Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ZILELE MUNICIPIULUI – TĂRĂBOI cu TARABELE din BÂLCI la care nu au acces comercianții locali – Patronul Adam Vladută lămurește situația micului de 6 lei

Publicat

in

Ca de fiecare dată în ultimii 5 ani, Zilele Muncipiului Curtea de Argeș au dat naștere multor nemulțumiri, atât din partea cetățeanului simplu care reclamă haosul din oraș sau că micul din bâlci are preț de somon afumat dar, mai ales, și din partea micilor întreprinzători autohtoni care acuză faptul că nu sunt acceptați cu tarabele în bâlci c-așa ar vrea primarul și patronul firmei organizatoare. Cum în ultimele zile am primit telefoane de la diverși mici intreprinzători care ne reclamau faptul ca nici anul acesta nu sunt lăsați să-și vândă produsele în zona de desfășurare a Zilelor Municipiului, am luat legătura cu domnul Adam Vladuta, patronul S.C. AUTENTIC EVENTS S.R.L.-D, organizatorul evenimentului. Acesta ne-a spus că ” la fel cum și anul trecut sau acum doi ani, au fost comercianți locali care au primit spațiu în zona de desfășurare a evenimentului , și anul acesta vor primi, dacă vor solicita. Avem un contract cu primăria Curtea de Argeș pe care l-am respectat întotdeauna dar trebuie înțeles faptul că tarifele sunt astfel stabilite incat sa putem și noi, la randul nostru , să strângem banii necesari plății onororariilor artiștilor care vor sosi aici să concerteze. Ori acești bani provin tocmai din aceste taxe de închiriere. Primăria are un buget mic pentru acest eveniment iar toate spectacolele sunt plătite de firma noastra. În ceea ce priveste prețurile, așa cum se spune in fecare an ca sunt prea mari, nu noi facem prețurile, ci tocmai cei care vin aici de la mare distanță, inchiriaza un spatiu și, la fel, incearca sa faca si ei un mic profit. Ei iși fac prețurile, iar daca par mari sunt din cauza faptului ca au cheltuieli cu mult mai mari decat intreprinzatorii locali“, ne-a declarat Adam Vladuta, patronul S.C. AUTENTIC EVENTS S.R.L.-D, organizatorii Zilelor Municipului Curtea de Argeș. Ca de fiecare data, primăria nu ne-a putut oferi un punct de vedere oficial cu privire la reclamațiile micilor intreprinzatori locali care spun ca si in acest an au interzis cu tarabele in zona de desfasurare a Zilelor Municipiului

Acum, privind strict prin prisma noțiunii de bussines, este clar că firma organizatoare țintește un profit, altfel nu ar mai veni aici (sau in alte orase) sa se ocupe de zilele municipiului. Poate anul acesta vrea un profit mai mare, daca e sa luam in calcul faptul ca in anul trecute, anul pandemiei, S.C. AUTENTIC EVENTS S.R.L.-D, asemenea altor firme specializate in organizarea de evenimente, a avut o pierdere uriașă, cifrată la 193 266, adica fix 40.000 euro. Poate asta explica, deja ,informațiile potrivit cărora, anul acesta, în bâlciul de pe platoul de la Sala de Sport, micul va ajunge și la 8 lei bucata iar asta va decurge și din taxa de inchiriere care va fi cu mult mai mare decât în anii precedenți.

Organizatorii de la S.C. AUTENTIC EVENTS S.R.L.-D  ne-au mai spus că au întocmit programul artistic care speră să fie pe gustul majorităţii argeșenilor iar acesta va fi făcut public în cursul zilei de mâine, marți, 3 august.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bogdan Chirițoiu nu vrea ca toți românii să fie ajutați la plata facturilor: ‘Sunt oameni ca mine care pot să suporte 100-200 de lei în plus la factura’

Publicat

in

De

Milioane de români sunt la un pas de faliment personal din cauza facturilor uriașe la energie electrică. Specialiștii au vești proaste și avertizează însă că urmează o iarna rece pentru popor. De ce? Din cauza rezervelor scăzute de gaze ale țării. Dependența de importurile din Rusia și Europa ne va îndatora și mai mult, a spus pentru Realitatea PLUS – Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. Acesta consideră că prețul energiei nu va mai scădea, din cauza taxelor mari impuse de UE pentru companiile care poluează. 

„Avem în sfârșit legea consumatorului vulnerabil, care era în pregătiri de ani de zile, și guvern după guvern a tot amânat-o. Acum în sfârșit o avem, ăsta trebuie sa fie instrumentul pe care îl folosim. Nu cred că e bine să ajutăm pe toata lumea. Sunt oameni ca mine care pot să suporte 100-200 de lei in plus la factura. Sunt oameni multi, care nu pot sa suporte 100-200 de lei în plus la factură. Pe ăia trebuie să-i ajutăm.

De unde luăm bani? Din profiturile astea foarte mari. Și noi, ca și alte tari din profiturile foarte mari pe care le fac producătorii de electricitate care nu sunt afectați de creșterea pretului certificatelor de dioxid de carbon, că de aici ne vine in primul rand cresterea pe electricitate.

La electricitate nu cred că preturile vor scadea. Cred ca nivelul de petrol de pe bursa, de pe OPCOM, astea vor fi. Astea sunt prețurile în Europa.

Era clar că prețul la electricitate va trebui să crească, pentru că avem acestă taxă din ce în ce mai scumpă pe poluare.

Partea de gaze, pe mine cel puțin, da, m-a luat prin surprindere. Dar asta ține de dependența noastră excesivă în Europa de Rusia”, a explicat Bogdan Chirițoiu, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS.

Legea pentru protecția consumatorului vulnerabil a fost promulgată joi de președintele Klaus Iohannis și urmează să fie aplicată de la 1 noiembrie 2021, conform realitatea.net

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Economia României nu va mai fi închisă! Florin Cîțu dă asigurări: ‘Nu voi mai închide piețele, nu închidem mall-urile, nu închidem nimic’

Publicat

in

De

Soluţia privind utilizarea certificatului verde COVID în plan intern în cazul desfăşurării unor activităţi economice neesenţiale în localităţile unde se înregistrează o rată de incidenţă de peste 3 la mia de locuitori este o soluţie la îndemână, întrucât nu se doreşte închiderea economiei, a declarat joi seara premierul Florin Cîţu, referindu-se la hotărârea aprobată CNSU privind utilizarea certificatului verde la nivel naţional.

„Acum era momentul, până acum România a fost într-o zonă verde şi am reuşit să ţinem România în zonă verde mult timp faţă de alte ţări din Europa, iar soluţia cu certificatul putea să fie orice altceva, dar este o soluţie la îndemână, a venit pentru că eu nu vreau să închid economia. (…) Şi atunci ne trebuia un instrument prin care să atestăm că oamenii ori s-au vaccinat, ori au trecut prin boală, ori sunt testaţi, ca să putem să lăsăm activităţile să continue.

Certificatul verde este un astfel de instrument, care este la îndemână şi putem să-l folosim cu toţii. Putem să-l luăm pe telefon, ca aplicaţie, acel cod QR care poate fi citit foarte rapid, şi de aceea am mers pe această variantă. Putea să fie orice altă variantă, dar era cea mai la îndemână în acest moment, dacă apar alte variante mai bune le vom folosi pe acelea”, a declarat Florin Cîţu, la TVR 1.

Premierul a subliniat că s-a pornit de la un principiu simplu, acela de a nu mai închide economia.

„Nu voi mai închide pieţele, nu închidem mall-urile, nu închidem nimic, astăzi avem şi vaccin, dar avem şi aceste instrumente prin care putem să spunem oamenilor că au trecut prin boală, sunt testaţi, este foarte uşor şi putem să ţinem economia deschisă. Am văzut impactul pentru economia României, dar şi pentru economia globală, anul trecut, când economiile au fost închise, dar efectele le simţim şi anul acesta şi se văd şi în multe din preţurile pe care le vedem în acest an, pentru că sunt comenzi făcute anul trecut”, a declarat Cîţu.

Despre accesul în cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc doar pentru cei vaccinaţi, premierul a explicat: „Acolo nu schimbăm lucrurile, este interacţiune, este mai complicat, aşa a fost şi până acum, acolo nu schimbăm lucrurile deocamdată, restul, da, vom folosi certificatul verde şi este adevărat doar în zonele, în acele localităţi, unde avem o incidenţă mai mare de 3 la mie”.

El subliniat, întrebat în acest sens, că introducerea acestei măsuri nu necesită adoptarea în baza unui proiect de lege, întrucât nu este vorba de restrângerea unor drepturi şi libertăţi.

„Nu este adevărat. Şi astăzi, dacă mergi la spital faci un test COVID. Acest certificat a fost folosit la intrarea în România şi în toată Europa a fost folosit în această vară. Testul COVID a fost folosit până acum peste tot, deci nu există nicio discriminare, sunt trei lucruri pe acest certificat: vaccinare, ai trecut prin boală sau testare. Deci chiar nu este nicio discriminare, eu nu văd nicio discriminare, din contră, văd că putem să avem un mod civilizat de a continua lucrurile şi transparent „, a declarat Cîţu.

El a subliniat că efortul de a efectua un control în cazul certificatului verde este „minim”, dar „beneficiile pentru noi toţi sunt majore”.

„Există o aplicaţie care se poate downloada imediat, durează un minut, (…) este pe Google Play, înţeleg că orice restaurant sau orice activitate care va fi nevoită să folosească această aplicaţie poate să o downloadeze într-un minut, certificatul înţeleg se downloadează în cinci minute, deci nu este nicio muncă foarte mare”, a explicat Cîţu.

Şeful Executivului a subliniat că prin acest certificat verde nu înseamnă că „noi scăpăm de pandemie”, reiterând că vaccinarea este singura soluţie.

„Să scăpăm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Nu există altă soluţie. Nu avem. Putem să mergem pe restricţii, putem să mergem pe altceva. Nu voi merge şi nu vreau să fac acest lucru, dar nu scăpăm de pandemie decât dacă ne vaccinăm. Nu există altă soluţie. Deci soluţia ca să scăpăm şi de certificat verde şi de orice altceva este să ne vaccinăm. Când vom înţelege acest lucru, să ne vaccinăm cu toţii, nu vom mai avea aceste măsuri”, a declarat Cîţu, informeaă agerpres.ro

Citește și:

Documnet| Hotărâre de ultim moment a CNSU: Certificatul verde devine obligatoriu în România

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend