Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ziua Copilului la Curtea de Arges sărbătorită timp de 6 zile VEZI PROGRAMUL COMPLET

Publicat

in

Conform hotărârii Consiliului Local și a propunerilor Clubul Copiilor din Curtea de Argeș, anul acesta festivitățile prilejuite de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, se vor întinde pe perioadă a 5 zile. Din păcate, că și în anii trecuți, pentru că angajații primăriei, aleșii locali și alți șefi de instituții să profite de ziua liberă acordată de Guvern și de minivacanță, sunt mari şanse ca ziua de 1 Iunie va fi la fel de săracă în manifestări că și în anii precedenți, majoritatea acestora desfășurându-se în cu totul alte zile. Iată programul complet așa cum a fost stabilit și agreeat de Consilul Local urtea de Argeș la ultima ședința ordinară.

Sâmbătă, 26.05.2018
Concurs judeţean de Carting (pentru elevii înscrişi):
10: 00 – 12 00 proba de îndemânare
12: 00 – 14: 00 proba de legislaţie rutieră
Miercuri, 30.05.2018
16 :00 – 20: 00 Concurs „Copiii au talent”, ediţia a VII-a.
Acţiunea se va desfăşura la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” şi pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 19 ani.

Joi, 31.05.2018
Concurs de tenis câmp „Cupa 1 Iunie 2018” cu înscrieri libere. Concursul se va desfăşura la baza sportivă „Tenis Club Curtea de Argeş” de lângă Supermarket „Lidl” şi la baza de lângă Unitatea Militară.
17: 00 Festival folcloric de dansuri şi cântece populare.

31.05 – 01.06.2018
Concurs de tenis câmp „Cupa 1 Iunie 2018” cu înscrieri libere.
Concursul se va desfăşura la baza sportivă „Tenis Club Curtea de Argeş” de lângă Supermarket „Lidl” şi la baza de lângă Unitatea Militară.

Vineri, 01.06.2018
10: 00 – 10: 30 Deschidere festivă – program artistic
09: 00 – 10: 00 Desene pe asfalt
10: 30 „Copiii au talent” – gala laureaţilor şi premierea
11: 00 Tip – Top Mini – Top (concurs pentru preşcolari)
11: 00 Concurs de trotinete, triciclete, biciclete, role
12: 00 Festival folcloric de dansuri şi cântece populare.
12: 00 Cros fete şi băieţi
-Categoria 9 – 11 ani
-Categoria 12 – 14 ani
12: 15 Concurs de role
-Categoria 9 – 11 ani
-Categoria 12 – 14 ani
– Categoria 15 – 19 ani
12: 30 Concurs „KENDAMA”
Expoziţie, concurs internaţional de artă plastică „Curcubeu”.
Expoziţie, concurs naţional „Vacanţa mea europeană-imagini şi impresii”.
Concursuri surpriză.
Programe artistice.

Activităţile se vor desfăşura pe platoul de la Sala de sport şi la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”. Pentru înscriei si relaţii suplimentare ne puteţi contacta la Clubul Copiilor din Curtea de Argeş, Str. 1 Decembrie 1918

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Epidemiologul Molnar Geza: ‘Probabil va fi mai devreme tratament pentru COVID-19 decât vaccin’

Publicat

in

De

Epidemiologul Molnar Geza a precizat că va exista mai devreme un medicament sau un protocol terapeutic pentru COVID-19 decât un vaccin care să se administreze în masă.

Întrebat la Digi 24 când se așteaptă să apară vaccinul pentru coronavirus, Molnar a spus că entuziasmul este destul de mare și îi dă de multe ori senzația că are „iz comercial”.

„Vaccin eficient cu posibilitatea administrării în masă și producție în cantitate suficientă pentru imunizare în masă nu poate fi așteptat mai repede de un an, un an și jumătate. Din acest motiv, repet, să nu așteptăm întotdeauna vaccinul, probabil cu mult mai rapid o să apară un medicament pentru terapie eficientă sau protocol terapeutic eficient”, a răspuns epidemiologul.

