Conecteaza-te cu noi

Pitesti

ZVONUL SĂPTĂMÂNII – Iani Popa l-a vizitat pe Nicolescu la puşcărie !?!

Avatar

Publicat

in

Nu mai reprezintă pentru nimeni o noutate vechea prietenie ce îi leagă pe fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu şi liderul liberalilor argeşeni, senatorul Iani Popa. Sunt mulţi aceia care chiar susţin ca parlamentarul argeşean l-ar fi avut ca model în politica pe Nicolescu sau chiar că ar fi şi făcut diverse afaceri împreună. În ciuda acestor speculaţii, de-a lungul timpului niciunul dintre cei doi nu au confirmat răspicat că îi leagă o prietenie veche bazată pe anumite interese si doar au confirmat anumite relatii din vremuri de mult apuse. Zilele tzrecute însă, prin Piteşti a început să circule un zvon care i-a lăsat mască si pe cei mai sceptici analişti ai relatiilor dintre cei doi. Se vorbeşte că Iani Popa, la ceas de seară, l-ar fi vizitat pe Constantin Nicolescu la puşcărie. Apropiaţi ai lui Nicolescu au confirmat zvonul care, să recunoaştem, în actualul context, ţine de domeniul fantasticului. Sunt însă liberali cu ştate

Legăturile de prietenie dintre cei doi sunt cunoscute de mult timp, ba mai mult, s-a speculat permanent că Iani Popa îl are ca model în politică pe Constantin Nicolescu. Chiar şi instantaneul acesta pare a demonstra acest lucru....

Legăturile de prietenie dintre cei doi sunt cunoscute de mult timp, ba mai mult, s-a speculat permanent că Iani Popa îl are ca model în politică pe Constantin Nicolescu. Chiar şi instantaneul acesta pare a demonstra acest lucru….

vechi care spun ca ar fi ceva normal ca Iani Popa sa-şi viziteze prietenul aflat în spatele gratiilor şi că asta nu ţine de interese sau afinităţi politice. Pînă la încghiderea ediţiei, senatorul Iani Popa nu a putut fi contacatat pentru a exprima o poziţie referitoare la aceste zvon.

Publicitate

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

S-A DECIS: Elevii vor primi 500 lei pe an pentru rechizite și haine – VEZI CONDIȚIILE

Avatar

Publicat

in

De

Elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi tichete în valoare de 500 de lei, ca să-și cumpere rechizite și haine, se arată într-o ordonanță de urgență a Guvernului care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Potrivit OUG nr. 133/2020, tichetele sociale se vor acorda pentru un an școlar, acelor elevi care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică, 1.115 lei).

Publicitate

Procedura specifică de distribuire a acestor tichete se va stabili prin ordin de ministru, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a OUG nr. 133/2020. Având în vedere că ordonanța a intrat astăzi în vigoare, procedura ar trebui stabilită până cel târziu la data de 11 octombrie 2020.

Tichetele vor fi emise pe suport electronic, astfel că vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru plata rechizitelor și hainelor. Aceste tichete sub formă de card se vor acorda pe baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi folosită decât pentru achiziționarea de rechizite și haine, fără a putea fi preschimbată în numerar. 

După cum scrie în expunerea de motive a proiectului de OUG, o asfel de măsură este necesară mai ales în contextul crizei pe care a generat-o epidemia de coronavirus, pentru că una dintre cele mai afectate categorii este cea a copiilor dezavantajați din învățământul de stat, luând în considerare abandonul școlar ridicat provocat de închiderea școlilor și lipsa accesului la învățământul online.

Suma de bani de pe tichetul social aferentă unui an școlar va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului.

De asemenea, tichetele pentru achiziționarea rechizitelor și hainelor vor putea fi folosite numai în anumite magazine din raza localității de domiciliu al fiecărui titular de tichet. Această listă va fi primită de către fiecare persoană, odată cu emiterea tichetului.

Reamintim că anul școlar 2020-2021 este programat să înceapă la data de 14 septembrie 2020, însă rămâne de văzut în ce condiții se vor întoarce copiii la școală, în contextul epidemiei de coronavirus. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! Vilă în flăcări, în Argeș – Proprietarul cu arsuri grave

Avatar

Publicat

in

De

In urmă cu puțin timp, un incendiu a izbucnit la o casă cu etaj în localitatea Moșoaia, sat Smeura.
Intervin 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD. Potrivit primelor informatii exista si o victima, proprietarul casei care ar fi incercat sa stinga flacarile. Bărbatul are arsuri de gradul 1 pe aproximativ 60 % din corpului, acesta este posibil să fi încercat să intervină pentru stingerea incendiului. Barbatul este conștient, a primit îngrijiri medicale și este transportat la spital.

Revenim cu detalii…

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend