Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

InfoCons a deschis porțile Centrului de Resurse Sociale destinat proiectelor educaţionale, culturale şi Hub Social

Publicat

in

InfoCons a înfiinţat Centrul de Resurse Sociale destinat proiectelor educaţionale, culturale şi Hub Social, susţin reprezentanţii organizaţiei de protecţie a consumatorilor, care speră ca până în anul 2022 să fie peste 50 de unităţi înrolate în cadrul acestui centru

Potrivit unui comunicat remis, Centrul de Resurse Sociale a fost înfiinţat pentru sprijinirea dezvoltării intercomunicării societăţii civile cu patronatele, sindicatele, autorităţile publice şi agenţii economici, cu implicare în programe pe unele domenii precum: protecţia consumatorilor, mediu, sănătate, cultură, financiar bancar, financiar nebancar – pensii private, energie (gaze naturale şi energie electrică), protecţia persoanelor cu dizabilităţi, alimentaţie sănătoasă, telecomunicaţii, transport, auto, turism, utilităţi publice, etc.

În cadrul Campaniilor InfoCons “o9atitudine!”, InfoCons invită pe această cale partenerii sociali să se alăture Proiectului iniţiat de InfoCons, parteneri din domeniul organizaţiilor neguvernamentale, sindicate, patronate, autorităţi publice, agenţi economici cu activitate în domeniile menţionate în vederea dezvoltării şi consolidării dialogului.

Inaugurarea Centrului va avea loc în data de 15 martie 2022 cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, prilej cu care va începe o nouă etapă pentru societatea civilă din punct de vedere al facilitării dialogului cu celelalte entităţi.

Centrul este situat în Bucureşti, sectorul 2 în zona centrală, accesibilă atât din punct de vedere al transportului cu mijloacele publice de transport, cât şi auto.

“Pentru a putea depăşi aceste provocări în domeniul social, InfoCons a înfiinţat InfoCons Hub, în cadrul căruia a fost creat cadrul instituţional pentru dialog cu firmele/organizaţiile/instituţiile ce dezvoltă proiecte sociale, sprijinind astfel dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piaţă, mentinând în acelaşi timp încrederea şi un nivel de protecţie adecvat consumatorilor”, se mai spune în comunicat.

Prin urmare, InfoCons Hub pune bazele dezvoltării unei modalităţi de comunicare şi colaborare eficientă, prin care atât autoritatea, cât şi partenerii sociali şi/sau alte entităţi interesate să înţeleagă mai bine oportunităţile şi riscurile generate, astfel încât soluţiile optime să fie transpuse în practică mai uşor.

Totodată, potrivit organizaţiei de protecţie a consumatorilor, InfoCons Hub înseamnă şi noi oportunităţi pentru consumatori, pentru entităţi, dar şi pentru autorităţi. Prin urmare, este important ca toate părţile implicate să se concentreze asupra oportunităţilor şi beneficiilor generate de inovaţii, dar şi asupra riscurilor ce pot apărea şi a soluţiilor de prevenire sau de atenuare a acestora.

“Un astfel de Centru de Resurse Sociale va ajuta atât societatea civilă din România cât şi implementarea Proiectelor culturale şi educaţionale fiind un spaţiu unde pot fi organizate întâlniri, expoziţii, dezbateri, alte tipuri de evenimente culturale şi

educaţionale. InfoCons vine în sprijinul tuturor entităţilor din România prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu comun unde accesul la intercomunicare va fi mult mai facil şi accesibil tuturor părţilor interesate.”, se mai spune în comunicat, informează Agerpres.

NATIONAL

Boston Celtics, liderul Conferinţei Est din NBA, obţinut o nouă victorie, în deplasare cu New York Knicks

Publicat

in

Echipa Boston Celtics, liderul Conferinţei Est în Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), a obţinut sâmbătă seara o nouă victorie, 116-102, în deplasare cu New York Knicks, conform Agerpres.

Boston Celtics este echipa cu cel mai bun bilanţ actual în NBA, având 44 de victorii şi 12 înfrângeri.

Rezultate de sâmbătă:
Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 101-86
Detroit Pistons – Orlando Magic 109-112
New York Knicks – Boston Celtics 102-116

În Conferinţa Est, lider este Boston Celtics, urmată de Cleveland Cavaliers şi Milwaukee Bucks, în timp ce în Conferinţa Vest conduce Minnesota Timberwolves, urmată de Oklahoma City Thunder şi Los Angeles Clippers.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mișcare-sirpriză: Fundația Bill Gates renunță la acțiunile Apple, Meta, Google, Amazon și alte companii

Publicat

in

În al patrulea trimestru al anului 2023, Bill & Melinda Gates Foundation Trust s-a debarasat de participațiile pe care le deținea la mai multe companii mari, printre care Apple, Meta, Alphabet, proprietarul Google, Amazon și Nvidia.

Acest lucru a fost dezvăluit în dosarul 13F al Berkshire depus la SEC (Securities and Exchange Commission), care este obligatoriu pentru toți investitorii care gestionează fonduri de peste 100 de milioane de dolari, notează Daily Investor.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și fosta sa soție, Melinda Gates, au înființat în anul 2000 Fundația Bill & Melinda Gates.

În 2006, administratorii fundației au stabilit o structură cu două entități care a separat activitatea de program de investiția activelor fundației.

Cele două entități sunt Fundația Bill & Melinda Gates, care distribuie banii către beneficiari, și Fundația Bill & Melinda Gates Trust, care gestionează activele din dotare și finanțează fundația.

Bill and Melinda Gates Foundation Trust deține în prezent acțiuni la 24 de entități.

Berkshire Hathaway, deținută de Warren Buffett, a fost cea mai importantă participație a trustului din 2007, dar a coborât pe locul al doilea în trimestrul 4 din 2022.

Fundația a continuat să își reducă participația în companie pe parcursul anului 2023, iar Berkshire reprezintă acum 16,8% din portofoliul său.

În T4 2023, fundația și-a redus participația la Microsoft și Deere & Co.

De asemenea, fundația a cumpărat 124.333 de acțiuni la Veralto Corp, o companie de tehnologie înființată în 2022.

De asemenea, și-a vândut participația la aproximativ 50 de companii, inclusiv Morgan Stanley, Johnson & Johnson, Unilever, Home Depot, Goldman Sachs și Nvidia.

În ciuda faptului că s-a debarasat de multe companii mari din domeniul tehnologiei, gigantul tehnologic Microsoft rămâne cea mai importantă participație a fundației, reprezentând 33,98% din portofoliu.

Portofoliul Fundației Bill & Melinda Gates

Tabelul de mai jos prezintă portofoliul de acțiuni al Fundației Bill & Melinda Gates la 31 decembrie 2023.

content-image

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend