Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ziua mamei 2019! Proiecte care vizează mamele și drepturile acestora în România

Publicat

in

Ziua Internaţională a Mamei se sărbătoreşte anual, în prima duminică a lunii mai. În România, Ziua Mamei a devenit sărbătoare oficială în 2010, iar anul acesta, mamele vor fi celebrate pe data de 5 mai. Cu această ocazie, vă prezentăm o sinteză a celor mai importante proiecte care vizează mamele şi drepturile acestora în România.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Anunț important de la Ministerul Muncii: Contracte de muncă suspendate pentru jumătate de milion de români

Publicat

in

De

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va transmite, zilnic, datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic), înregistrate la Inspecția Muncii, cu precizarea principalelor domenii de activitate în care se evidențiază modificări importante privind numărul de contracte individuale de muncă suspendate/încetate.

Data 30.03.2020
Contracte individuale de muncă suspendate 498.778 din care:

·         130.442 – industria prelucătoare

·         90.356 –  hoteluri și restaurant

·         81.695 – comerț cu ridicata și cu amănuntul

Contracte individuale de muncă încetate 111.340 din care:

·         22.121 – Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

·         19.612 – Industria prelucrătoare

·         14.072 – Construcții

MMPS face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Reamintim că  Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă/Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Vezi și

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘încă nu am depășit penuria de echipamente medicale, măști, combinezoane, mănuși, necesare personalului medical’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că „încă nu am depăşit penuria” de echipamente medicale, măşti, combinezoane, mănuşi, necesare personalului medical pentru lupta împotriva coronavirusului, adăugând că Guvernul a intervenit politic şi diplomatic în mai multe ţări pentru achiziţionarea acestor produse.

„În 4 februarie, când încă nu aveam niciun caz de cetăţean român infectat, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am alocat sumele de bani necesare şi am mandatat în conformitate cu legea Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate să efectueze procedurile da achiziţie legale pentru asigurarea acestor stocuri.

Din păcate, momentul în care am demarat această procedură a fost un moment în care pe piaţa internaţională cererea a crescut exploziv, iar producătorii au avut o capacitate de producţie mult sub nivelul cererii. Mai mult decât atât, foarte multe ţări au impus restricţii în ceea ce priveşte exportul de astfel de materiale.

Foarte puţine dintre înţelegerile care au fost făcute, dintre contractele-cadru care au fost semnate, au fost urmate de contracte subsecvente care să fie onorate în conformitate cu calendarul. A trebuit să intervenim politic, diplomatic, la cele mai înalte nivele, în foarte multe ţări, pentru a obţine asigurarea acestor stocuri. (…) Încă nu am depăşit penuria”, a spus Orban la Realitatea Plus.

El a menţionat că Guvernul a întâmpinat dificultăţi şi în privinţa transportului acestor materiale.

„Avem contracte semnate şi suntem optimişti în ceea ce priveşte derularea contractelor pe care le-am semnat, pe de altă parte, obiectivul pe care ni l-am asumat şi care a fost prezent astăzi la discuţia la care ne-a convocat preşedintele României este foarte clar, să încercăm să introducem în producţie în România cât mai multe dintre astfel de produse care ne sunt necesare”, a declarat premierul.

Orban a afirmat că toate cantităţile de echipamente care ajung în ţară sunt transmise cu celeritate către medici, personalul medical sau nemedical, către toţi cei implicaţi în bătălia din prima linie contra coronavirusului, conform Agerpres.ro

Vezi și:

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend