Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Zelenski despre reducerea anunțată a dispozitivului rusesc: „nu credem pe nimeni”

Publicat

in

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că nu crede în promisiunile Rusiei de a reduce activitatea militară și că armata sa se pregătește pentru noi lupte în estul țării, potrivit AFP.

Declaratie publica a lui Volodimir ZelenskiFoto: Captura Facebook

„Nu credem pe nimeni, nici o frază frumoasă”, a spus Zelenski într-un discurs video către națiune, adăugând că forțele ruse se regrupau pentru a ataca regiunea Donbass.

„Nu vom ceda. Vom lupta pentru fiecare metru al teritoriului nostru”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO Faza zilei – Benny Hill al fotbalului: De câte încercări e nevoie pentru a lovi o minge?

Publicat

in

De

Red. Sport • HotNews.ro

Uneori, fotbalul poate fi mai greu decât pare în realitate din fața televizorului. Unii sunt făcuți pentru a practica acest sport, iar alții mai puțin (spre deloc).

Fotbalul, acest sport cu o minge buclucasaFoto: Captura Instagram

Poate fi și cazul juniorului din imaginile de mai jos. Nu se prea pricepe la sportul rege (cel puțin din ceea ce putem vedea), dar ar putea primi cu succes un rol principal în scenetele de tipul celor pe care le realiza Benny Hill.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii s-au dezlănțuit – Atac masiv cu rachete asupra țintelor din toate regiunile Ucrainei

Publicat

in

De

Zeci de rachete ruseşti au lovit sâmbătă poziţii militare ucrainene peste tot în Ucraina, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Conform guvernatorului regiunii Lvov din vest, Maxim Koziţki, patru rachete trase din Marea Neagră au lovit baza armatei ucrainene de la Iavoriv, iar alte două au fost interceptate şi distruse în aer.

Guvernatorul regiunii Jitomir din nord, Vitali Buneciko, a anunţat că asupra infrastructurii militare din apropierea oraşului Jitomir au fost lansate aproape 30 de rachete şi cel puţin un soldat ucrainean a fost ucis.

Tot în nord, în regiunea Cernigov, guvernatorul Viaceslav Ceaus a declarat că orăşelul Desna a fost ţinta unor lovituri „masive” de rachete în cursul dimineţii, provocând distrugeri neprecizate infrastructurii, însă fără a ucide oameni.

Marele stat-major ucrainean a comunicat, tot sâmbătă, că luptătorii din subordinea sa au oprit atacuri ale infanteriei ruse între Volodimirivka şi Pokrovske, pe ruta de aprovizionare dintre Bahmut şi Lisiceansk, oraşul aflat pe celălalt mal al râului Doneţk faţă de Severodoneţk.

Forţele ucrainene au fost nevoite să se retragă zilele trecute din Severodoneţk, după săptămâni de lupte grele de rezistenţă.

Ruşii au bombardat cu artileria şi aviaţia atât la Lisiceansk, cât şi la Severodoneţk, lovind uzina chimică Azot, unde sunt blocaţi sute de civili, a afirmat guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai.

Armata ucraineană a anunţat că asupra nord-estului Ucrainei au fost lansate rachete şi din Belarus, stat aliat cu Rusia.

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a scris pe Facebook că a discutat telefonic cu omologul său american, generalul Mark Miley, solicitând arme pentru a ajunge „la egalitate de putere de foc cu inamicul” şi a reuşi astfel să stabilizeze situaţia în regiunea Lugansk, cea mai ameninţată de forţele ruse.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend