Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Zile de foc pentru cei care vor să fie polițiști sau pompieri! VEZI CALENDARUL ÎNSCRIERILOR ȘI A EXAMENELOR

Publicat

in

Tinerii argeșeni dornici să urmeze o carieră în slujba cetățeanului, fie că este vorba despre Poliție sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, trebuie să înceapă să pregătească dosarele de candidatură pentru admiterea la unitățile de învățământ superior. Deși mai târziu decât în anii anteriori, urmare a pandemiei de coronavirus, s-a dat drumul la procedurile de înscriere a candidaților, urmând ca, la începutul lunii iulie, să se desfășoare probele eliminatorii.

Pentru anul de învățământ 2020-2021, la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, au fost scoase la concurs 136 de locuri pentru ofițeri și 62 de locuri pentru maiștri militari, pentru personalul pregătit pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne. Repartizarea candidaților pe locurile alocate pentru viitorii polițiști, polițiști de frontieră sau pompieri va fi realizată, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, după desfășurarea admiterii, în funcție de mediile de admitere și de opțiuni.

Indiferent dacă doresc să ajungă polițiști, polițiști de frontieră sau pompieri, tinerii interesați trebuie să respecte un cumul de condiții, pentru a putea să intre în examen. Printre altele, să aibă cel puțin 18 ani și să fi absolvit Bacalaureatul, să fi avut cel puțin 9,00 la purtare, în anii de studii – dacă au învățat în România, și să nu aibă antecedente penale. În plus, cei care doresc să urmeze cursurile unei structuri MApN, la forma de învățământ cu frecvență, trebuie să aibă până în 27 de ani și „să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară”.


Dosarele de candidatură, până pe 22 iunie

Tinerii interesați să urmeze o carieră în rândul pompierilor pot să descarce cererea tip de înscriere de pe pagina web a Ministerului Afacerilor Interne, alături de tabelul nominal al rudelor, dar și de curriculum vitae european și să le depună, completate citeț și olograf, la sediul ISU Argeș până pe 22 iunie, alături de restul documentelor prevăzute în dosarul de candidatură.

Probele eliminatorii, în perioada 7-15 iulie

La rândul lor, tinerii interesați să devină polițiști de frontieră sunt îndrumați să depună dosarele de candidatură, la sediile structurilor județene – până pe 12 iunie.

Ulterior, atât în cazul viitorilor pompieri, cât și în cazul polițiștilor de frontieră sau polițiștilor, probele eliminatorii se vor susține la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 7-15 iulie, potrivit unei planificări care va fi făcută publică în timp util, pe pagina web a MAI.

Angajament pe 10 ani, pentru o slujbă în forțele de ordine 

Un alt aspect pe care trebuie să îl știe viitorii oameni ai legii este că, în termen de 15 zile de la începerea cursurilor, vor fi obligați să semneze un contract prin care își iau angajamentul să lucreze 10 ani în structura MAI.

Candidații admiși sunt obligați să încheie, în cel mult 15 zile de la data începerii cursurilor, un angajament privind acceptul de a-și desfășura activitatea în cadrul structurilor Poliției de Frontieră/MAI pentru o perioadă de 10 ani de la data încadrării. Repartizarea candidaților pe locurile alocate beneficiarilor din MAI se realizează ulterior admiterii și se ocupă de candidații admiși în ordinea mediilor de admitere și a opțiunilor.

În ceea ce privește tinerii interesați de locurile din cadrul structurilor de învățământ MApN și MAI, aceștia urmează să afle, în perioada următoare, când va fi perioada depunerii dosarelor la sediul IPJ Argeș, deocamdată nefiind stabilită cifra de școlarizare la nivelul structurilor de învățământ din subordinea MAI. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Obiectivele campaniei de vaccinare, un eșec total pentru Florin Cîțu! Ludovic Orban îl taxează: ‘Trebuia să le urmărească’

Publicat

in

De

Ludovic Orban a declarat, întrebat despre neatingerea ţintei de vaccinare de 5 milioane de persoane până la 1 iunie şi cea de 10 milioane până la 1 august, că cine le-a stabilit trebuia să le urmărească. Liderul PNL a adăugat că el s-a ferit mereu să stabilească astfel de obiective, atâta timp când nu au fost bazate pe evaluări serioase. Premierul preciza, la începutul lunii aprilie, că acestea sunt obiectivele sale şi ale Guvernului.

”Cine a stabilit ţinte, trebuia să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu întotdeauna m-am ferit să stabilesc ţinte, atâta timp cât nu au existat evaluări foarte serioase. Pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă. Ea nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi – să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente de genul bonurilor de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări”, a explicat Ludovic Orban, întrebat despre neatingerea ţintei de 5 milioane vaccinate până la 1 iunie.

Într-o postare făcută pe Facebook pe 9 aprilie, prim-ministrul spunea că, atât el, cât şi Executivul au ca obiectiv atingerea de 5 milioane persoane vaccinate până la 1 iunie, iar până la 1 august să fie vaccinate 10 milioane de persoane.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţinte:  – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; – până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.  Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, scria premierul atunci pe reţeaua de socializare.

Pe 27 mai şeful Executivului explica că ţinta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, „ţinta era să scăpăm de pandemie”.

Întrebat despre criticile PSD referitoare la campania de vaccinare, Cîţu a afirmat că nu a văzut liderii social-democraţi să se implice în campania de vaccinare.

„Ar trebui, domnule Ciolacu, să mergeţi şi să susţineţi şi dumneavoastră această campanie de vaccinare”, a transmis premierul, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Atenție, români! Kelemen Hunor nu stă pe gânduri: ‘Aș fi de acord cu măsuri mult mai dure’

Publicat

in

De

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat marţi că susţine măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare, menţionând că ar fi de acord şi cu unele mult mai dure decât obligativitatea testării personalului medico-sanitar nevaccinat.

„Doamna ministru a prezentat propuneri care, din punctul nostru de vedere, sunt susţinute, pot fi susţinute şi, bineînţeles, vor fi mai departe discuţii la nivelul Guvernului – şi cu restricţii, şi cu stimulente -, deci merg împreună toate aceste lucruri. Trebuie să facem ceva, ceva mai mult decât am făcut până acum pentru că lucrurile nu stau bine.

Suntem sub 5 milioane de persoane vaccinate, nu se poate sta aşa şi sunt multe exemple din statele europene şi nu numai unde astfel de măsuri au avut rezultate. Deci, vom susţine aceste măsuri, dar nu vreau să intru în amănunte când şi sub ce formă. Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu o propunere, Guvernul decide, dar trebuie să vină cu o propunere exactă, o hotărâre de guvern”, a afirmat Kelemen Hunor după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă ar fi de acord ca personalul medical să fie obligat să se testeze pe banii proprii în cazul în care nu este de acord să se vaccineze, Kelemen Hunor a spus: 

„Da, sunt de acord. Eu aş fi de acord cu multe lucruri mult mai dure pentru că, dacă nu ar fi fost câteva vaccinuri obligatorii, mulţi dintre noi nu am sta astăzi aici”.

„Deci, eu aş fi de acord cu măsuri mult mai dure, dar, sigur, lucrurile trebuie văzute în evoluţie. Da, sunt de acord cu ce s-a prezentat astăzi în coaliţie, vom fi de acord şi vom susţine aceste măsuri”, a adăugat vicepremierul.

El a spus că sunt multe posibilităţi de stimulare a vaccinării, menţionând că există bani pentru acest lucru.

„Da, există bani, dacă ne gândim cât a costat România tratamentul legat de COVID-19 în ultima perioadă, în jur de 500 milioane, şi dacă suntem conştienţi că urmează valul 4, atunci trebuie să avem măsuri proactive, să reducem cât de mult posibil efectul valului 4”, a subliniat Kelemen Hunor.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că a propus, în şedinţa coaliţiei de guvernare, un set de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi de recompensă pentru cei care se vaccinează şi restrictive pentru cei nevaccinaţi – testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale, menţionând că acestea urmează să fie discutate cu premierul şi cu membrii Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare, informează agerpres.ro

Citește și:

Vor fi recompensate persoanele care se vaccinează? Ioana Mihăilă: ‘Rămâne să vedem cum le operaționalizăm’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend