Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

‘Ziua Europei în Poarta Transilvaniei’, sărbătorită la Complexul Muzeal din Bistrița

Publicat

in

Centrul Europe Direct (CEI) Bistriţa-Năsăud a organizat luni după-amiază, la Complexul Muzeal din Bistriţa, o serie de evenimente menite să marcheze Ziua Europei, la care au participat tineri din municipiu, ONG-uri, producători locali, dar şi refugiaţi ucraineni cazaţi în zonă, potrivit Agerpres.

La deschiderea evenimentului denumit „Ziua Europei în Bistriţa-Năsăud” au fost prezenţi directorul CEI, Elena Bărbos, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, viceprimarul municipiului Bistriţa, Călin Stan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cristian Nicula, directorul Muzeului Bistriţa, Lavinia Moldovan, şi managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, Alexandru Pugna.

Au fost organizate un atelier de restaurare cu elevii Liceului de Arte din Bistriţa, un atelier gastronomic care a îmbinat elemente de economie circulară, cu participarea elevilor de la Liceul tehnologic de servicii Bistriţa şi a proprietarei unui punct gastronomic local de pe Valea Bârgăului, Elena Rus, ateliere de creaţie şi pictură pentru copii şi adulţi şi demonstraţii de robotică susţinute de echipa Bolts&Gears din cadrul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa.

Din program nu au lipsit momentele muzicale susţinute de artişti locali, dar şi o tombolă cu premii.

Centrul Europe Direct este găzduit de Asociaţia „Produs în Bistriţa-Năsăud” şi filiala judeţeană a Asociaţiei Comunelor din România.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA: Procurorii se opun publicării motivelor percheziţiei proprietăţii Mar-a-Lago a lui Donald Trump

Publicat

in

De

D. Popa • HotNews.ro

Departamentul Justiţiei american s-a opus luni publicării unui document judiciar care conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago (Florida) a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres..

Donald Trump si-a stabilit resedinta la Mar-a-Lago dupa incheierea mandatului prezidentialFoto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa Mar-a-Lago – o premieră pentru un fost preşedinte al SUA – a provocat o furtună politică, Trump şi susţinătorii săi denunţând o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Mai multe organizaţii, inclusiv media, i-au cerut unui judecător publicarea unui document judiciar în care anchetatorii explică de obicei de ce a fost necesară percheziţia.

Departamentul Justiţiei a dat asigurări luni că o asemenea publicare ”ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs”.

Vineri, de această dată la cererea procurorilor, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziţiei şi o listă a documentelor confiscate.

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat luni victima unui atac fără precedent contra unui opozant politic în Statele Unite. El a acuzat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) că în timpul percheziţiei de la proprietatea sa Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe paşapoarte.

”Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte (unul expirat), împreună cu restul”, a scris Trump pe reţeaua Truth Social, creată de el însuşi.

”Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!”, a continuat fostul lider de la Casa Albă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ce trebuie să faceți dacă aveți un cont blocat la un cazinou online

Publicat

in

De

​​Pe site-urile de cazinouri online, utilizatorii înregistrați au posibilitatea de a se bucura de portofoliul vast de jocuri prezentate. După plasarea de pariuri simple, uneori, însă, are loc blocarea contulului unui jucător cu o procedură bruscă. Motivele pentru care contul este blocat variază în funcție de circumstanțe.

Joacă responsabil!Foto: playresponsibly.ro

Citește mai mult pe playresponsibly.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend