Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Zlatan Ibrahimovic, la 40 de ani: ‘Sper să rămân la Milan pe viață’

Publicat

in

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic a afirmat duminică seara că i-ar plăcea să rămână la Milan „pe viață” și a glumit spunând că va ajunge să joace cu a treia generație a familiei Maldini. Suedezul a fost invitat la emisiunea „Che Tempo Che Fa”, de la postul Rai Tre, pentru a discuta despre cartea sa, „Adrenalina”.

El a împlinit recent 40 de ani, vârstă la care încă marchează goluri pentru Rossoneri, contractul său cu aceștia urmând să expire la sfârșitul acestui sezon. „Vreau să joc cât mai mult timp posibil și, atâta timp cât voi avea acea adrenalină, voi continua”, a spus Ibrahimovic. „Haideți să punem presiune pe Milan aici pentru a-mi prelungi contractul și sper să rămân la Milan pe viață. Încă mai am obiective pe care le pot atinge și vreau să câștig încă un Scudetto”, a mai spus foarte decis suedezul.

Atacantul a fost întrebat dacă se teme de ceea ce l-ar putea aștepta atunci când își va agăța în sfârșit ghetele în cui. „Nu știu ce se va întâmpla după fotbal, așa că mi-e puțin teamă să mă opresc. Vom vedea, dar vreau să continui să joc pentru a nu avea regrete.”

Milan este în prezent pe primul loc în Serie A, cu un punct peste Inter și două peste Napoli, astfel că lupta pentru titlu este deschisă.

Ibrahimovic este unul dintre puținii jucători care a joace pe același teren cu două generații ale aceleiași familii, Paolo Maldini findu-i adversar, iar acum fiul, Daniel, îi este coechipier. „Este minunat, vom vedea dacă adrenalina continuă și dacă voi putea juca și cu fiul lui Daniel!”, a râs jucătorul de 40 de ani.

Zlatan a mai dezvăluit că, dacă va fi nevoie, poate să ocupe și locul între buturi, la Rossoneri.

„Am fost portar la una dintre echipele mele, pentru că nu eram mulțumit de cel pe care îl aveam, așa că i-am spus să dea la o parte, îi preiau eu postul. Adrenalina mă menține la acest nivel, este cheia tuturor lucrurilor. Înainte eram mai rock and roll, mai axat pe frumos, dar acum sunt mai matur. Am fost foarte activ în copilărie, iar părinții mei nu au putut niciodată să mă țină sub control. Mă trezesc în fiecare dimineață cu dureri, dar încă am obiective în minte. Trebuie să te obișnuiești cu asta și să transformi această suferință în energie pozitivă.”

Ibrahimovic este tată și a dezvăluit că fiul său, Vincent, are un model foarte special. „Îl iubește pe Rino Gattuso și are aceeași mentalitate, pentru că atunci când face ceva, o face la 200%.”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

FOTO – Lovitură usturătoare pentru talibanii pakistanezi: un lideri de rang înalt a fost ucis; cine a fost Abdul Wali

Publicat

in

De

Un lider de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit unor surse citate de CNN, relatează Mediafax.

Un lider fondator de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis duminică seara într-un atac țintit, potrivit unor surse din cadrul conducerii grupării.

Talibanii pakistanezi, cunoscuți sub numele de Tehreek-e-Taliban (TTP), formează o organizație care operează atât în Afganistan, cât și în Pakistan.

Surse din cadrul TTP au declarat pentru CNN că liderul senior Abdul Wali, cunoscut și sub numele de Omar Khalid Khorasani, a fost ucis împreună cu alți doi șefi TTP într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Decesele au avut loc în provincia afgană Paktika, care se învecinează cu Pakistanul.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Wali a fost liderul unei facțiuni militante afiliate TTP, cunoscută sub numele de Jamaat ul-Ahrar (JuA). Sub conducerea lui Wali, JuA a fost una dintre rețelele cele mai active din punct de vedere operațional în provincia Punjab și a revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri pe tot teritoriul Pakistanului, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

JuA a revendicat responsabilitatea pentru unele dintre cele mai mari atacuri teroriste din Pakistan, inclusiv pentru explozia din Duminica Paștelui din 2016, care a ucis cel puțin 74 de persoane și a rănit alte 362 într-un parc din orașul Lahore.

Foto: Abdul Wali, unul dintre cei mai influenți lideri talibani.

content-image

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Penurie de păcură și motorină în Germania, Elveția și Austria. OMV apelează la transportul pe Dunăre

Publicat

in

De

Sudul Germaniei, Austria și Elveția se confruntă cu o penurie de păcură și motorină, închiderea mai multor rafinării din regiune coincizând cu o reducere a cotelor apelor Rinului, care este pe cale să se închidă din punct de vedere al traficului comercial. OMV, principalul acționar al Petrom, care deține o rafinărie aflată în revizie în Germania și alta în Austria care funcționează la o capacitate de doar 20%, a stopat livrările de păcură și motorină către clienți până la mijlocul lunii august și a luat măsuri pentru suplimentarea transportului de astfel de produse pe Dunăre.

Întrebat de Profit.ro dacă Petrom a exportat recent carburanți în Austria, șeful diviziei Downstream Oil a companiei autohtone, Radu Căprău, a răspuns afirmativ, însă a precizat că nu motorină (România fiind importator net de diesel), ci produse semi-finite și benzină.

„Au existat fluxuri de produse semi-finite, pe care le-am exportat care colegii noștri din Schwechat (rafinăria de lângă Viena, cu o capacitate de rafinare anuală de 10 milioane tone, de 2,5 ori peste cea a Petrobrazi și care în prezent funcționează la 20% din capacitate, ca urmare a unui “incident mecanic” – n.r.) pentru că există anumite instalații care în continuare pot funcționa. Cu alte cuvinte, am exportat anumite semiproduse care au fost procesate și într-o mică parte și produse finite, în special benzină, care pentru noi reprezintă un produs pe care de obicei îl exportăm în zona Mării Negre. Nu am mai exportat benzina respectivă în Marea Neagră, ci în Austria”, a afirmat Căprău.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend