Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ziua Eroilor celebrată şi la Curtea de Argeş

Avatar

Publicat

in

Joi, 24 mai, în toată ţara s-a celebrat pe lângă sărbătoarea creştinească a Înălţării, şi Ziua Eroilor. O astfel de sărbătoare nu putea fi trecută cu vederea la Curtea de Argeş, fiind organizate şi în oraşul nostru o serie de manifestaţii de marcare a acestui eveniment. Astfel, reprezentanţi ai instituţiilor importante din oraş şi ai partidelor politice au participat la acest eveniment.

 

 

Moment de reculegere în memoria soldaţilor argeşeni căzuţi la datorie în Irak şi în Afganistan

Publicitate

Prima locaţie, de  unde s-au început depunerile de coroane şi jerbe a fost şcoala Mircea cel Bătrân, cea mai veche şcoală din municipiul Curtea de Argeş.

După manifestaţiile de la şcoala generală, au urmat cele de la Cimitirul Eroilor.  Aici, un sobor de preoţi din care făcea parte şi un preot militar au ţinut o slujbă de comemorare a eroilor morţi pentru apărarea patriei.  Primarul oraşului, Nicolae Diaconu, a ţinut să mulţumească celor prezenţi, ţinând să sublinieze importanţa ce o reprezintă celebrarea eroilor căzuţi pentru libertatea ţării. “Hristos a Înviat! Este o zi specială în care celebrăm o sărbătoare creştinească, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor.  Din partea mea, a Consiliului Local şi a comunităţii aducem un pios omagiu eroilor căzuţi la datorie. Celorlalţi vă doresc multă sănătate şi multă bucurie. La mulţi ani!”, a spus primarul în cadrul ceremoniei. De asemenea, la Cimitirul Eroilor a ţinut un discurs şi comandantul Unităţii Militare 01042, Florin Şoltuz, discurs prin care a adus un omagiu soldaţilor argeşeni decedaţi la datorie pe câmpurile de luptă din Irak şi Afganistan. În memoria acestora s-a ţinut şi un moment de reculegere.

 

 

Zeci de coroane de flori depuse în memoria eroilor căzuţi pentru apărarea patriei

În finalul ceremoniei, rând pe rând au depus coroane de flori reprezentanţii primăriei prin primarul Nicolae Diaconu şi consilieri Călin Budan şi Alexandru Neacşu, Batalionului 33 Vânătorii de Munte “Posada”, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, Hidroelectrica, Colegiului Naţional Vlaicu Vodă, liceului Ferdinand I, Grupului Şcolar “Constantin Dobrescu”, şcolilor generale nr.2, nr.4 şi nr. 6, dar şi din partea formaţiunilor politice, USL, PRM, Alianţei pentru Argeş şi Muscel şi PP-DD. După festivităţile de la Cimitirul Eroilor, a urmat defilarea clasică, a detaşamentelor din cadrul armatei, din cadrul departamentului de pompieri şi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Următoarea locaţie a fost Mânăstirea Curtea de Argeş, unde reprezentanţii Administraţiei Locale au depus alte coroane de flori.

Ultima oprire a fost, Monumentul Veteranilor de Război, din faţa Centrului de Cultură şi Arte “George Topîrceanu”, unde de asemenea s-au depus coroane de flori.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Un alt județ introduce obligativitatea purtării măștii! Măsura se aplică începând de miercuri

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în judeţul Neamţ, începând de miercuri, în spaţiile deschise aglomerate. Măsura se aplică în pieţe, târguri, oboare, la muzee, lăcaşuri de cult, anunță news.ro.

”Începând din 5 august, orele 6.00, se instituite obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber şi anume: pieţe, târguri, oboare; la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice”, a transmis, luni, Prefectura Neamţ.

Publicitate

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend