Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Zile de foc pentru cei care vor să fie polițiști sau pompieri! VEZI CALENDARUL ÎNSCRIERILOR ȘI A EXAMENELOR

Publicat

in

Tinerii argeșeni dornici să urmeze o carieră în slujba cetățeanului, fie că este vorba despre Poliție sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, trebuie să înceapă să pregătească dosarele de candidatură pentru admiterea la unitățile de învățământ superior. Deși mai târziu decât în anii anteriori, urmare a pandemiei de coronavirus, s-a dat drumul la procedurile de înscriere a candidaților, urmând ca, la începutul lunii iulie, să se desfășoare probele eliminatorii.

Pentru anul de învățământ 2020-2021, la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, au fost scoase la concurs 136 de locuri pentru ofițeri și 62 de locuri pentru maiștri militari, pentru personalul pregătit pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne. Repartizarea candidaților pe locurile alocate pentru viitorii polițiști, polițiști de frontieră sau pompieri va fi realizată, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, după desfășurarea admiterii, în funcție de mediile de admitere și de opțiuni.

Indiferent dacă doresc să ajungă polițiști, polițiști de frontieră sau pompieri, tinerii interesați trebuie să respecte un cumul de condiții, pentru a putea să intre în examen. Printre altele, să aibă cel puțin 18 ani și să fi absolvit Bacalaureatul, să fi avut cel puțin 9,00 la purtare, în anii de studii – dacă au învățat în România, și să nu aibă antecedente penale. În plus, cei care doresc să urmeze cursurile unei structuri MApN, la forma de învățământ cu frecvență, trebuie să aibă până în 27 de ani și „să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară”.


Dosarele de candidatură, până pe 22 iunie

Tinerii interesați să urmeze o carieră în rândul pompierilor pot să descarce cererea tip de înscriere de pe pagina web a Ministerului Afacerilor Interne, alături de tabelul nominal al rudelor, dar și de curriculum vitae european și să le depună, completate citeț și olograf, la sediul ISU Argeș până pe 22 iunie, alături de restul documentelor prevăzute în dosarul de candidatură.

Probele eliminatorii, în perioada 7-15 iulie

La rândul lor, tinerii interesați să devină polițiști de frontieră sunt îndrumați să depună dosarele de candidatură, la sediile structurilor județene – până pe 12 iunie.

Ulterior, atât în cazul viitorilor pompieri, cât și în cazul polițiștilor de frontieră sau polițiștilor, probele eliminatorii se vor susține la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 7-15 iulie, potrivit unei planificări care va fi făcută publică în timp util, pe pagina web a MAI.

Angajament pe 10 ani, pentru o slujbă în forțele de ordine 

Un alt aspect pe care trebuie să îl știe viitorii oameni ai legii este că, în termen de 15 zile de la începerea cursurilor, vor fi obligați să semneze un contract prin care își iau angajamentul să lucreze 10 ani în structura MAI.

Candidații admiși sunt obligați să încheie, în cel mult 15 zile de la data începerii cursurilor, un angajament privind acceptul de a-și desfășura activitatea în cadrul structurilor Poliției de Frontieră/MAI pentru o perioadă de 10 ani de la data încadrării. Repartizarea candidaților pe locurile alocate beneficiarilor din MAI se realizează ulterior admiterii și se ocupă de candidații admiși în ordinea mediilor de admitere și a opțiunilor.

În ceea ce privește tinerii interesați de locurile din cadrul structurilor de învățământ MApN și MAI, aceștia urmează să afle, în perioada următoare, când va fi perioada depunerii dosarelor la sediul IPJ Argeș, deocamdată nefiind stabilită cifra de școlarizare la nivelul structurilor de învățământ din subordinea MAI. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu: Am reușit aceasta performanță în mijlocul celei mai mari crize economice pentru economia globală

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a transmis joi pe pagina sa de socializare că în luna iunie costurile cu dobânzile au fost mai mici decât costurile din aceeași perioadă a anului trecut.

„INCONTESTABIL! Am castigat încrederea investitorilor în aceste guvern. În luna iunie 2020 costurile cu plata dobânzilor au fost MAI MICI față de costurile plătite de guvernul socialist în iunie 2019. Am reușit aceasta performanță în mijlocul celei mai mari crize economice pentru economia globală. Încrederea investitorilor în guvernul PNL înseamnă dobânzi mai mici pentru sume mult mai mari și cel mai imporant REDUCEREA cheltuielilor bugetare. Luna iunie 2020 este o luna cu un rezultat financiar de excepție pentru această perioada îngrozitor de dificila prin care trece economia globală. Revenierea în V a economiei rămâne scenariul de bază”, a scris Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu lansează un nou atac la adresa PNL: ‘A fost un nou tun, pe model Unifarm: au spart banii țării pe o marfă care nu există!’

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu atacă dur reprezentanții PNL după scandalul păcănelelor scutite de impozite. De asemenea, acesta îl acuză pe Nelu Tătaru că, cei 50 de milioane de euro plătiți pentru măștile promise, au fost doar un tun pe model Unifarm.

”Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor! Acesta este programul guvernamental “Îngropăm România”.
Nu s-au lăsat până nu au mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor! Culmea, într-o ordonanță de urgență despre energie și gaze!!!! Asta e prioritatea țăriii, așa Reclădim România!

Știu doar să-și protejeze interesele de afaceri!!! Să-i protejeze pe românii nevoiași nici nu știu și nici nu vor! Nu le-au trimis nici acum măștile promise, deși ministrul Tătaru s-a dat peste cap să plătească 50 de milioane de euro chiar din plenul Parlamentului, la moțiunea simplă. Totul a fost un nou tun, pe model Unifarm: au spart banii țării pe o marfă care nu există!

Iar când PSD i-a obligat prin lege votată în Parlament să asigure măști gratuite pentru persoanele fără posibilități materiale, PNL a contestat-o repede la CCR.

Liberalii fură cu zeci de mii de mâini și pun profitul păcănelelor inaintea grijii pentru români. Acesta este adevăratul lor program de guvernare, unul care scufundă și mai tare în loc să scoată țara din criză”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend