Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI, SĂRBĂTORITĂ ȘI LA CURTEA DE ARGEȘ

Publicat

in

Sâmbătă, 5 iunie 2021, a fost sărbătorită și în Argeș Ziua Învățătorului. Astfel, pe scena improvizată din fața Centrului de Cultură și Arte din orașul regal, sub genericul ,,Îți cântăm cu drag, iubite dascăl !” , a avut loc un spectacol la care participarea a fost una extrem de numeroasă.

Au participat la desfășurarea activității: elevi, studenți, copii instituționalizați, profesori, artiști consacrați, din mai multe unități școlare, facultăți și instituții partenere. Aceștia sunt: prof. Valentina Rădoi, psih. Creola Stanciu, ,economist Mihaela Costache, economist Daniela Bărbuceanu (artiști profesioniști Argeș), Ansamblul de dansatori “Doruri de câmpie”-Căminul Cultural Hârsesti –Argeș,director prof.Costache Loredana,primar MoloiuIon , Marioara Man- Gheorghe, (artist profesionist Clinceni Ilfov), prof. Nanu Emilia ( Emilia Drăgotoiu Nanu- Tj. Jiu , Gorj), actorul Irimia Marian Guzik Moreni. Elevii din programul artistic sunt următorii: Vorovenci Anastasia , Gancea David , Hoaghea Daria, Şc. de Muzică Câmpulung, Baltag Diaconu Ana Maria, Ninu Daria Maria,Voicilă Elisa, Suruianu Teodor Mihai , Şc. Gimn. „Mircea cel Bătrân” Curtea de Argeş și alți elevi coordonați de prof. Matei Constantin, Ducu Ștefan, Șc. Gimn. „ Carol I” Curtea de Argeș, Cosmescu Dalia Elena, C.N.Ped. „ Carol I” Câmpulung, elevă Barbu Georgiana ( pictură) Seminarul Teologic Ortodox „ Neagoe Vodă Basarab”, Toroipan Ștefania, Școala de Muzică și Teatru „ Sound Music Art” Pitești.

Din alte județe vor participa elevii: Gheorghe Ana- Maria Denisa, Şc. Gimn. 131, Bucureşti, Doboş Raluca București, iar Clubul Copiilor Moreni va fi prezent a 50-a oară în 4 ani de colaborare prin elevii: Onel Florina , Onel Daniela, Moraru Flavius, coordonator prof. Daniela Călineț Petre președinta Asociației Școala “Art Canto Morena” Dâmbovița. De la Asociația „ Cântec de pe Jiu”, vor fi prezenți elevii : Copaci Eusebiu Leonard, Cargulea Larisa Daniela, sub coordonarea doamnei profesor Nanu Emilia, elevă Ștefan Daria Șc.Gimn. Nr.13 Râmnicu Vâlcea.

Intervențiile teoretice și prezentarea programului vor fi realizate de psiholog Creola Stanciu Pitești și elevă Cosmescu Dalia Elena – C.N.Ped. „ Carol I „ Câmpulung.

Pentru prestația lor, organizatorii : Asociația pentru sprijinirea elevilor-cadrelor didactice și persoanelor cu dizabilități ”PRO-EDUCAȚIA”Pitești- Argeș și ,Asociația Cultural-Creștină ,,Aripi de Înger” Curtea de Argeș au oferit aestora : diplome, cărți,felicitări, reviste școlare , medalii, cupe și surprize dulci.

Marele trofeu a fost adjudecat de : Ansamblul de dansuri populare ,,Doruri de câmpie” al Căminului Cultural com. Hârsești, jud. Argeș, director, prof. Costache Loredana , primar, Moloiu Ion . Celălalt trofeu, a fost obținut de elevii Clubului Copiilor din Moreni, Dâmbovița, coordonați de d-na prof. Călineț Petre Daniela, președinta Asociației Școala ,,Art Canto Morena ”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, mesaj pentru români: ‘Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât șansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua’

Publicat

in

De

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că actuala campanie de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie adaptată în funcţie de caracteristicile fiecărei zone locale, astfel încât numărul celor care se imunizează să crească, în special în localităţile urbane mici şi în mediul rural.

În materie de campanie de vaccinare e loc de mai bine. În mediul urban mare ne-am mişcat bine, dar în urbanul mic şi mediul rural trebuie să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare mai bună, să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale – primari, preoţi, medici, cadre didactice, ca atunci când ajunge caravana lumea să vină să se vaccineze în număr foarte mare.

Odată cu venirea sezonului cald şi cu vacanţa, a scăzut interesul pentru vaccinare şi ca urmare a scăderii numărului de cazuri există aşa o senzaţie de uşurare din partea multora care zic că se vaccinează, dar mai încolo. (…)

Cred că această campanie de vaccinare trebuie să se deruleze în continuare cu şi mai mare energie, cu o adaptare permanentă la caracteristicile comunităţilor locale. Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât şansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua„, a afirmat Orban, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Ludovic Orban i-a ‘mitraliat’ pe liberalii Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre și Florin Roman: ‘Trebuie definit ce înseamnă un suflu nou’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Joe Biden i-a dat lui Vladimir Putin un capital electoral uriaș în țară. America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin i-a oferit liderului rus un ”capital electoral uriaș în țară”, iar ”America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca Rusia să nu se alieze cu China”.

“Această întâlnire, din punct de vedere planetar, este absolut nejustificată pentru că întâlniri de genul acesta și mediatizate ca fiind întâlniri de importanță planetară au fost între America și Uniunea Sovietică. URSS însemna mult mai mult decât e Rusia acum – Belarus, Ucraina plus lagărul socialist, și atunci era normal ca America să stea de vorbă cu Uniunea Sovietică. Cele două superputeri. Rusia, moștenitoarea URSS, nu este o putere planetară. Este o putere regională”, a afirmat publicistul vineri seară, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu.

În opinia sa, era normal ca Vladimir Putin să se întîlnească cu premierul britanic, Boris Johnson, și nu cu Biden, care, astfel, i-a alimentat liderului de la Kremlin capitalul electoral din țară.

“Era normală o întâlnire Boris Johnson-Putin. Rusia este la nivel de Europa. Cum să se întâlnească o putere care se pretinde planetară cu o putere care este regională. URSS a căzut și s-a întors la Rusia de pe vremea țarismului în care era o putere regională foarte mare și se bălăngănea cu Austria, cu Franța, cu Turcia. Ei din cauza asta au un sindrom: sindromul puterii care nu mai este superputere și prin aceasta Biden i-a dat lui Putin un capital electoral uriaș în țară”, a susținut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că amenințarea cea mai mare pentru SUA este China, iar întâlnirea Biden-Putin este un semnal că America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca aceasta să nu se alieze cu China.


“La ora actuală, cea mai mare amenințare pentru America este China, care nu are sindrom de mică putere, dimpotrivă, are la ora actuală sindrom de superputere. Adică nu cred că președintele chinez venea fuga la Geneva. Această întâlnire este un semnal că America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca Rusia să nu se alieze cu China. O putere nucleară adăugată celeilalte puteri tehnologice uriașe îi făcea pulbere. Cel mai bun semn e că Polonia a vrut înainte de această întâlnire ca Biden să se întâlnească cu cei din Est, care înseamnă cei anti-ruși și Biden nu a vrut”
, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, din acest punct de vedere, România va avea o problemă dacă trebuie să aleagă între America și China.

“Fiind China prezentă, pentru români, va fi o foarte mare problemă nu opțiunea între America și Rusia, ci între America și China pentru că prima mare pagubă este cu Huawei. Americanii cer Occidentului și și nouă măsuri care nu au legături cu comerțul liber, dar cine ne plătește nouă, că noi vom lua mai scump tehnologia 5G?”, a mai spus publicistul, conform alephnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend