Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Zelenski spune că trebuie să înfrunte realitate și să discute cu Putin / Kremlinul susține că nu înțelege ce vrea Ucraina

Publicat

in

Ucraina nu este nerăbdătoare să discute cu preşedintele rus Vladimir Putin, dar trebuie să înfrunte realitatea că acest lucru va fi necesar pentru a se pune capăt războiului, a spus vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

„Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că oamenii sunt nerăbdători să vorbească cu el, dar trebuie să înfruntăm realitatea de a supravieţui”, a declarat Zelenski în intervenţia sa din cadrul unei conferinţe organizate de un think-tank indonezian. ‘

„Ceea ce vrem de la această întâlnire… Ne vrem vieţile înapoi. Vrem să recuperăm viaţa unei ţări suverane în interiorul propriului său teritoriu”, a spus vineri Zelenski.

Liderul de la Kiev adăugat că Rusia nu pare să fie pregătită deocamdată pentru convorbiri de pace serioase.

În acelați timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus vineri că Ucraina este vină pentru înghețarea discuțiilor despre pace dintre cele două țări, susținând că nu este clar ce își dorește Kievul.

„Conducerea ucraineană face în mod constant declarații contradictorii. Acest lucru nu ne permite să înțelegem pe deplin ce dorește partea ucraineană”, a declarat vineri în cadrul unei convorbiri cu reporterii, Dmitri Peskov.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Patru morminte ale unor copii azteci au fost descoperite în Mexic

Publicat

in

De

În inima agitatului centru istoric al metropolei Ciudad de Mexico, arheologii mexicani au descoperit mormintele a patru copii azteci, care au fost înhumaţi în urmă cu cinci secole, informează Reuters.

Arheologii de la Institutul naţional mexican de antropologie şi istorie au descoperit scheletele în interiorul unei structuri despre care se crede că era o locuinţă tradiţională aztecă, alcătuită din patru camere, datând din perioada 1521-1620, prima parte a perioadei coloniale din istoria Mexicului, potrivit Agerpres.

În urma excavărilor, au fost descoperite totodată obiecte precolumbiene rămase în mare parte intacte timp de multe secole, printre care vaze de lut, vase de ceramică şi statuia din piatră a unei femei care ţine în braţe un copil, a precizat institutul într-un comunicat dat publicităţii săptămâna aceasta.

Aztecii au fost o civilizaţie războinică şi profund religioasă, care au construit opere monumentale şi au practicat sacrificii umane. Cu toate acestea, cercetătorii au precizat că cei patru copii au murit din cauza naturale şi au fost înmormântaţi potrivit tradiţiilor precolumbiene.

Juan Carlos Campos, arheologul care a condus lucrările de excavare, a spus că populaţia indigenă tăia în condiţii dificile şi nu a reuşit să fugă după ce conchistadorii au cucerit capitala aztecă Tenochtitlan, care a devenit apoi Ciudad de Mexico.

Arheologii continuă să dezgroape dovezi ale culturii aztece în subteranele oraşului Ciudad de Mexico. În decembrie, fragmente dintr-un altar aztec complex au fost descoperite în apropiere de Garibaldi Plaza de astăzi, un loc faimos pentru concertele de mariachi şi festivităţile pe care le găzduieşte.

Aztecii au condus un imperiu care se întindea de la Golful Mexicului până la Oceanul Pacific, cuprinzând o mare parte din regiunea centrală a Mexicului de astăzi. Oraşul Tenochtitlan a fost cucerit de conchistadorul Hernan Cortes în anul 1521.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Israel Folau va disputa primul său meci internaţional după trei ani

Publicat

in

De

Folau (33 ani), ai cărui părinţi sunt originari din Tonga, a fost inclus în lotul echipei acestei ţări sub numele de „Isileli Folau”, pentru partida care va avea loc la Suva.
Un creştin evanghelic înfocat, Folau a provocat o adevărată furtună mediatică în ţara sa natală în aprilie 2019, după publicarea unui mesaj pe contul său de Instagram în care afirma că toţi beţivii, homosexualii, mincinoşii, desfrânaţii, ateii şi hulitorii de Dumnezeu vor ajunge în iad, el cerându-le păcătoşilor să se pocăiască.

Folau a înscris 37 de eseuri pentru Australia în 73 de meciuri internaţionale, disputate între 2013 şi 2019, înainte de a fi concediat de Federaţia australiană de rugby după publicarea mesajului respectiv.

Foştii internaţionali neozeelandezi Charles Piutau şi Malakai Fekitoa au fost incluşi la rândul lor în lotul selecţionatei Tonga, ca urmare a schimbărilor făcute de World Rugby în ceea ce priveşte regulile de eligibilitate.

Selecţionatele Samoa şi Australia „A” vor lua parte, de asemenea, la Pacific Nations Cup, competiţie programată între 2 şi 16 iulie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend