Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Zilele Municipiului Pitești – ”Capsula timpului”, îngropată în centrul orașului  

Avatar

Publicat

in

capsulaSeria manifestărilor prilejuite de Zilele Piteștiului a continuat astăzi cu un moment inedit desfășurat în Piața Primăriei. Autoritățile locale, alături de reprezentanții Caroli Foods, au îngropat în preajma statuii lui Mircea cel Bătrân din fața Teatrului ”Alexandru Davila” o ”capsulă a timpului”. Este vorba de o cutie care cuprinde informații, fotografii despre municipiul Pitești, dar și o scrisoare semnată de autorități. Capsula îngropată astăzi în centrul orașului va fi deschisă în anul 2024, reprezentând o mărturie importantă a timpurilor prezente, a imaginii Piteștiului și a planurilor de viitior ale administrației publice locale. Totul a fost precedat de un moment artistic pus în scenă de actorii teatrului piteștean, ulterior fiind depuse coroane la statuia lui Mircea cel Bătrân din Piața Primăriei. ”Este o bucurie și o onoare pentru mine să reprezint un oraș european, așa cum este Piteștiul. Mă bucur și mulțumesc tuturor locuitorilor municipiului Pitești, autorităților locale care de-a lungul acestor ani ne-au sprijinit să facem din Pitești un oraș așa cum au dorit fiecare dintre locuitorii săi și așa cum poate, marele Mircea cel Bătrân l-a visat în vreun vis al dumnealui. Trebuie să mulțumesc dlui. Tudor Sevastian, directorul Teatrului ”Alexandru Davila” care a avut în urmă cu mai mulți ani, când era consilier local ideea acestui moment. Mulțumesc fanfarei, mulțumesc artiștilor pentru acest moment simbolic, extrem de plăcut încărcat de istorie pentru noi toți, dar mai ales pentru voi dragi copii. Ca mărturie a timpului trecut și a mai ales ca o perspectivă a ceea ce să fie. Mulțumesc delegaților prezzente, personalităților prezente și mulțumesc firmei Caroli”, a declarat primarul Tudor Pendiuc. Programul dedicat Zilelelor Piteștiului continuă în această seară cu un recital al sopranei Felicia Filip, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rareș Bogdan bate cu pumnul în masă pentru apărarea intereselor Clujului și organizației locale a PNL: ‘Cred că era nevoie să se găsească o soluție de compromis’

Avatar

Publicat

in

De

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan i-a luat apărarea șefului CJ Cluj, Alin Tișe (PNL), care amenință cu demisia din partid din cauza instalării unui prefect UDMR în județ fără consultarea filialei.

„Situatia e deosebit de complexă. Trebui înțeles cine este Alin Tise, castigat sefia CJ la vot direct. 160.000 de voturi din 1,6 milioane de voturi, asta inseamna 10% din totalul voturilor PNL, au fost aduse de echipa de la Cluj, Tise, Buda, Boc. Filiala a adus 4 deputati si 2 senatori, e cel mai mare grup de parlamentari PNL cu exceptia Bucurestiului.

Clujul este caracterizat de toleranta, spirit european autentic. Dl Kelemen Hunor nu a inteles bine ceva, stiind sensibilitatile Clujului si Transilvaniei, Clujul a devenit un oras al tolerantei supreme, dar (asemenea decizii) pot sa duca la mici derapaje cum au mai fost la Cluj acum 20-25 de ani. Ganditi-va ca 15 ani, placutele bilingve nu au fost lovite de nimic in afara de ploaie. Acum au aparut inscriptii cu spray negru pe placuta de intrare in oras, e acoperita in alta limba.

Poate insemna putin, simbolistica e foarte importanta, Alin Tise are in spate presiunea primarilor, avem 58 de primari la Cluj. Cred ca era nevoie sa se gaseasca o solutie de compromis. Cred ca pana la urma Alin va ramane in partid, vom gasi o solutie, dar astfel de cazuri trebuie evitate”, a declarat Rareș Bogdan, conform stiripesurse.ro.

Citește și:

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

Cine este și cum arată criminalul din Onești – Foto și cu soția sa

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Lucian Bode a luat primele măsuri după crimele din Onești: Demiteri pe bandă rulantă la IPJ Bacău

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat înlocuirea din funcție a inspectorului șef al IPJ Bacău și a adjunctului acestuia, precum și a șefului Poliției Onești și a adjunctului său, în urma dublei crime comise acest oraș.

”Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor intervenţii ale unor structuri ale MAI nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a afirmat ministrul.

Cu privire la implicarea IPJ Bacău – ”La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii care  s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului”, a precizat ministrul.

Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat toate datele pentru a se aloca resurse multiple, a acuzat Lucian Bode.

Cu privire la modul de implicare a Poliţiei Municipale Oneşti, ministrul a afirmat că a fost ignorat trecutul autorului, iar reclamaţiile şi ameninţările anterioare nu au fost documentate corespunzător.

Conform lui Bode, comunicarea cu autorul, înainte de sosirea negociatorului, a fost  defectuasă, ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate.

”Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”,  a mai precizat ministrul.

De asemenea,  Bode afirmă că forţele au avut în dotare echipamentul necesar gestionării unei astfel de situaţii.

”Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a conchis ministrul de Interne, conform news.ro.

Ministrul a dispus:

1. Sesizarea unităţii de parchet pentru neglijenţă în serviciu.

2. Sesizarea unităţii de parchet cu privire la modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior.

3. Înlocuirea din IPJ a inspectorului şef şi a adjunctului.

4. Inlocuirea şefului şi adjunctului Poliţiei Oneşti.

Luni seară, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment.

Luni, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti care i-a aparţinut şi pe care l-a pierdut, iar după câteva ore i-a înjunghiat, ambii murind în urma rănilor suferite.

Agresorul a fost împuşcat în picioare de către poliţişti, fiind în continuare internat în spital.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend