Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Zoo Târgu Mureş ar putea fi prima din ţară primită ca membru al Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice

Publicat

in

Grădina Zoologică din Târgu Mureş ar putea fi prima din România admisă ca membru cu drepturi depline în cadrul Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, fapt ce îi va conferi o serie de avantaje, susţine noul director al rezervaţiei mureşene, Szánthó János, potrivit Agerpres.

“Zoo Târgu Mureş a început demersurile, acum 6 ani, pentru a deveni membru cu drepturi depline al Asociaţiei Europene, dar nu a fost o prioritate, deşi admiterea are numeroase avantaje (…) Avem amplasamente enorme, nici grădinile din Vest nu au amplasamente aşa de mari. Avem foarte multe probleme de deservire, de întreţinere. Dar cine ajunge să fie membru deplin, este favorizat, are acces la informaţii, face schimb de animale gratuit”, a declarat presei, luni, Szánthó János.
Szánthó János a fost mentor al Grădinii Zoologice din Târgu Mureş din partea Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, a fost conducătorul programului de urs polar din Europa şi în comisia de asistenţă tehnică pentru pinguin şi a lucrat peste 30 de ani în străinătate.

Citește și: Apelurile din dosarul Udrea-Băsescu puse în STAND BY de pandemie…

Primarul din Târg Mureş, Soos Zoltan, a arătat că noul director al Grădinii Zoologice din oraş, Szánthó János, a fost, timp de 17 ani, curator şi director adjunct al Grădinii Zoologice din Nyíregyháza (Ungaria) apoi curator şef al Grădinii Zoologice Artis din Amsterdam.

Pe lângă aceasta, este coordonatorul mai multor programe din cadrul Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor, precum şi director al Programului European pentru ursul polar, fiind cel care a mijlocit aducerea la Zoo Târgu Mureş a elefantului şi a girafei.

Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice numără peste 400 de membri, singurele demersuri din România pentru admiterea ca membri cu drepturi depline fiind făcute de grădinile zoologice din Târgu Mureş şi Braşov.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a fost înfiinţată în urmă cu aproape 60 de ani, deţine 700 de animale din 100 de specii, are peste 30 de salariaţi şi se întinde pe o suprafaţă de 40 de hectare de pădure.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

​Patronii de restaurante cer Guvernului să prelungească funcționarea localurilor în București

Publicat

in

De

Patronii de restaurante membri ai organuzației HORA solicită, „de urgență”, Guvernului Ciucă, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și prefectului Capitalei, Georgiana Văcaru, să permită prelungirea funcționării localurilor din București în luna decembrie, considerată „cea mai bună lună” pentru sectorul HoReCa, „o gură de aer pentru industria cea mai încercată și afectată financiar”.

Citește mai departe și comentează pe StartupCafe.ro…

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Un deputat din Letonia a fost arestat după ce a pornit o campanie anti-vaccinare. Momentul în care e ridicat de poliție dintr-o benzinărie

Publicat

in

De

Un membru al parlamentului leton, Aldis Gobzems, care s-a remarcat în ultima vreme prin manifestaţiile organizate împotriva vaccinării anti-COVID-19, a fost arestat luni după ce şi-a pus în practică intenţia de a începe o astfel de campanie de protest la nivel naţional, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Gobzems îşi propusese să parcurgă Letonia într-un autobuz de propagandă anti-vaccinistă cu mesaje care să îndemne la interzicerea oricărei vaccinări obligatorii, dar şi cu mesaje împotriva premierului Krisjanis Karins şi preşedintelui Egils Levits.

Deputatul a fost reţinut luni de poliţie la o benzinărie în oraşul Tukums. Imagini distribuite pe reţelele de socializare îl arată cum este urcat încătuşat într-o dubă a poliţiei, în timp ce un mic grup de susţinători ai săi protestează.

El fusese deja exclus de la lucrările parlamentului după ce a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare.

Printre acţiunile sale cele mai controversate s-a evidenţiat publicarea pe reţelele de socializare a unei fotografii proprii cu Steaua lui David pe care numeroşi evrei au fost forţaţi de nazişti să o poarte în timpul Holocaustului. Aldis Gobzems a dorit astfel să protesteze împotriva certificatului de vaccinare, obligatoriu în Letonia pentru accesul în marile centre comerciale, în cinematografe, teatre sau la evenimente publice.

Deputatul leton a convocat până în prezent mai multe manifestaţii anti-vaccinare, la unele participând mii de persoane, într-o ţară ce numără mai puţin de două milioane de locuitori. Următoarea manifestaţie pe care o planificase era programată pe 13 decembrie, pentru aceasta el îndemnându-şi simpatizanţii să ridice o tabără în apropierea palatului prezidenţial din capitala Riga.

Aldis Gobzems, de profesie avocat, a căpătat notorietate după ce a reprezentat la proces familiile victimelor prăbuşirii plafonului unui supermarket în noiembrie 2013, accident soldat cu 54 de morţi.

El a intrat în 2018 în partidul conservator KPV, creat în 2016 şi care o perioadă a susţinut guvernul, dar care în final s-a destrămat din cauza unor conflicte interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend