteorologii de la ANM au emis o avertizare de tip cod roșu de viscol puternic și ninsoare în zona de...
ARGEȘ | A vrut să se sinucidă și să-și dea foc la casă – POLIȚIȘTII L-AU SALVAT
În noaptea de 18 spre 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național...
În Trend
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO ACUM! Grav accident la Curtea de Argeș – Tânără de 23 ani dusă la spital
- ACTUALacum o săptămână
Agitație la Corbi: Fostul primar Virgil Baciu cere sprijinul cetățenilor cu privire la un proiect controversat inițiat de actualul primar
- ACTUALacum 2 săptămâni
Case de vânzare, închiriate cu mii de euro de Crăciun și Revelion: Boom-ul IMMO TURISM în Argeș, un concept unic marca Klanar Imobiliare
- ACTUALacum 2 săptămâni
Femeie de 33 ani din Valea Danului, dispărută!
- ACTUALacum 2 săptămâni
Mașină a Poliției Curtea de Argeș implicată în accident pe strada 1 Mai
- ACTUALacum 2 săptămâni
VIDEO | Incendiu de proporții în Argeș – 3 case mistuite de flăcări
- ACTUALacum o săptămână
E jale la Albeștii de Argeș! Călin Georgescu a câștigat detașat, Ciucă pe locul 4 – VEZI REZULTATE COMPLETE
- ACTUALacum 2 săptămâni
Argeșul sub alertă maximă de COD ROȘU de VISCOL și NINSORI – Prefectul de Argeș: „Îi rog pe argeșeni să evite să plece la drum”