În cel privește al doilea „val de relaxare”, Molnar a afirmat că virusul nu dispare de la o zi la alta și este posibil să mai apară focare izolate, mai mici. Depinde foarte mult de vigilență și de modul de abordare, a adăugat Molnar, indiferent dacă focarul apare într-un cămin de vârstnici, o familie sau o comunitate.

Molnar a spus că riscul după relaxare depinde de comportamentul individual preventiv.

Spălatul pe mâini să fie păstrat la frecvența de acum, la fel și modul în care se spală mâinile, recomandă Molnar. Mai este importantă păstrarea distanțării fizice, a testării, a vigilenței epidemiologice și a purtării măștii în spațiile închise.

Totodată, reglementările trebuie să fie clare și fezabile.

Citește și:

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

UDMR, atac la Guvern: ‘A dovedit, încă o dată, că impune un dublu standard în aplicarea legii pentru cetățeni’

Publicat

in

De

UDMR acuză Guvernul de standarde duble, întrucât de Rusaliile credincioșilor romano-catolici și protestanți încă sunt în vigoare o serie de restricții, însă o săptămână mai târziu, când ortodocșii sărbătoresc Rusaliile, acestea sunt deja eliminate.

UDMR a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că Guvernul nu a răspuns solicitării de a sărbători Rusaliile în condiţiile respectării măsurilor impuse pentru controlul sănătăţii.

”Guvernul a dovedit, încă o dată, că impune un dublu standard în aplicarea legii pentru cetăţeni”, afirmă UDMR.

Având în vedere apropierea sărbătorilor de Rusalii la romano-catolici şi protestanţi, grupul parlamentar UDMR a elaborat, luni, un pachet legislativ pe care l-a prezentat guvernului liberal, solicitând măsuri concrete pentru prevenirea infectării cu COVID-19.

„Cu ocazia sărbătorilor Pascale am sesizat că statul a aplicat un dublu standard atunci când a menţinut restricţiile pe perioada Paştelui catolic, însă de Sărbătorile Pascale ortodoxe a recurs la relaxarea acestora, în condiţiile în care riscul de îmbolnăvire era foarte mare, în ambele perioade. Am solicitat Guvernului să se asigure că nu ne vom confrunta cu această situaţie discriminatorie şi de Rusalii. Din păcate, până în ziua de astăzi nu am primit niciun răspuns în acest sens”, a declarat liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, Benedek Zakariás, care a adăugat că Guvernul nu a ţinut cont de sărbătoarea comunităţii romano-catolice şi protestante, pentru că nu ar fi existat nicio problemă dacă ar fi acceptat aplicarea măsurilor de relaxare de sâmbătă sau duminică (30/ 31 mai) şi nu începând cu luni, 1 iunie.

Deputatul Benedek Zakariás a mai explicat faptul că, deşi Guvernul va ridica unele restricţii de control al sănătăţii începând cu 1 iunie, participarea masivă la ceremoniile religioase poate avea în continuare consecinţe negative, de aceea UDMR încurajează comunitatea maghiară să dea dovadă de prudenţă şi precauţie în perioada sărbătorilor.

Pachetul legislativ elaborat de UDMR prevede introducerea aceloraşi măsuri de control al sănătăţii la ceremoniile care vor avea loc cu ocazia Rusaliilor Catolice, Protestante şi Ortodoxe.

Potrivit acestor măsuri, fiecare participant la ceremonia religioasă trebuie să aibă asigurat un spaţiu de doi metri pătraţi, cel puţin 1,5 metri între scaune, bisericile sunt obligate să pună la dispoziţie produse pentru igienizarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în timpul ceremoniei, de asemenea, în timpul ritualului împărtăşaniei se vor folosi numai dispozitive de unică folosinţă.

Pachetul legislativ mai prevede că, în cazul organizării mai multor ceremonii religioase care se succed, mobilierul trebuie să fie dezinfectat şi să se menţină distanţa socială la intrarea/ieşirea din biserică. Pot participa la ceremoniile religioase numai persoanele care nu prezintă simptome specifice de  coronavirus.

Citește și:

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend